Studiu de Caz - ASTRA Asigurari

Imagine preview
(8/10 din 6 voturi)

Acest proiect trateaza Studiu de Caz - ASTRA Asigurari.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Zugravu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Asigurari

Cuprins

Rezumat executiv 2
Prezentarea generala a organizatiei 3
Descrierea si analiza activitatii internationale 15
Perspectivele dezvoltarii internationale 20
Concluzii 22
Referinte bibliografice 23

Extras din document

1. Rezumat executiv

Organizatia la care s-a desfasurat stagiul de practica este ASTRA Asigurari, societate de asigurari - reasigurari, membra a UNIQA Group Austria. Stagiul a avut loc la sucursala acesteia din Iasi.

Scopul stagiului a fost observarea activitatii generale a organizatiei si observarea aspectelor particulare ale activitatii internationale ale acesteia, precum si dimensiunea la care se desfasoara.

Compartimentele in care s-a desfasurat stagiul sunt:

- Birou Inspector Daune

- Birou Studiu al Pietei

- Birou Contabilitate Primara

Raportul evidentiaza natura activitatii internationale a companiei romanesti. Astfel, aceasta si-a extins piata in afara granitelor pentru asigurarile de risc maritime inca din 2001, din Turcia, Siria, Egipt si Liban, tinta constituind-o în principal armatorii ale caror flote opereaza în zona Marea Neagra – Marea Marmara - Marea Mediterana. Asigurarile maritime au o pondere importanta in portofoliul firmei, in anul fondarii, respectiv in 1991, ele constituind 94%. Astra Asigurari are ca obiectiv extinderea in continuare pe piata internationala pentru asigurarile maritime.

Parteneriatul cu UNIQA Group Austria, incepand din 2005, aduce companiei un plus de imagine facilitandu-i accesul pe piata internationala si stimuleaza cresterea standardelor de calitate in cadrul companiei.

2. Prezentare generala a organizatiei

2.1. Date de identificare:

Denumire si forma juridica: S.C. ASIGURARE-REASIGURARE ASTRA S.A

Adresa sediu central: Bucuresti, Str. Nerva Traian nr.3, bloc M101, etaj 10, sector 3

Adresa sucursala Iasi: Iasi, Str. Garii nr. 4

Telefon: 0232.272877

Tel/Fax: 0232.216707

E-mail: iasi@astrasig.ro,

Adresa web: www.astrasig.ro, www.astra-uniqa.ro

2.2. Scurt istoric al organizatiei:

ASTRA Asigurari s-a desprins din anul 1991 din compania de stat ADAS, beneficiind de experienta a 31 de ani a acesteia, devenind a doua companie de asigurari pe piata romaneasca.

Dupa 11 ani de prezenta neintrerupta in topul companiilor autohtone, ASTRA Asigurari a fost privatizata in august 2002 de catre Nova Trade, un important holding romaneesc, care a dezvoltat de-a lungul timpului afaceri in cele mai diverse domenii de activitate: asigurari, constructii, imobiliare si media.

Din anul 2002, compania si-a consolidate pozitia in topul asiguratorilor romani, devenind singura companie cu capital integral autohton prezenta in topul primelor companii de asigurare de pa piata romaneasca, alaturi de companii multinationale puternice.

In anul 2005, UNIQA Group Austria a achizitionat 27% din actiunile ASTRA Asigurari, aceasta facand parte acum dintr-un important grup multinational cu prezenta in toata Europa.

In anul 2006, identitatea vizuala a companiei s-a schimbat prin alaturarea logoului UNIQA la cel de ASTRA Asigurari.

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz - ASTRA Asigurari.doc