Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 25 în total
Cuvinte : 8707
Mărime: 37.72KB (arhivat)
Cost: 6 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Diana Popa

Extras din document

1. Introducere

1.1 Prezentarea Bancii Transilvania

Banca transilvania a fost infiintata in orasul Cluj-Napoca in anul 1994, din initiativa unor oameni de afaceri locali care doreau creearea unei banci locale. Spiritul antreprenorial al fondatorilor sai a determinat consolidarea pozitiei Bancii Transilvania, intr-o prima etapa, in Cluj si, ulterior, la nivel regional. Banca si-a orientat la inceput activitatea spre sectorul IMM si, datorita cererii pietei, in scurt timp aceasta a inceput sa se dedice si domeniului retail. In anul 1997 Banca Transilvania a devenit prima banca din Romania, care a fost cotata la Bursa de Valori Bucuresti.

Din anul 2002, Banca Transilvania are un management nou, care a imprimat bancii un stil diferit, caracterizat prin deschidere si flexibilitate. Un alt moment important pentru banca a fost anul 2003, cand s-a schimbat identitatea de corporatie, conform noii sale misiuni. Re-branding-ul a insemnat modificarea logo-ului bancii, precum si implementarea unui concept nou, standard, privind unitatile sale.

Banca Transilvania este azi una dintre cele mai importante institutii financiar–bancare din Romania, aflata in top 5 cele mai atractive companii listate la Bursa de Valori Bucuresti. Prioritatea activitatii sale fiind perfectionarea continua a serviciilor si a angajatilor, astfel incat calitatea sa fie cea care face diferenta. In prezent Banca Transilvania detine o cota de piata de aproximativ 5,5%, Banca Transilvania fiind un jucator activ pe piata, devenind, datorita accelerarii implementarii stategiei de crestere. De asemenea Banca Transilvania este una din putinele banci romanesti recunoscute la nivel national, banca avand acum filiale si in tari precum Grecia si Cipru.

De asemenea, Banca Transilvania face parte dintr-un grup financiar puternic, Grupul Financiar BANCA TRANSILVANIA, care ofera pietei p gama larga de servicii: administarea investitiilor, finantarea consumatorilor, leasing, tranzactii mobiliare, factoring, pensii private. Aceste servicii sunt oferite prin intermediul companiilor sale: BT Asset Management S.A.I. S.A., BT Direct, BT Leasing, BT Securities, BT Finop Leasing IFN SA, Compania de Factoring si BT AEGON. In toate actiunile sale, Banca Transilvania are suportul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care este unul din actionarii principali.

Banca Transilvania este structurata pe patru linii de afaceri: retail, IMM, corporate si Divizia pentru Medici. Astfel, banca si-a format echipe specializate si un portofoliu complex de produse si servicii, pentru a sustine dezvoltarea acestor trei directii. Banca Transilvania are peste 1 milion de clienti activi.

Banca Transilvania este prezenta in toate centrele economice importante din Romania, detinand peste 480 sucursale si agentii si avand peste 6000 de angajati. Intreaga retea teritoriala insemna pentru banca o importanta carte de vizita si, bineinteles, dovada angajamentului sau de a veni tot mai aproape de clienti. Banca Transilvania beneficiaza de un sistem informatic performant, centralizat, care ofera clientilor, ca principal avantaj, posibilitatea accesarii contului curent din oricare unitate din tara.

Banca Transilvania are acum si trei sub-brand-uri: BT Cafe, BT Golf Cup si Academia BT. Dintre acestea, proiectul care s-a bucurat de cel mai mare succes este BT Cafe, prima cafenea bancara din Romania. Banca detine patru astfel de locatii in Bucuresti, Constanta, Timisoara si in Cluj-Napoca.

Banca Transilvania a reusit sa se dezvolte prin eforturi proprii, în contextul unei concurente puternice pe piata, activitatea sa concentrandu-se prin:

- stabilitate

- prudenta

- transparenta

- siguranta

- receptivitate fata de necesitatile clientilor si flexibilitate in raport cu conditiile pietei

- promptitudine, acuratete si eficienta in tot ceea ce intreprinde

- seriozitate si competenta

- amabilitate si profesionalism in relatiile cu clientii si colaboratorii.

Activitatea Băncii Transilvania este bine condusa de specialisti de o inalta moralitate si profesionalism. Banca Transilvania si-a directionat eforturile in formarea unui personal tanar, bine pregatit, capabil sa-si insusească cultura organizaţiei, bazata pe intelegerea controlului, pe competenta, pe iniţiativa, pe corectitudine si respect fata de oameni. Programele de formare profesionala ocupa un loc important in politica de personal a bancii, angajatii beneficiind de cursuri de pregatire organizate de institutii specializate, atat in tara cat si în strainatate.

1.2 Organizarea bancii:

Banca Transilvania are o structura organizatorica realizata pe 3 nivele: centrala, sucursale si agentii, fiecare nivel fiind responsabil de suprevegherea bunei functionari a nivelului imediat inferior. Astfel se realizeaza o conducere eficienta a bancii, majoritatea problemelor putand fi rezolvate cu maxim de rapiditate.

Centrala Bancii Transilvania se afla in orasul Cluj Napoca, aici aflandu-se oraganismele responsabile cu organizarea activitatii sucursalelor din toata tara. Organele de decizie sunt Consiliul de Administratie si Comitetul Director, organisme responsabile de conducerea tactica, respectiv operativa a bancii, avand atribuţii expres menţionate in statut. Pe lanaga acestea conducerea bancii mai este realizata si de catre o serie de comitete specializate in managementul principalelor categorii de risc:

- riscul de lichidare, risc valutar si de dobanda

- riscul operational

- riscul de creditare

Fiecare dintre aceste comitete este coordonat de catre vicepresedintele de resort si are in componenta conducatorii de directii si departamente din Centrala.

Comitetul pentru Gestiunea Activelor si Pasivelor, prin toate actiunile sale, asigura indeplinirea planului strategic, pentru domeniul pe care il gestioneaza, avand in vedere optimizarea plasamentelor si resurselor bancii in ansamblul lor, mentiunea unei structuri echilibrate si adaptate la conditiile pietei, urmărind totodata si maximizarea profitabilitatii. Prin raportarile saptamanale adresate Comitetului Director, acest comitet constituie o veriga esentială in fluxul informational din mediul extrem bancii catre conducerea superioara.

Preview document

Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 1
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 2
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 3
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 4
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 5
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 6
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 7
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 8
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 9
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 10
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 11
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 12
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 13
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 14
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 15
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 16
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 17
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 18
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 19
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 20
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 21
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 22
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 23
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 24
Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania - Pagina 25

Conținut arhivă zip

  • Lucrare de Practica Bancara la Banca Transilvania.doc

Alții au mai descărcat și

Proiect Practica de Specialitate - Banca Transilvania

1. ISTORIC Povestea de succes a băncii a început în Cluj-Napoca, acum 14 ani, din iniţiativa unor oameni de afaceri din Cluj. Ideea a fost aceea...

Proiect Practica Bancara Banca Transilvania - Moneda si Credit

INTRODUCERE 1. Motivaţii şi explicaţii Criteriile în baza cărora am ales sa efectuez stagiul de practica la Banca Transilvania au tinut de: BT...

Proiect Practica la Banca Transilvania

I. Cadrul juridic de organizare şi funcţionare al Băncii Transilvania I.1. Istoric Banca Transilvania este o societate bancară românească cu...

Lucrare de Practica - Banca Transilvania SA

Structura organizatorica a unitatii 1.1. Organizarea Bancii Transilvania SA Banca Transilvania SA este o banca comerciala cu capital integral...

Practica Raiffeisen

Capitolul I. Sistemul informaţional bancar 1.1. Observarea particularităţilor sistemului informaţional bancar în cadrul Agenţiei Raiffeisen Bank...

Practica Banca Transilvania

1. Scurt istoric Povestea de succes a bancii a inceput in Cluj-Napoca, acum 14 ani, din initiativa unor oameni de afaceri din Cluj. Ideea a fost...

Lucrare de Practica - Creditul Overdraft

1. INTRODUCERE UniCredit Tiriac Bank este membra a Grupului UniCredit, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor...

Activitatea de Front Office - Banca Transilvania

CAP 1. DESPRE BANCA TRANSILVANIA 1.1 ISTORICUL BANCII TRANSILVANIA BANCA TRANSILVANIA a fost înfiintata în decembrie 1993, în Cluj-Napoca, la...

Ai nevoie de altceva?