BRD - Groupe Societe Generale

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza BRD - Groupe Societe Generale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 29 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Banci

Cuprins

Cap. 1 Scurt istoric BRD 3
1.1 Înfiinţare şi obiective 3
1.2 Despre BRD–Groupe Société Générale 5
1.3 Activitatea de pe piaţa bancară 5
Cap. 2 Produse şi serviciu oferite de BRD 7
2.1 STRUCTURA SERVICIILOR BRD 7
2.2 Carduri 8
2.3 Transferuri şi plăţi 10
2.4 Banca la distanţă 11
2.5 Economii şi plasamente 13
2.6 Plasamente 14
2.7 Credite 14
Cap.3 Creditul prima casă BRD / Volkbank 17
Creditul prima casă de la BRD 17
Creditul ipotecar Casa, in Euro Volksbank 19
Cap.4 Creditarea 21
4.1 Cea mai mare problemă a României 21
4.2 Criza ‚,reflectată’’ asupra acordării creditelor BRD 22
4.3 Topul băncilor din România în funcţie de numărul de POS-uri instalate 23
Concluzii 25Anexe 26
Bibliografie 29

Extras din document

Cap. 1 Scurt istoric BRD

1.1 Înfiinţare şi obiective

BRD - Groupe Societé Generale („BRD” sau „Banca”) a fost înfiinţată la 1 decembrie

1990 ca bancă comercială, sub formă de societate pe acţiuni, cu capital majoritar de stat, prin preluarea activelor şi pasivelor Băncii de Investiţii, instituţia de credit care a deţinut în perioada comunistムmonopolul pentru finanţarea pe termen mediu şi lung a companiilor din industrie.

În martie 1999 Société Générale a achiziţionat un pachet de acţiuni reprezentând 51% din capitalul social, majorându-şi deţinerea până la 58,32% prin cumpărarea, în anul 2004, a pachetului deţinut de statul român.

Începând cu anul 2001, BRD-Groupe Société Générale funcţionează ca societate deschisă pe acţiuni, în conformitate cu legislaţia privind societăţile comerciale, legislaţia bancară, prevederile Actului Constitutiv şi a celorlalte reglementări interne. Banca a trecut printr-o campanie de rebranding în 2003, când numele acesteia a fost schimbat în BRD - Group Societé Generale pentru a face mai vizibilムidentitatea acţionarului majoritar. Banca se situează în prezent pe locul doi în sistemul bancar, având o cotă de piaţă de 13,8% la sfârşitul anului trecut. BRD a fost anul trecut cea mai profitabilă bancă locală, cu un câştig net de o jumătate de miliard de lei. În top 100 ,,Cele mai valoroase companii din 2011’’, BRD ocupă poziţia 7 având o valoare de 1.783 mil. euro.

Grupul BRD („Grupul”) este format din următoarele entităţi:

- BRD - Groupe Societe Generale

- BRD Sogelease IFN SA

- BRD Finance IFN SA

- BRD Asset Management SAI SA

- BRD Corporate Finance SRL

- BRD Securities Groupe Societe Generale SA (societate in lichidare).

1923 Se înfiinţează Societatea Naţională de Credit Industrial, ca instituţie publică. Statul deţinea 20% din capitalul social, Banca Naţională a României 30%, iar restul era deţinut de particulari, dintre care un grup de foşti directori ai Marmorosch Blank & Co. , prima bancă modernă din România. Scopul noii instiţutii era finanţarea primelor etape ale dezvoltării sectorului industrial din România.

1948 După al doilea război mondial, conform Legii naţionalizării din iunie 1948, Societatea Naţională de Credit Industrial este naţionalizată, devenind Banca de Credit pentru Investiţii.

1957 După reorganizarea sistemului financiar, Banca de Credit pentru Investiţii obţine monopolul în România pentru finanţarea pe termen mediu şi lung a tuturor sectoarelor industriale, cu excepţia agriculturii şi industriei alimentare, şi ia numele de Banca de Investiţii. În toată această perioadă, cea mai mare parte a finanţărilor provenind de la Banca Mondială sunt derulate prin Banca de Investiţii.

1990 Monopolul de care beneficiau băncile specializate în domeniul lor de activitate este suprimat. Banca Română pentru Dezvoltare se constituie ca bancă comercială, sub formă de societate pe acţiuni, si preia activele si pasivele Băncii de Investiţii, primind o autorizatie de funcţionare generală.

1998 În decembrie se semnează contractul de vânzare - cumpărare de acţiuni între Société Générale şi Fondul Proprietăţii de Stat, autoritea românească care se ocupa de participaţiile statului, contract prin care SG subscrie o majorare de capital de 20% şi cumpără un pachet de acţiuni care-i permite să devină proprietară a 51% din capitalul majorat al BRD.

1999 Fondul Proprietăţii de Stat vinde Băncii Europene de Dezvoltare (BERD) 4,99% din capitalul social al BRD.

2001 BRD este listată la Bursa de Valori Bucureşti, în prima categorie, devenind în scurt timp una din cele mai tranzacţionate societăţi.

2003 În urma unei campanii de rebranding, Banca Română pentru Dezvoltare devine BRD - Groupe Société Générale. Noua identitate a băncii consolidează astfel poziţia sa, făcând mai vizibilă identitatea Grupului - mamă.

2004 Société Générale cumpără pachetul rezidual de acţiuni deţinut de statul român în capitalul BRD, participaţia sa crescând astfel de la 51% la 58,32%.

Obiective :

Principalele obiective ale Grupului pentru anul 2011 se referă, în principal, la :

-Dezvoltarea comercială mai intensivă şi selectivă prin:

-Oferte îmbunătăţite şi adataptate fiecărui segment de clientelă;

- Optimizarea reţelei de agenţii;

- Creşterea numărului de produse utilizate de către un client;

- Dezvoltarea unor noi pieţe.

- Eficientizarea sistemelor şi proceselor.

1.2 Despre BRD–Groupe Société Générale

Sigla este reprezentată de un pătrat ce inspiră echilibru, putere şi stabilitate, această idee fiind accentuată şi de împărţirea în mod egal a formei geometrice. Culorile prezente în logo, roşu şi negru, sunt puternic contrastante. Roşu semnifica vitalitate şi dinamism în timp ce negru implică ideea de sobrietate şi rigurozitate. Gravitatea celor două culori este ameliorată de alb care inspiră totodată deschidere şi luminozitate. Distribuirea titlului BRD Societé Generale în format orizontal reprezintă capacitatea băncii de adaptare şi flexibilitate.BRD - Groupe Société Générale rale este cea mai mare bancă privată din România. Ocupă locul doi în topul companiilor listate la Bursa de Valori Bucureşti după criteriul capitalizării de piaţă şi este a doua bancă din sistem după totalulactivelor.

BRD aparţine unuia dintre cele mai importante grupuri bancare din Europa: Grupul Société Générale. Banca are aproximativ 1.600.000 de clienţi, activităţile sale fiind orientate în principal pe trei pieţe: banca de retail, IMM-uri şi mari corporaţii româneşti şi străine.

Obiectivul BRD - Groupe Société Générale este să crească fondul de comerţ pe cele trei pieţe: retail, IMM-uri şi mari corporaţii. În acest sens, banca duce o politică de creştere durabilă, bazată pe o dezvoltare selectivă a produselor şi serviciilor sale, peinovare şi pe o extindere susţinută a reţelei sale de agenţii.

Fisiere in arhiva (1):

  • BRD - Groupe Societe Generale.doc