Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Automatică
Conține 3 fișiere: doc, vsd
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 5469
Mărime: 247.58KB (arhivat)
Publicat de: Alice Baciu
Puncte necesare: 7

Extras din proiect

ÎNTRODUCERE

Electromecanizarea şi automatizarea ramurii industriei alimentare este una din sarcinile principale pentru majorarea productivitaţii muncii şi sporirea obţinerii produselor lor.

În elaborarea şi utilizarea tipurilor de tehnică şi tehnologiilor în principiu noi împreună cu alte ţari se preconizează urmatoarele direcţii prioritare:

Electronizarea industriei alimentare.

Alimentarea.

Automatizarea complexă.

Energetica pe baza surselornetraditionale energetice.

Materiale noi şi noi tehnologii pentru prelucrarea şi fabricarea lor.

Biotehnologia.

Întroducerea tehnologiilor noi, a utilajului nou, sistemelor electronice de comandă şi automatizare, a formelor noi de organizare a muncii şi economiei va da posibilitate de a trece producerea industriei alimentare pe bază industrială înaltă cu rentabilitatea şi eficacitate înaltă.

A conduce un proces tehnologic înseamnă a dirija mari cantităţi de energie în conformitate cu un obiect urmărit – respectiv producerea anumitor bunuri materiale –cheltuind în acest scop cantitaăţi de energie foarte mici.

Operaţiile de conducere nu necesită decît un efort fizic redus dar necesită un efort intelectual important. Astfel, de exemplu, conducerea unui laminor poate necesita transmiterea unui număr mare de comenzi – de ordinul sutelor sau miilor – în decursul unui interval de cîteva ore,

ceea ce poate provoca oboseală şi erori.

Pe de altă parte, unele procese tehnice se desfăşoară atît de repede, încît viteza de reacţie a unui operator uman este insuficientă pentru a se transmite comanda necesară în timpul util. Astfel, de exemplu, în cazul apariţiei unui scrtcircuit pe o linie dintr+un sistem electroenergetic, este necesară declanşarea în frecţiuni de secundă a întrerupătoarelor de la capetele liniei defecte, pentru a se evita distrugerii mari şi a se preîntîmpina extinderea efectelor scurtcircuitului la alte instalaţii electroenergetice din sistemul respectiv.

condensat şi de suc, cît şi pompe de diferite construcţii destinate pentru pomparea condensatului şi sucului de difuzie conform schemei tehnologice.

Pentru transportarea acestor produse se folosesc sisteme de conducte cu destinaţie corespunzătoare – pentru apă, condensat, aburi, suc şi altele.

Pentru asigurarea petrecerii de extragere cît mai efectivă secţia este înzestrată cu mijloace tehnice de automatizare destinate să asigure menţinerea parametrilor optimi pe tot parcursul procesului tehnologic.

1.2. Argumentarea tehnico – economică.

Efectul economic al automatizării se determină prin nivelui de micşorare a muncii fizice cheltuite pentru producerea unei unităţi de producţie. La automatizarea proceselor de producere în industria de

fabricare a zahărului, costul investiţiilor capitale de obicei în oarecare măsură cresc, iar invenţiile în exploatatre la o unitate de producţie considerabil scad. Aşa dar, eficacitatea automatizării se caracterizează prin scăderea sumară de investiţii pentru producerea unităţii de producţie.

Dacă de efectuat automatizarea unui proces tehnologic oarecare prin metode diferite, atunci e necesar de ales cea mai efectivă variantă, care asigură cea mai intensivă scădere a costului de producţie şi cea mai înaltă creştere a productivităţii mincii. În acest caz e foarte important ca varianta de bază să fie acceptată cea mai progresistă şi perfectă metodă de producere electromecanizată, utilizată în practica contemporană autohtonă sau de peste hotare întrucît la compararea cu cele mai perfecte metode de producere se poate căpăta în final o economie majorată a mijloacelor de automatizare. La indicii tehnico – economici o influienţă deosebită au cerinţele tehnice de automatizare a proceselor tehnologice formulate chibzuit.

De pildă, cerinţele mărite la precizia lucrului procesului automatizat aduc la compunerea instalaţiilor de automatizare şi creşterea investiţiilor capitatle şi de exploatare. Efectul tehnico – economic a automatizării constă din efectul energetic, de muncă, de structură şi tehnologic.

Efectul energetic se determină prin micşorarea cheltuielilor de combustibil şi energie, majorarea fiabilităţii lucrului, reţelelor de alimentare electrică, majorarea randamentului surselor alimentare primare

Preview document

Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 1
Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 2
Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 3
Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 4
Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 5
Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 6
Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 7
Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 8
Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 9
Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 10
Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 11
Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 12
Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 13
Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 14
Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 15
Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 16
Automatizarea procesului de transport a sfeclei de zahăr în secția de prelucrare - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Automatizarea Procesului de Transport a Sfeclei de Zahar in Sectia de Prelucrare
    • PROIECT DE CURS.doc
    • Proiect De curs[Schema Ion].vsd
    • Schema 1.vsd

Te-ar putea interesa și

Managementul resurelor umane la SC Zahărul SA Buzău

CAPITOLUL I ROLUL FACTORULUI UMAN ÎN VALORIFICAREA RESURSELOR 1.1. ROLUL SI PARTICULARITATILE RESURSELOR UMANE LA S.C. ZAHARUL S.A. BUZAU Rolul...

Ai nevoie de altceva?