Circuite Redresoare

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Circuite Redresoare.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 23 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Herta Stela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Automatica, Electronica, Electrotehnica

Cuprins

CUPRINS 1
ARGUMENT 2
CAPITOLUL I. NOŢIUNI INTRODUCTIVE 3
I.1 CLASIFICAREA REDRESOARELOR 4
CAPITOLUL II. CIRCUITE REDRESOARE 5
II.1 SCHEME CU PUNCT MEDIAN 5
II.2. SCHEME ÎN PUNTE 9
II.2.1 Schema monofazată în punte 9
II.2.2 SCHEMA TRIFAZATĂ ÎN PUNTE 10
II.2.3 Scheme polifazate în punte 11
II.3 REDRESOARELE FĂRĂ FILTRU 11
II.4 REDRESOARELE CU FILTRU CAPACITATE 14
II.5 REDRESORUL TRIFAZAT ÎN STEA 17
II.6 REDRESOARE COMANDATE 18
II.7 SISTEME REDRESOARE MODULARE 19
SISTEM REDRESOR 48VCC, PUTERE MAXIMĂ 2600W 19
SISTEM REDRESOR 48VCC, PUTERE MAXIMĂ 7200W 20
SISTEM REDRESOR 48VCC CU MODULE DE 1KW. DISPONIBIL ÎN DIVERSE CONFIGURAŢII. 20
SISTEM REDRESOR 48VCC, PUTERE MAXIMĂ 18KW 21
SISTEM REDRESOR 24VCC, PUTERE MAXIMĂ 1600W 21
BIBLIOGRAFIE 22
ANEXĂ 23

Extras din document

Argument

Tema aleasă, Circuite Redresoare, are ca scop atingerea standardelor curriculare solicitate de specializarea pe care am făcut-o în liceu contribuind astfel la o bună formare profesională în domeniu.

În cei patru ani de studiu am abordat întreaga gamă de module de pregătire în domeniu însă cel mai mult m-a atras modulul care are o largă aplicabilitate în domeniul automaticii.

În cadrul elaborării proiectului meu a trebuit să-mi extind aria de cunoştinţe studiind bibliografia recomandată de coordonator, fapt ce îmi permite o pregătire profesională mai bună, proiectul meu având aplicabilitate în multe domenii ale mecatronicii.

Tema aleasă este structurată în capitole abordate separat ca părţi distincte.

Contribuţia personală privind elaborarea proiectului constă în selectarea informaţiilor tehnice/practice şi teoretice specifice specializării, structurarea pe capitole a acestora.

Lucrarea prezintă în mod sintetic şi actualizat sub forma unor scheme principalele aspecte, importanţa, rolul, identificarea tipurilor de circuite redresoare.

În elaborarea lucrării am folosit cunoştinţe tehnice/teoretice asimilate la diferite obiecte de învăţământ studiate în anii de liceu: electrotehnică, automatizări, discipline de specialitate şi laboratoare practice.

În partea finală a lucrării am specificat bibliografia utilizată.

Prin redresor se înţelege un circuit electronic capabil să transforme energia electrică de curent alternativ în energie electrică de curent continuu. Alimen¬tarea redresoarelor se face de obicei de la reţeaua de energie electrică. Redresoarele de puteri mici (până la 1 kW) se alimentează în curent alternativ monofazat, iar cele de puteri mari se alimentează în curent alternativ trifazat.

Capitolul I. Noţiuni introductive

Pentru alimentarea aparaturii electronice sunt necesare surse de energie de curent continuu. Aceste surse pot fi surse chimice ( baterii galvanice, acumulatoare) sau redresoare.

Prin redresor se înţelege un circuit electronic capabil să transforme energia electrică de curent alternativ în energie electrică de curent continuu. Alimen¬tarea redresoarelor se face de obicei de la reţeaua de energie electrică. Redresoarele de puteri mici (până la 1 kW) se alimentează în curent alternativ monofazat, iar cele de puteri mari se alimentează în curent alternativ trifazat.

Dintre elementele componente ale redresorului, cele electronice trebuie să aibă proprietatea de a conduce unilateral, respectiv să prezinte o caracteristică pronunţat neliniară şi să funcţioneze în regim neliniar.

Legǎtura telefonicǎ dintre doi beneficiari se realizeazǎ prin intermediul centralelor telefonice, manuale sau automate.

Alimentarea acestora se poate face prin surse de energie electrice, chimice sau din reţeaua de curent alternativ. Întrucât atât în cazul centralelor telefonice manuale sau automate se utilizeazǎ curent continuu este necesarǎ şi filtrarea curentului redresat. Una din metodele de redresare eficiientǎ este folosirea schemei cu punte redresoare (formatǎ din patru diode).

Prin redresor se înţelege un circuit electronic capabil sǎ transforme energia electricǎ de curent alternativ în energie de curent continuu. Alimentarea redresorului se face de obicei de la reţeaua de energie electricǎ. Redresoarele de puteri mai mici de 1KW se alimenteazǎ în curent alternativ monofazat, iar cele de puteri mai mari de 1KW se alimenteazǎ în curent alternativ trifazat.

Dintre elementele componente ale redresorului, cele electronice trebuie sǎ aibǎ proprietatea de a conduce unilateral, respectiv sǎ prezinte o caracteristicǎ pronunţat neliniarǎ şi sǎ funcţioneze în regim neliniar.

Fisiere in arhiva (1):

  • Circuite Redresoare.doc