Istoricul si Evolutia Citigrup

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Istoricul si Evolutia Citigrup.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 21 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Extras din document

Cea mai mare companie de servicii financiare din lume , cu active de peste 1 biliard dolari , Citigroup Inc. este un produs al fuziunii din 1998 a Citicorp , servicii financiare bancare si non-bancare si servicii de asigurari Travelers Group Inc. Compania are peste 200 milioane conturi clienți în peste 100 țări, cu total active de aproape 1.9 trilioane $. Este un dealer principal în U.S. Treasury securities iar acțiunile sale sunt componentă a indicelui bursier Dow Jones Industrial Average.

Citicorp isi are originea in prima banca din Statele Unite, fondatat in 1791. Colonelul Samuel Osgood si comisarul de trezorerie au preluat First Bank si au reorganizat-o ca Banca orasului New York. Samuel Osgood a fost ales primul presedinte a companiei. Numele ei a fost schimbat in Banca Nationala a orasului New York in anul 1865 dupa ce a aderat la noul sistem national bancar american ,si a devenit in 1895 cea mai mare banca americana. A devenit primul contributor la Federal Reserve Bank of New York în 1913, iar anul următor a inaugurat prima sucursala de peste mări a unei bănci americane din Buenos Aires,. Desi banca, încă de la mijlocul secolului al XIX-lea, a fost activa în economiile plantaţiei, cum ar fi industria zahărului cubanez.

Banca a schimbat numele în National First City Bank of New York în 1955, care a fost scurtat în 1962, până la National City Bank, la prima aniversare a 150 de ani de înfiinţarea societăţii.În 1976, sub conducerea Walter Wriston, First National City Bank a fost redenumit ca Citibank(respectiv Citicorp).

In anul 2000 ,banca traverseaza o perioada in care inghite tot ce prinde si se transforma intr-un supermarket bancar oferind aproape toate serviciile financiare. Actiunile sale ajungand la 57,50 dolari.

Banca Citigroup este asociată cu scandaluri bursiere fără precedent, ce au zguduit Statele Unite, au dus la falimentul companiei energetice Enron și al operatorului de telecomunicații WorldCom, în urma unor abuzuri contabile. Peste zece brokeri din cadrul Citigroup, printre care și Jack Grubman, au fost sancționați pentru publicarea unor rapoarte ce ascundeau intenționat situația financiară reală a acestor grupuri.

Structura

1.Global Consumer Group, cuprinde patru sub-diviziuni: carduri (de credit), credite de consum , Consumer Finance şi Retail Banking. Sunt oferite servicii financiare prin întreaga reţea de sucursale, inclusiv servicii bancare, credite, asigurări, precum şi servicii de investiţii. La 31 martie 2008, Citigroup a anunţat că va crea 2 noi întreprinderi la nivel mondial - Consumer Banking şi Global Cards din cele existente.

1.1.Citi Cards: este cel mai mare emitent de carduri din intreaga lume, obtinand aproximativ 40% din profit, cu CGC.

1.2.Citibank: a treia bancă de retail din Statele Unite, este bazată pe depozite (deşi are considerabil mai puţine ramuri de vânzare cu amănuntul decât multi dintre rivalii săi mai mici), şi avand filiale în întreaga lume, cu marca Citibank. Exceptie ar fi Mexic unde operaţiunile băncii Citigroup sunt etichetate cu Banamex (a doua banca ca marime şi o filială a Citigroup). Citigroup este prezent în România prin Citibank România începând din anul 1996.

2. Global Wealth Management se imparte in:

2.1. Citi Private Bank ofera servicii bancare şi de investiţii persoanelor fizice, instituţiilor private, precum şi firmelor de avocatură.

2.2. Citi Smith Barney ofera servicii bancare de investitii si de gestionare a activelor corporatiilor, guvernelor si persoanelor fizice din intreaga lume. Detine peste 800 de birouri in intreaga lume.

2.3. Citi Investment Research acoperă 3100 de societăţi, reprezentând 90 la sută din capitalizarea de piaţă a indicilor globali majori, punând la dispoziţie analize a pieţelor globale şi tendinţele sectorului.

Fisiere in arhiva (1):

  • Istoricul si Evolutia Citigrup.doc

Alte informatii

Academia de Studii Economice din Moldova Facultatea de Finante Specializarea Administrare Bancara