Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 65 în total
Cuvinte : 22021
Mărime: 3.15MB (arhivat)
Publicat de: Silvia Tănase
Puncte necesare: 11
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Marian Vasile

Cuprins

  1. INTRODUCERE 3
  2. 1. BANCA ROMÂNEASCĂ ŞI GRUPUL NATIONAL BANK OF GREECE 4
  3. 1.1 SCURT ISTORIC ŞI LOCUL BĂNCII ROMÂNEŞTI ÎN SISTEMUL BANCAR 4
  4. 1.2 OBIECTIVELE ACTIVITĂŢII 6
  5. 1.3 PRODUSE ŞI SERVICII BANCARE 7
  6. 1.3.1 Produse şi servicii bancare oferite de Banca Românească persoanelor fizice şi juridice 7
  7. 1.3.1.1 Produse oferite persoanelor fizice: 7
  8. 1.3.1.2 Produse oferite persoanelor juridice 14
  9. 1.3.2 Preţuri de creditare 17
  10. 1.3.3 Condiţii ce se cer îndeplinite privind acordarea creditelor pentru persoane fizice la Banca Românească 18
  11. 2 CONCEPTUL DE CREDIT. TIPURI DE CREDITE 20
  12. 2.1 CONCEPTUL DE CREDIT 20
  13. 2.2 TIPURI DE CREDITE 23
  14. 3 DOBÂNDA 32
  15. 4 ETAPELE DE CREDITARE 36
  16. 4.1 EVALUAREA CLIENTULUI 36
  17. 4.2 CONTRACTAREA ŞI NEGOCIEREA CREDITULUI 37
  18. 4.3 CONDIŢII DE CREDITARE 42
  19. 5 PROCESAREA CREDITULUI PENTRU NEVOI PERSONALE LA BANCA ROMÂNEASCĂ 44
  20. 5.1 NOŢIUNI INTRODUCTIVE LEGATE DE CREDITUL PENTRU NEVOI PERSONALE (DE CONSUM) 44
  21. 5.2 CREDITUL PENTRU NEVOI PERSONALE LA BANCA ROMÂNEASCĂ 48
  22. 5.2.1 Creditul pentru nevoi personale cu ipotecă 48
  23. 5.2.2 Credite pentru nevoi personale fără ipotecă 50
  24. STUDIU DE CAZ 53
  25. CONCLUZII ŞI PROPUNERI 58
  26. ANEXE 60
  27. ANEXA 1 60
  28. ANEXA 2 62
  29. ANEXA 3 63
  30. ANEXA 4 64
  31. BIBLIOGRAFIE 65

Extras din proiect

INTRODUCERE

Băncile au un rol semnificativ în economie oferind produse şi servicii pentru persoane fizice şi juridice, unul dintre produse fiind şi creditul. Creditul este importat pentru o persoană deoarece se pate obţine cu acesta resursele necesare pentru anumite nevoi, iar pentru bancă este important deoarece restituirea lui este însoţită de o dobândă, deci un profit. Ambele părţi având de câştigat în urma acestei relaţii de împrumut pentru ca debitorul restituie în timp până la o dată ulterioară stabilită şi creditorul obţine un profit.

În această lucrare am tratat creditul şi procesarea acestuia pentru nevoi personale la Banca Românească membră a Grupului National Bank of Greece.

De ce este nevoie de creditele pentru nevoi personale?

Creditul pentru nevoi personale ajută omul obisnuit pentru a-şi împlinii visele în economia actuală, deoarece veniturle nu permit întotdeauna acoperirea tuturor cheltuielilor. Cheltuieli necesare, deoarece toată lumea are nevoie de bani pentru renovări, să-şi cumpere aparatură electrocasnică, pentru excursii în străinătate, pentru o maşină nouă, pentru contruirea unei case de vacanţă ş.a.

De ce Banca Românească?

Banca Românească este una dintre băncile la care nu trebuie justificată folosirea banilor pentru creditul pentru nevoi personale denumite şi credite de consum, ceea ce face ca să obţii un credit rapid şi uşor, desigur dacă îndeplineşti condiţiile de creditare ale băncii, după cum se va vedea în capitolul 1 al acestei lucrări unde este prezentată banca şi oferta acesteia de produse şi servicii.

În capitolul 2 este tratat conceptul şi tipurile de credite, tipuri care se întalnesc în viaţa de zi cu zi în oferta băncilor.

Şi cum orice produs în cazul nostru creditul, are un preţ, dobânda, capitolul 3 face o prezentare a dobânzii şi formulele folosite pentru calculul acesteia.

Băncile analizează clientul pentru a vedea dacă pot să acorde creditul în special dacă clientul deţine veniturile necesare pentru a acoperii rata luanră ce îi revine. Această analiză este prezentată în capitolul 4.

Procesarea creditului pentru nevoi personale la Banca Românească este prezentată în capitolul 5 aceasta fiind însoţită de un studiu de caz care arată costurile ce sunt suportate de către client pe o perioadă de timp la o anumită sumă.

Băncile au posibilitatea de a-şi crea propriul statut şi norme interne de funcţionare conform Legii (nr. 58 din 5 martie 1998) activităţii bancare, republicată în: „M. Of. al României”, Partea I, nr. 78 din 24 ianuarie 2005, care oferă cadrul legislativ pentru activitatea bancară.

1. BANCA ROMÂNEASCĂ ŞI GRUPUL NATIONAL BANK OF GREECE

1.1 Scurt istoric şi locul Băncii Româneşti în sistemul bancar

Cu o experienţă de 15 ani de activitate, Banca Românească oferă o gamă largă de produse şi servicii pentru persoane fizice şi corporaţii.

În octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din Europa de Sud-Est, Grupul National Bank of Greece (NBG), a achiziţionat pachetul majoritar la Banca Românească S.A., deţinând în prezent 88,7% din capitalul social al acesteia. Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) este un alt acţionar important, deţinând 10,18% din capitalul social al băncii.

Banca Românească dispune de o reţea naţională formată din 125 de sucursale, din care 31 sunt situate în Bucureşti. Banca deţine un capital social de peste 119 milioane Euro. Într-o piaţă foarte dinamică, cota de piaţă a băncii a crescut de la 1,7% în decembrie 2005, la 2,57% în iulie 2007.

Grupul NBG este cel mai mare grup financiar din Republica Elenă fiind fondat în anul 1841 şi listat la Bursa de Valori din Atena încă din anul 1880. Începând cu octombrie 1999 este listat şi la Bursa de Valori din New York. Grupul NBG deţine o poziţie dominantă pe piaţa serviciilor financiare din Grecia, cu peste 1000 unităţi bancare în ţară şi în străinătate şi un portofoliu de 10 milioane de clienti.

În afara activităţilor bancare specifice, Grupul National Bank of Greece desfăşoară în România o serie de alte operaţiuni în diverse domenii financiare. Dintre companiile mai reprezentative aflate sub controlul National Bank of Greece în România se numără: ETEBA România, Societatea de asigurare - reasigurare GARANTA şi EURIAL Leasing.

Conducerea pe baze prudenţiale a activităţii este evidenţiată de iniţiativa managementului băncii de a încheia începând cu anul 1997, o poliţă de asigurare cu institutii de renume de pe piaţa londoneză de asigurari, sub egida grupului Lloyd's, din Londra. Astfel, Banca Românească a devenit prima bancă românească asigurată împotriva riscurilor de fraudă, erori şi omisiuni. Rezultatele financiare ale băncii sunt auditate de către auditorul independent Deloitte.

Banca Românească şi-a făcut cunoscut planul de dezvoltare pentru acest an, potrivit căruia banca ţinteşte o creştere a activelor la aproximativ 3 mld. euro şi aproape o dublare a portofoliului de credite, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de credit. "Dacă la sfârşitul anului 2007 Banca Românească deţinea active în valoare (estimativă) de 1,9 miliarde EUR, pentru anul acesta previzionăm o creştere a activelor totale la aproximativ 3 miliarde EUR, şi aproape o dublare a portofoliului de credite de la 1,3 miliarde EUR în luna decembrie 2007 la aproximativ 2,3 miliarde EUR la sfârşitul anului 2008. În ceea ce priveşte cota de piaţă, banca ţinteşte să ajungă la 3,50% total active în 2008 şi intenţionează să deschidă alte aproximativ 33 de unităţi teritoriale în România, cu preponderenţă în zonele urbane. Dacă la sfârşitul anului trecut reţeaua de sucursale ale Băncii Româneşti a ajuns la 122 de unităţi, la finele anului dorim să ajungem la o reţea teritorială de aproximativ 155 de unităţi. Această creştere teritorială se înscrie în strategia agresivă de creştere pornită acum un an, atât prin penetrarea teritorială, cât şi prin dezvoltarea de produse pentru sectorul corporate şi pentru cel de retail", a declarat directorul general al băncii, Andreas Maragkoudakis. La începutul anului 2007, Banca Românească deţinea o cotă de piaţă de 2,10%, situând-o pe locul 12 în topul băncilor, calculat după valoarea activelor. Cu o cotă de piaţă de 3,5% banca se situează în topul primelor zece. Cu toate că, la începutul anului 2008 pentru obţinerea unui credit ipotecar Banca Românească solicita 25% avans minim, iar gradul maxim de îndatorare nu putea depăşi 35% şi este printre puţinele bănci care acordă credite cetăţenilor români ce obţin venituri în străinătate, din rente viagere şi diurne.

Preview document

Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 1
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 2
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 3
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 4
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 5
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 6
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 7
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 8
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 9
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 10
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 11
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 12
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 13
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 14
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 15
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 16
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 17
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 18
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 19
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 20
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 21
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 22
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 23
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 24
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 25
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 26
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 27
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 28
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 29
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 30
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 31
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 32
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 33
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 34
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 35
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 36
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 37
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 38
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 39
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 40
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 41
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 42
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 43
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 44
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 45
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 46
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 47
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 48
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 49
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 50
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 51
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 52
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 53
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 54
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 55
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 56
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 57
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 58
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 59
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 60
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 61
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 62
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 63
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 64
Creditul și Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale - Pagina 65

Conținut arhivă zip

  • Creditul si Procesarea Acestuia pentru Nevoi Personale.doc

Alții au mai descărcat și

Activitatea Internațională a Băncilor Comerciale

ARGUMENT Economia de piaţă presupune în mod necesar existenţa unui sistem bancar care să asigure mobilizarea tuturor disponibilităţilor monetare...

Riscurile pe care și le asumă BancPost la acordarea creditelor

CAPITOLUL 1 - RISCURILE ÎN ACTIVITATEA BANCARĂ 1.1. Definirea şi identificarea riscurilor Orice organizaţie cu profil economic sau financiar se...

Analiza, Determinarea și Acordarea Creditelor Ipotecare

INTRODUCERE Visul multora dintre noi este sa aiba o „casa pe pamânt” cu un spatiu, cât de mic, de curte în care sa poti sa te bucuri din plin de...

Politici de Creditare a Persoanelor Fizice la BCR

INTRODUCERE Creditarea este un concept fundamental frecvent folosit în prezent ,atât în învătământul universitar ,cât şi în practica economică din...

Credit Ipotecar la Bancpost

Pornind de la piramida psihologului american Abraham Maslow, care ierarhizeaza nevoile umane pe 7 niveluri, nevoia de securitate a individului se...

Creditul pentru Nevoi Personale

Creditul pentru nevoi personale - Cash loan - 1. Descrierea produsului Creditul pentru nevoi personale, în lei, este un produs flexibil şi...

Piețe monetare. cererea și oferta de monedă

Formarea și mișcarea masei monetare sunt în strânsă legătură cu cererea și oferta de monedă, ca elemente componente ale conținutului pieței...

Sistemul real al economiei de piață

Modelul teoretic al economiei de piață este construit pe o serie de premise care reprezintă fundamentele sale, caracteristicile generale ale...

Te-ar putea interesa și

Instrumente de Plată Utilizate în Cadrul Decontărilor

INTRODUCERE În ţările dezvoltate, ultimii 10-15 ani au reprezentat o etapă de profunde transformări în domeniul moneticii, care au solicitat...

Riscul de Creditare

Introducere Riscurile în activitatea de creditare. Consideraţii generale. Cel mai important risc în activitatea desfăşurată de o bancă este...

Proiect practică - analiză Raiffeisen Bank

INTRODUCERE Scurt istoric RZB- Austria a fost fondata in 1927 pentru a coordona activitatile si politicile financiare ale intregului grup bancar...

Monografie BRD

Scurt istoric al Băncii Române pentru Dezvoltare- Groupe Société Générale BRD - Groupe Société Générale este a doua Bancă din România după totalul...

Marketingul în Cadrul BCR

INTRODUCERE Importanţa activităţii de marketing este demonstrată în condiţiile în care, pe de-o parte concurenţa din sectorul financiar-bancar...

Monografie BRD - agenția Cotnari

CAP. 1 PREZENTAREA SOCIETĂŢII BANCARE ISTORIC ŞI EVOLUŢIE Cap. 1.1. Momentul istoric al înfiinţării BRD- GSG Din mulţimea de societăţi bancare şi...

Gestiunea forțelor de vânzare în cadrul companiei Cofidis

„Fiecare isi asigura traiul vanzand ceva” scria Robert Louis Stevenson cu aproape un secol in urma. Vanzarea este una din cele mai vechi meserii...

Activitatea de atragere a depozitelor și acordare a creditelor de către băncile din Republica Moldova

Capitolul I Activitatea de atragere a depozitelor a băncilor din RepublicaMoldova 2014 -2016 1.1 Condițiile de atragere a depozitelor în cadrul BC...

Ai nevoie de altceva?