Audit

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Audit.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere docx, xlsx de 6 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Audit

Extras din document

Obiectul cercetarii noastre il constituie reflectarea importantei rolului jucat de guvernanta corporativa in declansarea crizei economice.

Prin guvernanta corporativa intelegem mijloacele prin care o companie este condusa de manageri in interesul actionarilor. Criza financiara din 2008 a luat multe companii prin surprindere, evidentiind slabiciunile guvernantei corporative.

Ne propunem sa analizam rolul jucat de guvernanta corporativa prin prisma a trei companii:: Procter & Gamble (SUA), Marks & Spencer (UK), Impact Developer (Romania).

Indicatorii analizati au fost :

- Modelul de guvernanta corporativa

- Opinia Auditorului

- Comitetul de audit

- Modificarea tarifelor de audit

- Divulgare informationala privind riscurile

- Auditorii externi

Bazele de date au fost construite pe baza rapoartelor anuale publicate ale companiilor, reviste financiare sau site-urile companiilor.

CAP II. Prezentarea rezultatelor

Am ales ca si scale de reprezentare a rezultatelor: modelul de guvernanta corporativa, comitetul de audit si experienta membrilor acestuia, auditorii externi si opiniile lor, astfel:

Criteriu de cuantificare VariabilePunctaj

dualist2

model guvernantaunitar1

n/a0

fara rezerve3

opinia auditoruluicu rezerve2

necalificata1

n/a0

nu2

schimbarea auditoruluida1

n/a0

da2

existenta unui comitet de auditnu1

n/a0

s-au mentinut3

Tarifele de auditau crescut2

au scazut1

n/a0

peste 304

media anilor de experientaintre 20 si 303

in domeniu a membrilorintre 10 si 202

comitetului de auditsub 10 ani1

n/a0

da2

auditorii externi din categoria Big Fournu1

n/a0

nu2

modificari la nivelul componentei structurii comitetului de auditda1

n/a0

Cuantificand indicatorii analizati pentru cele 3 companii, la nivelul fiecarei perioade: 2006, 2007, 2008, 2009, 2010, observam o scadere la nivel general a acestora incepand cu anul 2008. Toate companiile au intampinat dificultati o data cu adancirea crizei. Desi au reusit sa se mentina la un nivel constant, pana la sfarsitul anului 2010 nu se observa o imbunatatire a acestor indicatori.

Prin prisma criteriilor de cuantificare prezentate mai sus, putem observa evolutia celor 3 companii de la o perioada la alta. Toate urmeaza aceeasi evolutie, o situatie buna in 2006-2007, declin incepand cu 2008, stagnare sau declin in 2009, urmate de o usoara revenire in 2010. Prin urmare, putem observa ca indicatorii analizati, desi nemonetari sunt in stransa legatura cu evolutia economiei din perioada urmarita, fiind evidentiata astfel importanta guvernantei corporative in viata companiilor.

Fisiere in arhiva (2):

  • Raport.Audit.docx
  • Proiect Audit.xlsx