Managementul Riscului de Credit - Unicredit Tiriac Bank

Imagine preview
(7/10 din 4 voturi)

Acest proiect trateaza Managementul Riscului de Credit - Unicredit Tiriac Bank.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 43 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Hetes Roxana

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

INTRODUCERE 3
CAPITOLUL I
UNICREDIT TIRIAC BANK – PREZENTARE GENERALĂ 4
1.1. Scurtă descriere 4
1.2. Design Logo 4
1.3. Structură actionariat 5
1.4. Misiunea 5
1.5. Carta Integritătii 6
1.6. Obiective 6
1.7. Fundamentele integritătii 7
1.8. Cadrul juridic 7
1.9. Pozitia în sistemul bancar 7
CAPITOLUL II
STRUCTURA ORGANIZATORICĂ A BĂNCII 9
2.1. Generalităti 9
2.2. Sucursala 10
2.3. Organigrama 14
2.4. Administrarea si conducerea băncii 14
2.4.1. Adunarea Generală a Actionarilor (AGA) 14
2.4.2. Consiliul de Administratie (CA) 16
CAPITOLUL III
SISTEMUL INFORMATIONAL BANCAR 18
3.1. Schema organizatorică la unităţile operaţionale: 18
3.2. Atribuţiile sucursalelor şi ale agenţiilor 18
CAPITOLUL IV
PARTICULARITĂTI MANAGERIALE ÎN ACTIVITATEA BANCARĂ 28
4.1. Tipuri de management bancar în raport cu obiectivul fundamental 28
4.2. Structura, mijloacele şi instrumentele bancare 29
4.3. Funcţiile managementului bancar 29
4.4. Tipuri de risc cu care se confruntă o institutie de credit 30
4.4.1. Riscuri financiare 30
4.4.2. Riscuri de operare/business 30
4.5. Studiu de caz privind managementul riscului de credit 31
4.5.1. Aspecte teoretice privind riscul de credit 31
4.5.2. Aplicaţii 38
CONCLUZII 41
BIBLIOGRAFIE 42

Extras din document

INTRODUCERE

Analiza şi managementul riscurilor în domeniul bancar sunt două probleme mereu actuale şi extrem de importante.

Inovaţiile apărute pe piaţa financiară, internaţionalizarea operaţiilor specifice, creşterea presiunii competiţiei reprezintă numai câteva argumente care impun realizarea unei supravegheri permanente a riscurilor la care este expusă banca urmărite în ansamblul lor dar şi individual. Acestea sunt principalele considerente pentru care se impune permanent găsirea de noi metode de gestionare a riscurilor, având în vedere identificarea, evaluarea, managementul şi controlul riscurilor la nivelul sistemului bancar dar şi al fiecărei bănci în parte.

Calitatea managementului bancar şi gestionarea riscului de management reprezintă componente esenţiale ale sigurantei, securitătii şi stabilitătii fiecărei instituţii de credit.

Fiecare instituţie financiară încearcă să obţină o organizare la nivel înalt conformă cu realitaţile curente legate de schimbările economice şi ale pieţelor financiare. Acest mod de abordare subliniază responsabilitatea principalilor participanţi la procesul guvernamental, corelată cu managementul diferitelor dimensiuni ale riscului financiar. În ultimul deceniu, inovaţiile pe piaţa financiară şi internaţionalizarea rezultatelor financiare fac de nerecunoscut imaginea băncii. Progresele tehnice şi dereglările pieţei conferă impreună noi oportunităţi în domeniul bancar în condiţiile sporirii presiunii concurenţei între bănci şi nu numai.

Băncile sunt supuse unui larg şir de riscuri în cursul operaţiilor lor, vorbind de un sistem de riscuri care de cele mai multe ori acţioneaza simultan şi interdependent. În general, riscurile bancare sunt împărţite în câteva categorii: riscuri financiare, riscuri operaţionale, riscuri de afaceri, riscuri întâmplătoare.

Riscurile financiare cuprind două tipuri de risc: riscurile pure – incluzând lichiditatea, creditul şi riscul de solvabilitate – pot genera pierderi pentru bancă dacă conducerea nu este corespunzatoare, şi riscuri speculative, bazate pe arbitrajul financiar, pot produce profit în cazul în care arbitrajul este corect, sau pot genera pierderi dacă acesta nu este făcut corect. Mult mai multe categorii ale riscului speculativ fac referire la impozite, monedă şi valoarea de piaţă ( poziţia pe piaţă ) a riscului.

Riscurile operaţionale sunt legate de organizarea şi funcţionarea sistemelor interne în totalitate, inclusiv cel informatic şi cele tehnologice; în conformitate cu procedurile şi politicile bancare şi implică aplicarea de măsuri împotriva fraudei. Deşi aceste tipuri de risc sunt extrem de importante şi fac parte din sistemul de management privind riscul bancar, nu sunt întotdeauna luate în considerare, deşi ele sunt o componentă deloc de neglijat a riscurilor bancare.

Riscurile în afaceri sunt asociate cu mediul afacerilor din domeniul bancar, incluzând concerne politice şi macroeconomice, factori legali şi regulatori, şi rezultatul financiar al sectorului de infrastructură şi sistemului de plăţi.

Riscurile întâmplătoare includ toate tipurile de riscuri exogene care, dacă se materializează, ar putea pune în pericol operaţiile bancare sau pot submina condiţiile financiare şi acceptarea capitalului.

CAPITOLUL I

UNICREDIT ŢIRIAC BANK – PREZENTARE GENERALĂ

1.1. Scurtă descriere

UniCredit Tiriac Bank este membră a Grupului UniCredit, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa europeană a serviciilor financiare, cu o reţea de 7,200 de sucursale în 20 de ţări.

UniCredit Tiriac Bank este o bancă universală ce oferă produse si servicii calitative la standarde internaţionale atât persoanelor fizice, companiilor mici si mijlocii, cât si marilor corporatii multinationale din România.În plus,clientii beneficiază de toate avantajele oferite de o retea extinsă,la care se adaugă avantajul cunoasterii pietei locale si cel al apartenentei la un important grup bancar.

Pentru UniCredit Tiriac Bank, cele mai importante aspecte sunt succesul clientilor săi si valoarea adaugată pe care o oferă acestora.Consultantii bancari au expertiza necesară pentru a oferi solutii bancare excelente clientilor din tară si de peste hotare,construind cu acestia o legatură profesională bazată pe incredere reciprocă.

Increderea este clădită atât prin competenta consultantilor băncii,cât si prin apropierea de clienti si capacitatea angajatilor băncii de a identifica la timp necesitatile acestora.UniCredit Tiriac Bank este întotdeauna la dispozitia clientilor din România, Austria, Italia, Germania, din Europa Centrală si de Est şi din întreaga lume – o prezenţă geografică solidă pe care putem construi în continuare povestea de succes a băncii.

UniCredit Tiriac Bank îsi desfaşoară activitatea acţionând cu responsabilitate în ceea ce priveşte deciziile luate, complet constientă că sustenabilitatea pe termen lung a afacerilor,desfasurate cu responabilitate socială,economică si fată de mediu, este un element esential care îi asigură competitivitatea în piată.

Responsabilitatea socială face parte din filozofia companiei. Pentru a performa trebuie să se actioneze după anumite principii si să existe o conduită de business care să determine identitatea. Sistemul de valori bazat pe integritate, ajută transformarea profitului în valoare sustenabilă pe termen lung pentru clienti si furnizori,actionari,investitori si comunitatile locale.

1.2. Design Logo

- Constructia vizuală a identitatii

Sigla păstrează elemente semnificative din identitatea băncilor care contribuie la formarea celei noi:

- culoarea rosie si sfera continând cifra 1 simbolizează: dinamism,energie,inovatie, putere si incredere, dorintă de perfectiune;

- sfera împreună cu numele UniCredit subliniază apartenenta la Grupul UniCredit, unul din grupurile financiare de top din Europa;

- numele Tiriac aduce recunoasterea unui nume puternic pe piaţa bancară romanească, în special de către persoanele fizice;

- iar alăturarea celor 2 nume subliniază un echilibru stabil dat de cunoasterea pietei locale completată de experienta internaţională.

Fisiere in arhiva (1):

  • Lucrare de Practica Privind Managementul Riscului de Credit - Unicredit Tiriac Bank.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA DE VEST TIMIŞOARA FACULTATEA DE ECONOMIE ŞI DE ADMINISTRARE A AFACERILOR SPECIALIZAREA MANAGEMENT