Fundamentarea și finanțarea cheltuielilor bugetare la Școala Generală Dimitrie Sturdza Nr. 43 Iași

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 7 fișiere: doc, pdf
Pagini : 112 în total
Cuvinte : 26605
Mărime: 1.24MB (arhivat)
Publicat de: Pompiliu Crăciun
Puncte necesare: 12
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Lect. Univ. Dr. Sebastian Lazar
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor Specializarea Finanţe-Bănci

Cuprins

  1. CAP 1. ORGANIZARE ŞI FUNCŢIONALITATE LA ŞCOALA GENERALĂ „DIMITRIE STURDZA” NR.43, IAŞI 3
  2. 1.1. Scurt istoric 3
  3. 1.2. Obiect / domeniu de activitate 4
  4. 1.3. Organizare internă 5
  5. 1.4. Funcţionalitate 9
  6. 1.5. Structura de personal 15
  7. 1.6. Relaţii cu exteriorul 16
  8. 1.7. Structura şi evoluţia principalelor venituri si cheltuieli bugetare la Şcoala Generală „Dimitrie Sturdza” nr.43, IAŞI în perioada 2007-2009 18
  9. CAP 2. FUNDAMENTAREA CHELTUIELILOR BUGETARE LA ŞCOALA GENERALĂ „DIMITRIE STURDZA” NR.43, IAŞI 22
  10. 2.1. Cadrul juridic utilizat în fundamentarea cheltuielilor bugetare 22
  11. 2.2. Calcule de fundamentare privind cheltuielile bugetare 22
  12. 2.3. Fluxuri informaţionale generate de fundamentarea cheltuielilor bugetare 48
  13. CAP 3. FINANŢAREA CHELTUIELILOR BUGETARE LA ŞCOLALA GENERALA „DIMITRIE STURDZA” NR.43,IAŞI 52
  14. 3.1. Surse de finanţare a Şcolii Generale „Dimitrie Sturdza” nr.43 52
  15. 3.2. Modalităţi tehnice utilizate în finanţarea cheltuielilor bugetare 55
  16. 3.2.1. Deschiderea şi repartizarea de credite bugetare - pentru bugetul de stat 55
  17. 3.2.2. Alimentarea cu fonduri - pentru bugetele locale 58
  18. 3.3. Utilizarea efectivă a creditelor bugetare şi a fondurilor alocate. Plăţi pentru cheltuieli 60
  19. 3.4. Fluxuri informaţionale generate de finanţarea cheltuielilor bugetare 63
  20. BIBLIOGRAFIE 70
  21. ANEXE 71

Extras din proiect

Cap 1. Organizare şi funcţionalitate la Şcoala Generală „Dimitrie Sturdza” nr.43, Iaşi

1.1 . Scurt istoric

Şcoala, Dimitrie Sturdza" nr.43 şi-a deschis porţile pentru prima dată la 1 septembrie 1989, ca o necesitate absolută în Cartierul Frumoasa.

Era nevoie de acest lăcaş cultural pentru a şcolariza cei 1500 de copii ai muncitorilor de la CUG, Nicolina, TEPRO, Ţesătura etc, care nu-şi permiteau să frecventeze şcolile de centru din motive lesne de înţeles.

Şi pentru că acest cartier este mic ca suprafaţă, constructorii au decis ca şi spaţiul şcolii să fie mic (16 săli de clasă, două laboratoare, şi spaţiu pentru cancelarie, cabinet directori, secretariat) ceea ce a îngreunat desraşurarea procesului de învăţământ, organizarea activităţilor educative, desfăşurarea orelor de meditaţie.

In 1996, prin Componenta PHARE s-a înfiinţat Cabinetul de Consiliere Familială. Graţie specialiştilor ce lucrau aici, a colaborării fructuoase cu Universitatea "Al. 1. Cuza" Iaşi, cu ONG-uri, cu Poliţia, am reuşit să nu avem elevi cu devieri mari de comportament, să evităm pe cât posibil abandonul şcolar, să integrăm copii cu nevoi speciale, să ne facem un renume, chiar dacă ne situăm departe de centrul civic, ne-am câştigat un prestigiu, prin calitatea actului educativ desfăşurat.

Decembrie 1989 ne-a marcat prin faptul că nici o firmă nu şi-a mai onorat contractul încheiat cu şcoala pentru dotarea materială a şcolii. Nu s-a mai finisat acoperişul şi podul, făcând ploaia să pătrundă şi azi până la parter, deşi au trecut 16 ani, iar noi am solicitat în fiecare an remedierea acestora.

De-a lungul anilor am constatat că singurul nostru sprijin sunt părinţii, care s-au implicat în toate problemele şcolii şi în special în estetizarea şi dotarea materială a şcolii. Am amenajat încă din 1993 un cabinet de informatică, desfăşurând cu toate clasele orele de opţional informatică. Acum dispunem de două cabinete de informatică : unul pentru AEL format din 10 calculatoare şi unul pentru CDŞ informatică format din 13 calculatoare. De asemeni, cabinetul directorilor, secretariatul şcolii, contabilitate, bibliotecă, Cabinetul de Consiliere Familială.

La 1 iunie 2004 s-a inaugurat Sala de Sport, o adevărată minune pentru tinerii dornici să practice sportul. De doi ani, echipele de handbal fete şi băieţi domină handbalul ieşean, acest lucru determinând pe mulţi copii să opteze pentru şcoala noastră şi în special pentru clasele speciale de handbal.

1.2. Obiect / domeniu de activitate

Şcoala generală” Dimitrie Sturdza” nr.43 are drept obiect de activitate şcolarizarea, cu prioritate, în limita planului de şcolarizare aprobat, elevii care au domiciliul în aria de cuprindere a unităţii de învăţământ respective. Înscrierea se face în urma unei solicitări scrise din partea părintelui / tutorelui legal.

Activitatea acestei instituţii se realizează pe două nivele de învăţământ : învăţământ primar şi învăţământ gimnazial. În cadrul învăţământului primar sunt înscrişi 287 de elevi, iar la cel gimnazial sunt 296 de elevi.

Programul de lucru în cadrul unităţii este următorul :

§ clasele I-VIII între orele 8:00- 17:00 cu pauze de 10 minute (clasele I-II si VII-VIII învaţa dimineaţa între orele 8-12, iar clasele III-IV si V-VI învaţa dupamiaza între orele 12-17)

§ secretariat 8:00- 16:00.

Programul administratorului, personalului de întreţinere, îngrijire şi al paznicilor se vor stabili în raport cu cerinţele specifice ale şcolii pe durata întregii săptămâni.

Şcoala este mediul stimulativ si creativ in care elevul se simte in siguranţă, cel mai important, integrat, unde îşi poate dezvolta potentele lui native, în vederea atingerii nivelului maxim al dezvoltării personalităţii sale.

Pionii principali ai creării acestui mediu sunt cadrele didactice, împreună cu specialiştii, cu părinţii si membrii comunităţii. Împreună facilitează dezvoltarea unei personalităţi armonioase, capabila sa se integreze si sa sprijine, pozitiv, societatea.

Cadrele didactice au misiunea de mediatori între ceilalţi factori educaţionali. Rolul lor este de identifica şi de a valorifica potenţialitatea comunităţii în general şi a indivizilor în particular, cu scopul de a asigura o oferta educativă completa pentru cei implicaţi. Scopul şcolii, al cadrelor didactice, al tuturor este ca fiecare individ să se integreze complet în societate.

Se urmăresc, de asemenea, în cadrul acestei unităţi, principii fundamentale, precum respectarea şi construirea demnităţii umane, parteneriatul social pentru educaţie, activ, stabil, de durata şi centrat pe elev. Aceste principii sunt susţinute de un conturat spirit de echipă – profesori, elevi, părinţi – şi de un definit climat de siguranţa fizică şi libertate spirituală pentru toţi elevii.

Putem spune, astfel, în câteva cuvinte, că obiectivul de activitate al acestei şcoli este formarea unui absolvent autonom, responsabil, în măsură să decidă asupra propriilor trasee de dezvoltare personală şi profesională.

1.3. Organizare internă

Şcoala generală „Dimitrie Sturdza” nr.43, IAŞI este organizată şi funcţionează în conformitate cu Legea Învăţământului, a Regulamentului de organizare şi funcţionare a şcolilor primare şi gimnaziale, a deciziilor inspectoratului şcolar şi a regulamentului de ordine interioară, ţinând cont de condiţiile concrete în care funcţionează şcoala.

Conducerea şcolii este asigurată de profesora Popa Mihaela având funcţia de director general, şi de Mocanu Elena ca şi director adjunct.

Conținut arhivă zip

  • Proces bugetar.doc
  • IV2_Circuitul documentelor.doc
  • CHECK_LISTS.pdf
  • BVC n.doc
  • bvc.doc
  • Anexa_nr.I_(economica).pdf
  • Anexa nr.10_venit.pdf

Alții au mai descărcat și

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Băncile comerciale - de depozit - și rolul lor în sistemul bancar

BANCILE COMERCIALE (DE DEPOZIT) SI ROLUL LOR ÎN SISTEMUL BANCAR Aparitia bancilor moderne este strâns legata de dezvoltarea comertului cu...

Proiect economie bancară

1.1. Prezentarea capitolului din acquis-ul comunitar care priveste activitatea financiar bancara: Pentru aderarea la Uniunea Economica si...

Creditare Bancară

OBIECTIVE: Scopul disciplinei consta în asigurarea cunostintelor si informatiilor teoretice, metodologice si operationale în domeniul creditarii...

Produse și Servicii Bancare

1. CADRUL LEGAL DE DERULARE A ACTIVITATII BANCARE 1.1. Funcţiile tradiţionale ale băncilor comerciale In cadrul rolului fundamental de...

Grilă cu răspunsuri informatică de gestiune (baze) 2008-2009 aranjate alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

HVB țiriac

Bancile sunt entitati economice specializate, menite sa infaptuiasca in economie creditarea bancara. In acest fel, ele asigura functionarea deplina...

Ai nevoie de altceva?