Israel - Banca Leumi

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 13 în total
Cuvinte : 2501
Mărime: 572.82KB (arhivat)
Publicat de: Elisaveta Trif
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bogdan Capraru
Monografia a fost prezentata in cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor, Iasi.

Cuprins

  1. CAP. I. SCURT ISTORIC AL BĂNCII LEUMI 1
  2. CAP. II. TIPUL BĂNCII ŞI MODUL ÎN CARE ESTE ORGANIZATĂ 3
  3. CAP . III. OFERTA DE PRODUSE ŞI SERVICII ALE BĂNCII 5
  4. CAP . IV. SCURTĂ DESCRIERE A PERFORMANŢELOR BĂNCII 7

Extras din proiect

CAP. I. SCURT ISTORIC AL BĂNCII LEUMI

Cu mai mult de o sută de ani în urmă, s-a stabilit la Londra, pe data de 27 februarie 1902, Compania Anglo Palestiniană care a devenit în timp Bank Leumi - le Israel cu prima sucursală deschisă în Jaffa în anul 1903.

Leumi a fost o parte integrală a visului de repatriere a poporului evreu în viziunea doctorului Theodore Herzl. Acesta era de părere că pentru ca visul Zionist să devină realitate şi pentru a institui un stat modern, era necesar a se organiza o instituţie financiară puternică şi profesională. Doctorul Hertzl a scris : „ Coloniştii evrei ai statului Israel nu au nevoie de milă, ci de credite bancare.” Printre obiectivele Companiei Anglo Palestiniene exprimate prin statutul său în 1902, se numără: „dezvoltarea şi cultivarea iniţiativei în afaceri pe ramura industriei, în construcţii, agricultură, infrastructură, etc.” Încă din prima zi de activitate banca s-a angajat să ducă la bun sfârşit aceste obiective.

Primul director general al băncii Leumi a fost David Wolfson.

Prima sucursală, după cum am mai menţionat, a fost deschisă în limba turcă , în Jaffa, în data de 2 august 1903, care a fost urmată de emiterea unui ordin din partea generalului armatei Turciei care consemna faptul că banca ar trebui închisă pe motivul că nu ar avea licenţă de funcţionare. Până în anul 1878, toate puterile europene aveau permisiunea de a-şi deschide instituţii şi bănci fără a necesita aprobarea Imperiului Otoman.

În pofida mediului ostil în care a fost fondată, s-a ridicat un stat democratic, s-a dezvoltat tehnologia şi cultura. Prima bancă a naţiunii a jucat un rol esenţial în dezvoltarea acesteia. Banca Leumi a contribuit la dezvoltarea statului si a economiei. Leumi a fost o parte a unei viziuni a celor care au declarat: „Dacă îţi doreşti, poate deveni realitate”. Fondatorii băncii au demonstrat că munca asiduă şi dedicarea sunt de bază pentru ca visele să devină realizabile.

Banca şi-a continuat activitatea şi şi-a deschis noi sucursale în Jerusalem, Beirut, Haifa, Hebron, Safed şi Tiberias. Chiar înainte de izbucnirea primului Război Mondial a mai deschis o sucursală în Gaza.

Compania Anglo Palestiniană era responsabilă acordarea unor împrumuturi necesare Asociaţiei Achuzat Bayit care a făcut posibilă dezvoltarea suburbiei poporului evreu din Jaffa, care apoi a fost redenumit Tel Aviv.

Banca a progresat încet, dar sigur. A fost organizată primele societăţi agricole cooperatiste şi a fost element esenţial în stabilizarea industriei şi construcţiilor în Palestina.

În întreaga sa istorie, Leumi a rămas fermă în ceea ce priveşte combinarea valorilor evreilor cu managementul bancar profesional. Acest angajament a permis băncii să evolueze cu succes într-o instituţie financiară de renume care continuă să joace un rol important în dezvoltarea statului şi a economiei sale.

În 1914, înainte de izbucnirea primului Război Mondial, atât coloniştii evrei cât şi banca au fost loviţi de o criză severă. S-a declarat un război între Imperiul Otoman şi Marea Britanie&Rusia iar Compania Anglo Palestiniană a fost forţată să-şi închidă toate sucursalele deschise până în momentul respectiv. Levontin, managerul general al băncii şi un cetăţean rus, care au plecat în Egipt înainte de izbucnirea războiului, nu le-a mai fost permisă întoarcerea în Palestina. Oricum, Hoofien, un cetăţean danez neutru, a continuat activitatea băncii, deşi acesta lucra la Consulatul Spaniei în Ierusalim.

În anul 1925, Hoofien a devenit singurului manager general al băncii. În perioada de după primul Război Mondial, banca ( cunoscută acum şi sub denumirea de banca Anglo Palestiniană) a fost implicată în majoritatea hazardurilor economice din Palestina.

Una din cele mai mari realizări a fost indubitabil construirea portului din Tel Aviv. Hoofien a fost fondatorul unei companii numite „The Marine Trust”, care a fost responsabilă de emiterea acţiunilor necesare finanţării portului în 1936.

În 1947, Hoofien a fost denumit Director General al Consiliului de Administraţie iar Aaron Barth a devenit Manager General al Băncii.

În prezent, ca şi în trecut, Leumi persistă în atingerea obiectivelor sale, continuă să sprijine clienţii săi, atât din Israel, cât şi din afară, şi să protejeze obiectivul principal al acestei bănci, şi anume să supravegheze îndeplinirea aspiraţiilor clienţilor săi.

Astăzi, Banca Leumi le-Israel are o reţea internaţională cu sucursale în cele mai importante centre economico-financiare ale lumii: Statele Unite ale Americii, Canada, Anglia, Franţa, Germania, Elveţia, Luxemburg, Hong-Kong, Australia, America de Nord si de Sud, Mexic, Panama, Venezuela, Brazilia, Uruguay, Argentina şi Chile.

Preview document

Israel - Banca Leumi - Pagina 1
Israel - Banca Leumi - Pagina 2
Israel - Banca Leumi - Pagina 3
Israel - Banca Leumi - Pagina 4
Israel - Banca Leumi - Pagina 5
Israel - Banca Leumi - Pagina 6
Israel - Banca Leumi - Pagina 7
Israel - Banca Leumi - Pagina 8
Israel - Banca Leumi - Pagina 9
Israel - Banca Leumi - Pagina 10
Israel - Banca Leumi - Pagina 11
Israel - Banca Leumi - Pagina 12
Israel - Banca Leumi - Pagina 13

Conținut arhivă zip

  • Israel - Banca Leumi.doc

Te-ar putea interesa și

Proiect de practică - Bank Leumi România SA

1.Despre Bank Leumi România Intrarea pe piaţa din România a fost un pas făcut datorită încrederii în potenţialul economiei româneşti şi în noile...

Analiza Comparativă a unui Produs Bancar Oferit Persoanelor Fizice Generat de Operațiunile Pasive ale Băncilor din Sistem

1.Prezentarea bancilor din sistem 1.1Banca Comerciala Romana isi inscrie numele pe lista bancilor comerciale nou create si reorganizate dupa 1989....

Bank Leumi România

- Prezentare generala Bank Leumi Romania S.A este singura banca cu capital israelian din tara noastra ,care opereaza la standarde inalte de...

Private Banking

Private Banking desemnează activitatea de consiliere financiară personalizată şi administrarea banilor clienţilor cu venituri mari sau care deţin...

Banca Leumi

Cu mai mult de 100 de ani in urma s-a stabilit in Londra, la 27 februarie 1902, Compania Anglo-Palestiniana care a devenit in timp Bank Leumi...

Bank Leumi România

DESPRE BANK LEUMI Cu mai mult de 100 de ani in urma s-a stabilit in Londra, la 27 februarie 1902, Compania Anglo-Palestiniana care a devenit in...

Sistemul Bancar al Israelului

Capitolul 1: Scurt istoric Sistemul bancar din Israel își are originile în mișcarea Zionistă de la începutul secolului al XX-lea, mișcare ce...

Băncile Comerciale și Rolul Lor

INTRODUCERE În perioada actuală, sistemele bancare se caracterizează printr-o mare diversitate a instituţiilor bancare şi de credit, care pot fi...

Ai nevoie de altceva?