Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România

Proiect
8/10 (3 voturi)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 33 în total
Cuvinte : 12153
Mărime: 109.46KB (arhivat)
Cost: 9 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Petria Nicolae

Cuprins

1.Capitolul 1.Introducere 3

2.Capitolul.2.Istoricul bancilor 3

3.Capitolul.3.Ce este un depozit bancar? 9

4.Capitolul.4.Analiza comparativa a unui depozit (10 000 de eur)la termen pe o perioada de 3 lunicu o dobanda fixa si plata la scadenta 10

5.Concluzii despre depozit 16

6.Capitolul 5.Internet Banking 17

7.Concluzii Internet Banking 30

8.Bibliografie 31

Extras din document

Capitolul 1.INTRODUCERE

In cadrul acestui proiect am incercat sa fac o analiza comparativa la 26 de banci din sistemul bancar romanesc.Am dorit sa constitui un depozit la termen pentru suma de 10 000 de euro.Dobanda este fixa si plata la scadenta.Iar pentru serviciu bancar am analizat Internet Banking, acesta fiind un serviciu de actualitatea si care se dezvolta in aceasta perioada , tot mai multi clineti fiind tentati sa il utilizeze.

Capitolul 2. ISTORICUL BANCILOR

Banca Comerciala Romana , membra a Grupului Erste( din decembrie 2005), este o banca universala fiind cea mai importanta institutie bancara din Romania si gestionand active de peste 16,5 miliarde de EURO. Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa 1989. B.C.R. este o institutie speciala, ce poate fi considerata o banca noua pentru ca actul sau de nastere poarta data de 1decembrie 1990. Banca Comerciala Romana, membra a Grupului Erste, este cel mai important Grup financiar din România cu active de peste 16,5 miliarde de euro. Banca ofera întreaga gama de produse si servicii, având în prezent 532 sucursale si agentii în întreaga tara în majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori.Cota de piata in 2007 a fost de 26.2%(locul 1.)

Nasterea BRD ca banca comerciala intervine în 1990, cand monopolul de care beneficiau bancile specializate in domeniul lor de activitate a fost suprimat.

Totalul creditelor acordate era la sfarsitul anului 2007 de aproximativ 27 miliarde RON, creditele pentru persoane fizice reprezentand 50%. Volumul total al creditelor acordate de BRD - Groupe Société Générale a crescut cu 44%, fata de 31% decembrie2006.La finele anului 2007, depozitele clientelei depaseau 27 miliarde RON, marcand o crestere de 37% fata de 31 decembrie 2006.Venitul net bancar a cunoscut o crestere importanta in 2007, valoarea sa fiind de 2 512 milioane RON, mai mare cu 42% in comparatie cu anul precedent.Profitul net al BRD se ridica la 917 milioane RON* (+40% fata de 2006).Cota de piata in 2007 a fost de 16.30%.

Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea, incheiata in iunie 2002, a celor doua entitati detinute de Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB) in Romania - Raiffeisenbank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a Grupului RZB si Banca Agricola, achizitionata in 2001.Grupul Raiffeisen este reprezentat in Romania prin: Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Investment Romania, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Bank. Raiffeisen Bank are in România o retea de aproape 370 de unitati si aproximativ 5.600 de angajati. Raiffeisen, plasata pe locul trei in functie de active, a contribuit semnificativ la rezultatele grupului, in special pe partea de imprumuturi si avansuri acordate altor banci, ca urmare a depozitelor mari constituite la banca centrala. Cota de piata in 2007 a fost de 8.00%.

Unicredit Tiriac Bank a rezultat in urma fuziunii prin absorbtie dintre bancile HVB Tiriac si Unicredit Romania. Procesul de integrare a fost demarat la inceputul lunii octombrie 2006. UniCredit Tiriac Bank , membra a Unicredit Group este un important jucator pe piata bancara din Romania, cu active in valoare de 3,6 miliarde EUR, o retea de peste 140 sucursale, unde peste 2.600 de angajati vin in ajutorul a peste 600.000 de clienti.Cota de piata in 2007 a de 5.10%.

A fost infiintata la 1 iunie 1991 impreuna cu 4 regii autonome (POŞTA ROMÂNĂ,ROMTELECOM, RADIOCOMUNICAŢII, IN-SPECTORATUL GENERAL AL RADIOCOMUNICAŢIILOR), prin desprinderea lor din fosta regie de interes national ROM POST TELECOM, fiindu-i atribuită o parte din patrimoniul acesteia. BANC POST a fost privatizata in luna aprilie 1999, la sfarsitul anului 2000, capitalul social de la 106,6 miliarde lei la 665 miliarde lei, ocupând în prezent locul al treilea in sistemul bancar romanesc, dupa valoarea acestui indicator. Astfel la inceputul anului 2008 reteaua de unitati Bancpost este formata din 252 agentii si 678 bancomate fata de 189 agentii si 562 bancomate la sfarsitul lui 2006.Cota de piata in 2007 a fost de 4.50%-locul 6.

ALPHA BANK GROUP impreuna cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si un numar mic de investitori greci, au infiintat in 1993 Banca Bucuresti SA, ca bancă comerciala. Banca si-a inceput activitatea in anul 1994.La inceputul anului 2000, Banca Bucuresti a fost redenumita ALPHA BANK ROMANIA pentru a sublinia apartenenta la Grup. In 2007, banca si-a sporit reteaua cu 55 de unitati, pana la 125 de sucursale si agenţii, in timp ce personalul bancii a crescut cu 465 de angajati, pana la 1.855. Alpha Bank Group detine in România,in afara de Alpha Bank România, companiile:ALPHA FINANCE ROMANIA,ALPHA LEASING ROMANIA IFN S.A.,ALPHA ADVISORY ROMANIA,ALPHA INSURANCE BROKERS. Conform ultimelor estimari, în anul 2007, se afla pe locul 7 dupa total active: 7.15 miliarde lei (2.11 miliarde euro), care echivaleaza cu o cota de piata de 4.20%, dupa cum arata datele BNR.

Incepand din noiembrie 1995, ABN AMRO are un istoric impresionant in ceea ce priveste relatiile de afaceri cu corporaţii multinationale, companii internationale care deruleaza afaceri in Romania, precum si companii de pe piata locala, in special cele cu potential de export şi dezvoltare.Cota de piata in 2007 a fost de 3.10%, respective locul 10.

Volksbank România S.A a fost infiintata in ianuarie 2000 ca persoana juridica romana si a fost autorizata de Banca Nationala a Romaniei sa desfasoare activitati bancare. Volksbank Romania devine una dintre cele mai puternic capitalizate banci de pe piata romaneasca cu o valoare capitalizata totala de 862.710.000 RON la sfarsitul lui 2007.Cota de piata in anul 2007 a fost de 2.70%, respective locul 11 in topul bancilor din Romania.

Preview document

Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 1
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 2
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 3
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 4
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 5
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 6
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 7
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 8
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 9
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 10
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 11
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 12
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 13
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 14
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 15
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 16
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 17
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 18
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 19
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 20
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 21
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 22
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 23
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 24
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 25
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 26
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 27
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 28
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 29
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 30
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 31
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 32
Analiza comparativă a produselor și serviciilor bancare din România - Pagina 33

Conținut arhivă zip

  • Analiza Comparativa a Produselor si Serviciilor Bancare din Romania.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect practică - analiză Raiffeisen Bank

INTRODUCERE Scurt istoric RZB- Austria a fost fondata in 1927 pentru a coordona activitatile si politicile financiare ale intregului grup bancar...

Manipularea Cecurilor Electronice în Sistemele de Internet Banking

INTRODUCERE Societatea umanã cunoaşte în momentul de faţã una din cele mai profunde transformãri din întreaga ei existenţã, în care informatica...

Practică Raiffeisen

Capitolul I. Sistemul informaţional bancar 1.1. Observarea particularităţilor sistemului informaţional bancar în cadrul Agenţiei Raiffeisen Bank...

Analiza Comparativă a Produselor și Serviciilor Bancare

Produsele Bancare În cărţile de specialitate, produsul îmbracă numeroase definiţii, toate pornind însă de la aceeasi idee, adaptat însă fiecărei...

Analiză și Inovație pe Piața Produselor Bancare de Economisire din România

Capitolul 1 Tipuri de produse de economisire bancară 1.1. Contul de economii Conturile de economii sunt produse de economisire care permit în...

Internet Banking pe piața din România - evoluții și perspective

Capitolul 1 Aspecte generale privind Internet Banking-ul 1.1.Conceptul de Internet Banking „Internet-bankingul este un instrument de plată la...

Studiu Monografic Realizat la BRD-GSG

Capitolul 1. Prezentarea Băncii Române pentru Dezvoltare. Istoric si evolutie. 1.1 Momente istorice Istoria BRD dateazǎ din anul 1923, când...

Produse și Servicii Bancare - Analiză Comparativă a 3 Produse Bancare

Prezentare bănci BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ (BCR) Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si...

Te-ar putea interesa și

Analiza Produsului Bancar Mastercard Gold

1. Prezentarea societătii si produselor oferite de BRD-GSG 1.1. Prezentarea societătii BRD-GSG Banca Română pentru Dezvoltare se constituie ca...

Controlul Bancar în Procesul de Creditare

Capitolul 1 Controlul bancar în procesul de creditare Societăţile bancare au ca principal obiect de activitate acordarea de credite agenţilor...

Analiza Comparativă a Produselor și Serviciilor Bancare

Produsele Bancare În cărţile de specialitate, produsul îmbracă numeroase definiţii, toate pornind însă de la aceeasi idee, adaptat însă fiecărei...

Relația Banca Centrală - bănci comerciale în contextul economiei de piață

CAPITOLUL I Locul si rolul bancilor centrale si comerciale în cadrul sistemelor bancare 1. Conceptul de banca centrala, banca comerciala În...

Analiza comparativă dintre BRD și BCR

CAPITOLUL I DATE GENERALE PRIVIND BĂNCILE BRD ŞI BCR 1.4 Banca Română de Dezvoltare Banca Română pentru Dezvoltare este o bancă de tradiţie în...

Optimizarea performanței bancare

Capitolul 1. Teorii privind performanța bancară Încă de la începutul reformei, dar şi ulterior, consolidarea băncilor a apărut că un obiectiv fără...

Analiza Pieței Produselor și Serviciilor de Home Banking

Capitolul 1. Ce sunt produsele şi serviciile de home banking? În ultimii ani piaţa bancară din România a cunoscut o puternică dezvoltare în ceea...

Analiza comparativă a produselor bancare

1. Introducere Băncile sunt o verigă principală a sistemului financiar. Ele sunt instituţii ale sistemului financiar şi de creditare a economiei...

Ai nevoie de altceva?