Transformarea unei centrale termice alimentata cu lemne intr-o centrala alimentata cu peleti si automatizarea ei

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Transformarea unei centrale termice alimentata cu lemne intr-o centrala alimentata cu peleti si automatizarea ei.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Automatica

Cuprins

1. Noțiuni itroductive 2
2. Descrierea centralei automatizate pe peleți 5
2.1 Structura centralei termice 5
2.2 Principiul de funcționare 6
2.3 Schema de montaj a centralei termice pe peleți 7
3. Descrierea arzătorului pe peleți 8
4. Realizarea unei centrale termice pe peleți automatizată 12
4.1 Automatizarea arzătorului 14
5. Bibliografie 16

Extras din document

1. Noțiuni itroductive

Trmenul „centrală termică” are un sens destul de larg și se referă la o gamă destul de mare de produse. Pentru cei care nu sunt familiarizați cu terminologia, centralele termice sunt definite ca fiind acele echipamente care furnizează apă caldă și căldură în mai multe puncte de consum, dintr-o sursă unică. La fel ca în cazul altor produse, și în cazul centralelor există mai multe tipuri, iar alegerea unui anumit model ar trebui făcută doar după ce stabilești ce fel de combustibil e mai convenabil pentru tine, prețul pe care ești dispus să-l plătești, dar și în funcție de necesitățile termice ale locuinței tale.

În funcție de combustibilul folosit, centralele se împart în centrale termice cu funcționare pe gaz sau GPL, electrice sau cu funcționare pe combustibil solid (peleți, lemne, cărbune, etc.).

Centrala termică cu funcționare pe combustibil solid necesită cameră tehnică, dar preferabil, și de spațiu de depozitare pentru combustibilul pe care aceasta îl folosește.

Printre avantaje se numără faptul că, în funcție de recomandările producătorului, acestea pot funcționa pe peleți, lemn, cărbune, tocătură lemnoasă, brichete, deșeuri, resturi menajere și sunt, în general, foarte eficiente. De asemenea, durata lor de viață este mare: cel puțin 20 de ani.

Din rândurile centralelor termice ce funcționează pe combustibil solid, este recunoscută pentru eficiență, sustenabilitate și siguranță în exploatare centrala termică pe peleți.

Peleții sunt combustibili solizi, cu conținut scăzut de umiditate, obținuți din rumeguș, așchii de lemn sau chiar scoarță de copac prin presare. Rășinile și lianții existenți în mod natural în rumeguș au rolul de a menține peleții compacți și de aceea aceștia nu conțin aditivi. Peleții au dimensiuni foarte mici, cu un diametru de la 3 la 15 mm (cei mai folosiți fiind cei de 6 mm) și o lungime de 60 mm.

Principalele motive pentru care să alegi un sistem de încălzire pe peleți:

- Peleții sunt o soluție eficientă atunci când nu există acces la gaz

Persoanele care locuiesc în zone în care infrastructura de gaze nu este disponibilă, au posibilitatea de a alege un cazan cu functionare pe peleti. Spre deosebire de modelele clasice, acesta oferă o serie de avantaje, precum o ardere mult mai eficientă, dimensiuni compacte și un consum redus de peleți în raport cu performanța oferită.

- Este ecologic

Datorită faptului că toate materialele din care sunt compuși reprezintă elemente biologice și biodegradabile, peleții sunt un combustibil prietenos cu mediul înconjurător, iar nivelul de dioxid de carbon ce rezultă din arderea acestora este deosebit de scăzut.

Reziduurile generate din arderea peleților nu sunt dăunătoare pentru mediu, iar în urma lor rămâne o cenușă fină, care poate fi chiar folosită ca îngrășământ în culturile agricole.

- Un grad ridicat de confort

Noile modele de cazane pe peleți sunt concepute astfel încât să asigure un confort prelungit, atât atunci când vine vorba de configurarea echipamentului, cât și în ceea ce privește alimentarea acestuia cu combustibil. Peleții sunt comercializați în saci, iar aceștia nu trebuie tăiați sau pregătiți în niciun fel înainte de a fi introduși în camera de alimentare. Funcționarea cazanului pe peleți este controlată electronic, iar toate sistemele componente ale acestuia sunt gestionate de un microprocesor, care îi asigură funcționarea optimă, întocmai cu parametrii setați, și prin care se oferă un grad înalt de eficiență și siguranță.

- Peleții au un randament bun de ardere

Datorită densității peleților, dar și umidității scăzute a acestora, arderea lor se va produce la temperaturi mari.

- Costuri foarte mici

Cu toate că un cazan pe peleți poate fi mai scump decât o centrală pe lemne, economia pe care se face în baza combustibilului ieftin permite amortizarea investiției.

În acest scop, mai jos este prezentat consumul anual estimat de peleți (imobil izolat / imobil neizolat):

1. Centrala termica pe peleți 15 KW 2,6 - 4,1 tone / an

2. Centrala termica pe peleți 20 KW 3,5 - 5,5 tone / an

3. Centrala termica pe peleți 30 KW 5,3 - 7,9 tone / an

4. Centrala termica pe peleți 40 KW 7,1 - 10,5 tone / an

5. Centrala termica pe peleți 50 KW 8,8 - 13,5 tone / an

6. Centrala termica pe peleți 60 KW 11,5 - 15,9 tone / an

7. Centrala termica pe peleți 80 KW 14,6 - 22,9 tone / an

8. Centrala termica pe peleți 100 KW .. 21,6 - 28,9 tone / an

Fisiere in arhiva (1):

  • Transformarea unei centrale termice alimentata cu lemne intr-o centrala alimentata cu peleti si automatizarea ei.docx

Bibliografie

https://winplast.ru/ro/pellet-burner-controller-principles-of-pellet-burner-manufacturing/ accesat pe data de 21.04.21
https://www.termoplus.ro/echipamente-de-incalzire/arzatoare/arzatoare-cu-peleti/lamborghini/eco-3.4-p/eco-3.4-p.htm accesat pe data de 21.04.21
https://www.centraletermicepelemne.ro/centrale-faci-mixte/faci-pe-peleti-ssl-ssp accesat pe data de 21.04.21
http://www.trotusgrup.ro/ckfinder/userfiles/files/CAZAN_PE_PELETI_OPOP.pdf accesat pe data de 21.04.21
https://www.avantaje.ro/articol/avantajele-utilizarii-unei-centrale-pe-peleti accesat pe data de 21.04.21