UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Asigurări
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 8029
Mărime: 205.30KB (arhivat)
Publicat de: Damian Vasiliu
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Cuvânt înainte 3
  2. 1.UNICEF (United Nations International Children Emergency Fund) 4
  3. 1.1.Ce reprezintă UNICEF ? 4
  4. 1.2.Repere istorice 4
  5. 2.SOMALIA 11
  6. 2.1. Informații despre Somalia 11
  7. 2.2 Situația femeilor și copiilor în Somalia 11
  8. 2.3. Strategia UNICEF pentru anul 2014 în Somalia 13
  9. 3.ROMÂNIA 14
  10. 3.1.Informații despre situația copiilor din România 14
  11. 3.2.UNICEF în România 14
  12. 4.Concluziile proiectului 18
  13. Bibliografie 19
  14. ANEXE 20

Extras din proiect

Cuvânt înainte

UNICEF este o organizaţie creată pentru a veni în ajutorul copiilor din întreaga lume. Din momentul în care a fost înfiinţată în anul 1946 şi până în zilele noastre, foarte multe vieţi au fost salvate, iar condiţiile de trai au fost îmbunătăţite vizibil. Din păcate cu toate eforturile depuse de această organizaţie şi de partenerii acesteia, încă mai există mulţi copii care au nevoie de ajutor.

Condiţiile în care unii copii din lume trăiesc te fac să te gândeşti de zeci de mii de ori, dacă viaţă grea pe care unii dintre noi consideră că au trăit-o şi o trăiesc este cu adevărat la amplitudinea gândită. Oare viaţă în România este chiar atât de dificilă pe cât unii dintre noi o consideră? Se poate spune că este mai greu să trăieşti în România decât în alte state mai civilizate, dar nu şi imposibil. Oamenii care muncesc şi au acordat o importanţă mai mare educaţiei, au reuşit să se dezvolte şi să îşi creeze nişte condiţii de trai mai bune. Oare nu mulţi dintre noi se aşteaptă să primească ceva de la cineva, dar să nu facă nimic în schimb?

Dacă ne-am schimba mentalitatea, am munci mai mult, nu am înceta să luptăm chiar şi atunci când multe ne sunt potrivnice, iar atunci când am reuşit să realizăm ce am visat, ne-am întoarce privirea şi către semenii noştri mai puţin favorizaţi de viaţă, oare lumea în care am trăi nu ar deveni mai bună?

Se poate spune că şi aceasta ar fi o soluţie pentru o viaţă mai bună, însă este necesar să vrem să facem ceva pentru a schimba tot ce e rău şi să luptăm să îi convingem şi pe cei din jurul nostru. Schimbarea vine de la noi!

Lucrarea de faţă a fost realizată pentru a arăta că dacă vrei, totul este posibil şi dacă munceşti pentru binele omenirii este imposibil să nu se schimbe nimic. UNICEF a reuşit să schimbe viaţa multor copii şi a schimbat mentalitatea multor oameni şi o va face în continuare cu aceeaşi conştiinciozitate ca până acum.

În această lucrare este prezentată doar o mică parte din problemele care există în lume şi din soluţiile cu care UNICEF a venit în sprijinul copiilor şi mamelor, fiind prezentate doar cazul Somaliei şi al României.

UNICEF este un exemplu de organizaţie care lupta prin orice mijloace să protejeze drepturile copiilor de pe întreg globul pământesc. Sunt foarte mulţi oameni care susţin campaniile acestora prin donaţii, însă pentru că visul UNICEF dar şi al multora dintre noi , de a trăi într-o lume mai bună, în pace şi linişte, să se îndeplinească e nevoie de ajutorul a cât mai multor oameni.

După cum şi Henry Ward Beecher spunea, "Copiii sunt mâinile cu ajutorul cărora atingem cerurile." şi de aceea trebuie să îi protejăm cu orice preţ şi să le oferim o viaţă cât mai liniştită şi frumoasă, un mediu cât mai armonios şi sănătos şi educaţie. 

1.UNICEF (United Nations International Children Emergency Fund)

1.1.Ce reprezintă UNICEF ?

UNICEF sau Fondul Naţiunilor Unite pentru copii este o organizaţie care ajută la construirea unei lumi unde drepturile copilului sunt respectate şi aplicate, deoarece copii reprezintă continuitatea şi progresul speciei umane.

Această organizaţie, cu ajutorul guvernelor dar şi al partenerilor privaţi , încearcă să elimine obstacolele cum ar fi sărăcia, violenţa, bolile şi discriminarea din viaţa copiilor defavorizaţi din întreaga lume.

Fondul Naţiunilor Unite pentru copii promovează măsuri care oferă copiilor şans la o viaţă mai bună, condiţii de imunizare împotriva bolilor, locuinţe care să respecte regulile igienico-sanitare, educaţie pentru toţi copiii indiferent de sex.

Aceştia promovează educaţia fetelor, deoarece fetele educate vor fi nişte cetăţeni mai buni dar şi nişte părinţi mai buni pentru viitorii lor copii.

Organizaţia se luptă pentru ca un număr cât mai mare de copii să fie vaccinaţi împotriva bolilor ce pot apărea în copilărie, dar şi pentru a preveni contaminarea cu HIV/SIDA a aceastora, precum şi ajutorarea copiilor şi familiilor afectate de acest virus să trăiască o viaţă demnă.

UNICEF se implică şi în lupta împotriva violenţei. Un număr din ce în ce mai mare de copii sunt abuzaţi în fiecare zi în întreaga lume. Abuzurile au un rol negativ în creşterea şi dezvoltarea copiilor, aceştia devenind vulnerabili, iar viitorul lor devine şi el unul incert.

Organizaţia activează în mai bine de 190 de ţări din întreaga lume.

1.2.Repere istorice

Fondul Naţiunilor Unite pentru copii este o organizaţie internaţională care a luat fiinţă în baza Rezoluţiei nr.57/I a Adunării Generale a Organizaţiei Natiunilir Unite (ONU), la 11 decembrie 1946. Scopul înfiinţării unei astfel de organizaţii a fost acela de a ajuta copiii, un special pe cei din ţările lovite de război, furnizându-le alimente, îmbrăcăminte şi medicamente. Datorită acestei rezoluţii au putut fi ajutaţi copii din 14 state afectate de război, printre aceste state incluzându-se şi România.

Adunarea Generală a ONU a hotărât la data de 1 decembrie 1950 prin Rezoluţia nr 417/V că organizaţia Fondul Naţiunilor Unite pentru copii să îşi prelungească activitatea. Astfel, UNICEF, devine un program de lungă durată, menit să ajute guvernele, în special pe cele ale statelor aflate în curs de dezvoltare să îmbunătăţească traiul copiilor.

Începând cu 6 octombrie 1953, programul dobândeşte un caracter permanent. Tot în acest an, organizaţia începe o campanie globală, care se dovedeşte de succes, împotriva unor boli tropicale, care afectează milioane de copii şi care pot fi tratate cu ajutorul penicilinei.

Resursele UNICEF provin de la guvernele statelor implicate, precum şi din diferite donaţii acordate de organizaţii şi persoane particulare.

Organele Fondului Natiunilor Unite pentru copii sunt Consiliul executiv, secretariatul si birourile. Consiliul executiv este organul de conducere, alcatuit din reprezentanții a 30 de state, aleși de Consiliul Economic și Social al ONU (ECOSOC). Acesta se reuneşte o dată pe an şi hotărăşte politica UNICEF , examinează stadiul lucrărilor, cererile de asistenţă etc. În fruntea Secretariatului se află un director general, care este numit de secretarul general al ONU.

Fondul Naţiunilor Unite pentru copii a obţinut două premii Nobel. Primul dintre ele a fost primit în anul 1956, denumit Premiul Nobel pentru pace. Acesta a fost obţinut deoarece organizaţia a contribuit la ameliorarea condiţiilor de viaţă a copiilor care au fost afectaţi de războaie. Cel de-al doilea premiu, a fost obţinut în 1965 şi a fost un premiu pentru promovarea înfrăţirii dintre naţiuni.

În anul 1959 la 20 noiembrie, se adopta Declaraţia Drepturilor Copilului, în care sunt definite drepturile copiilor la protecţie, educaţie, sănătate, adăpost şi o nutriţie corespunzătoare. Din acel an, Ziua mondială a drepturilor copilului se sărbătoreşte pe data de 20 noiembrie.

În 1979, ,,Anul Copilului”, s-a propus ca această Declaraţie a Drepturilor Copilului, care nu era văzută mai mult decât o simplă recomandare, să fie extinsă şi făcută obligatorie pentru toate popoarele.

După 10 ani,în 1989 pe data de 20 noiembrie, în urma negocierilor, Convenţia cu privire la Drepturile Copilului cuprinzând 54 de articole a fost în sfârşit adoptată de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite. Această Convenţie, a fost semnată între timp de peste 180 de state.

Bibliografie

http://www.unicef.org/about/who/index_introduction.html

http://www.unicef.org/about/who/index_history.html

http://www.unicef.org/media/media_positions.html

http://www.unicef.org/somalia/activities.html

http://www.unicef.org/somalia/children.html

http://www.unicef.org/appeals/somalia.html

http://www.unicef.ro/wp-content/uploads/Brosura-Unicef-SOWC-final-BT.pdf

http://www.unicef.ro/wp-content/uploads/unicef_nr._12_ro_final.pdf

http://en.wikipedia.org/wiki/Somalia

http://www.mae.ro/bilateral-relations/1770#745

http://www.unicef.org/sowc2014/numbers/documents/english/EN-FINAL%20Tables%201-14.pdf

Legea nr.272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_protectiei_copilului.php

Preview document

UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 1
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 2
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 3
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 4
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 5
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 6
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 7
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 8
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 9
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 10
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 11
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 12
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 13
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 14
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 15
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 16
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 17
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 18
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 19
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 20
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 21
UNICEF - organizația care protejează copiii și mamele din întreaga lume - Pagina 22

Conținut arhivă zip

  • UNICEF - Organizatia Care Protejeaza Copiii si Mamele din Intreaga Lume.docx

Alții au mai descărcat și

Sistemul de asigurări sociale în Germania

Introducere – sistemul public de pensii german Sistemul de pensii german este apreciat ca fiind unul dintre cele mai performante sisteme de...

Analiză comparatorie între asigurările tip RCA oferite de companiile ARDAF și OTP Garancia Asigurări

I.1 Descrierea asigurarii de tip RCA Asigurarea de raspundere civila auto - cunoscuta sub numele de RCA, reprezinta in momentul de fata una din...

ING Groupe

Grupul ING este unul dintre cele mai mari gupuri financiare din lume oferind o gama larga de servicii financiare integrate clientilor individuali...

Teste Grilă

TESTE GRILĂ 1. Se fac următoarele afirmaţii legate de prima de asigurare: A) Prima de asigurare reprezintă suma de bani dinainte stabilită,...

Asigurări

CAP I Def: Asigurarea este un mijloc de a acoperi o parte a riscurilor cu care se confruntă persoanele sau firmele în activitatea lor de zi cu zi...

Asigurări internaționale

1) Subiectele asigurarii: asigurarea implica o serie de factori: persoane fizice si juridice intre care se nasc raporturi sau sau relatii juridice...

Asigurări și Reasigurări

1. OBIECTIVELE CURSULUI Cursul oferă bazele teoretice referitoare la cunoaşterea necesităţii apariţiei activităţii de asigurare, la sensul unor...

Asigurări Sociale

Statul „bunăstării”: concept şi modele Politicile sociale reprezintă o disciplină de studiu a serviciilor sociale şi a statului bunăstării....

Ai nevoie de altceva?