Practică Generali Asigurări

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Asigurări
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 5817
Mărime: 49.70KB (arhivat)
Publicat de: Simona Ifrim
Puncte necesare: 8

Extras din proiect

1. DESCRIEREA FIRMEI

De aproape două secole, Generali Asigurări este unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii financiare şi de asigurări din lume, un brand care se traduce prin siguranţa şi încrederea acordată milioanelor de clienţi din 40 de ţări de pe 5 continente. Şi în România Generali Asigurări îşi consacră toate eforturile pentru a oferii cele mai bune soluţii de asigurări de viaţă şi generale atât pentru persoane fizice cât şi pentru persoane juridice.

Generali Asigurări este unul dintre cei mai importanţi operatori de pe piaţa mondială de produse de asigurare şi financiare. Generali Asigurări a luat fiinţă pe 26 decembrie 1831, la Trieste, în nordul Italiei. Principalul obiect de activitate îl reprezenta asigurarea mărfurilor transportate pe cale navală.

În prezent, Generali Asigurări este una dintre cele mai mari companii de asigurări din lume, situându-se între primii trei asigurători europeni, având ca si obiect de activitate principal “Activităţi de asigurări de viaţă - Cod CAEN 6601”, iar obiectul secundar de activitate este format din: alte activităţi de asigurări Cod CAEN 6603, activităţi ale caselor de pensii(cu excepţia celor din sistemul public şi de asigurări sociale) - Cod CAEN 6602 şi activităţi auxiliare ale caselor de asigurări şi de pensii - Cod CAEN 6720.

Generali Asigurări include în prezent peste 630 de companii de pe toate continentele. 66.000 de angajaţi deservesc cele peste 54 de milioane de clienţi din întreaga lume, din care unii sunt la a treia sau a patra generaţie. Pe plan european Generali Asigurări este lider pe sectorul asigurărilor de viaţa, ramură care generează peste două treimi din veniturile societaţi. Generali Asigurări are peste 344 de companii consolidate, din care: 113 companii de asigurare şi 126 companii financiare şi imobiliare.

În 1833, la un an de la fondare, compania Assicurazzioni Generali Austro-Italiche folosea ca marcă, în documentele sale, imaginea a două capete de vultur, simbolul Casei Habsburgilor. În anii '90 a fost aleasă marca pe care o putem admira şi în ziua de azi, care are drept scop creşterea vizibilitaţii companiei.

Compania are o reţea teritorială compusă din 84 de agenţii şi puncte de lucru, ocupă un loc important în topul primelor 10 companii de asigurare, dupa volumul de prime brute subscrise, iar portofoliul companiei include astăzi toate tipurile de asigurări.

Modul în care produsele şi serviciile de asigurări sunt special concepute şi oferite clienţilor companiei reprezintă ingredientul principal al succesului Generali Asigurări pe piaţa românească.

Generali Asigurări oferă clienţilor săi – persoane fizice şi persoane juridice - produse şi servicii de asigurări la cele mai înalte standarde de calitate şi profesionalism în conformitate cu exigenţele stabilite la nivelul Grupului Generali, pe baza unei cunoaşteri a pieţei locale, precum şi a tradiţiei şi ofertei sale internaţionale.

Generali Asigurări oferă următoarele tipuri de asigurări:

- asigurări persoane fizice (asigurări de viaţă, asigurări de sănătate, asigurări accidente de persoane, asigurări auto, asigurări de locuinţă, asigurări pentru vacanţe şi călătorii, asigurări pentru răspundere civilă, asigurări agicole);

- asigurări persoane juridice (asigurări angajaţi, asigurări birouri şi cabinete profesionale, asigurări pentru activităţi comerciale şi industriale, asigurări tehnice, asigurări auto, asigurări pentru răspundere civilă, asigurări transport, asigurări agricole).

2. PREZENTAREA IDEII DE AFACERI

Această afacere a fost pornită datorită nevoilor unor persoane de a se simtii în sigurantă si de a crea un mediu de lucru si de viată confortabil. Afacerea, asa cum am prezentat mai sus, a început în anul 1831, la Trieste, în nordul Italiei, dar activitatea s-a extins foarte repede si în alte tări din Europa, din lume si din România. Principala oportunitate de la care s-a plecat atunci când a luat fiintă Grupul Generali a fost aceea că lumea vroia să-si asigure viata, dar tot odată bunurile si serviciile cu care lucrau, iar acest lucru nu era posibil, deoarece acest gen de afacere nu era foarte extinsă.

Ideea de afacere a fost una eficientă, deoarece indiferent de circumstantele care intervin în societate individul tot o să aibă nevoie de o asigurare, indiferent dacă acesta este una de viată sau una non-viată. Oamenii o să-si protejeze mereu munca si ceea ce au realizat până atunci prin intermediul unei asigurări.

Generali Asigurări S.A. este o societate pe acţiuni având sediul social în Bucureşti, pe strada Gheorghe Manu, nr. 5, Etaj 3-6, Cod postal 010442 – OP 64 CP 28, Telefon +40 21 2122920, Fax +40 21 2122943, 2122924; Internet: http://www.generali.ro, E-mail: info@generali.ro, Cod Unic de Înregistrare nr. 4134668 din data de 18/06/1993, atribut fiscal R din data de 01.06.2001, Nr. De ordine în Registrul Comerţului J40/15684/09.06.1993, Înmatriculată în Registrul Asigurătorilor cu nr. RA – 029/10.04.2003, Autorizată de Comisia de Supraveghere a Asigurătorilor prin Decizia nr. 31 din data de 14 noiembrie 2001, Capital social integral vărsat 30.000.000 RON(300.000.000.000 ROL), Cod operator 1023.

Agentia Generali Baia Mare a fost înfiintată în 15 mai 2005, având sediul pe Str. Victoriei, Nr.2-4. Aceasta este o agentie LSF(Life Sales Force), fiind specializată în asigurări de viată. Agentia si-a început activitatea cu 4 unit manageri(agenti coordonatori) si 3 agenti. La acest moment agentia detine 1 asist manager, 15 unit manager si 130 de agenti. Agenţia Generali Asigurări S.A. Baia Mare are în componenţa sa următoarea structură de personal(organigrama):

• 1 director agenţie

• 1 asistent manager

• 1 avocat(departament juridic)

• 1 contabil

• 1 inspector daune

• 15 agenţi coordonatori(unit manager)

• 130 agenţi viaţă şi non-viaţă

Agenţii coordonatori viaţă şi non-viaţă împreună cu asistentul manager beneficiază de un contract mandat, dar şi de un contract agent. Cele 3 persoane din departamentele juridic, contabil, daune sunt angajate cu contracte de muncă, iar restul personalului a încheiat cu agenţia contracte de mandat.

Agenţii coordonatori viaţă şi non-viaţă au fost desemnaţi, de conducerea filialei, manageri ai agenţie Generali Asigurări S.A. Baia Mare, având ca principală sarcină coordonarea agenţilor de asigurări, precum şi căutarea şi atragerea resurselor necesare directorului agenţiei, care se va ocupa de eficienţa de distribuire a acestora în cadrul filialei.

Cel mai important capital al companiei îl reprezintă clienţii. Tocmai de aceea, principala preocupare a consultanţilor de asigurare Generali Asigurări este aceea de a oferi soluţii financiare personalizate, special destinate fiecărui client în parte.

În anul 2008 agentia a avut cel mai mare portofoliu de asigurări de viată în cadrul Generali si cel mai mare număr de prime brute subscrise anual. În ultimele 18 luni agentia ocupa locul I în cadrul grupului.

Preview document

Practică Generali Asigurări - Pagina 1
Practică Generali Asigurări - Pagina 2
Practică Generali Asigurări - Pagina 3
Practică Generali Asigurări - Pagina 4
Practică Generali Asigurări - Pagina 5
Practică Generali Asigurări - Pagina 6
Practică Generali Asigurări - Pagina 7
Practică Generali Asigurări - Pagina 8
Practică Generali Asigurări - Pagina 9
Practică Generali Asigurări - Pagina 10
Practică Generali Asigurări - Pagina 11
Practică Generali Asigurări - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Practica Generali Asigurari.doc

Alții au mai descărcat și

Caiet de Practică Generali România

Introducere Activitatea de practică s-a desfăşurat la agenţia Iaşi 1, Generali România Asigurare şi Reasigurare SA în perioada 16-27 iunie 2014,...

Sistemul de asigurări sociale în Germania

Introducere – sistemul public de pensii german Sistemul de pensii german este apreciat ca fiind unul dintre cele mai performante sisteme de...

Analiză comparatorie între asigurările tip RCA oferite de companiile ARDAF și OTP Garancia Asigurări

I.1 Descrierea asigurarii de tip RCA Asigurarea de raspundere civila auto - cunoscuta sub numele de RCA, reprezinta in momentul de fata una din...

ING Groupe

Grupul ING este unul dintre cele mai mari gupuri financiare din lume oferind o gama larga de servicii financiare integrate clientilor individuali...

Teste Grilă

TESTE GRILĂ 1. Se fac următoarele afirmaţii legate de prima de asigurare: A) Prima de asigurare reprezintă suma de bani dinainte stabilită,...

Asigurări

CAP I Def: Asigurarea este un mijloc de a acoperi o parte a riscurilor cu care se confruntă persoanele sau firmele în activitatea lor de zi cu zi...

Asigurări internaționale

1) Subiectele asigurarii: asigurarea implica o serie de factori: persoane fizice si juridice intre care se nasc raporturi sau sau relatii juridice...

Asigurări și Reasigurări

1. OBIECTIVELE CURSULUI Cursul oferă bazele teoretice referitoare la cunoaşterea necesităţii apariţiei activităţii de asigurare, la sensul unor...

Te-ar putea interesa și

Contabilitatea Salariilor - SC CETA SA

CAPITOLUL 1 : PREZENTAREA SOCIETATII C.E.T.A. S.A. Societatea C.E.T.A. S.A. (Compania de expeditii si transport auto) a fost infiintata la 27...

Evoluția Asigurărilor pe Plan Mondial și în Țara Noastră

1.Primele inceputuri si evolutia asigurarilor si a reasigurarilor Inceputurile asigurarilor isi au originea in cele mai vechi timpuri;ele se pierd...

Strategii de promovare a serviciilor de asigurări pe piața internațională

INTRODUCERE Piaţa internaţională a asigurărilor se află într-o continuă creştere, deşi în ultimele decenii, au apărut evenimente neprevăzute care...

Proiect de practică la Generali Asigurări

1. Prezentarea societăţii Generali Asigurări 1.1. Generali Group Grupul Generali este unul dintre cei mai importanţi operatori de pe piaţa...

Raport de practică - generali asigurări

- Motivatii Am ales sa fac practica la firma Generali Asigurari,filiala Iasi deoarece am dorit sa observ si sa acumulez cat mai multe informatii...

Calculul, contabilitatea și controlul contribuțiilor și fondurilor datorate bugetului și asigurărilor sociale de stat

I. Prezentare generala a societatii comerciale PROD-COM SA Societatea comerciala PROD-COM SA. îsi are sediul în România , în municipiul Râmnicul...

Analiza Pieței Asigurărilor în România pentru Anii 2008-2010 și Perspective pentru Anul 2011

INTRODUCERE Evoluţia activităţii de asigurare din România după anul 1990, a fost similară celei din celelalte foste ţări cu economie centaralizată...

Asigurările ca intermediar financiar

Asigurarea sub aspect economic Existenta asigurarii este strans legata de necesitatea constitirii unui fond de resurse banesti destinat acoperirii...

Ai nevoie de altceva?