Analiza evolutiei indicatorilor de performanta din bilantul contabil pentru Royal Bank of Canada

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Analiza evolutiei indicatorilor de performanta din bilantul contabil pentru Royal Bank of Canada.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 30 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

Introducere 3
Capitolul 1. Societatea bancară Royal Bank of Canada 4
1.1. Descrierea băncii 4
1.2. Produsele financiare ale Royal Bank of Canada 7
Capitolul 2. Analiza indicatorilor de performanță din bilanțul contabil al Royal Bank of Canada 9
2.1. Evoluția indicatorilor de performanță la Royal Bank of Canada 9
2.2. Comparații ale indicatorilor de performanță la Royal Bank of Canada cu întreg sistemul bancar canadian 18
Concluzii 29
Bibliografie 30

Extras din document

În această lucrare am surprins analiza evoluției indicatorilor din bilanțul contabil pentru banca Royal Bank of Canada, originară din statul Canada. Am realizat această analiză pe parcursul a șapte ani, și anume în perioada 2010-2016.

Primul capitol se axează pe aspecte teoretice privind banca, și anume: descrierea băncii și a produselor financiare ale Royal Bank of Canada, pe care aceasta le pune la dispoziție clienților. Totodată, se va avea în vedere și descrierea întreg sectorului bancar canadian.

Al doilea capitol al prezentei lucrări prezintă o analiză a indicatorilor de performanță din bilanțul contabil al Royal Bank of Canada. În acest capitol se vor calcula indicatorii de performanță și se va observa evoluția acestora, urmând apoi să se realizeze o comparație a acestora cu întreg sistemul bancar canadian. Toate datele necesare în calcularea indicatorilor vor fi preluate din bilanțul băncii disponibil pe site-ul Royal Bank of Canada.

În acest capitol se va realiza o comparație între evoluția indicatorilor pe tot sistemul bancar canadian cu cei consemnați de Royal Bank of Canada. Pentru a se evidenția și înțelege mai ușor evoluția acestora se vor realiza grafice și tabele.

În efectuarea acestei lucrări am ales banca Royal Bank of Canada deoarece este o companie multinațională de servicii financiare și, de asemenea, este și cea mai mare bancă din Canada.

Capitolul 1. Societatea bancară Royal Bank of Canada

1.1.Descrierea băncii

Sediul băncii Royal bank of Canada se află în Toronto, Ontario. Banca a fost înființată în anul 1864 în Halifax, Noua Scoție.Royal Bank of Canada și filialele sale operează sub brand-ul RBC. Este una dintre cele mai mari bănci din Canada și, de asemenea, una dintre cele mai mari bănci din lume, bazată pe capitalizarea de piață.

RBC este una din cele mai mari companii de servicii financiare diversificate din America de Nord și furnizează servicii bancare personale și comerciale, ajută la gestionarea averii, oferă asigurări, servicii pentru investitori și produse pe piețele de capital și servicii la nivel mondial.

Banca are peste 80.000 de angajați atât full cât și part-time care deservesc aproximativ 10 milioane de clienți prin intermediul celor 1.209 sucursale. Banca RBC are 439 de sucursale în șase state din sud-estul Statelor Unite ale Americii și 127 de filiale în 17 șări din Caraibe. Numărul băncii este 003. Piața de Capital RBC se ocupă cu investițiile la nivel mondial și filialele corporative bancare, în timp ce firma de brokeraj de investiții este cunoscută sub numele de RBC Dominion Securities. Serviciile bancare de investiții sunt de asemenea oferite de banca RBC, iar accentul se pune pe clienții de pe piața de mijloc.

În 1864, Merchants Bank Halifax a fost fondată în Halifax, Noua Scoție, ca o bancă comercială care a finanțat pescuitul, industriile de lemn și afacerile europene și din Caraibe de import/export. Pe măsură ce banca a evoluat, directorii i-au schimbat numele pentru a reflecta creșterea și expansiunea occidentală. În 1901, Merchants Bank Halifax și-a schimbat numele în Royal Bank of Canada (RBC). Centrul industriei financiare canadiene s-a mutat de la Halifax la Montreal, astfel încât Merchants Bank și-a mutat sediul central acolo. În 1910 RBC a fuzionat cu Banca Uniunii din Halifax. Pentru a-și îmbunătăți poziția sa în Ontario, RBC a fuzionat cu Traders Bank of Canada în 1912 și în 1917 a fuzionat cu RBC Quebec Bank.

RBC și-a instalat primul calculator în 1961, primul în sistemul bancar din Canada. În anii 1960 a fost creată RBC de asigurări. În 1998, RBC a achiziționat prima bancă de reșele de securitate din Atlanta, prima bancă de internet pură.

RBC Insurance este cea mai mare organizație canadiană de asigurări deținută de o bancă, care oferă servicii la peste cinci milioane de oameni. Acesta oferă asigurări de viață, de sănătate, de călătorie, pentru locuință, auto și produse de reasigurare, precum și servicii de asigurare în afaceri.

În 2007, RBC a fost recunoscută în top 100 cele mai puternice branduri din lume și a primit titlul de „cea mai respectată corporație“ din Canada. În octombrie 2008, RBC a fost numită una dintre topul celor 100 de angajatori din Canada. Potrivit unui clasament mondial, care măsoară cât de eficient gestionează companiile riscurile asupra mediului și oportunități în raport cu colegii lor din industrie, Royal Bank of Canada este compania cea mai ecologică din lume.

La fel ca mulți dintre concurenții săi, RBC este un sponsor cheie al multor evenimente, programe comunitare și organizații de caritate. Un procent din venitul net anual al RBC înainte de impozitare este rezervat pentru parteneriate de caritate. RBC este un sponsor major al numeroaselor evenimente culturale, inclusiv al Festivalului Internațional de Film de la Toronto. RBC este unul dintre cei mai mari sponsori de sport pentru amatori din Canada și este cel mai longeviv sponsor canadian al Jocurilor Olimpice.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza evolutiei indicatorilor de performanta din bilantul contabil pentru Royal Bank of Canada.docx

Bibliografie

1.Vasile Cocriș, Dan Chirleșan “Managementul bancar și analiza de risc în activitatea de creditare” , Editura Universității “Alexandru Ioan Cuza, Iași’’, 2013;
Webografie:
- http://www.bankofcanada.ca
- http://www.rbc.com
- http://www.rbcroyalbank.com