Proiect de practică la SC Astra SA

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Asigurări
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 43 în total
Cuvinte : 10502
Mărime: 59.13KB (arhivat)
Publicat de: Aleodor Iancu
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Dobre Iuliana

Extras din proiect

Societatea de asigurare – reasigurare ASTRA S. A. a fost înfiinţată la data de 1 ianuarie 1991 prin preluarea unei părţi din patrimoniul Administraţiei Asigurărilor de Stat ( alături de Asirom şi Carom).

Aflată în topul societăţilor de asigurări din România, ASTRA este singura de societate de asigurare – reasigurare de pe piaţa românească la care statul este principalul acţionar ( cu o cotă de 75,67% din acţiuni).

Având zece ani de experienţă în asigurări, societatea îşi desfăşoară activitatea în interesul clienţilor, bazându-se pe un management performant şi pe o filozofie organizaţională rezumată prin cuvintele cheie: RAPIDITATE – SOLICITUDINE – EFICIENŢĂ.

De la înfiinţare societatea s-a dezvoltat continuu ajungând de la un capital social subscris şi vărsat de 1 miliard lei în 1991 la 50,4 miliarde lei în prezent.

În condiţiile în care, la începutul anului 1991, mai mult de 94% din portofoliul societăţii ASTRA era format din asigurări maritime, partea de asigurări nemaritime ( inclusiv asigurările de aviaţie) a crescut de la mai puţin de 6% în 1991 la 94,7% în 2000.

Obiectivul prioritar al societăţii de asigurare – reasigurare ASTRA îl reprezintă mulţumirea deplină a clienţilor şi de aceea au fost introduse în portofoliul de asigurări o serie de noi produse care să vină în întâmpinarea clienţilor.

Din 1997 societatea ASTRA a introdus cu succes în portofoliul său, produsul RCA; pe anul 2000 ASTRA s-a situat pe locul II din punct de vedere a primelor încasate de RCA.

Începând cu septembrie 2000, ASTRA a intrat pe piaţa asigurărilor de viaţă, lansând produsul de asigurare mixtă de viaţă Tezaur, produs ce include o sumă de facilităţi pentru client, parte din ele reprezentând noutăţi pe piaţă.

În luna februarie 2001, a fost introdus în vânzare produsul de pensie Respect şi şase clauze suplimentare privind acoperirea riscurilor din accidente. Produsul de pensie Respect are o componentă de capitalizare mare şi o dinamică clară a fondului de acumulare al clientului ce permite retragerea sau infuzia de capital în orice moment al contractului.

Societatea ASTRA se bucură de o serie de avantaje care îi conferă un bun potenţial de dezvoltare pe piaţa românească de asigurări. Cel mai important avantaj comparativ este volumul mare de lichidităţi pe care-l posedă, ceea ce-i permite dezdăunări rapide şi sigure, şi în general o dinamică financiară mai amplă.

Lichidităţile conferă societăţii o bonitate financiară ridicată, care la rândul său creează companiei posibilitatea să desfăşoare cel mai amplu program de reasigurare de pe piaţa românească, cu servicii care presupun asumarea unor riscuri financiare majore.

Societatea de asigurare – reasigurare ASTRA, are relaţii extinse piaţa internaţională a reasigurărilor cu societăţi de prim rang cum ar fi ERC FRANKONA, MUNCHER RUCK, SWISS RE, COLOGNE RE, GERLING GLOBAL RUCK, SOREMA NEW RE, BAYERISCHE RUCK, GOTHAER RE, ZURICH RE, acoperind toate segmentele de activitate ale societăţii.

Un alt avantaj comparativ al companiei este reţeaua teritorială puternică, alcătuită din peste din 150 de unităţi operaţionale, în marea lor majoritate cu dotare logistică şi sisteme informatice de ultimă generaţie.

De asemenea ASTRA se bucură de avantajul resurselor umane de înaltă clasă cu experienţă vastă în domeniul serviciilor de asigurare – reasigurare. Societatea de asigurare – reasigurare ASTRA, participă în mod regulat la lucrări organizaţiilor de specialitate, cum ar fi: Uniunea internaţională a Asigurărilor Maritime şi Uniunea Internaţională a Asigurărilor de Aviaţie, şi este membră a Asociaţiei Asigurărilor din Ţările în Curs de dezvoltare.

Ca o confirmare a recunoaşterii internaţionale de care se bucură, în 1998 ASTRA a fost desemnată de organizaţia profesională Internaţional Network off Insurance ca reprezentant în România al acesteia ceea ce contribuie la dezvoltarea portofoliului de asigurări şi a celui de reasigurări primite.

ASTRA s-a privatizat la începutul lunii august 2002, iar NOVA TRADE, care a devenit acţionarul majoritar, s-a angajat să realizeze investiţiile substanţiale, inclusiv o majorare semnificativă a capitalului social de la 53 miliarde lei la 345 miliarde lei.

ASTRA Asigurări a înregistrat rezultate remarcabile şi în ce priveşte încasările, consolidându-şi poziţia (locul 4) în topul societăţilor de asigurări generale. Primele brute din asigurări directe in 2003 au depăşit 821 miliarde lei, în creşterea cu 47% faţă de încasările din anul precedent, în timp ce primele subscrise s-au cifrat la 925 miliarde lei, iar volumul daunelor achitate s-au ridicat la peste 381 miliarde lei.

Anul 2003 a fost un an de excepţie pentru piaţa de asigurări din România, iar încasările de aproape de 500 milioane USD au dus pentru prima oară la depăşirea pragului de 1% din PIB.

În anul 2004 se aşteaptă o creştere cu 40% a pieţei, iar ASTRA şi-a propus depăşirea acestui ritm de creştere.

Misiunea companiei este să preia toate riscurile clienţilor săi oferindu-le în schimb calitate maximă a serviciilor. De aceea se concentrează în permanenţă pe creşterea standardelor calitative, în acord cu cerinţele pieţii şi îşi dezvoltă constant serviciile şi produsele astfel încât fiecare client să fie pe deplin mulţumit.

Preview document

Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 1
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 2
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 3
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 4
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 5
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 6
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 7
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 8
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 9
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 10
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 11
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 12
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 13
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 14
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 15
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 16
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 17
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 18
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 19
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 20
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 21
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 22
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 23
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 24
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 25
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 26
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 27
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 28
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 29
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 30
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 31
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 32
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 33
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 34
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 35
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 36
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 37
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 38
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 39
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 40
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 41
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 42
Proiect de practică la SC Astra SA - Pagina 43

Conținut arhivă zip

  • Proiect de Practica la SC Astra SA .doc

Te-ar putea interesa și

Politici și strategii pe piața asigurărilor

Introducere În această lucrare am prezentat aspecte privind piaţa asigurărilor din România şi evoluţia asigurărilor pe plan internaţional. Am...

Proiect cultural - festivalul Lada de Zestre a Sacelenilor - reînvierea tradițiilor de pe meleagurile sacelene

Proiect cultural „Festivalul «Lada de zestre a săcelenilor» (reînvierea tradiţiilor de pe meleagurile săcelene)” 1. TITLUL PROIECTULUI -...

Plan marketing - Astra Asigurări

1.Scurta descriere a firmei care va face obiectul acestui plan de marketing. Istoria Astra Asigurari ASTRA Asigurari s-a desprins in anul 1991...

Finanțarea cercetării în România

Prezentare ţinută în cadrul mesei rotunde „Noi politici în domeniul învăţământului superior şi cercetării ştiinţifice din România”, UNESCO-CEPES,...

Proiect de practică - Astra Asigurări

Capitolul I Prezentarea firmei I.1 Despre ASTRA ASIGURARI... 1.1 SECTOR DE ACTIVITATE Este una dintre companiile de top din sectorul serviciilor...

Lucrare de practică - SC Astra SA

MOTIVATII SI EXPLICATII Plecând de la faptul ca succesul unei firme depinde în cea mai mare masura de managementul organizatiei am ales sa fac...

Proiect practică Astra Asigurări

ASTRA Asigurari s-a desprins in anul 1991 din compania de stat ADAS, beneficiind de experienta de 31 de ani a acesteia, devenind a doua companie de...

Asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto - dosar de daună

INTRODUCERE Asigurarea de raspundere civila auto constituie un subiect de interes general datorita faptului ca este obligatorie. Proiectul isi...

Ai nevoie de altceva?