Marketing Financiar - Bancar

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 17 în total
Cuvinte : 4600
Mărime: 40.53KB (arhivat)
Publicat de: Costin Marin
Puncte necesare: 8
Universitatea Creştină,, Dimitrie Cantemir ”- BUCUREŞTI Facultatea de Finanţe, Bănci şi Contabilitate

Cuprins

  1. Cuprins
  2. INTRODUCERE 3
  3. Cap. 1. Marketingul Bancar - Raiffeisen Bank 4
  4. 1.1.Scurt istoric 4
  5. 1.2.Analiza SWOT 5
  6. 1.3.Produse și servicii bancare 6
  7. 1.4.Fidelizarea 11
  8. Cap.2.Mixul de marketing bancar - produsul bancar “ACCES PLUS” 13
  9. 2.1.Produsul 13
  10. 2.2. Preţul 13
  11. 2.3. Distribuţia 13
  12. 2.4. Promovarea 13
  13. CONCLUZII 16
  14. BIBLIOGRAFIE 17

Extras din proiect

INTRODUCERE

“Obiectivul activtiăţii de marketing nu este acela de a face vânzarea de prisos.

Scopul este de a-l cunoaşte şi de a-l înţelege pe client atât de bine încât produsul sau serviciul să se potrivească cu nevoile sale….şi să se vândă singur”.(Peter Drucker)

Această regulă nescrisă este valabilă şi în domeniul bancar, unde avalanşa de produse şi servicii mai mult sau mai puţin similare existente în ofertele băncilor îi bombardează permanent pe clienţi.

Serviciile financiar- bancare necesită competenţe profesionale la un nivel ridicat. În ultimile decenii, structura operaţiunilor financiar-bancare s-a schimbat considerabil, iar multe dintre barierele competiţionale au dispărut, accesul pe piaţa internaţională devenind posibil datorită desfinţării barierelor dintre ţări.

Băncile au venit cu un portofoliu complet de produse și servicii, care a condus la un boom al creditelor personale și al celor imobiliare.

Pentru societăţile financiar-bancare din România, orientarea de marketing este una destul de recentă. Pentru a avea succes pe o piaţă extrem de dinamică şi fluctuantă, este vital ca instituţiile financiar-bancare să-şi comercializeze produsele şi serviciile pentru a reuşi să se dezvolte.

Cap. 1. Marketingul Bancar - Raiffeisen Bank

1.1.Scurt istoric

Raiffeisen Bank este o bancă universală de top pe piața româneasă, oferind o gamă completă de produse și servicii de calitate superioară persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distributțe: unitati bancare (540 in toata țara), rețele de ATM și EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (myBanking) și internet banking (Raiffeisen Online).

Raiffeisen Bank Romania a rezultat prin fuziunea, încheiată in iunie 2002, a celor două entități deținute de Grupul Raiffeisen în România: Raiffeisen bank (România), înființată în 1998 și Banca Agricolă Raiffeisen S.A., înființată în 2001, după preluarea băncii de stat Banca Agricola de către grupul austriac.

Emblema Raiffeisen. Căluţii încrucişaţi reprezintă emblema Raiffeisen. În vechime, căluţii încrucişaţi completau vârful unui acoperiş de casă, protejând ocupanţii acesteia de orice tip de pericol. Organizaţia Raiffeisen a transformat acest simbol al protecţiei în propria marcă deoarece membrii acesteia se protejează reciproc de dificultăţile economice, colaborând unul cu celălalt.

Viziune, Misiune, Valori. Lansarea programului "Viziune, Misiune, Valori" a reprezentat un pas esenţial în definirea identităţii Raiffeisen Bank ca organizaţie. Viziunea şi misiunea sunt linii directoare pentru întreaga activitate, care exprimă ceea ce doreşte banca să devină şi ce direcţii trebuie să urmeze. Valorile stabilesc coordonatele principale ale comportamentului faţă de clienţi, acţionari, competitori şi angajaţi.

Viziune. Raiffeisen Bank este liderul pieţei bancare prin calitate, dinamism şi inovare. Oferind produse şi servicii de înaltă calitate, cu o atitudine constant dinamică şi axându-se pe inovare, Raiffeisen Bank poate deveni banca de prima opţiune pentru clienţi şi poate fi recunoscută ca fiind liderul pieţei bancare.

Misiune. Raiffeisen Bank este un partener de termen lung pentru toţi clienţii săi, oferind o gamă completă de servicii financiare la standarde ridicate şi generând un profit pe acţiune peste medie.

Valori. Raiffeisen Bank se axează pe nevoile clientului. Oferă servicii financiare excelente clienţilor săi. Verifică în mod periodic care sunt aşteptările şi nevoile clienţilor săi pentru a optimiza gama de produse şi servicii oferite de către personalul extrem de calificat.

În condițiile unei concurențe din ce în ce mai profunde pe piața bancară din România, jucătorii care vor risca mai mult, din punct de vedere financiar, pot înregistra câștiguri proportionale.

Evoluția băncilor pe piata autohtona coincide și cu dezvoltarea strategiilor de marketing. Reprezentantul Raiffeisen a admis ca punct de plecare în istoria segmentului bancar,a fost anul 2000. Daca la început băncile erau preocupate de obtinerea unei siguranțe pe un domeniu încă necunoscut și voiau să-și creeze o imagine cât mai solidă, în perioada 2005-2006 ,datele s-au schimbat.

În intervalul 2003-2004, imaginea băncilor pe piața din România a fost caracterizată de dinamism și de o continuă inovare a produselor, iar în 2005-2006 , imaginea a devenit accesibilă, rețeaua bancară fiind una “explozivă”.

Preview document

Marketing Financiar - Bancar - Pagina 1
Marketing Financiar - Bancar - Pagina 2
Marketing Financiar - Bancar - Pagina 3
Marketing Financiar - Bancar - Pagina 4
Marketing Financiar - Bancar - Pagina 5
Marketing Financiar - Bancar - Pagina 6
Marketing Financiar - Bancar - Pagina 7
Marketing Financiar - Bancar - Pagina 8
Marketing Financiar - Bancar - Pagina 9
Marketing Financiar - Bancar - Pagina 10
Marketing Financiar - Bancar - Pagina 11
Marketing Financiar - Bancar - Pagina 12
Marketing Financiar - Bancar - Pagina 13
Marketing Financiar - Bancar - Pagina 14
Marketing Financiar - Bancar - Pagina 15
Marketing Financiar - Bancar - Pagina 16
Marketing Financiar - Bancar - Pagina 17

Conținut arhivă zip

  • Marketing Financiar - Bancar.docx

Te-ar putea interesa și

Marketing financiar-bancar - analiza mixului de marketing la Banca Transilvania

Capitolul 1. 1. Mixul de marketing în domeniul bancar Importanta activitatii de marketing este demonstrata în conditiile în care, pe de-o parte...

General și Particular în Aplicarea Marketingului Financiar Bancar

CAP.1 REFLEXIA IMAGINII UNEI BANCI DIN PUNCT DE VEDERE AL IMPACTULUI ASUPRA POPULATIEI 1.1.Importanta efectuarii unui studiu in randul populatiei...

Marketing Financiar-Bancar

In lumea moderna a unei concurente în fiecare domeniu de activitate, devine din ce în ce mai importanta diferentierea fata de competitori. Exista...

Mixul de Marketing în Sectorul financiar-bancar

Introducere Mixul de marketing se defineşte ca fiind un ansamblu de instrumente tactice de marketing, controlabile pe care firma le combină cu...

Mixul de Marketing Financiar-Bancar

INTRODUCERE Sectorul serviciilor este considerat a fi cea mai dinamică şi inovativă componentă a unei economii de piaţă funcţionale, devenind în...

Personalul - Element al Mix-ului de Marketing Financiar-Bancar

INTRODUCERE Civilizatia financiara a ultimelor doua decenii ne-a pus in fata unei avalanse crescande de servicii financiar bancare, servicii care...

Personalul - Element al Mixului de Marketing Financiar-Bancar

Avand in vedere granita foarte sensibila dintre produs si serviciu bancar , rolul personalului ca element al mixului de marketing financiar –...

Promovarea - Element al Mixului de Marketing Financiar Bancar

1. Conceptul de promovare in sectorul bancar Promovarea vanzarilor reprezinta un aspect al marketingului care confera de regula temporar, o...

Ai nevoie de altceva?