Marketing Financiar - Bancar

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Marketing Financiar - Bancar.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 17 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

Cuprins
INTRODUCERE 3
Cap. 1. Marketingul Bancar - Raiffeisen Bank 4
1.1.Scurt istoric 4
1.2.Analiza SWOT 5
1.3.Produse și servicii bancare 6
1.4.Fidelizarea 11
Cap.2.Mixul de marketing bancar - produsul bancar “ACCES PLUS” 13
2.1.Produsul 13
2.2. Preţul 13
2.3. Distribuţia 13
2.4. Promovarea 13
CONCLUZII 16
BIBLIOGRAFIE 17

Extras din document

INTRODUCERE

“Obiectivul activtiăţii de marketing nu este acela de a face vânzarea de prisos.

Scopul este de a-l cunoaşte şi de a-l înţelege pe client atât de bine încât produsul sau serviciul să se potrivească cu nevoile sale….şi să se vândă singur”.(Peter Drucker)

Această regulă nescrisă este valabilă şi în domeniul bancar, unde avalanşa de produse şi servicii mai mult sau mai puţin similare existente în ofertele băncilor îi bombardează permanent pe clienţi.

Serviciile financiar- bancare necesită competenţe profesionale la un nivel ridicat. În ultimile decenii, structura operaţiunilor financiar-bancare s-a schimbat considerabil, iar multe dintre barierele competiţionale au dispărut, accesul pe piaţa internaţională devenind posibil datorită desfinţării barierelor dintre ţări.

Băncile au venit cu un portofoliu complet de produse și servicii, care a condus la un boom al creditelor personale și al celor imobiliare.

Pentru societăţile financiar-bancare din România, orientarea de marketing este una destul de recentă. Pentru a avea succes pe o piaţă extrem de dinamică şi fluctuantă, este vital ca instituţiile financiar-bancare să-şi comercializeze produsele şi serviciile pentru a reuşi să se dezvolte.

Cap. 1. Marketingul Bancar - Raiffeisen Bank

1.1.Scurt istoric

Raiffeisen Bank este o bancă universală de top pe piața româneasă, oferind o gamă completă de produse și servicii de calitate superioară persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distributțe: unitati bancare (540 in toata țara), rețele de ATM și EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) și internet banking (Raiffeisen Online).

Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea, încheiată in iunie 2002, a celor două entități deținute de Grupul Raiffeisen în România: Raiffeisen bank (România), înființată în 1998 și Banca Agricolă Raiffeisen S.A., înființată în 2001, după preluarea băncii de stat Banca Agricola de către grupul austriac.

Emblema Raiffeisen. Căluţii încrucişaţi reprezintă emblema Raiffeisen. În vechime, căluţii încrucişaţi completau vârful unui acoperiş de casă, protejând ocupanţii acesteia de orice tip de pericol. Organizaţia Raiffeisen a transformat acest simbol al protecţiei în propria marcă deoarece membrii acesteia se protejează reciproc de dificultăţile economice, colaborând unul cu celălalt.

Viziune, Misiune, Valori. Lansarea programului "Viziune, Misiune, Valori" a reprezentat un pas esenţial în definirea identităţii Raiffeisen Bank ca organizaţie. Viziunea şi misiunea sunt linii directoare pentru întreaga activitate, care exprimă ceea ce doreşte banca să devină şi ce direcţii trebuie să urmeze. Valorile stabilesc coordonatele principale ale comportamentului faţă de clienţi, acţionari, competitori şi angajaţi.

Viziune. Raiffeisen Bank este liderul pieţei bancare prin calitate, dinamism şi inovare. Oferind produse şi servicii de înaltă calitate, cu o atitudine constant dinamică şi axându-se pe inovare, Raiffeisen Bank poate deveni banca de prima opţiune pentru clienţi şi poate fi recunoscută ca fiind liderul pieţei bancare.

Misiune. Raiffeisen Bank este un partener de termen lung pentru toţi clienţii săi, oferind o gamă completă de servicii financiare la standarde ridicate şi generând un profit pe acţiune peste medie.

Valori. Raiffeisen Bank se axează pe nevoile clientului. Oferă servicii financiare excelente clienţilor săi. Verifică în mod periodic care sunt aşteptările şi nevoile clienţilor săi pentru a optimiza gama de produse şi servicii oferite de către personalul extrem de calificat.

În condițiile unei concurențe din ce în ce mai profunde pe piața bancară din România, jucătorii care vor risca mai mult, din punct de vedere financiar, pot înregistra câștiguri proportionale.

Evoluția băncilor pe piata autohtona coincide și cu dezvoltarea strategiilor de marketing. Reprezentantul Raiffeisen a admis ca punct de plecare în istoria segmentului bancar,a fost anul 2000. Daca la început băncile erau preocupate de obtinerea unei siguranțe pe un domeniu încă necunoscut și voiau să-și creeze o imagine cât mai solidă, în perioada 2005-2006 ,datele s-au schimbat.

În intervalul 2003-2004, imaginea băncilor pe piața din România a fost caracterizată de dinamism și de o continuă inovare a produselor, iar în 2005-2006 , imaginea a devenit accesibilă, rețeaua bancară fiind una “explozivă”.

Fisiere in arhiva (1):

  • Marketing Financiar - Bancar.docx

Alte informatii

Universitatea Creştină,, Dimitrie Cantemir ”- BUCUREŞTI Facultatea de Finanţe, Bănci şi Contabilitate