Digital Wallet - temă de creație

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 2582
Mărime: 180.78KB (arhivat)
Publicat de: Romi Ivan
Puncte necesare: 7

Cuprins

  1. Introducere .3
  2. I. Digital Wallet - plaţi contactless cu telefonul mobil
  3. I. 1.Elemente caracteristice.4
  4. I. 2. Avantaje şi dezavantaje.6
  5. II. Promovarea .8
  6. Concluzii .9
  7. Bibliografie .10

Extras din proiect

Introducere

La nivel naţional, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană şi cu dezvoltarea economiei, s-a manifestat o creştere importantă a volumului tranzacţiilor de plată, precum şi a interesului operatorilor economici pentru existenţa unor sisteme de plăţi eficiente şi sigure.

Într-o perioadă în care optimizarea de costuri este obligatorie, multe bănci merg pe varianta inovării de produse şi servicii pentru atragerea de noi clienţi, în locul extinderii reţelei de unităţi. Costurile aferente unei reţele extinse sunt foarte ridicate iar la final, acesta este transferat de bănci tot clienţilor.

Pentru buna funcţionare a activităţii în procesul de dezvoltare şi modernizare acţionează anumiţi factori printre care se număra gradul în care clientela este adaptată la noutate, nivelul de accesibilitate al produsului şi serviciului nou dar şi cunoaşterea rapidă a nemulţumirilor clienţilor şi eliminarea acestora.

Inovarea, diversitatea şi personalizarea produselor şi serviciilor bancare constituie o prioritate pentru orice instituţie bancară. Modernizarea sau suplimentarea caracteristicilor unor produse electronice mai vechi (cardul), cât şi lansarea unor noi canale electronice de vânzări (internet sau mobile banking) au avut rol de a fluidiza traficul de informaţii de la bancă la client, având ca efect majorarea volumului de vânzări. Astfel, în scopul de a satisface cât mai bine cerinţele clienţilor, băncile au realizat investiţii maxime în tehnologii de ultima generaţie cât şi refacerea unor structuri tehnologice învechite.

În ultimii ani, a crescut semnificativ concurenta în ceea ce priveşte deservirea persoanelor fizice. Serviciile bancare tradiţionale – atragerea depozitelor şi acordarea de credite – sunt astăzi doar o parte din activitatea bancară. Astăzi sunt utilizate frecvent sisteme de distribuţie electronică a serviciilor bancare, de tipul cardurilor, instrumentelor computerizate (ATM-uri, POS-uri) şi a sistemului bancar electronic ce plasează clientul virtual în cadrul instituţiilor bancare (internet-banking, mobile-banking, home-banking).

Efectele acestor inovaţii tehnologice sunt pozitive atât pentru clienţii băncii cât şi pentru întreg sistemul bancar. Dintre acestea, putem enumera creşterea vitezei operaţiunilor, reducerea costurilor serviciilor bancare, diversificarea posibilităţilor de angajare a fondurilor, s.a.

I. – Digital Wallet - plăti contactless cu telefonul mobil

I. 1. Elemente caracteristice

Tranzacţiile cu telefonul mobil sunt încadrate la plată cu cardul.

Un studiu internaţional a arătat că trei sferturi din posesorii de telefoane mobile vor avea un smartphone până în 2016 astfel, specialiştii au fost motivaţi să dezvolte o tehnologie pentru plăţi directe cu telefonul.

În România, umatorul pas de la plăţile contactless cu cardul, sistem recent introdus sunt considerate a fi plăţile cu telefonul mobil.

Digital Wallet presupune introducerea pe piaţa bancară din România a plăţilor directe cu telefonul mobil ce are la baza tehnologia Near Field Communication (NFC), printr-un proiect care va fi implementat în marile lanţuri de retail.

Plata electronică cu telefonul a fost adusă în România de ING în anul 2008. De asemenea, în anul 2012 Orange România şi BRD - Groupe Societe Generale au lansat în România un proiect pilot care îşi propune să testeze tehnologia NFC integrată în cartela SIM.

Peste 100 de clienţi BRD au primit telefoane mobile Blackberry şi SIM-uri speciale cu capabilităţi NFC pentru a le folosi la plata produselor şi serviciilor la comercianţii acceptanţi. Plăţile au fost posibile la cele peste 2.000 de POS-uri compatibile cu tehnologia NFC, care au fost instalate de BRD la comercianţii din toată ţara.

Pentru a folosi aplicaţia de plată Digital Wallet clientul va trebui să aibă un telefon mobil cu tehnologia NFC. Telefonul conţine un SIM cu cip special – fiind incluse detaliile cardurilor de credit şi de debit şi o aplicaţie securizată -prin introducerea unui PIN. Astfel, clienţii trebuie să apropie telefonul de un punct al aparatului de plată iar distanţa de comunicare între dispozitive trebuie să fie de max. 4 cm. Încărcarea contului din telefon se face prin GPRS, valoarea maximă din portofelul electronic fiind de 1000 de lei.

Near Field Communication este o tehnologie de tip wireless pentru a schimba date cu alte componente periferice. Telefoanele vor putea efectua plăti la fel ca un card de debit sau de credit, odată cu implementarea infrastructurii care să le permită acest lucru.

Preview document

Digital Wallet - temă de creație - Pagina 1
Digital Wallet - temă de creație - Pagina 2
Digital Wallet - temă de creație - Pagina 3
Digital Wallet - temă de creație - Pagina 4
Digital Wallet - temă de creație - Pagina 5
Digital Wallet - temă de creație - Pagina 6
Digital Wallet - temă de creație - Pagina 7
Digital Wallet - temă de creație - Pagina 8
Digital Wallet - temă de creație - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Digital Wallet - Tema de Creatie.doc

Alții au mai descărcat și

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Băncile comerciale - de depozit - și rolul lor în sistemul bancar

BANCILE COMERCIALE (DE DEPOZIT) SI ROLUL LOR ÎN SISTEMUL BANCAR Aparitia bancilor moderne este strâns legata de dezvoltarea comertului cu...

Proiect economie bancară

1.1. Prezentarea capitolului din acquis-ul comunitar care priveste activitatea financiar bancara: Pentru aderarea la Uniunea Economica si...

Creditare Bancară

OBIECTIVE: Scopul disciplinei consta în asigurarea cunostintelor si informatiilor teoretice, metodologice si operationale în domeniul creditarii...

Produse și Servicii Bancare

1. CADRUL LEGAL DE DERULARE A ACTIVITATII BANCARE 1.1. Funcţiile tradiţionale ale băncilor comerciale In cadrul rolului fundamental de...

Grilă cu răspunsuri informatică de gestiune (baze) 2008-2009 aranjate alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

HVB țiriac

Bancile sunt entitati economice specializate, menite sa infaptuiasca in economie creditarea bancara. In acest fel, ele asigura functionarea deplina...

Ai nevoie de altceva?