Caiet de Practica - Alpha Bank

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Caiet de Practica - Alpha Bank.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 66 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 7 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

I.PREZENTAREA SOCIETĂŢII BANCARE . 3
II SISTEMUL INFORMAŢIONAL BANCAR .11
III DESCHIDEREA ŞI FUNCŢIONAREA CONTURILOR BANCARE .14
Deschiderea unui cont bancar pentru persoane fizice .17
Deschiderea unui cont bancar pentru persoane juridice .30
Funcţionarea unui cont bancar pentru persoane fizice .37
Funcţionarea unui cont bancar pentru persoane juridice .38
IV INSTRUMENTE MODERNE DE PLATĂ .40
Alpha Click serviciul de Internet Banking .40
Ordinul de plată .42
Biletul la ordin .42
Direct Debit și Standing Order .43
Cardul .44
V OPERAŢIUNI DE CREDITARE BANCARĂ .51
Credite persoane fizice .51
Credite persoane juridice .62

Extras din document

CAPITOLUL I

PREZENTAREA SOCIETĂŢII BANCARE

Alpha Bank a fost fondată în 1879 de către John F. Costopoulos, care a înfiinţat o societate comercială de mici dimensiuni în oraşul Kalamata. În 1918 departamentul de banking al firmei "J.F. Costopoulos" a fost denumit "Bank of Kalamata". În 1924 Banca şi-a mutat sediul la Atena şi denumirea acesteia a fost schimbată în "Banque de Credit Commercial Hellenique". În 1947 denumirea a fost schimbată în "Commercial Credit Bank" iar în 1972 în "Credit Bank". În martie 1994 noua denumire a fost cea de "Alpha Credit Bank". În 1999 banca a achiziţionat 51% din acţiunile Băncii Ioniene.

La 11 aprilie 2000 fuziunea Băncii Ioniene a fost aprobată prin absorbţie de către Alpha Credit Bank. Denumirea noii bănci, rezultată în urma fuziunii, este Alpha Bank.

ALPHA BANK GROUP împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi un număr mic de investitori

greci, au înfiinţat în 1993 Banca Bucureşti SA, ca bancă comercială. Banca şi-a început activitatea în anul 1994.

La începutul anului 2000, Banca Bucureşti a fost redenumita ALPHA BANK ROMÂNIA pentru a sublinia apartenenţa la Grup. Ca rezultat al politicii de obţinere a controlului total în filiale, Alpha Bank devine în anul 2005 acţionar majoritar, deţinând 99.43% din acţiunile Alpha Bank România.

Având în prezent peste 2500 de angajaţi, Banca oferă o gamă largă de servicii şi produse atât pentru segmentul de piaţă dedicat persoanelor fizice cât şi pentru sectorul de corporate, printr-o largă reţea de sucursale situate în Bucureşti şi alte oraşe mari din ţară.

ALPHA BANK ROMÂNIA a înregistrat o dezvoltare puternică şi performanţe foarte bune. Succesul se datorează în principal avantajelor competitive, dintre care enumerăm doar câteva:

• acţionari puternici şi implicat

• capital puternic şi un brand cu reputaţie internaţională

• inovaţie şi creativitate

• eficientă operaţională

• echipă de calitate

• produse variate şi flexibile ce se adresează atât persoanelor fizice cât şi companiilor mici

• mijlocii sau corporaţiilor

• un foarte bun Customer Service (răspuns rapid, flexibilitate, politeţe).

Principii

Cu încredere, loialitate şi viziune, Alpha Bank a păstrat principiile şi valorile care au ghidat-o încă de la înfiinţarea sa. Ţinta băncii este credibilitatea, stabilitatea şi eficienţa în sectorul financiar-bancar, iar principala provocare o constituie îmbunătăţirea constantă a calităţii şi diversificarea produselor şi serviciilor oferite, abordarea modernă şi responsabilă a tuturor cerinţelor în domeniul bancar ale clienţilor.

ALPHA BANK ROMANIA SA oferă toate tipurile de produse şi servicii care definesc activitatea unei bănci comerciale. Aceasta furnizează clienţilor săi produsele de care au nevoie la calitatea pe care aceştia o aşteaptă. Pentru a putea dezvolta produse şi servicii personalizate pentru clienţii săi, ALPHA BANK ROMANIA SA a implementat o organizare internă formată din două direcţii mari, fiecare dintre acestea adresându-se separat celor 2 segmente principale de piaţă – retail şi corporaţii. Obiectivul este însă în comun – furnizarea celor mai bune servicii clienţilor băncii.

Principiul Alpha este: „Evoluăm împreună!”

Logo-ul își are originea în istoria antică a Greciei, așa cum reiese de pe reversal unei medalii din insula Aegina, datând din 485 Î.H. Culorile sale bleumarin și alb pur, sunt defapt culorile Greciei.

Structura acţionariatului.

Capitalul social al societăţii bancare ALPHA BANK este de 958.811.443,20 RON .

În ceea ce privește Grupul ALPHA BANK are următoarea structură a acționariatului:

ALPHA BANK AE 99,91838%

EIRINI BRINTAKIS 0.08162%

ALPHA FINANCE AE 0.46742%

ALPHA ADVISORY SRL 0.00017%

ALPHA FINANCE ROMÂNIA SĂ 0.00017%

Alpha Bank România oferă clienţilor o gamă largă de servicii şi produse, acestea fiind diferenţiate în funcţie de categoria de persoane, fizice sau juridice.

Astfel, persoanele fizice beneficiază de următoarele produse şi servicii specifice acesteia:

- Conturi curente. Alpha Acces Superior şi Alpha Acces Clasic.

- Credite. Prima Casă, pentru nevoi personale, pentru locuinţă şi teren, pentru maşina, pentru refinanţare .

- Produse de economisire. Alpha Tax Protect, Alpha Avans, Alpha Premier, Alpha 15, Alpha Dreams, Alpha Progressive, Depozitul anului, certificatul de depozit cu cupoane, depozite la termen.

-Carduri. AlphaCard Visa Gold, AlphaCard Visa Credit, Alpha MasterCard Credit,AlphaCard Enter More Visa, AlphaCard Enter Visa, Cosmote Alpha MasterCard.

- Servicii. Alpha Click, transferuri de fonduri (ordine de plată, transferuri rapide de bani din Spania prin UNO – Money Transfers, transferuri rapide de bani prin MoneyGram,serviciul Direct Debit), Alpha e-statements(Alpha e-statements este o interfaţă prietenoasă, disponibilă gratuit tuturor clienţilor persoane fizice, unde pot fi vizualizate conturile curente, depozitele, creditele şi cardurile de credit deţinute la Alpha Bank Romania), servicii de trezorerie (schimburi valutare, administrarea excedentului de lichiditate, piaţa titlurilor de stat) şi plata facturilor Romtelecom,Cosmote, Orange, Rcs-Rds.

Fisiere in arhiva (1):

  • Caiet de Practica - Alpha Bank.doc