Management bancar

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 19 în total
Cuvinte : 1532
Mărime: 66.68KB (arhivat)
Cost: 5 puncte

Cuprins

I. Prezentarea băncii

1.1. Scurt istoric

1.2. Conducere

1.3. Servicii

II. Evolutia indicatorilor calculati folosind datele din contul de profit si pierdere

1.4. Rata rentabilităţii financiare

1.5. Rata rentabilităţii economice

1.6. Efectul de parghie

1.7. Rata profitului

1.8. Rata utilizării activelor

III. Analiză comparativa a indicatorilor sectorului bancar brazilian şi Banca Braziliei

Extras din document

I. Prezentarea băncii

1.1.Scurt istoric

Banca Braziliei este cea mai mare bancă braziliană şi latino americană de active, fiind a treia valoare de piaţă. Această bancă a fost fondată în anul 1808, are sediul în Brazilia şi este cea mai veche bancă activă în Brazilia, fiind şi una dintre cele mai vechi bănci de funcţionare continua din lume. Banca Braziliei nu este banca centrală a ţării.

Banca Braziliei este controlată de guvernul Brazilian, însă stocul său este tranzacţionat la Sao Paulo Stock Exchange, iar managementul acesteia urmează practice bancare international standard. Începand cu anul 2000, aceasta este una dintre cele patru bănci profitabile braziliene , deţinand o poziţie foarte puternică de lider în domeniul serviciilor retail banking. Ccelelalte bănci profitabile sunt Itau Unibanco, Bradesco şi Santander Brasil.

Banca Braziliei a fost fondată de prinţul John, pentru a finanţa datoria publică a regatului, în anul 1808 atunci cand s-a mutat din Europa în Brazilia. Banca a dat faliment de două ori în istorie: una în anul 1821 la independent cand Ioan al VI-lea s-a întors în Portugalia şi a luat cu el o parte din activele băncii, iar al doilea faliment a fost în anul 1898.

Între anii 1821-1969 banca a îndeplinit sarcini care a deposit rolul său de banca comercială tradiţională, emiterea de monedă, avand monopolul operaţiunilor de schimb valutar şi care serveşte suport pentru Trezoreria Naţională pentru guvern. Din anul 1992 banca a fost restructurată ca fiind o bancă comercială si îşi folosea activele de distribuţie şi de credit pentru a impulsiona reproiectarea ca o bancă normal. În această etapă, zeci de mii de muncitori au fost concediaţi.

Banca a devenit profitabilă dupa multe decenii de pierderi şi a ajuns una dintre structurile cheie folosite de guvern pentru a finanţa programele publice, cum ar fi cel de dezvoltare regional durabilă.

1.2.Conducere

Consiliul de Administraţie- este format din şase membri ai consiliului de administraţie, preşedintele băncii, trei reprezentanţi numiţi de Ministrul de Finanţe, un reprezentant numir de ministrul de planificare şi un reprezentant desemnat de angajaţi. Preşedintele şi vicepreşedintele sunt aleşi din randul membrilor numiţi de Ministrul Aglicol de stat.

Consiliul Directorilor Executivi- este alcătuit de către preşedinte, vicepreşedinte şi de directori.

Consiliul Director- este format din preşedinte şi vicepreşedinţi ai căror decizii necesită Comitetul directorilor executive.

1.3. Servicii

În afară de servicii comerciale şi guvernamentale, banca oferă o mare varietate de servicii către consumatori, inlusiv serviciile de plată a facturilor, credite ATM, un singur pachet care conţine numerele de cont de verificare, mai multe conturi de economii şi cont de investiţii. Titularul de cont poate aplica pentru MasterCard şi Visa, carduri de debit international care acţionează atat ca pe un card de credit într-un cont de împrumut, dar şi ca un card de debit pentru contul de verificare.

Lista serviciilor oferite cuprind mai multe funcţii automate complexe de la ATM-uri şi on-line, cum ar fi o mare varietate de credite, plăţi automate, plata facturilor brazilienilor şi depozite la alte conturi din Brazilia. Cei mai mulţi comercianţi acceptă în mod current transferuri de la cont la cont ca şi plata mărfurilor.

Preview document

Management bancar - Pagina 1
Management bancar - Pagina 2
Management bancar - Pagina 3
Management bancar - Pagina 4
Management bancar - Pagina 5
Management bancar - Pagina 6
Management bancar - Pagina 7
Management bancar - Pagina 8
Management bancar - Pagina 9
Management bancar - Pagina 10
Management bancar - Pagina 11
Management bancar - Pagina 12
Management bancar - Pagina 13
Management bancar - Pagina 14
Management bancar - Pagina 15
Management bancar - Pagina 16
Management bancar - Pagina 17
Management bancar - Pagina 18
Management bancar - Pagina 19

Conținut arhivă zip

  • Management bancar.docx

Alții au mai descărcat și

Riscul Managementului Bancar

1. Introducere Piata financiara este extrem de volatila datorita influentei unui numar mare de factori obiectivi si subiectivi. Din aceasta cauza,...

Clientii unei Banci si Serviciile Oferite

În anul 1950 a avut loc orientarea pe client, ceea ce a însemnat concentrarea pe cerinþele clienþilor. Grija principalã era de a identifica...

Esența și Tendințele Dezvoltării Managementului Bancar

1. Noţiunea management a fost explicata de economistul american J. Downes-Goodmean ca „Câmpul in care se interpatrund administararea, politicile si...

Ai nevoie de altceva?