Raport de mediu

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Raport de mediu.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 26 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Lena

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Audit

Extras din document

Introducere

Industria chimică este reprezentată de companii ce au ca profil de activitate producția de chimicale. Ocupând un loc central în economia globală modernă, industria chimică transformă materiile prime (petrol, gaze naturale, apă, metale și minerale) în peste 70.000 de produse diferite.

Deși chimicalele au fost produse și utilizate de-a lungul istoriei, nașterea industriei chimice grele (producția de chimicale la scară industrială pentru o varietate de utilizări) coincide în general cu nașterea Revoluției Industriale.

Bayer este o companie globală cu principale competenţe în domeniul ştiinţelor vieţii ─ medicină şi agricultură. Produsele şi serviciile sale sunt concepute în beneficiul oamenilor, pentru a îmbunătăţi calitatea vieţii acestora. În acelaşi timp, Grupul îşi propune să creeze valoare prin inovaţie, creştere şi performanţe economice înalte. Bayer este dedicat principiilor dezvoltării sustenabile şi responsabilităţilor sale sociale şi etice, în calitate de cetăţean corporativ. În anul fiscal 2015, Grupul avea aproximativ 117.000 de angajati şi a înregistrat vânzări de 46,3 miliarde EUR. Cheltuielile cu capitalul s-au ridicat la 2,6 miliarde EUR, iar cele cu proiectele de cercetare şi dezvoltare (R&D) la 4,3.

Misiunea „Bayer: Ştiinţă pentru o viaţă mai bună”

Bayer este o companie inovatoare de talie mondială cu o istorie de peste 150 ani și competențe esențiale în domeniile îngrijirii sănătății și agriculturii. Dezvoltă noi molecule pentru utilizarea în produse și soluții inovatoare pentru a ameliora sănătatea oamenilor, animalelor și plantelor. Activitățile companiei de cercetare și dezvoltare se bazează pe o profundă înțelegere a proceselor biochimice din interiorul organismelor vii.

Prin produsele companiei, contribuie la găsirea de soluții pentru unele dintre cele mai importante provocări ale erei noastre. Populația tot mai numeroasă și mai îmbătrânită necesită îngrijire medicală îmbunătățită și o furnizare adecvată de alimente.

Bayer ameliorează calitatea vieții oamenilor prin prevenția, ameliorarea și tratarea bolilor. Contribuie totodată la furnizarea fiabilă de alimente, furaje și materii prime pe bază de plante de înaltă calitate.

Obiectivul companiei este acela de a obține și a menține poziția de lider pe piețele vizate, creând astfel valoare pentru clienți, acționari și angajați. În acest scop, strategia companiei este concepută pentru a ajuta la soluționarea celor mai presante provocări cu care se confruntă omenirea, iar prin realizarea sa într-un mod excepțional urmărim să consolidăm puterea de câștig a companiei.

Prima prezenţă autentificată a Bayer în România datează de la începutul anilor 1920, atunci când Crucea Bayer a fost amplasată pentru întâia oară în Bucureşti. Derularea operaţiunilor prin intermediul birourilor din Bucureşti a început în 1968. Astăzi, sediul Bayer România este în Bucureşti, clădirea Nusco, Şoseaua Pipera nr. 42. Biroul găzduieşte Country Group Platform, Divizia Pharmaceuticals, Divizia Consumer Health şi Divizia Crop Science.

Valorile companiei LIFE (=VIAȚĂ)

Bayer s-au dedicat funcționării sustenabile și abordării responsabilităților etice și sociale în calitate de cetățean corporatist, respectând totodată interesele tuturor părților interesate. Angajații pasionați de inovație se bucura de oportunități de dezvoltare excelente în cadrul Bayer. Valorile companiei joacă un rol esențial în munca lor de zi cu zi și sunt menite să ne ghideze pe parcursul împlinirii misiunii companiei. Aceste valori sunt reprezentate prin cuvântul LIFE.

Cuvântul LIFE are o dublă conotație ca acronim pentru valorile cheie și principiile de leadership ale Bayer, însemnând VIAȚĂ. LIFE reprezintă Leadership, Integritate, Flexibilitate și Eficiență.

Aceste valori se aplică tuturor în cadrul Bayer și sunt ferm integrate în sistemul global de management al performanței privind personalul de conducere. Cultura pentru valoare asigură o identitate comună pretutindeni în interiorul întreprinderii, indiferent de granițele naționale, ierarhiilor de conducere și diferențelor culturale.

Bayer are o tradiţie îndelungată în ceea ce priveşte implicarea în programe sociale, dedicate comunităţii şi protecţiei mediului. Angajamentul întreprinderii este demonstrat de sprijinul pe care îl oferă programelor de responsabilitate socială corporativă, adesea în parteneriat cu alte organizaţii, precum şi prin programele de complianţă la nivel corporativ, în concordanţă cu reglementările Uniunii Europene.

Procesul Solvay a fost dezvoltat de chimisul industrial belgian Ernest Solvay în 1861. În 1864 Ernest și fratele său Alfred au construit o fabrică în orașul belgian Charleroi iar în 1874 au construit o fabrică mai mare în Nancy, Franța. Noul proces s-a dovedit a fi mai economic și mai puțin poluant decât Procesul Leblanc iar utilizarea sa s-a răspândit rapid. În același an Ludwig Mond l-a vizitat pe Solvay pentru a cumpăra drepturile de a folosi procesul iar el și John Brunner au fondat Brunner, Mond & Co și au construit o fabrică Solvay în Winnington, Anglia. Mond a avut un rol crucial în transformarea Procesului Solvay într-un succes comercial. A construit câteva rafinării între 1873 și 1880 care eliminau produsele secundare care ar încetini sau opri producția în masă de carbonat de sodiu prin utilizarea procesului.

Grupul Solvay este prezent în România de 120 de ani și are un număr de 10 angajați în biroul său de reprezentare din București.

Fisiere in arhiva (1):

  • Contabilitate si audit de mediu.doc