Concepte de Automatizare Moderna

Imagine preview
(5/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Concepte de Automatizare Moderna.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc de 15 pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Automatica

Cuprins

Argument 1
Capitolul 1 Generalitati privind automatizarile industrial modern 2
Capitolul 2 Concepte de automatizare moderna 3
2.1. Utilizarea A.P. in automatizari 3
2.2. Comparatie intre un automat programat si un calculator industrial 4
Capitolul 3 Domenii de aplicare ale automatelor programabile 6 Capitolul 4 Elemente componentente ale automatelor programabile 8 4.1. Instalarea si punerea in functiune ale unui automat programabil. 8
4.2. Carcateristicile electrice ale unui automat programabil 9
4.3. Constructie hardware 12
4.4. Schema electrica a instalatiei 13
Bibliografie 15

Extras din document

Argument

Proiectul cu tema “Concepţie de automatizare industrială modernă” este structurat în 5 capitole, fiecare capitol având subcapitolele sale. Automatizarea este definită ca ştiinta care se ocupa cu comanda si controlul sistemelor. Un sistem este o notiune abstracta, care poate fi asociata cu exemple din lumea reala. Se pot distinge sisteme naturale si artificiale. Sistemele artificiale sunt create de om, exemple in acest domeniu fiind: automobilul, sistemul energetic, sistemul bancar etc.

În capitolul 1 este definită noțiunea de automatizare,

În capitolul 2 sunt prezentate conceptele de automatizare moderna, utilizarea A.P. în automatizări, comparaţiile între un automat programabil şi un calculator industrial (IPC).

În capitolul 3 am arătat domeniile de aplicare ale automatelor programabile.

Capitolul 4 , numit ”Elementele componente ale automatelor programabile” tratează caracteristicile electrice ale unui automat programabil.Acesta este impartit in patru subcapitole.

Capitolul 5 prezintă propunerile și concluziile pe baza acestui proiect.

Capitolul I

Generalitati privind automatizarile industriale moderne

Automatizarea este definita ca stiinta care se ocupa cu comanda si controlul sistemelor. Un sistem este o notiune abstracta, care poate fi asociata cu exemple din lumea reala. Se pot distinge sisteme naturale si artificiale. Sistemele artificiale sunt create de om, exemple in acest domeniu fiind: automobilul, sistemul energetic, sistemul bancar etc. O alta clasificare a sistemelor se refera la comunicarea cu exteriorul. Astfel, se poate vorbi despre sisteme deschise si sisteme inchise. Un sistem deschis raspunde la stimuli din exterior.

Automatizarea, ca stiinta, a aparut, practice, in secolul al XIX – lea, odata cu aparitia primelor masini de productie pe scara larga. Indeosebi in industria textile. Primele echipamente de comanda si autoreglaj au fost pur mecanice. La inceputul secolului XX au aparut motoarele electrice. Utilizarea lor in industrie a condus la dezvoltarea domeniului de automatizare electrica: relee, contactoare, intrerupatoare de putere etc.

Electronica s-a dezvoltat datorita aparitiei radiodifuziunii, in anii ’30 si a utilizarii radarului in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial. De la decoperirea tranzistorului, in anii ’50 si pana la aparitia circuitelor integrate pe scara larga (VLSI) au trecut 10 ani. In anii ’70 au aparut primele microprocesoare, iar pentru folosirea lor s-au conceput sisteme de operare si limbaje de programare. Limbajele de nivel inalt: UASIC, Pascal, C etc. au aparut ca o necesitate de a scurta timpul necesar dezvoltarii de programme complexe.

In industrie, microprocesoarele s-au folosit pentru comanda, control si reglare automata a proceselor continue. In acest sens s-a dezvoltat Automatul Progrmabil, care este cel mai general echipament de automatizare industriala cu microprocesoar. Din Automatele Programabile au derivate Controller-e cu microprocessor specializate pentru diverse tipuri de aplicatii industriale: reglarea temperaturii si debitelor, reglarea turatiei motoarelor electrice, programarea masinilor- unelte, programarea robotilor etc.

Fisiere in arhiva (2):

  • Concepte de Automatizare Moderna
    • Concepte de automatizare industriala moderna.doc
    • CUPRINS.doc