Proiectare sistem de irigații

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Automatică
Conține 1 fișier: pdf
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1289
Mărime: 699.58KB (arhivat)
Cost: 4 puncte

Extras din document

În cadrul acestui proiect ne propunem să proiectăm un sistem de irigare optim pentru un teren de golf care să acopere suprafa.a maximă posibilă, bugetul alocat fiind unul limitat.

Un sistem automat de irigare oferă o udare uniformă, variată, în funcție de

cerințele plantelor; o cantitate optimă de apă pentru fiecare centimetru pătrat de teren, în mod omogen și la timpul oportun. Grădinile udate manual se pot distinge foarte repede, deoarece încep să se degradeze în scurt timp, iar grădinile dotate cu un sistem automat își mențin frumusețea o perioadă îndelungată, deasemenea plantele au o dezvoltare și înflorire abundentă.

Sistemul automat de irigat se proiectează personalizat pentru fiecare grădină cu scopul de a asigura necesarul de apă a vegetației, o rată a precipitației uniform distribuită și economie de apă, totul corelat cu caracteristicile sursei de apă disponibile.

Proiectul instalației de irigat va urmări:

. Să asigure apa la debitul și presiunea necesară funcționării corespunzătoare a aspersoarelor amplasate în orice punct al terenului, conform proiectului de stropire.

. Parametrii de pierderi de presiune (in cazul nostru este constanta si nu se va mai lua în considerare) si a vitezei apei pentru a nu provoca suprasolicitarea tubulaturii și echipamentelor de irigații, peste parametrii garantați de producător.

. Să distribuie apa prin metoda aspersiei pe toata suprafața propusă a funcționa ca spatiu verde, cu un înalt grad de uniformitate pentru a reduce la minim consumul de apă și energie.

. Aspersoarele să fie complet introduse în pământ pentru a nu influne.a în vreun fel activită.ile desfă.urate pe terenul de golf.

. Îndeplinirea obiectivelor principale:

o Încadrarea în bugetul alocat (1250$)

o Sistemul să acopere o suprafa.ă cât mai mare

o Eficien.a întregului sistem de irigare:

Sursă de apă (piscină existentă) › Pompe › Aspersoare › Irigare

Urmărind indica.iile oferite în document, am pornit proiectarea sistemului de iriga.ii pentru terenul de golf după schi.a oferită:

Amplasare aspersoare:

În figura din stânga, se vede diagrama de distribuție al debitului de precipitații la un aspersor. În jurul aspersorului, cantitatea de apă distribuită este cea mai mare și scade treptat cum ne îndepărtăm spre marginea cercului. În figura din dreapta, se vede diagrama de distribuție al precipitației în cazul mai multor aspersoare. O precipitație uniformă se poate obține prin intersectarea precipitației a mai multor aspersoare. Uitându-le la felul în care func.ionează un aspersor, am decis ca la poziționarea să folosim una dintre aceste două metode: patrulateră și triunghiulară. Cele două tipuri de poziționări se pot combina păstrând regulile de mai jos.

Preview document

Proiectare sistem de irigații - Pagina 1
Proiectare sistem de irigații - Pagina 2
Proiectare sistem de irigații - Pagina 3
Proiectare sistem de irigații - Pagina 4
Proiectare sistem de irigații - Pagina 5
Proiectare sistem de irigații - Pagina 6
Proiectare sistem de irigații - Pagina 7
Proiectare sistem de irigații - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Proiectare sistem de irigatii.pdf

Ai nevoie de altceva?

''