Sistem Automat pentru Localizarea Defectelor de Izolatie in Retelele de Medie Tensiune

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Sistem Automat pentru Localizarea Defectelor de Izolatie in Retelele de Medie Tensiune.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 2 fisiere doc, ppt de 23 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Eugen Iancu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Automatica

Extras din document

1. INTRODUCERE

Sistemul automat pentru localizarea defectelor de izolaţie în reţelele de medie tensiune permite vizualizarea pe monitorul unui calculator, amplasat în camera de comandã a dispecerului energetic, a traseului curentului de defect aproape imediat dupã producerea incidentului.

Aceasta presupune existenţa în anumite puncte din reţea a unor indicatoare de defect racordate la un sistem GSM de comunicaţie cu punctul central de dispecer. Sistemul depisteazã selectiv cablurile defecte, racordate la posturile de transformare sau punctele de alimentare din reţelele de medie tensiune.

2. CONSIDERAŢII GENERALE

Asigurarea gradului de continuitate în alimentarea cu energie electricã a consumatorilor, prevazutã în clauzele contractuale, nu poate fi conceputã fãrã existenţa unui sistem de monitorizare a reţelelor electrice de distribuţie. Reducerea daunelor, ca urmare a întreruperilor în alimentarea cu energie electricã, depinde în principal de promptitudinea cu care se pot obţine informaţii credibile cu privire la locul de producere a unui defect de izolaţie în reţea. Aceste informaţii sunt cu atât mai utile cu cât sunt obţinute mai aproape de momentul defectului.

Monitorizarea traseului curentului de defect este o soluţie puţin valorificatã dar reprezintã o componentã esenţialã, alãturi de automatizarea distribuţiei, în sistemul general de conducere şi supraveghere SCADA a proceselor energetice. Informaţiile privind zona afectatã de defect sunt de o importanţã majorã în efortul energeticienilor de a abandona metoda « încercãrii şi erorii ». Metoda actualã de depistare a locului defect este greoaie, presupune întreruperi repetate şi de lungã duratã, deplasãri ale echipelor de intervenţie, consumuri mari de carburant, uzurã prematurã a întreruptoarelor şi a reţelelor.

Monitorizarea curentului de defect are ca finalitate vizualizarea pe monitorul unui calculator, amplasat în camera de comandã a dispecerului energetic, a traseului curentului de defect, la scurt timp dupã producerea incidentului. În intervalul de timp de la momentul producerii defectului de izolaţie şi pânã la deconectarea prin protecţie a liniei electrice în cablu, indicatoarele de defect amplasate în posturile de transformare sesizeazã situaţiile în care curentul pe linia de medie tensiune în cablu, în punctul monitorizat, depãşeşte valoarea de prag setatã.

Într – un interval de timp de maxim 20 de secunde din momentul declanşãrii liniei cu defect, toate indicatoarele de defect care au sesizat depãşirea pragului de curent setat vor comunica prin SMS cu punctul central de monitorizare.

Dupã finalizarea transmiterii informaţiilor de la indicatoarele de defect din teren cãtre punctul central de monitorizare, calculatorul identificã în baza de date linia afectatã de defect, ataşeazã informaţia corespunzãtoare fiecãrui post de transformare din linie şi afişeazã pe monitor linia în cauzã, coloratã în roşu de la sursã şi pânã la ultimul indicator de defect care a sesizat defectul. Totodatã, calculatorul afişeazã explicit un mesaj scris în care se precizeazã tronsonul de cablu defect şi manevrele necesare pentru izolarea defectului şi realimentarea tronsoanelor neafectate.

3. SISTEMUL AUTOMAT PENTRU LOCALIZAREA DEFECTELOR DE IZOLAŢIE ÎN REŢELELE DE MEDIE TENSIUNE

Sistemul automat pentru localizarea defectelor de izolaţie în reţelele de medie tensiune în cablu, denumit în continuare SALDI, se compune din urmãtoarele echipamente:

- unitãţi locale de identificare, comunicare şi semnalizare defect (UL);

- unitatea punct central monitorizare (UPC).

3. 1. UNITATEA LOCALÃ

Unitatea localã, UL, se amplaseazã în interiorul posturilor de transformare în cabina de zid, pe peretele exterior – faţã al celulei de medie tensiune, fiind alcatuitã în principal dintr – un indicator de defect, un bloc cu microcontroler şi un telefon GSM.

Fisiere in arhiva (2):

  • Sistem Automat pentru Localizarea Defectelor de Izolatie in Retelele de Medie Tensiune
    • Detectia si Loacalizarea Defectelor Dragos Olteanu.doc
    • Detectia si Loacalizarea Defectelor Olteanu Dragos PREZENTARE.ppt

Alte informatii

UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA FACULTATEA DE AUTOMATICÃ, CALCULATOARE ŞI ELECTRONICÃ Specializarea : AUTOMATICA SISTEMELOR COMPLEXE Disciplina : DETECŢIA ŞI LOCALIZAREA DEFECTELOR