Modelarea unui Scaun de Camion

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Modelarea unui Scaun de Camion.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 4 fisiere doc, mdl de 23 de pagini (in total).

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Automatica

Cuprins

1. Prezentarea generala a sitemului
2. Modelul sistemului
3. Administrarea ecuatiilor
4. Prezentare generala a pachetului Simulink
5. Simularea si modelarea sistemului in programul Simulink
6. Bibliografie

Extras din document

PREZENTAREA GENERALA A SISTEMULUI

In acest exemplu vom considera un scaun cu suspensie atasat la un camion cu suspensie proprie. Modelul simplificat al acestui sistem este reprezentat in figura 2 unde yg(t) este pozitionat pe pamant la punctul de contact al rotii cu cateva referinte inertiale. Evident cea mai mare simplificare este ca rotile multiple ale camionului sunt modelate ca o singura roata cu o singura suspensie.

Figura 1 – Camion cu scaun cu suspensie proprie

Un sistem de ordin superior este caracterizat de ecuatii diferentiale care depinde de o variabila si mai mult decat prima si a doua derivata.

Modelul sistemului

Figure 2 – Modelul sistemului: Legatura dintre k1, m1, b1

Acest sistem are doua mase, fiecare susţinută de un amortizor de viteza şi cu m2 reprezentând masa şi scaunul şoferului. m2 este montat în partea de sus a masei de camion, m1. Acest sistem este de ordinul patru, pentru că există patru elemente independente de stocare, şi anume de mase, M1 şi M2, şi constantele de elasticitate, K1 şi K2. Masa de camion, m1, este susţinută de constanta de elasticitate K1 si amortizarea b1. Masa scaunului şi a pasagerului, m2, este susţinută de constanta de elasticitate k2 si amortizarea B2. Locul constantei de elasticitate K1 si amortizarea B1 sunt ataşate la roţi. Poziţia roţilor este determinată de poziţia pamantului.

Fisiere in arhiva (4):

  • Simulare
    • raspunssinusoidal.mdl
    • raspunstreapta.mdl
    • undapatrata.mdl
  • Modelarea unui Scaun de Camion.doc

Alte informatii

Prezinta modelul matematic al unui scaun de camion si implementarea acestuia in Simulink Modelarea acestuia astfel incat sa devina stabil