Banca Transilvania

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 65 în total
Cuvinte : 20343
Mărime: 539.99KB (arhivat)
Puncte necesare: 9

Extras din proiect

1.Prezentare generală a Băncii Transilvania

Povestea de succes a băncii a început in Cluj-Napoca, acum 14 ani, din initiativa unor oameni de afaceri din Cluj. Ideea a fost aceea de a crea o bancă locală, un brand de Cluj. Spiritul antreprenorial al fondatorilor sai a determinat consolidarea poziţiei Băncii Transilvania, intr-o primă etapa, in Cluj si, ulterior, la nivel regional. Banca si-a orientat la început activitatea spre sectorul IMM si, datorită cererii pietei, in scurt timp aceasta a început sa se dedice si domeniului retail. In anul 1997 Banca Transilvania a devenit prima instituţie bancară din România, care a fost cotată la Bursa de Valori Bucuresti, ceea ce a însemnat recunoaşterea valorii sale pe piata si a transparenţei acţiunilor băncii.

Din anul 2002, Banca Transilvania are un management modern, cu un know-how internaţional, care a imprimat băncii un stil diferit, caracterizat prin deschidere si flexibilitate. Un alt moment important pentru banca a fost anul 2003, cand s-a schimbat identitatea de corporaţie, conform noii sale misiuni. Re-branding-ul a însemnat modificarea logo-ului băncii, precum si implementarea unui concept nou, standard, privind unitatile sale.

Banca Transilvania este azi una dintre cele mai importante institutii financiar – bancare din România, aflata in top 10 si una dintre cele mai atractive companii listate la Bursa de Valori Bucuresti. O prioritate a activitatii sale este perfectionarea continua a serviciilor si a angajatilor, asa incat calitatea sa fie cea care face diferenta. Cu o cota de piata de 5%, Banca Transilvania este un jucator activ pe piata, devenind, datorita accelerarii implementarii stategiei de crestere, o banca recunoscuta la nivel national.

In plus, Banca Transilvania inseamna un grup financiar puternic, Grupul Financiar BANCA TRANSILVANIA, care ofera pietei servicii integrate – banking, asigurari, administarea investitiilor, finantarea consumatorilor, leasing, tranzactii mobiliare, factoring si prin intermediul subsidiarelor sale: BT Asigurari, BT Asset Management S.A.I. S.A., BT Direct, BT Leasing, BT Securities, BT Finop Leasing IFN SA si Compania de Factoring. In toate acţiunile sale, Banca Transilvania are suportul Băncii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care este actionarul sau semnificativ.

Banca Transilvania este structurata pe trei linii de afaceri: retail, IMM si corporate. Astfel, banca si-a format echipe specializate si un portofoliu complex de produse si servicii, pentru a sustine dezvoltarea acestor trei directii. Banca Transilvania are peste 750.000 de clienti, dintre care aproximativ 100.000 sunt persoane juridice.

Banca Transilvania este prezenta in toate centrele economice importante din România, detinand peste 370 sucursale si agentii. Cresterea numarului de unitati a avut un ritm foarte accentuat mai ales in ultimii doi ani, cand au fost deschise aproximativ 250 de entitati operationale, Banca Transilvania clasandu-se, in prezent, pe pozitia a patra in topul bancilor din România, din punctul de vedere al numarului de unitati. Intreaga retea teritoriala insemna pentru banca o importanta carte de vizita si, bineinteles, dovada angajamentului sau de a veni tot mai aproape de clienti. Banca Transilvania beneficiaza de un sistem informatic performant, centralizat, care ofera clientilor, ca principal avantaj, posibilitatea accesarii contului curent din oricare unitate din tara.

Banca Transilvania are acum si trei sub-brand-uri: BT Café™, BT Golf Cup si Academia BT. Dintre acestea, proiectul care s-a bucurat de cel mai mare succes este BT Café™, prima cafenea bancara din România. Banca detine trei astfel de locatii – in Bucuresti, in Constanta, respectiv in Cluj-Napoca iar extinderea acestui concept in cateva dintre cele mai importante orase din tara va continua.

Echipa Băncii Transilvania este formata din aproximativ 5.000 de angajati care impartasesc cultura organizationala si valorile BT, eforturile lor fiind canalizate in jurul aceluiasi obiectiv: calitatea muncii lor, pentru multumirea clientilor.

In cei 14 ani de activitate, Banca Transilvania a demonstrat ca, prin sprijinul actionarilor si prin planurile ambitioase dezvoltate, a devenit o banca puternica, deschisa, flexibila si moderna.

Banca Transilvania (BVB:TLV), prima instituţie bancara din România cotata la Bursa de Valori (16/10/1997) a atras atentia investitorilor inca din momentul listarii, rasplatindu-le an de an fidelitatea prin randamente ridicate si inscriindu-se astfel in categoria investitorilor care s-au dovedit castigatori in timp.

1.1.Obiectul de activit al soc

Banca efectueaza operatiuni si activitati specifice, in tara si strainatate, pentru contul ei propriu, al clientilor băncii, persoane fizice sau juridice, in numele unor institutii sau in colaborare cu acestea. Ea efectueaza operatiunile enumerate in contractul de societate, si anume:

6512 Alte activităţi de intermedieri monetare, respectiv:

6512 – atragere de depozite si de alte fonduri rambursabile;

6512 – contractare de credite, incluzând printre altele: credite de consum, credite ipotecare, finanţarea tranzacţiilor comerciale, operaţiuni de factoring, scontare, forfetare;

6512 – servicii de transfer monetar;

6512 – emitere şi administrare de mijloace de plată, cum ar fi: cărţi de credit, cecuri de călătorie şi altele asemenea, inclusiv emitere de monedă electronică;

6512 – emitere de garanţii şi asumare de angajamente;

6512 – tranzacţionare în cont propriu sau în contul clienţilor, în condiţiile legii, cu:

- instrumente ale pieţei monetare, cum sunt: cecuri, cambii, bilete la ordin, certificate de depozit;

- valută;

- contracte futures;

- instrumente având la bază cursul de schimb şi rata dobânzii (futures pe cursul de schimb, futures pe rata dobanzii, forward pe cursul de schimb, forward rate agreements, swap pe deviz, swap pe rata dobanzii);

- valori mobiliare şi alte instrumente financiare (titluri de stat, obligatiuni);

6512 – intermediere pe piaţa interbancară;

6512 – păstrare în custodie şi administrare de valori mobiliare şi alte instrumente financiare;

6512 – prestare de servicii privind furnizarea de date şi referinţe în domeniul creditării;

6512 – închiriere de casete de siguranţă.

6512 – depozitarea activelor fondurilor de investiţii şi societăţilor de investiţii;

6512 – distribuirea de titluri de participare la fonduri de investiţii şi acţiuni ale societăţilor de investiţii;

acţionarea ca operator al arhivei electronice de garanţii reale mobiliare;

6512 – operaţiuni cu metale şi pietre preţioase şi obiecte confecţionate din acestea,

6512 – participarea la capitalul social al unor entitati;

6512 Asigurarea serviciilor de constituire si inregistrare la Arhiva Electronica de Garantii Reale Mobiliare in legatura cu credite, scrisori de garantie si alte operatii in care banca este parte contractuala;

6712 – administrare de portofolii ale clienţilor şi consultanţă legată de aceasta;

6713 – acordare de consultanta cu privire la structura capitalului, strategia de afaceri si alte aspecte legate de aceasta;

7414 – Consultanta cu privire la fuziuni si/sau achizitii de societati comerciale;

5263 – operatiuni cu bunuri mobile dobindite ca urmare a executarii silite a creantelor băncii (comert prin magazine nespecializate).

7230 – servicii de procesare de date;

7240 – administrare de baze de date ori alte asemenea servicii pentru terti;

7020 – inchirierea de bunuri imobile, in conditiile legii;

7012 – vinzarea de bunuri imobile, in conditiilor legii;

7133 – inchirierea de bunuri mobile (masini si echipamente de birou);

7110 – inchirierea de bunuri mobile (autoturisme si utilitare de capacitate mica);

1.2.Structura organizatorica

1.2.1.Statutul Juridic

Banca TRANSILVANIA S.A., s-a infiintat ca societate bancara in baza Contractului de societate autentificat la Notariatul de Stat Judetean Cluj sub nr. 26.488/13.12.1993, a sentintei judecatoresti nr. 3412/SC/ 1993 emisa de catre Judecatoria Cluj – Napoca, precum si a Avizului suspensiv emis de BNR cu nr. 3/1901/20.10.1993.

Banca este inregistrata in registrul bancar sub numarul RB-PJR-12-019/18.02.1999 la Oficiul Registrului Comertului Cluj sub numarul J12/4155/1993, detine codul unic de inregistrare nr. 5022670 si functioneaza in baza Avizului definitiv emis de BNR sub nr. III/339/ din 28.01.1994.

Denumirea băncii este BANCA TRANSILVANIA - S.A. In toate documentele, publicatiile, anunturile si alte asemenea acte emanate de la Banca catre terti se va inscrie in antet : denumirea "BANCA TRANSILVANIA SA, valoarea capitalului social, codul unic de inregistrare, sigla băncii si adresa sediului central.

Preview document

Banca Transilvania - Pagina 1
Banca Transilvania - Pagina 2
Banca Transilvania - Pagina 3
Banca Transilvania - Pagina 4
Banca Transilvania - Pagina 5
Banca Transilvania - Pagina 6
Banca Transilvania - Pagina 7
Banca Transilvania - Pagina 8
Banca Transilvania - Pagina 9
Banca Transilvania - Pagina 10
Banca Transilvania - Pagina 11
Banca Transilvania - Pagina 12
Banca Transilvania - Pagina 13
Banca Transilvania - Pagina 14
Banca Transilvania - Pagina 15
Banca Transilvania - Pagina 16
Banca Transilvania - Pagina 17
Banca Transilvania - Pagina 18
Banca Transilvania - Pagina 19
Banca Transilvania - Pagina 20
Banca Transilvania - Pagina 21
Banca Transilvania - Pagina 22
Banca Transilvania - Pagina 23
Banca Transilvania - Pagina 24
Banca Transilvania - Pagina 25
Banca Transilvania - Pagina 26
Banca Transilvania - Pagina 27
Banca Transilvania - Pagina 28
Banca Transilvania - Pagina 29
Banca Transilvania - Pagina 30
Banca Transilvania - Pagina 31
Banca Transilvania - Pagina 32
Banca Transilvania - Pagina 33
Banca Transilvania - Pagina 34
Banca Transilvania - Pagina 35
Banca Transilvania - Pagina 36
Banca Transilvania - Pagina 37
Banca Transilvania - Pagina 38
Banca Transilvania - Pagina 39
Banca Transilvania - Pagina 40
Banca Transilvania - Pagina 41
Banca Transilvania - Pagina 42
Banca Transilvania - Pagina 43
Banca Transilvania - Pagina 44
Banca Transilvania - Pagina 45
Banca Transilvania - Pagina 46
Banca Transilvania - Pagina 47
Banca Transilvania - Pagina 48
Banca Transilvania - Pagina 49
Banca Transilvania - Pagina 50
Banca Transilvania - Pagina 51
Banca Transilvania - Pagina 52
Banca Transilvania - Pagina 53
Banca Transilvania - Pagina 54
Banca Transilvania - Pagina 55
Banca Transilvania - Pagina 56
Banca Transilvania - Pagina 57
Banca Transilvania - Pagina 58
Banca Transilvania - Pagina 59
Banca Transilvania - Pagina 60
Banca Transilvania - Pagina 61
Banca Transilvania - Pagina 62
Banca Transilvania - Pagina 63
Banca Transilvania - Pagina 64
Banca Transilvania - Pagina 65

Conținut arhivă zip

  • Banca Transilvania.doc

Alții au mai descărcat și

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Băncile comerciale - de depozit - și rolul lor în sistemul bancar

BANCILE COMERCIALE (DE DEPOZIT) SI ROLUL LOR ÎN SISTEMUL BANCAR Aparitia bancilor moderne este strâns legata de dezvoltarea comertului cu...

Proiect economie bancară

1.1. Prezentarea capitolului din acquis-ul comunitar care priveste activitatea financiar bancara: Pentru aderarea la Uniunea Economica si...

Creditare Bancară

OBIECTIVE: Scopul disciplinei consta în asigurarea cunostintelor si informatiilor teoretice, metodologice si operationale în domeniul creditarii...

Produse și Servicii Bancare

1. CADRUL LEGAL DE DERULARE A ACTIVITATII BANCARE 1.1. Funcţiile tradiţionale ale băncilor comerciale In cadrul rolului fundamental de...

Grilă cu răspunsuri informatică de gestiune (baze) 2008-2009 aranjate alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

HVB țiriac

Bancile sunt entitati economice specializate, menite sa infaptuiasca in economie creditarea bancara. In acest fel, ele asigura functionarea deplina...

Te-ar putea interesa și

Creditul

ACTIVITATEA BANCARA SI SISTEMUL BANCAR DIN ROMÂNIA 1.1. ASPECTE GENERALE PRIVIND CONCEPTUL DE “BANCA” SI EVOLUTIA LUI ÎN TIMP Originea...

Auditul intern al activității de creditare în contextul crizei economice

În prezent, sistemul bancar este în plină schimbare. Principalul motiv al acestui proces îl reprezintă criza economică actuală, însă există și o...

Organizarea și funcționalitatea băncilor comerciale din România pe exemplul Banca Transilvania

Contabilizând mii de miliarde în active la nivel mondial, sistemul bancar reprezintă o componentă esențială a economiei mondiale. În timp ce...

Managementul calității - Banca Transilvania

Introducere în “Calitate” şi “Managementul calităţii” Prezentare generală a problemei calităţii Pe măsură ce tehnologiile evoluează, oferta de...

Marketing financiar-bancar - analiza mixului de marketing la Banca Transilvania

Capitolul 1. 1. Mixul de marketing în domeniul bancar Importanta activitatii de marketing este demonstrata în conditiile în care, pe de-o parte...

Studiul cursului acțiunilor societății Banca Transilvania SA la Bursa de Valori București

,,A crea imagine nu este o activitate sporadica, ci una permanenta. Caracterul pregnant al acesteia este faptul ca "nu vindem o data pentru...

Lucrare de practică - Banca Transilvania SA - tehnică bancară

Capitolul I Scurt istoric al Bancii Transilvania SA Banca Transilvania SA este o bancă comercială cu capital integral privat, înfiinţată în anul...

Managementul Operațiunilor cu Valută și al Transferurilor Bănești Internaționale pe Exemplul Băncii Transilvania

INTRODUCERE Lucrarea "Managementul decontărilor cu valută şi al transferurilor băneşti internaţionale " prezintă aspecte teoretice şi practice...

Ai nevoie de altceva?