Tehnici de promovare

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Asigurări
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 27 în total
Cuvinte : 11180
Mărime: 177.36KB (arhivat)
Cost: 5 puncte

Cuprins

I.ARGUMENT 2

II. MARKETING-generalitati ...4

II.1. Elemente teoretice cu privire la marketing 4

II.2.Definițiile marketingului .4

II.3. Conceptul de marketing .7

II.4.Rolul și funcțiile marketingului ..8

III. TEHNICI DE PROMOVARE ..11

III.1 Influența componentelor mixului promoțional ...11

asupra procesului de comunicare cu piața

III.2 Obiectivele promovării 12

III.2.a Obiectivele promovării informative ..12

III.2.b Obiectivele promovării de convingere (persuasive) ..12

III.2.c Obiectivele promovării de reamintire 13

III.3 Efectele promovării asupra procesului decizional al consumatorului .

Conceptul AIDA .13

III.4 Factori care afectează mixul promotional .13

III.5. Natura produsului 14

III.6.Caracteristicile pieței țintă .14

III.7.Fondurile disponibile .15

III.8 Strategii de promovare ..15

III.9.Pași în dezvoltarea planului promoțional ...15

III.10.Bugetul de promovare și mixul promoțional 16

III.10.a.Bugetul de promovare ...16

III.10.b. Mixul promoțional ...17

IV. Aplicatii Noua bere MEN'S ...21

IV.1. Alegerea strategiei de acoperire a pieței ...21

IV.1.1. Acoperirea geografică ...21

IV.1.2. Strategia de distributie a produsului ...21

IV. 2. Evenimentul de lansare a produsului 21

IV.2.1. Alegerea momentului potrivit pentru lansare .21

IV.2.2. Locație .21

IV.2.3. Invitati - categorii de public .22

IV.2.4. Derulare eveniment .22

V.CONCLUZII SI PROPUNERI ...23

VI. BIBLIOGRAFIE ...27

Extras din document

I. ARGUMENT

Am ales ,, Tehnici moderne de promovare” ca tema pentru aceasta lucrare pentru ca este un subiect de actualitate.

Suntem în situația în care, în ultimul deceniu, marketingul a devenit obiect de studiu în toate facultățile economice, dar și în cele tehnice și chiar artistice. Mare parte din teoria economică are profunde ramificații în marketing, așa cum marketingul ridică noi provocări teoriei economice.

Ce mărfuri trebuie produse și în ce cantitate, cum trebuie produse mărfurile, pentru cine se produc aceste bunuri, sunt doar câteva întrebări care au trecut din sfera teoriei economice în cea a marketingului.

Piata promovarii si publicitatii pe internet în Romania este inca la inceput dar avanseaza cu pasi repezi și incet, incep să se vadă rezultatele și avantajele acestui nou mediu de comunicare. Odată cu creșterea gradului de penetrare a calculatoarelor și a internetului în România, crește și numărul potențialilor clienți ce utilizează internetul ca mijloc de informare, iar ca urmare a acestor două tendințe, creșteși numărul firmelor care investesc în promovarea on-line. Consider că mediul on-line prezinta foarte multe avantaje în comparație cu cel offline, avantaje dintre care se evidențiază interactivitatea, gradul ridicat de noutate, o foarte bună țintire a segmentelor vizate și costurile reduse.Deasemenea putem spune că publicitatea este, fără îndoială, aproape la fel de veche ca și comerțul. Dacă un produs este de vânzare, prima condiție a supraviețuirii lui pe piață este ca acest lucru să fie cunoscut. Astăzi, în fața unei concurențe înverșunate a producătorilor, imaginea de firmă a ajuns să conteze mai mult decât produsul în sine. În ultimii 150 de ani, agențiile de publicitate au exploatat la maxim deziluziile și simpatiile consumatorilor pentru a putea promova produsele clienților. În acest fel, agențiile au fost acelea care au determinat clienții să își modifice strategiile de marketing în funcție de situațiile sau stadiul în care se aflau consumatorii, evoluând astfel de la intermedierea spațiilor media la controlarea viitorului celor mai mari corporații internaționale.De-a lungul ultimilor ani, o nouă tehnologie din sfera comunicației se extinde: rețelele interactive, care fac posibil ca individul să obțină și să furnizeze informații în cantități mari către unul sau mai mulți destinatari. Datorită faptului că informația procesată prin aceste rețele este digitală, aceasta poate fi duplicată, manipulată și distribuită cu o ușurință fără precedent.Cea mai exstinsă rețea interactivă și în același timp cea cu rata de creștere cea mai ridicată este Internetul, „rețeaua rețelelor”. Până în urmă cu câțiva ani, utilizarea internetului era limitată doar la oamenii de știință și fanaticii tehnologiei, dar astăzi câștigă din ce în ce mai multă popularitate, cu o rată de neegalat de cea inițială a celorlalte mijloace media. Partea cea mai expansivă a internetului, web-ul (world wide web) este folosită din ce în ce mai mult în scopuri comerciale de companiile atrase de costurile scăzute de răspândire a informațiilor, posibilitățile de a se adresa unei audiențe globale și oportunitățile de utilizare a interactivității noului mediu pentru crearea unui dialog cu publicul.

Discutabil sau nu, acceptat mai mult sau mai puțin, marketingul devine, din ce în ce mai clar, o știință de sine stătătoare, cu propriile sale teorii, cu susținătorii și detractorii săi.

A nega marketingul și caracterul său științific în acest moment este deja de neacceptat.

Trebuie să spunem însă că reacția conducătorilor întreprinderii, ca și personalul angajat în compartimentul de marketing nu este identică la situații similare. Fiecare are un anumit mod de a percepe lucrurile și o anumită reacție. În condițiile unei economii într-o dinamică accentuată, marcată de turbulență, știința navigării în acest mediu de multe ori este sprijinită de „arta” de a găsi cele mai bune soluții ale momentului.

Mobilitatea accentuată a fenomenelor pieței caracteristică economiei de piață extrem de dinamică, schimbările rapide și imprevizibile ale cererii de mărfuri, ale prețurilor și a raportului cerere-ofertă au obligat firmele la o implicare totală în mecanismul pieței. Factori ca rapida transformare tehnologică, nivelul de saturație ridicat al multor piețe, deschiderea piețelor estice, tendința spre fragmentare a piețelor, cerințele în creștere datorate schimbării mentalității, dar și a comportamentului consumatorilor, protecția mediului înconjurător, mondializarea activităților și a afacerilor au condus în final la necesitatea unei alte abordări din partea întreprinderilor. Se apreciază că aceste tendințe de dezvoltare conduc în final la dificultăți în ceea ce privește afirmarea întreprinderii pe piață, impunerea în fața concurenței precum și în legătură cu beneficiarii și furnizorii.În acest context, studierea sistematică a pieței interne și externe, punerea în practică a unor noi tehnici, metode și instrumente de abordare a pieței, capacitatea de adaptare la cerințele acesteia și de influențare a ei nu mai pot fi gândite fără utilizarea marketingului.

Care dintre multiplele variante trebuie aleasă la un moment dat funcție de realitățile pieței? Când trebuie ea implementată? Care ar fi pașii următori?

Pentru fiecare din aceste întrebări există mai multe răspunsuri. Alegerea a fost și rămâne deosebit de dificilă și succesul ține de multe ori de capacitatea conducătorului de a găsi cele mai bune soluții, de șansa acestuia, ca din variantele pe care le are la dispoziție să o aleagă pe cea mai bună.

Este nevoie însă și de o anumită stare de spirit. Se spune că sunt oameni care au „comerțul în sânge”, oameni „făcuți pentru afaceri”. Așezarea lor în posturi care să le valorifice acest „talent”, această „stare de spirit” care îi face disponibili pentru activitățile specifice marketingului nu poate să fie decât benefică.

Încet, încet, se observă o profesionalizare a oamenilor de marketing. Din ce în ce mai mult, firmele realizează rolul deosebit al marketingului și îi acordă importanța pe care o merită. Un marketing integrat, un marketing social tind să devină elementele dominante ale economiei mondiale la începutul mileniului trei.

.

Bibliografie

1. Gherasim, Toader, “Elemente de marketing”, Editura Moldovița, Iași, 1995.

2. Gherasim, Toader, și Maxim, Emil, “Marketing”, Editura Economică, București, 2000;

3. Gherasim, Toader, și Maxim, Emil, “Bazele marketingului”, Editura Sedcom Libris, Iași, 1996.

4. Ferenț, Emil, “Organizarea și gestiunea unităților comerciale”, Note de curs, Univ. Al. I.Cuza, Iași, 2001;

5. Florescu, C. ș.a., “Marketing”, Editura Marketer, București, 1992;

6. Kotler, Ph., “Managementul Marketingului”, Editura Teora, București, 1997;

7. Munteanu, V., “Bazele marketingului”, Editura Graphix, Iași, 1992;

8. Nica, Panaite, “Management”, Editura Sanvialy, Iași, 1996.

9. Prutianu, Ștefan, Munteanu, Corneliu, Caluschi, Cezar, “Inteligența marketing plus”, Editura Polirom, Iași, 1998;

10. Ristea, A., Tudose, C., V. Ioan-Franc, “Tehnologie comercială”, Editura Expert, București, 1995.

11. Sasu, Constantin, “Marketing”, Editura Univ. Al. I. Cuza, Iași, 1995.

12. Ștefănescu, Paul, “Bazele marketingului”, București, 1995.

Preview document

Tehnici de promovare - Pagina 1
Tehnici de promovare - Pagina 2
Tehnici de promovare - Pagina 3
Tehnici de promovare - Pagina 4
Tehnici de promovare - Pagina 5
Tehnici de promovare - Pagina 6
Tehnici de promovare - Pagina 7
Tehnici de promovare - Pagina 8
Tehnici de promovare - Pagina 9
Tehnici de promovare - Pagina 10
Tehnici de promovare - Pagina 11
Tehnici de promovare - Pagina 12
Tehnici de promovare - Pagina 13
Tehnici de promovare - Pagina 14
Tehnici de promovare - Pagina 15
Tehnici de promovare - Pagina 16
Tehnici de promovare - Pagina 17
Tehnici de promovare - Pagina 18
Tehnici de promovare - Pagina 19
Tehnici de promovare - Pagina 20
Tehnici de promovare - Pagina 21
Tehnici de promovare - Pagina 22
Tehnici de promovare - Pagina 23
Tehnici de promovare - Pagina 24
Tehnici de promovare - Pagina 25
Tehnici de promovare - Pagina 26
Tehnici de promovare - Pagina 27

Conținut arhivă zip

  • Tehnici de promovare.doc

Alții au mai descărcat și

ING Groupe

Grupul ING este unul dintre cele mai mari gupuri financiare din lume oferind o gama larga de servicii financiare integrate clientilor individuali...

Asigurarea Facultativa a Autovehiculelor. Asigurarea Auto - CASCO

Riscurile pentru care asigurătorii oferă protecţie riscuri specifice diferitelor accidente, ciocniri, loviri, zgârieri, căderi, derapări sau...

Probleme Rezolvate - Asigurarea Cladirilor

1. Se dă o clădire agro-zootehnică nouă cu un efectiv de 20 animale, cu o suprafaţă de 4m pe cap de animal. Această clădire este realizată din...

Abordarea economico-financiară a Conceptului de Asigurare

Tema: Abordarea economico-financiară a conceptului de asigurare 1. Conţinutul economic al asigurărilor de bunuri, persoane şi răspundere civilă...

Ai nevoie de altceva?

''