Bank of Canada

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 14 în total
Cuvinte : 2653
Mărime: 291.20KB (arhivat)
Publicat de: Achim Petre
Puncte necesare: 6
Universitatea Lucian Blaga-Facultatea de Științe Economice, Sibiu

Extras din proiect

1. Sistemul monetar canadian – Scurt istoric

Un prim pas în realizarea unei bănci centrale în Canada a fost făcut în 1933, de către primului ministru RB Bennet, care a instituit o comisie regală pentru a studia organizarea și desfășurarea întregului sistem bancar-monetar. Toate acestea având în vedere luarea în considerare a argumentelor pro sau contra înființării unei astfel de instituții bancar-centrale.

Conform argumentelor favorabile, Comisia regală condusă de Lordul Macmillan a recomandat în raportul său ca o bancă centrală să fie stabilită (înființată) . Prin urmare , după o săptămână acel raport a fost făcut public, iar primul-ministru a anunțat că guvernul său va adopta aceste recomandări. Drept fapt Bank of Canada Act , a primit avizul regal pe 3 iulie 1934.

În martie 1935, Bank of Canada și-a deschis ușile ca o instituție cu proprietate privată, cu acțiuni vândute publicului.

Primul guvernator al Bank of Canada a fost Graham F. Towers, un Canadian în vârstă de 37 de ani, care avea o vastă experiență la Royal Bank of Canada, prin urmare atât în Canada dar și în străinătate. El a apărut în faţa Comisiei Macmillan, în numele băncilor Chartered, urmând să ghideze banca pentru 20 de ani.

La scurt timp după ce s-a deschis însă, un nou guvern a introdus un amendament la Bank of Canada Act, de a naţionaliza instituţia.

În 1938, Banca a devenit proprietate publică şi rămâne în acest fel și în ziua de azi, a cărei guvernator este Mark Carney.

2. Domenii de responsabilitate a Băncii Centrale a Canadei

În calitate de bancă centrală a națiunii, Bank of Canada are patru domenii principale de responsabilitate:

a) De politică monetară prin intermediul căreia

Banca contribuie la performanța economică solidă și creșterea nivelului de trai pentru canadieni prin menținerea inflație scăzute, stabile și previzibile.

Începând cu anul 1991, politica monetară a băncii are ca obiectiv urmărit și clar definit, țintirea inflației (care în momentul de fată este de 2% ) !

b) Valutară

Banca Centrală proiectează, produce și tipărește băncilor din Canada note (bancnote) noi și acestea le returnează pe cele care sunt deteriorate și nu mai îndeplinesc condițiile necesare circulației . Aceste bancnote sunt verificate și apoi distruse . Banca descurajează falsificarea bancnotelor prin implementarea unei educații publice și pentru aceasta colaborează cu agențiile în aplicare a legii!

c) Sistemul financiar

Banca promovează un sistem stabil și eficient din punct de vedere financiar atât în Canada cât și pe plan internațional . În acest scop, banca iși asumă riscuri în vederea obținerii stabilității financiare , se comportă ca un împrumutător de ultimă instanță și contribuie la dezvoltarea unui sistem financiar stabil.

d) Managementul fondurilor

Banca Centrală asigură un management al fondurilor de înaltă calitate și eficient , precum și servicii de bancă centrală pentru Guvernul Canadei, pentru bancă ( în nume propriu ) , și pentru alți clienți.

3. Aspecte privind politica monetară

Ce este politica monetară?! Putem afirma astfel, că în condiţiile în care toate celelalte pârghii economice erau, practic, imposibil de utilizat, politica monetară s-a dovedit a fi singura cale care să ducă la îndeplinirea măsurilor de stabilizare, chiar dacă aceasta, la început, s-au făcut cu destul de multe eforturi.

Preview document

Bank of Canada - Pagina 1
Bank of Canada - Pagina 2
Bank of Canada - Pagina 3
Bank of Canada - Pagina 4
Bank of Canada - Pagina 5
Bank of Canada - Pagina 6
Bank of Canada - Pagina 7
Bank of Canada - Pagina 8
Bank of Canada - Pagina 9
Bank of Canada - Pagina 10
Bank of Canada - Pagina 11
Bank of Canada - Pagina 12
Bank of Canada - Pagina 13
Bank of Canada - Pagina 14

Conținut arhivă zip

  • Bank of Canada.docx

Te-ar putea interesa și

Sistemul Bancar din Canada

Cap 1. Descrierea sistemului bancar Canadian mp Sistemul bancar din Canada este recunoscut ca fiind cel mai eficient şi mai sigur sistem bancar...

Analiza indicatorilor din contul de profit și pierdere

Capitolul 1. Prezentarea Royal Bank Of Canada Royal Bank Of Canada Este Cea Mai Mare Instituție Financiară Din Canada, În Ceea Ce Privește...

Sistemul Bancar Canadian

Capitolul 1 Sistemul Bancar din Canada 1.1 Scurt istoric Sistemul bancar din Canada a început să existe printr-un sistem bancar local odată cu...

Analiza evoluției indicatorilor de performanță din bilanțul contabil pentru Royal Bank of Canada

În această lucrare am surprins analiza evoluției indicatorilor din bilanțul contabil pentru banca Royal Bank of Canada, originară din statul...

Sistemul Bancar din Canada

I.Sistemul bancar din Canada Sistemul bancar din Canada este recunoscut ca fiind cel mai eficient şi mai sigur sistem bancar din lume,fiind clasat...

Activitatea Bancară la Nivel Internațional Întreprinsă de Băncile din Canada

Capitolul I Caracteristicile sistemului bancar canadian Sistemul bancar Canadian este considerat o responsabilitate federală, conform...

Sistemul Bancar din Canada

Capitolul 1. Descrierea sistemului bancar canadian 1. Prezentare istoric Sistemul bancar al unei ţări este definit prin reţeaua instituţiilor de...

Sistemul Bancar din Canada

Descrierea sistemului bancar Canadian Istoric Istoria sistemului bancar al Canadei începe în secolul al- XVIII-lea și este strâns legat de...

Ai nevoie de altceva?