Prezentarea Societatii de Asigurari Asirom

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Prezentarea Societatii de Asigurari Asirom.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 32 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Asigurari

Cuprins

Introducere . 3
ASIROM. 4
Cine este Vienna Insurance Group?. 5
Cine este Asirom?. 6
Topul societăţilor de asigurare în 2008. 7
Tipuri de asigurări. 8
Medical Select Plus. 9
Medical select. 10
Asigurarea Facultativă pentru Călătorii în Străinatate. 11
Asigurarea Mixtă de Viaţă şi Accidente. 13
Educaţional ASIG - Asigurarea facultativă a elevilor şi studenţilor. 14
Global - Asigurarea mixtă de viaţă reevaluabilă. 16
Prospera - Asigurarea de pensie cu acumulare de capital şi reevaluare. 18
Profesional ASIG. 19
Apartamentul. 21
Buchet Rural. 23
Phoenix All Risks - Asigurarea clădirilor şi a altor construcţii. 24
Business IMM - Soluţia completă de protecţie a afacerii tale. 26
CASCO - Asigurarea facultativa de avarii si furt auto. 27
RCA – Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. 29
Constatare amiabilă de accident. 31
Bibliografie. 32

Extras din document

Motto :

“Dacă ar fi după mine, aş scrie cuvantul “asigurare” pe uşa fiecărei case şi pe fruntea fiecărui om pentru că sunt convins că pentru sacrificii neconceput de mici, familii întregi pot fi protejate împotriva catastrofelor care le-ar putea distruge pentru totdeauna.Abia atunci aş putea fi mulţumit, căci asigurarea protejează familia în cazul ivirii unei nenorociri şi a unor pagube ireparabile.” Winston Churchill

INTRODUCERE

De-a lungul timpului, mulţi oameni întelepţi au facut referiri, în cugetările lor, la asigurări. Motivul este legat de grija oamenilor pentru prezent şi, mai ales, pentru viitor, pentru că dintotdeauna s-au gândit să se apere de ceea ce le poate produce pagube sau suferinţe: duşmani, intemperii, accidente, moarte. faptul că orice casă care se construieşte, orice maşină care se cumpără, orice credit care se obţine, orice copil care se naşte,implică aproape automat, şi încheierea cel puţin a unei poliţe de asigurare, confirmă acest mod de gândire în întreaga viaţă.

Asigurarea exprimă în principal o protecţie financiară pentru pierderile suferite de oameni sau companii, datorate unor diverse riscuri. Acordul de voinţă este primul principiu de bază care permite realizarea unui contract între asigurat şi asigurător, prin care asiguratul beneficiază de protecţie pentru riscurile pe care şi le-a asumat asigurătorul. Asigurătorul, printr-un contract de asigurare se obligă să plătească contravaloarea daunelor în cazul producerii unuia din riscurile asumate.

Un alt principiu pe care îl are asigurarea este principiul mutualităţii prin care fiecare asigurat contribuie cu o sumă de bani, numită primă de asigurare, la crearea fondului de asigurare din care asigurătorul acoperă daunele suferite de asiguraţi.

Scopul asigurării îl constituie protecţia financiară, respectiv repunerea asiguratului în situaţia patrimonială existentă înaintea producerii evenimentului asigurat şi nu obţinerea de profit.

Fondată în 1923, prima societate “ASIGURAREA ROMÂNEASCĂ” a fost una dintre cele mai puternice şi solide companii de asigurări pe piaţa internă în perioada interbelică, fapt ce i-a permis să ofere un puternic avânt şi sprijin capitalului autohton în formare.

Şansa constituirii unei noi societăţi de asigurare şi reasigurare, cu acelaşi nume şi de acelaşi calibru, a apărut după anul 1989, când, în noile condiţii social – economice create de trecerea la o economie de piaţă, legislativul a hotarât desfiinţarea monopolului de stat deţinut de Administraţia Asigurărilor de Stat (ADAS) din 1952 până în 1990 şi crearea cadrului legislativ privind constituirea, organizarea şi funcţionarea societăţilor comerciale pe acţiuni în domeniul asigurărilor prin apariţia Legii nr. 47 / 1991.

În acest cadru legislativ, prin Hotărârea Guvernului nr. 1279 s-a înfiinţat societatea comercială “ASIGURAREA ROMÂNEASCĂ” S.A. (ASIROM).

Societatea comercială “ASIGURAREA ROMÂNEASCĂ” S.A. – ASIROM s-a înfiintat ca persoană juridică de la data de 01 ianuarie 1991, ca societate comercială pe actiuni.

La înfiinţare, capitalul social iniţial de 3 miliarde lei, a fost în întregime subscris şi vărsat de statul român, în calitate de unic acţionar. În urma unor reevaluări de mijloace fixe, capitalul social a fost majorat în anul 1992 la 3,5 miliarde lei, în 1994 la 10,5 miliarde lei, ajungând la finele anului 2001 la 320,6 miliarde lei. În această poziţie de prestigiu, ASIROM este recunoscut:

- de către asiguraţi, drept unul dintre cei mai importanţi furnizori de produse şi servicii, dedicat respectării angajamentelor şi servirii exemplare a intereselor şi aşteptărilor clienţilor săi;

- de către concurenţi, drept o societate deschisă către conlucrare şi parteneriat, pe baza principiilor concurenţei loiale, respectului şi integrităţii în afaceri;

- de către angajaţi şi parteneri, drept un loc de muncă cu perspective şi o bună investiţie pe termen lung.

Scopul societăţii este desfăşurarea activităţii de asigurare-reasigurare prin acceptarea de riscuri în schimbul plăţii unor prime de către asiguraţi şi, respectiv, reasiguraţi şi prin plata despăgubirilor sumelor asigurate în cazul producerii evenimentelor asigurate, în vederea compensării daunelor şi a realizării de profituri; desfăşurarea activităţii de intermediere şi prestării de servicii în domeniul asigurarilor, precum şi a altor activităţi conexe sau utile atingerii scopului societăţii, în vederea realizării de profituri. ASIROM intră în relaţie cu toate segmentele populaţiei şi economia romanească, având în 1998 peste 1.500.000 contracte de asigurări de viaţă şi peste 2.100.000 în cadrul ramurilor non-viaţă.

2007 s-a dovedit a fi un an de schimbări majore, care au adus beneficii de imagine notabile pentru ASIROM, rămânând în istorie drept anul cand compania de asigurări s-a alaturat marii familii a Grupului Lider pe piaţă de asigurări din Europa Centrala şi de Est VIENNA INSURANCE GROUP. Acum, ASIROM face parte din grupul celor 40 de companii din regiune care consolidează echipa VIENNA INSURANCE GROUP.

Fisiere in arhiva (1):

  • Prezentarea Societatii de Asigurari Asirom.doc