Internetul – Factor de Competitivitate si Dezvoltare in Intreprindere. Functii Internet Accesibile in Intreprindere

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Internetul – Factor de Competitivitate si Dezvoltare in Intreprindere. Functii Internet Accesibile in Intreprindere.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Brezeanu Iulian

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Automatica

Cuprins

Introducere 3
Structura Internet-ului 3
Aplicatii Internet 4
Intranet 5
Extranet 7
Intreprinderile si Internet-ul 8
Concluzii 12
Bibliografie 13

Extras din document

INTERNETUL – FACTOR DE COMPETITIVITATE ŞI DEZVOLTARE ÎN ÎNTREPRINDERE. FUNCŢII INTERNET ACCESIBILE ÎN ÎNTREPRINDERE

Introducere

Internet-ul este privit ca o „reţea de reţele” ca urmare a faptului că mai multe reţele diferite conduse şi gestionate de mai multe organizaţii sunt interconectate pentru a forma INTERNET. …El reprezintă, de asemenea, un mediu informaţional şi de calcul cu o multitudine de servicii şi resurse, baze de date, biblioteci etc., fiind un instrument ce oferă acces la cantităţi mari de informaţii din întreaga lume.

Dat fiind că scopul său esenţial este acela al asigurării transportului de date, Internet-ul este considerat domeniul protocoalelor şi sistemelor de operare.

Internet-ul poate fi definit ca: mulţimea tuturor reţelelor IP interconectate; colecţia a milioane de calculatoare gazda ataşate; comunitatea mai multor zeci de milioane de utilizatori.

Structura Internet-ului

- Infrastructuri:

- mulţimea tuturor reţelelor IP interconectate;

- colecţia a milioane de calculatoare gazda.

- Servicii pentru:

- administrare (protocoale: TCP/IP, SMTP, IMAP etc.);

- comunicarea dintre persoane pe Internet (e-mail, News,Usenet);

- comunicarea dintre calculatoare (Telnet, Ping);

- difuzarea informaţiei (FTP, WEB, Gopler);

- căutarea informaţiei (Archie, Wais).

- Utilizatori: sute de milioane de utilizatori (numărul acestor utilizatori fiind în continuă expansiune);

- Resurse:

- mulţimea resurselor tuturor reţelelor IP interconectate;

- colecţia resurselor milioanelor de calculatoare gazda.

În vederea asigurării competitivităţii orice întreprindere comercială care doreşte să-şi desfăşoare afacerile utilizând mediul Internet va trebui:

- să fie prezentată prin intermediul unui site Web;

- să funcţioneze non-stop (cerinţa impusă de prezenţa pe WWW);

- să dispună de soluţii de stocare în reţea pentru gestionarea

volumului uriaş de informaţii generat;

Aplicaţii Internet

De-a lungul timpului, Internet-ul a oferit utilizatorilor săi patru aplicaţii principale:

- Poştă electronică (e-mail) care înregistrează un nivel foarte mare de utilizatori. Ca facilitate, ea a existat din primele zile ale precursorului Internet-ului, ARPANET. Foarte mulţi utilizatori apelează la această facilitate şi considera poştă electronică, principalu l lor mijloc de dialog cu lumea exterioară, net superior telefonului şi postei obişnuite. Internet-ul oferă programe de poştă electronică, practic pe orice tip de calculator.

- Grupurile de ştiri (usenet) care sunt colectivităţi specializate pe un anumit domeniu, şi în care utilizatorii cu un anumit interes comun pot să facă schimb de mesaje. Există mii de grupuri de ştiri, organizate pe subiecte tematice din domeniile tehnice sau nontehnice, ştiinţei, divertismentului şi politicii. Fiecare grup de acest gen fiind o colectivitate de iniţiaţi are eticheta, stil şi obiceiuri proprii.

- Conectarea la distanţă. Este o aplicaţie oferită de Internet prin care utilizatorii aflaţi oriunde pe Internet pot să se conecteze la orice maşină din reţea pe care au gestiunea unui cont propriu. Pentru aceasta Internet-ul oferă programe specializate cum ar fi Telnet sau Rlogin 5.

- Transfer de fişiere.

Transferul de fişiere este în fapt o copiere a fişierelor de pe o maşină din Internet pe alta. Ea este posibilă utilizând programul FTP6. Utilizând aceasta aplicaţie orice utilizator poate să-şi transfere pe propriul calculator un volum mare de articole, baze de date sau alte informaţii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Internetul - Factor de Competitivitate si Dezvoltare in Intreprindere. Functii Internet Accesibile in Intreprindere.docx

Alte informatii

Universitatea VALAHIA din Târgovişte Facultatea de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației Master: Automatică Avansată, Productică și Informatică Industrială