Credite Acordate Persoanelor Fizice

Proiect
8/10 (3 voturi)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 64 în total
Cuvinte : 18749
Mărime: 69.33KB (arhivat)
Publicat de: Aura B.
Puncte necesare: 11

Cuprins

  1. Capitolul I
  2. 1. SCURT ISTORIC AL BANCII COMERCIALE ROMANE
  3. 2. ACTE NORMATIVE CU CONTINUT FINANCIAR BANCAR
  4. 3. STRUCTURA ORGANIZATORICA A SISTEMULUI BANCA
  5. A) STRUCTURA ORGANIZATORICA A SISTEMULUI BANCAR PE VERTICALA
  6. B) STRUCTURA ORGANIZATORICA A BANCII COMERCIALE ROMANE S.A. PE ORIZONTALA:
  7. 4. SISTEMUL IMFORMATIONAL
  8. 5. ACTIVITATEA BANCII COMERCIALE ROMANE
  9. 6. OFERTA DE PRODUSE A BANCII COMERCIALE ROMANE
  10. A) Alinierea produselor si serviciilor oferite de B.C.R. la standardele europene
  11. B) Produse si servicii oferite de Banca Comerciala Romana
  12. 7. CATEGORIILE DE IMPRUMUTATI
  13. 7.1. Principalele conditii ce se cer a fi îndeplinite de persoanele fizice (populatie) în vederea contractari de credite sunt
  14. 7.2. Analiza bonitatii retail banking (persoane fizice)
  15. 7.3. Documentatia de credite pentru persoane fizice (retail banking)
  16. Capitolul II
  17. 1. PRINCIPALELE TIPURI DE CREDITE BANCARE
  18. A) Creditele globale de exploatare
  19. B) Utilizari din deschideri de credite permanente (linii de credite)
  20. C) Credite pentru finantarea cheltuielilor si stocurilor temporare
  21. D) Credite pentru finantarea cheltuielilor si stocurilor sezoniere
  22. E) Creditele de trezorerie pentru produse cu ciclu lung de fabricatie
  23. F) Creditele pentru prefinantarea exporturilor
  24. G) Creditele pentru produsele garantate cu creante asupra strainatatii in lei si valuta
  25. H) Credite de scont
  26. J) Creditele pe documente de plata aflate în curs de încasare
  27. 1. Creditele pe cecuri remise spre încasare
  28. 2. Credite pe ordine de plata
  29. K) Factoringul
  30. L) Credite pentru facilitati de cont
  31. M) Creditele pe descoperit de cont (overdraft)
  32. N) Creditele pentru echipament (investitii) în completarea surselor
  33. Proprii
  34. O) Creditele pentru cumpararea de actiuni si active
  35. P) Creditele promotorii
  36. Q) Creditele ipotecare
  37. R) Creditele pentru activitatea de leasing
  38. S) Creditele de forfetare
  39. 2. STABILIREA UNEI RELATII DE CREDIT
  40. 3. DISCUTII PRELIMINARE IN VEDEREA ACORDARII CREDITULUI
  41. 4. SOLICITARILE DE CREDITE
  42. 5. MODALITATI DE GARANTARE SI ASIGURARE PENTRU CREDITELE PERSOANELOR FIZICE
  43. 5.1 Absenta garantilor.Dreptul la gaj general.
  44. 5.2 Notiunea si varietatile garantiilor
  45. 6. RISCURI DE CREDITARE
  46. 7. Ratingul intern - instrument activ de management al riscurilor bancare la BCR
  47. CAPITOLUL III
  48. 1. MONITORIZAREA CREDITULUI
  49. 2. URMARIREA SI CONTROLUL RAMBURSARII
  50. 3. GESTIUNEA PREVENTIVA A RISCULUI CLIENT
  51. 4. RAMBURSAREA CREDITULUI

Extras din proiect

I 1. Scurt istoric al Bancii Comerciale Romane

Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa 1989. Ea este o institutie speciala, ce poate fi considerata o banca noua pentru ca actul sau de nastere poarta data de 1decembrie 1990, dar in acelasi timp , prin activitatea pe care o desfasoara in cadrul Bancii Nationale din care se desprinde, este deopotriva o banca cu traditie in domeniul bancar. Inceputul a fost foarte dificil . In afara unui act de identitate , unei banci ii mai sunt necesare un sediu central , o retea de unitati , personal suficient, capital , clienti si o gama adecvata si tentanta de produse si servicii utile pentru acesti clienti.

Conducerea Bancii Comerciale Romane a reusit sa aduca banca la parametrii deja cunoscuti si confirmati pe plan intern si international. In pofida greutatilor intampinate , B.C.R. , bine condusa , a devenit astazi una din cele mai puternice si prestigioase banci romanesti .

In 1990 , B.C.R. pleaca la drum cu un colectiv de 5300 de angajati si 100 unitati in retea , cifre care se dubleaza in primii 5 ani de activitate .

Evolutia capitalului este poate cel mai important criteriu de apreciere a fortei financiare a bancii. . La un capital social subscris de 12 miliarde lei in 1990 , incep sa se adauge fondurile constituite , adica , capitalul total creste in primii 5 ani de activitate la 577 miliarde lei .

La experienta acumulata se adauga o alta , noua , urmare a extinderii operatiunilor specifice tranzitiei si economiei de piata .

Astfel, in acest interval de timp , banca s-a dezvoltat atat prin cresterea gamei de produse si servicii bancare pe care le-a oferit pana acum clientelei sale , cat si prin asimilarea rapida a unora noi , din care sunt de mentionat :

-extinderea la creditarii pe termen mediu si lung pentru investitii;

-acordarea de credite in valuta ;

-deschiderea de conturi in valuta pentru persoane fizice si juridice si efectuarea de operatiuni de schimb valutar ;

-derularea operatiunilor de decontare , in numele clientilor , a activitatilor de comert exterior .

Interesul clientilor de toate categoriile pentru colaborarea cu B.C.R. , evolutia acestei clientele contribuie in final la completarea imaginii despre banca .

Unul din elementele calitative , de marca, adaugat de banca il constituie activitatea internationala .Interdependenta dintre pietele interne si externe a facut necesara adaptarea sistemului de lucru al bancii la practicile bancare internationale . In prezent foarte multe societati comerciale isi deruleaza afacerile proprii de comert exterior prin reteaua B.C.R. , si apeleaza la intreaga gama de servicii specifice acestor operatiuni.

Scurta si bogata istorie a Bancii Comerciale Romane recunoaste ca realizare deosebita pasii facuti in domeniul informatizarii . In 1990 , toate lucrarile bancii erau executate fara o tehnica de calcul adecvata , iar astazi banca utilizeaza cele mai moderne echipamente din domeniul tehnicii de calcul, care permite o mare flexibilitate si dinamica a operatiunilor efectuate. Prin aceasta s-a obtinut extinderea functionalitatii aplicatiilor informatice destinate operatiunilor valutare , banca dispunand in prezent de un sistem modern de realizare in timp real a tranzactiilor internationale care ofera facilitati de generare , transmitere si reconciliere a mesajelor SWIFT .

In anul 2005 Erste bank a prelut BCR contra sumei de 3,75 miliarde de euro, aceasta propunandu-si sa investeasca in urmatorii 3 ani in inbunatatirea retelei de retail si a infrastructurii de IT.

BCR, cea mai mare banca de pe piata, intentioneaza sa atraga finantari de pana la 3 miliarde de euro in urmatorii trei ani de pe pietele locala si internationala prin programul de medium term notes - titluri cu maturitati de pana la zece ani, afirma Tudor Ciurezu, vicepresedintele SIF Oltenia si unul din cei doi reprezentanti ai SIF-urilor in Consiliul de Supraveghere al BCR. Spre deosebire de programul aprobat in februarie anul trecut, noile titluri ar urma sa fie emise si pe piata locala, nu doar pe cea internationala.Banca are nevoie de finantare solida avand in vedere ca soldul creditelor era la jumatatea anului cu 26% mai mare decat cel al depozitelor, ecartul dublandu-se fata de iunie 2007, cand era de 12,3%. In ultimii doi, BCR s-a bazat pe finantari in euro de la Erste Bank, actionarul majoritar.

La sfarsitul lunii august, actionarii BCR au aprobat oprirea procedurilor de punere in aplicare a unei emisiuni de titluri denominate in lei cu valoare maxima de 2,5 miliarde de euro care fusese aprobata de AGA extraordinara din 21 februarie 2007. In locul respectivei emisiuni, conducerea BCR a aprobat realizarea unui nou program de medium term notes - titluri cu maturitati de pana la zece ani, cu valoare maxima de 3 miliarde de euro prin care emitentul isi poate asigura resurse in mod constant. Reprezentantii bancii nu au dorit sa dea publicitatii plafonul finantarilor.Un astfel de program permite ajustarea in timp a scadentelor si a volumelor de titluri emise in functie de nevoile bancii. In 2007, BCR nu a lansat nicio emisiune de titluri.

Bancile sunt preocupate sa-si asigure surse de finantare pentru a sustine cresterea rapida a creditarii. De anul trecut, populatia a devenit debitor net fata de banci, in contextul scaderii apetitului pentru economisire. Din primavara lui 2007, creditul neguvernamental a prins din urma si apoi a intrecut din ce in ce mai mult soldul total al depozitelor atrase de la clientii persoane fizice si de la cei corporate. La nivelul lunii iulie 2007, depozitele acopereau 90% din creditele totale, dupa ce in urma cu un an creditele insumau 83% din totalul depozitelor, pentru ca in iulie 2008 depozitele atrase de banci sa reprezinte numai 78,5% din valoarea finantarilor acordate.

Actionarul majoritar al BCR este Erste Bank, care detine 69,1719% din capitalul social, in timp ce cele cinci societati de investitii financiare (SIF-uri) au cumulat 30,1175% din actiuni. Persoanele fizice detin 0,66% din capitalul bancii.

Plafonul maxim stabilit de actionarii BCR este cel mai ridicat de pe piata. In primavara, actionarii BRD au aprobat un program de emisiuni de obligatiuni pe 2008-2009 cu valoarea maxima de 600 mil. euro sau echivalentul in lei.

Un aspect fundamental al oricarei economii de piata este ca diferite firme opereaza si concureaza pe aceeasi piata pentru aceiasi consumatori . In cazul bancilor , acest lucru asigura clientilor posibilitatea alegerii bancii cu care vor face afaceri . In cele din urma , supravietuiesc bancile care servesc cel mai bine necesitatile pietei si ale clientilor . Intr-o economie de piata si bancile , ca orice societate comerciala , isi realizeaza venitul in " arena pietei „.

Preview document

Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 1
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 2
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 3
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 4
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 5
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 6
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 7
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 8
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 9
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 10
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 11
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 12
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 13
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 14
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 15
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 16
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 17
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 18
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 19
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 20
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 21
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 22
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 23
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 24
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 25
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 26
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 27
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 28
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 29
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 30
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 31
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 32
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 33
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 34
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 35
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 36
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 37
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 38
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 39
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 40
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 41
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 42
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 43
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 44
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 45
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 46
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 47
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 48
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 49
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 50
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 51
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 52
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 53
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 54
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 55
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 56
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 57
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 58
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 59
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 60
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 61
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 62
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 63
Credite Acordate Persoanelor Fizice - Pagina 64

Conținut arhivă zip

  • Credite Acordate Persoanelor Fizice.doc

Alții au mai descărcat și

Riscul de Credit

INTRODUCERE Economia de piaţă presupune în mod necesar existenţa unui sistem bancar care să asigure mobilizarea tuturor disponibilităţilor...

Analiza Pieței Produselor și Serviciilor de Plăți pentru Persoane Fizice în România

Capitolul 1. Caracteristici generale ale pieței produselor și serviciilor de plăți în România În România evoluția și dezvoltarea plăților este un...

Tipuri de credite acordate de băncile comerciale române

1.1Creditul-Definitie.Continut.Trasaturi. Termenul de credit, abordat semantic are numeroase sensuri economice, fiind utilizat, deopotriva, in...

Banca Comercială Română

1 Scurt istoric al Băncii Comerciale Române Banca Comercială Română îşi inscrie numele pe lista băncilor comerciale nou create şi reorganizate...

Gestiunea Creditelor la BRD

Introducere În ultimul deceniu inovaţiile rapide de pe pieţele financiare şi internaţionalizarea fluxurilor financiare au modificat sectorul...

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Proiect economie bancară

1.1. Prezentarea capitolului din acquis-ul comunitar care priveste activitatea financiar bancara: Pentru aderarea la Uniunea Economica si...

Te-ar putea interesa și

Creditul Pentru Persoane Fizice cu Studiu de Caz pe Raiffeisen Bank

Capitolul 1 Rolul şi funcţiile instituţiilor de credit în economia de piaţă 1.1. Banca - definiţie 1.2.Rolul şi funcţiile instituţiilor de credit...

Factori determinanți ai probabilității de nerambursare a creditelor acordate persoanelor fizice - Studiu de caz

Introducere Lucrarea de disertație prezintă creditele neperformante acordate persoanelor fizice precum și modalități de prevenire și recuperare....

Creditarea Persoanelor Fizice la o Societate Bancară

INTRODUCERE În economia oricărei ţări, sistemul bancar are un rol foarte important , prin intermediul băncilor derulându-se cea mai mare parte a...

Operațiuni bancare privind acordarea de credite pentru persoane fizice - retail banking

INTRODUCERE Economia de piaţă presupune în mod necesar existenţa unui sistem bancar care să asigure mobilizarea tuturor disponibilităţilor...

Riscul creditării persoanelor fizice

Capitolul 1 Activitatea de creditare realizată de băncile comerciale 1.1 Creditarea – activitatea specifică băncilor comerciale şi formele...

Proiect de practică OTP Bank

CAP.1 PREZENTAREA ORGANIZAŢIEI 1.1 SCURT ISTORIC OTP Bank România este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din...

Analiza creditelor de consum acordate persoanelor fizice în perioada de 2004-2009. studiu de caz la nivel local - Orașul Sfântu Gheorghe

CAPITOLUL 1: NOŢIUNI TEORETICE PRIVIND CREDITUL DE CONSUM ACORDAT PERSOANELOR FIZICE 1.1. NOŢIUNEA DE CREDITARE ŞI TRĂSĂTURILE ACTIVITĂŢII DE...

Gestiunea riscurilor de credit și metode de prevenire în cadrul Băncii Românești

CAPITOLUL I SISTEMUL BANCAR. RISCURI BANCARE 1.1. SISTEMUL BANCAR - DEFINITIE, COMPONENTE, EVOLUTIE "Dupa unele pareri, aparitia bancilor ar...

Ai nevoie de altceva?