Dosar de Practica BRD - Agentia Turda

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Dosar de Practica BRD - Agentia Turda.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 35 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Trenca Ioan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

I. Despre BRD – GSG
II. Operatiuni bancare
III. Desfasurarea operatiunilor bancare
IV. Gestiunea financiara in banca

Extras din document

I.DESPRE BRD-GSG

BRD - Groupe Société Générale este a doua bancă românească, după activele bancare,

este o institutie cu traditie, bine ancorata in economie si recunoscuta de catre populatie prin intermediul unei retele de 206 de sucursale,

Institutia apartine Grupului Société Générale si are astfel acces la produsele si serviciile cele mai inovatoare si la cele mai eficiente metode de gestiune

Cu o capitalizare de 3,5 miliarde euro la sfârşitul lunii aprilie 2006, BRD - Groupe Société Générale deţine prima poziţie, conform acestui indicator, între societăţile din domeniul financiar, listate la Bursa de Valori Bucureşti şi a doua poziţie după acelaşi nivel al capitalizării bursiere dacă luăm în considerare toate companiile listate la BVB, indiferent de domeniu.

BRD - Groupe Société Générale este prezentă în toate judeţele României printr-o reţea de peste 360 de agenţii şi peste 600 ATM-uri. La sfârşitul lunii martie 2006, BRD număra 1,8 milioane clienţi activi individuali şi corporativi şi peste 1,3 millioane de posesori de carduri.

În anul 1923 se înfiinţează Societatea Naţională de Credit Industrial, ca instituţie publică. Statul deţinea 20% din capitalul social, Banca Naţională a României 30%, iar restul era deţinut de particulari, dintre care un grup de foşti directori ai Marmorosch Blank & Co., prima bancă modernă din România. Scopul noii instituţii era finanţarea primelor etape ale dezvoltării sectorului industrial din România.

În anul 1948, după al doilea război mondial, conform Legii naţionalizării din iunie 1948, Societatea Naţională de Credit Industrial este naţionalizată, devenind Banca de Credit pentru Investiţii.

În anul 1957, după reorganizarea sistemului financiar, Banca de Credit pentru Investiţii obţine monopolul în România pentru finanţarea pe termen mediu şi lung a tuturor sectoarelor industriale, cu excepţia agriculturii şi industriei alimentare, şi ia numele de Banca de Investiţii. În toată această perioadă, cea mai mare parte a finanţărilor provenind de la Banca Mondială sunt derulate prin Banca de Investiţii.

În anul 1990 monopolul de care beneficiau băncile specializate în domeniul lor de activitate este suprimat. Banca Română pentru Dezvoltare se constituie ca bancă comercială, sub formă de societate pe acţiuni, si preia activele si pasivele Băncii de Investiţii, primind o autorizatie de funcţionare generală.

În decembrie 1998 se semnează contractul de vânzare - cumpărare de acţiuni între Société Générale şi Fondul Proprietăţii de Stat, autoritea românească care se ocupa de participaţiile statului, contract prin care SG subscrie o majorare de capital de 20% şi cumpără un pachet de acţiuni care-i permite să devină proprietară a 51% din capitalul majorat al BRD. Fondul Proprietăţii de Stat vinde Băncii Europene de Dezvoltare (BERD) 4,99% din capitalul social al BRD.

În anul 2001 BRD este listată la Bursa de Valori Bucureşti, în prima categorie, devenind în scurt timp una din cele mai tranzacţionate societăţi.

În anul 2003, în urma unei campanii de rebranding, Banca Română pentru Dezvoltare devine BRD - Groupe Société Générale. Noua identitate a băncii consolidează astfel poziţia sa, făcând mai vizibilă identitatea Grupului - mamă.

În anul 2004, Société Générale cumpără pachetul rezidual de acţiuni deţinut de statul român în capitalul BRD, participaţia sa crescând astfel de la 51% la 58,32%.

Acestea sunt câteva din cele mai importante momente din istoria B.R.D. momente care au definit personalitatea ca instituţie şi care au ajutat la crearea unui bun renume şi o poziţie de vârf pe piaţa bancară românească.

B.R.D. beneficiază de noi atu-uri, esenţiale într-un mediu intens concurenţial: sisteme informatice şi de telecomunicaţii moderne, procese şi operaţiuni optimizate, produse şi servicii competitive, complet reproiectate şi orientate către client, personal bine instruit, precum şi o forţă de vânzări dinamică şi pro-activă.

-BANCĂ DE RETAIL

Banca numără peste 2,6 milioane clienţi persoane fizice si peste 2,3 milioane de carduri.

Cota sa de piaţă variază între 15% şi 20%, în funcţie de produse.

Se numără printre liderii pieţei cardurilor bancare şi a creditelor pentru consum.

Activitatea de credite de consum la locul de vânzare se derulează prin intermediul filialei specializate BRD Finance.

-BANCĂ DE REFERINŢA A ÎNTREPRINDERILOR ROMÂNEŞTI ŞI INTERNAŢIONALE BRD este banca de referinţă în sectorul privat din România, peste 65 % din totalul creditelor fiind acordate acestui sector atât pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi microîntreprinderi, cât şi pentru marile corporaţii.

Este implicată în toate ramurile economiei şi în cadrul colectivităţilor locale.

În afara finanţărilor clasice, gama de produse şi servicii acoperă în totalitate gestiunea fluxurilor de numerar, serviciile de leasing, prin intermediul filialei BRD Sogelease, factoring-ul intern şi extern cat si soluţii complete de externalizare a flotelor de vehicule prin filiala ALD Automotive.

Fisiere in arhiva (1):

  • Dosar de Practica BRD - Agentia Turda.docx

Alte informatii

UNIVERSITATEA BABES BOLYAI Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor