Sistemul de Reglare a Temperaturii si Debitului unui Flux de Aer Recirculat LTR701

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Sistemul de Reglare a Temperaturii si Debitului unui Flux de Aer Recirculat LTR701.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 69 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: George Mihailescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Automatica

Cuprins

1. Introducere
2. Sisteme de reglare automata ( structura , clasificari )
3. Regulatoare automate(caracteristici generale,clasificare)
3.1 Regulatoare electronice
3.1.1 Regulatoare continue liniare
3.1.2. Regulatoare continue neliniare
3.1.3. Regulatoare discrete
4.Alegerea si acordarea regulatoarelor
5. Elementele constituente ale unei bucle de reglare automata
5.1 Traductoare
5.2 Elemente de executie
5.3 Convertoare
6. Caracteristicile sistemului de reglare LTR701
7. Prezentarea instalatiei
8. Date tehnice pentru senzori, elemente de executie si semnalul intrarilor si iesirilor
9. Continutul si obiectivele experimentelor
10.Analiza procesului tehnologic in vederea stabilirii modelului matematic al procesului
11.Identificarea proprietatilor statice si dinamice ale procesului
11.1 Determinarea functiilor de trasnfer pentru sistemul de reglare a debitului de aer
11.2 Determinarea functiilor de trasnfer pentru sistemul de reglare al temperaturii aerului
12. Examinare proprietatilor sistemelor de reglare
12.1 Examinare proprietatilor sistemului de reglare al temperaturii
12.2 Examinare proprietatilor sistemului de reglare a presiunii
12.3 Examinare proprietatilor buclelor de reglare in cascada

Extras din document

1.Introducere

Automatica este ramura stiintei care se ocupa cu studiul metodelor si mijloacelor prin intermediul carora se asigura conducerea proceselor tehnice, fara interventia directa a operatorului uman.

Operatia de informare a operatorului asupra modului cum se desfasoara procesul se poate face prin masurari si semnalizari. Operatiile pe care le poate efectua operatorul uman asupra procesului sunt reglarea si comanda.

Reglare este un proces in care o marime, marimea reglata, este masurata continuu, comparata cu o alta marime, marimea de referinta (de conducere) si in functie de rezultatul acestei comparatii se intervine in sensul aducerii marimii reglate la valoarea celei de referinta.

Comanda este un proces ce se desfasoara intr-un sistem in care una sau mai multe marimi de intrare influenteaza marimile de iesire, pe baza legitatilor specifice sistemului.

Scopul reglarii temperaturii este acela de a minimiza erorile temperaturii in comparatie cu temperatura de referinta a procesului.Aceasta eroare este diferenta dintre temperatura masurata si temperatura de referinta.

Domeniul conducerii de procese industriale si al automatizarilor industriale beneficiaza din plin de evolutia extraordinara a tehnicii de calcul actuale, prin implementarea de sisteme de masura si control performante, avand drept componenta centrala microcontrolere sau calculatoare PC.

Prin utilizarea PC-uri in cadrul acestor sisteme se beneficiaza de toate resursele de calcul disponibile ale acestuia, cum ar fi puterea de calcul impresionanta, posibilitatea stocarii si reprezentarii datelor, precum si flexibilitatea deosebita in reconfigurarea sistemului si adaugarea de noi functii.

Utilizarea programelor dedicate achizitiei si procesarii datelor, care devin din ce in ce mai puternice si performante, fac din PC solutia optima pentru astfel de aplicatii industriale. Exista diferite companii care produc sisteme de reglare a temperaturi cu diferite nivele de complexitate.Aceste instrumente folosesc diferiti algoritmi si bucle de control pentru a mentine temperatura de referinta.

Reglarea temperaturii poate fi facuta doar prin simpla inchidere si deschidere a unui radiator pentru o temperatura peste sau sub cea de referinta. In cele din urma puterea radiatorului va fi reglata pentra a obtine temperatura sistemului dorita .

Pentru un control mai exact se vor folosi regulatoare P , PD sau PID.

P este o forma de actiune anticipatorie care incetineste marirea temperaturii cand se apropie de referinta. Variatiile sunt mult mai lin corectate , dar va aparea o abatere intre temepraturile setate si cele obtinute.O putere medie a radiatorului peste o perioada de timp este reglata si puterea aplicata este proportioanala cu eroarea dintre senzorul de temperatura si referinta.Regiunea in care puterea variaza mai putin se numeste banda proportionala si este de obicei definita in procente fata de intreaga scara.

Abaterea este deviatia senzorului de temperatura de la valoarea dorita (referinta).

Acesta poate fi ajustata manual cu ajutorul unui potentiometru (resetare manuala) sau automatic (actiune integrala).

PD – termenul derivativ cand este combinat cu actiune proportionala imbunatateste reglarea prin sesizarea schimbarilor si corectarea lor rapida.Controlul proportional este in mod eficient intensificat (amplificarea sa este crescuta) pentru a obtine un raspuns indicial cat mai rapid.

Actiunea PD este frecvent intrebuintata in aplicatii generale.Folosirea ei poate ajuta minimizarea sau chiar elimina abaterea de la referinta la pornirea sistemului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Sistemul de Reglare a Temperaturii si Debitului unui Flux de Aer Recirculat LTR701.doc