Actiunile TEL ( Transelectrica SA) si M (Medlife SA)

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Actiunile TEL ( Transelectrica SA) si M (Medlife SA).
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 16 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

LUCRARE PRACTICĂ NR.1: RENTABILITATEA ȘI RISCUL ACȚIUNILOR ȘI A INDICELUI BET ÎN LUNA NOIEMBRIE 2019 3
LUCRARE PRACTICĂ NR. 2: COVARIAȚIA ȘI CORELAȚIA ACȚIUNILOR 9
LUCRARE PRACTICĂ NR. 3: RENTABILITĂȚILE ȘI RISCURILE PORTOFOLIILOR POSIBILE FORMATE DIN ACȚIUNILE TEL ȘI M 11
LUCRARE PRACTICĂ NR.4: SELECTAREA PORTOFOLIULUI EFICIENT ȘI A PORTOFOLIULUI OPTIM 13
LUCRARE PRACTICĂ NR. 5: EVALUAREA PERFORMANȚEI PORTOFOLIILOR APELÂND LA INDICELE SHARPE 14

Extras din document

CNTEE Transelectrica SA este o companie puternică, recunoscută pe plan național și internațional, cu rol strategic pe piata de energie electrică din România și un participant important pe piața regională de electricitate. Transelectrica joaca un rol activ, fiind parte a strategiei de siguranță națională prin asigurarea infrastructurii necesare funcționarii și dezvoltarii pieței de energie electrică din România. În calitate de Operator de Transport și de Sistem , Transelectrica asigură siguranța în funcționare a Sistemului Electroenergetic National și îmbunatățirea permanentă a performanței tehnologice și adecvantei Rețelei Electrice de Transport , îndeplinind standardele de calitate, garantând, în acelasi timp, accesul reglementat la rețeaua electrică de transport, în mod transparent, nediscriminatoriu și echidistant pentru toți participanții la piată.

CNTEE Transelectrica SA deține pozitia de monopol natural pe piața românească de energie electrică, fiind prima companie cu capital majoritar de stat listata la Bursa de Valori Bucuresti în cadrul programului “O piață puternică-Dezvoltarea pieței de capital”.

De la data listarii la Bursa de Valori Bucuresti, 29 august 2006 și până în prezent, compania a suferit modificări în structura acționariatului, în prezent statul român deține 58,69% din acțiuni, în timp ce alți acționari au o pondere de 41,31% din capitalul social.

MedLife S.A reprezintă cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cu cea mai extinsă rețea de clinici, una din marile rețele de laboratoare medicale, spitale generale și specializate si are cea mai mare bază de clienti pentru Pachete de Prevenție în Sănătate din țară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzarilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală și de Est, conform informatiilor publice disponibile Grupului MedLife.

Actiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzactionare "M".

BET reprezintă primul indice dezvoltat al BVB și reprezintă indicele de referință al pieței locale de capital. Acesta reflect evoluția celor mai tranzacționate companii de pe piața reglementată BVB, exclusive societățile de investiții financiare (SIF-urile). Este un indice preț ponderat cu capitalizarea free-floatului, ponderea maxima a unui simbol fiind de 20%.

Fisiere in arhiva (1):

  • Actiunile TEL ( Transelectrica SA) si M (Medlife SA).docx