Delphi - Programare Vizuala cu Aplicatii in Robotica

Imagine preview
(9/10 din 3 voturi)

Acest proiect trateaza Delphi - Programare Vizuala cu Aplicatii in Robotica.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier pdf de 18 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Fratu Aurel

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Automatica

Cuprins

Mediul de dezvoltare DELPHI
Scurt istoric al versiunilor.2
Interfata de lucru.3
Aplicatii Delphi Pascal.4
Unituri.5
Formuri si Fisiere.5
Separarea Interfetei de Implemetare.5
Programele.6
Misiunea roverului
S-a ajuns pe Marte?.7
O idee noua.7
Navigarea.8
Sistemul de comunicatii.8
Analiza mediului
Scannerul .8
Bratul robotic.8
Laserul.8
Fotografierea.8
Etapele de deplasare
Etapa I. Deplasarea roverului si secventa de scanare.9
Etapa II. Depasirea obstacolelor.9
Etapa III. Elementul cheie.9
Etapa IV. Indeplinirea misiunii.9
Modelarea instalatiei.10
Webografie.18
Bibliografie.18

Extras din document

Mediul de dezvoltare DELPHI

Scurt istoric al versiunilor

Delphi 1

apare in 1992 ca o aplicaţie pe 16 biti lucrand sub sistemele de operare Windows 3.1 şi 3.11. Isi are originea in produsul Borland Pascal with Objects, versiunea 7.0 (aplicaţie DOS ce permitea dezvoltarea atat a aplicatiilor DOS, cat si a celor Windows pe 16 biti).

Delphi 2

mediul devine o aplicatie Windows destinata atat dezvoltarii aplicatiilor Windows pentru sistemele de operare pe 32 de biti cat si a aplicatiilor de tip consola. Este primul mediu de dezvoltare care introduce conceptul de Two way programming prin care codul sursa se poate genera atat prin introducere de la tastatura cat si prin operatii grafice in interfata aplicatiei.

Delphi 7 (2001)

vine cu trecerea spre Microsoft .NET pe care o asteptau majoritatea programatorilor si cu posibilitatea dezvoltarii aplicatiilor pe dubla platforma (cross-platform), Windows si Linux.

Delphi 2005

incepand cu versiunea Delphi 8, aplicatiile se pot dezvolta si pe platforma .NET utilizand fie ierarhia nativa de obiecte (clase) ale Delphi, fie cea furnizata de catre .NET Framework.

Interfata de lucru

Interfata vine in ajutor cu o serie de elemente ce au ca rol simplificarea intregului proces de programare.

- Inspectorul de obiecte

Cu ajutorul lui se pot modifica proprietatile componentelor si ale unor evenimente. Se foloseste constant in timpul lucrului cu Delphi. Inspectorul de Obiecte are doua sectiuni: Properties şi Events.

o Sectiunea Properties prezinta proprietatile componentei active la un moment dat. Proprietatile unei componente controleaza modul cum opereaza acea componenta. De exemplu, schimbarea proprietatii Color a unei componente schimba culoarea fundalului acelei componente.

o Sectiunea Events contine o lista de evenimente pentru o componenta. Evenimentele apar pe masura ce utilizatorul interactioneaza cu o componenta.

Spatiul de lucru Delphi

(Form Designer)

Bara de unelte

Paleta de componente

Inspectorul de Obiecte

- Barele de unelte Delphi ofera, printr-un click, actiuni asupra obiectelor cum ar fi de exemplu deschiderea, salvarea si compilarea.

- Paleta de componente conţine o serie lunga de componente ce se pot pune pe form-uri. (Componentele sunt text label-uri, controale de editare, list box-uri, butoane etc.). Pentru comoditate componentele sunt impartite in grupuri. De-a lungul partii de sus a paletei de componente sunt asezate butoanele. Diferitele componente care se ofera se pot explora executandu-se un click pe ele. Pentru a pune o componenta pe form, se va executa un click pe butonul componentei in cadrul paletei de componente si apoi inca un click pe form-ul in care se doreste sa apara acea componenta.

Fisiere in arhiva (1):

  • Delphi - Programare Vizuala cu Aplicatii in Robotica.pdf

Alte informatii

A fost prezentat la sfarsitul cursului de PVAR a Universitatii Transilvania din Brasov.