Monografie Banca Tiriac

Proiect
9/10 (5 voturi)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 118 în total
Cuvinte : 44303
Mărime: 2.22MB (arhivat)
Cost: 6 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cocris Vasile
De nota 9,50!! Bafta

Cuprins

I.PREZENTAREA SOCIETATII BANCARE. ISTORIC SI EVOLUTIE 3

I.1.Profil 3

I.2.Misiune&Viziune 4

I.3. Scurt istoric 5

I.4. Evolutia Bancii Tiriac în sistemul bancar românesc 6

I.5. Forma si structura capitalului si a actionariatului 6

I.6.Reteaua nationala 11

I.7. Banci corespondente 11

I.8.Activitatea Bancii Tiriac: 12

I.9.Activitatea internationala. 13

I.10.Operatiuni bancare. 13

I.11.Conditii generale de afaceri ale bancii “Ion Triac” S.A. 13

I. 12. Componentele si raspunderile conducatorilor bancii,directorilor, directorilor adjuncti din Centrala conducerilor unitatilor operationale si ale celorlalti salariati care se angajeaza în operatiuni financiar-bancare în numele si în contul Bancii. 19

I.13. Competentele si raspunderile conducerii unitatilor operationale : 20

I.14. Sistemul de control al Bancii Comerciale “Ion Tiriac”. 22

II.ORGANIZAREA SOCIETATII BANCARE .SISTEMUL INFORMATIC BANCAR. 24

II.1.Organizarea centralei Bancii : 24

II.2.Organizarea unitatilor operationale 32

II.3. Atributiile sucursalelor si agentiilor. 33

II.4. Organigrama 44

II.5.Sistemul informational bancar 45

II.6.Prelucrarea automata a datelor in unitatile bancare 46

II.7.Perspective de modernizare a activitatilor bancare pe linia prelucrarii automate a datelor 48

II.8.Sistemul informatic bancar 51

Obiectivele sistemului informatic 51

Sisteme de codificare 52

Pincipalele etape în realizarea unui sistem informatic bancar distribuit. 53

Tipurile de date utilizate în sistemul informatic bancar: 54

Organizarea datelor 54

Gestiunea datelor 54

Infrastructura 54

Fazele de elaborare a SIB 55

Proceduri efective de lucru 56

Consideratii privind conditii tehnice de functionare 56

Prelucrarea automata a datelor 58

MoneyGram 60

III.CONTURILE BANCARE 61

III.1.Deschiderea conturilor 61

III.2.Operatiuni prin conturi 64

III.3. Închiderea conturilor 65

IV. PLASAMENTELE BANCARESI NON-BANCARE 67

V.DECONTAREA INTRA SI INTERBANCARA. OPERATIUNI CU NUMERAR 68

V.1.Instrumente de plata utilizate 68

Cecul 68

Biletul la ordin 70

Ordinul de plata 70

V.2.SISTEMUL DE DECONTARE AL BCIT 72

V.3.Decontarile intrabancare în cazul BCIT 74

V.4.Compensarea multilaterala a platilor interbancare fara numerar pe suport hartie 75

V.5.Activitatea bancara privind operatiunile cu numerar 85

V.6.Operatiunile de încasari în numerar 86

V.7.Operatiuni de plati în numerar 87

V.8.Moneda electronica 89

Scurt istoric al cardurilor. Cardul ca instrument de plata 89

Clasificarea cardurilor 90

Activitatea de emitere 91

VI. MARKETINGUL BANCAR 97

VI.1.Politica de marketing pe produs si pe clienti 97

VI.2.Politica de marketing institutional 99

VII CREDITAREA BANCARA. PERSOANE FIZICE SI AGENTI ECONOMICI 101

VII.1.Criterii luate în coniderare în decizia de creditare 101

VII.2. Principii ce stau la baza activitatii de creditare 102

VII.3.Tipuri de credite acordate de Banca Tiriac 103

A.Persoane fizice 104

B. Persoane juridice 114

Extras din document

Banca “Ion Tiriac” S.A functioneaza în baza autorizatiei nr. 427/14.03.1991 ,emisa de Banca Nationala la 11.12.1992 , in baza art.5 din Legea nr.31/1991.

Organizarea si conducerea Bancii este stabilita prin Actul constitutiv al Bancii (statutul si contractul de societate), in conformitate cu legislatia comerciala si cu respectarea Legii bancare nr.58/1998.

Durata de functionare a Bancii este de 50 de ani de la data emiterii autorizatiei de catre Banca Nationala a Romaniei ,Potrivit art.5 din statutul si din Contractul de societate .În perioada de functionare, Banca trebuie sa se identifice, potrivit art.21 din Legea bancara nr.58/1998 , în toate actele ei oficiale prin : firma sub care Banca este înmatriculata în registrul Comertului, capitalul social, adresa sediului principal, numarul si data înmatricularii în registrul bancar.

Banca este condusa de Adunarea Generala a Actionarilor si este administrata de Consiliul de Administratie,potrivit prevederilor Actului constitutive.Regulamentul de functionare, structura de organizare a Bancii,numarul de posturi, precum si normele de lucru privind operatiile Bancii, sunt aprobate de Consiliul de Administratie.

Pentru fixarea cadrului care sa armonizeze legaturile si raporturile între structurile pe care le contine organizarea raspunderii, pe de alta parte, s-a elaborat prezentul Regulament de functionare a Bancii Comerciale “Ion Tiriac”S.A.

I.1.Profil

Recunoscuta ca una dintre principalele banci private din România, Banca Tiriac se situeaza în rândul primelor banci comerciale românesti din punct de vedere al volumului activelor si al capitalului propriu. În principal Banca Tiriac activeaza pe piata ca o banca de retail oferind o gama variata de produse si servicii bancare entitatilor juridice si populatiei. Portofoliul de clienti al bancii este alcatuit din persoane fizice, companii private cu cifra de afaceri medie si mare, IMM-uri, companii din sectorul de stat si alte institutii financiare.

Banca Tiriac doreste sa se implice activ pe piata bancara din România prin oferirea de produse si servicii de calitate care sa întruneasca cerintele clientilor. Introducerea de produse noi si inovatoare adresate unor segmente de piata bine determinate si utilizând canale de distributie moderne, constituie o permanenta preocupare a stabilit obiective clare, care sa asigure o crestere echilibrata si o profitabilitate stabila, un standard ridicat de performanta si integritate în toate operatiunile pe care le deruleaza.

Banca Tiriac doreste sa fie recunoscuta pentru excelenta, încredere si spirit inovator în toate actiunile pe care le întreprinde, si pentru integritate, flexibilitate si profesionalism în relatiile de afaceri cu clientii.a bancii.

Banca Tiriac este constienta de responsabilitatile care îi revin într-o societate aflata în plin proces de tranzitie. În acest sens, banca

I.2.Misiune&Viziune

VIZIUNE

Banca Tiriac doreste sa fie recunoscuta ca o institutie de marca, orientata catre client, care ofera produse financiar-bancare integrate, inovatoare si de calitate adresate deopotriva persoanelor fizice si juridice, inclusiv IMM-urilor.

MISIUNE

Banca Tiriac urmareste maximizarea valorii actiunilor, asigurând un optim de convergenta între interesele clientilor, ale salariatilor si actionarilor sai.

Cuvânt înainte al Presedintelui bancii:

„Stimati Clienti,

Bine ati venit la Banca Tiriac !

Istoria Bancii Tiriac începe în anul 1990 când binecunoscutul om de afaceri Ion Tiriac împreuna cu partenerii sai a avut initiativa înfiintarii primei banci cu capital privat din România, în dorinta de a contribui la succesul tranzitiei la economia de piata. Curajul, viziunea si încrederea deplina în succes a initiatorilor au impus Banca Tiriac pe scena financiar-bancara din România.

Într-o economie aflata în plin proces de transformare un rol important revine bancilor atât ca suport al dezvoltarii, cât si ca motor al schimbarii.

Suntem angajati în crearea unor relatii pe termen lung cu clientii nostri, bazate pe respect, profesionalism, integritate si oferirea unor servicii de calitate .

Intrarea în noul mileniu a fost marcata de lansarea unui plan de afaceri ambitios, al carui obiectiv major de transformare a bancii într-o institutie moderna si eficienta aliniata la noua dinamica a pietii financiar-bancare, a fost atins.

În perioada 2003-2005 Banca Tiriac va continua sa îsi consolideze pozitia câstigata de participant major la functionarea si dezvoltarea sistemului bancar din România. Ne vom concentra pe cresterea cotei de piata pentru operatiunile de retail aplicând o strategie bazata pe lansarea de produse noi adresate tuturor categoriilor de clienti persoane fizice. Companiile vor ramâne o prioritate în strategia bancii si vor beneficia de servicii financiare integrate, complexe, perfect adaptate necesitatilor de afaceri.

Ne concentram toate resursele pentru a oferi clientior nostri solutii financiare de calitate la standarde profesionale recunoscute.

Implementarea unei noi structuri organizatorice, întarirea echipei de conducere si reorganizarea activitatii bancare interne au avut ca rezultat oferirea de servicii de calitate ambelor segmente de clienti ai bancii: persoane fizice si juridice. În prezent suntem în masura sa asiguram o relatie directa cu clientii nostri companii prin echipa noastra de "relationship management".

Semnarea acordului de colaborare strategica cu Allianz Tiriac pentru dezvoltarea unui program de bancassurance deschide noi oportunitati în sensul diversificarii produselor si eficientizarii serviciilor oferite de cei doi parteneri pe piata financiara româneasca.

Accentuarea competitiei a schimbat optica asupra modului traditional de operare si a impus bancilor o permanenta preocupare în sensul adaptarii la noile tehnologii aflate în continua dezvoltare.

Gama de servicii si produse a bancii a fost permanent extinsa ca raspuns la cerintele de servicii financiare ale clientilor nostri.

Banca Tiriac a implementat în premiera în România un sistem central IT modern care utilizeaza solutia universala Equation DBA dezvoltata de Misys. Noul sistem permite procesarea centralizata si în timp real a operatiunilor.

Am implementat, de asemenea în premiera pentru piata româneasca, o interfata on-line între sistemul de carduri si sistemul central al bancii care permite efectuarea tranzactiilor pe card direct prin Contul Curent/Contul Central. În plus am extins reteaua de ATM-uri si POS-uri. În consecinta sunt create premisele de a utiliza pentru serviciile si produsele oferite de Banca Tiriac canale de distributie moderne.

Noi evaluam performanta prin contributia adusa la succesul pe termen lung al clientilor nostri.

Serviciile bancare sunt standard în toata lumea. Totusi calitatea acestora si relatia pe care reusesti sa o construiesti cu clientul le diferentiaza. Punerea în practica a acestui concept constituie un obiectiv principal al Bancii Tiriac.

Credem ca premisa succesului în secolul 21 o reprezinta si calitatea capitalului uman.

Banca Tiriac a dezvoltat un program de pregatire permanenta a personalului bancii, dublat de preocuparea pentru dezvoltarea carierei.

Suntem constienti ca o forta de munca stabila este esentiala pentru dezvoltarea unor relatii de lunga durata cu clientii nostri.

Daca sunteti in cautarea celei mai bune solutii financiare pentru dumneavoastra va invitam sa ne vizitati la oricare dintre sucursalele si agentiile Bancii Tiriac.

Preview document

Monografie Banca Tiriac - Pagina 1
Monografie Banca Tiriac - Pagina 2
Monografie Banca Tiriac - Pagina 3
Monografie Banca Tiriac - Pagina 4
Monografie Banca Tiriac - Pagina 5
Monografie Banca Tiriac - Pagina 6
Monografie Banca Tiriac - Pagina 7
Monografie Banca Tiriac - Pagina 8
Monografie Banca Tiriac - Pagina 9
Monografie Banca Tiriac - Pagina 10
Monografie Banca Tiriac - Pagina 11
Monografie Banca Tiriac - Pagina 12
Monografie Banca Tiriac - Pagina 13
Monografie Banca Tiriac - Pagina 14
Monografie Banca Tiriac - Pagina 15
Monografie Banca Tiriac - Pagina 16
Monografie Banca Tiriac - Pagina 17
Monografie Banca Tiriac - Pagina 18
Monografie Banca Tiriac - Pagina 19
Monografie Banca Tiriac - Pagina 20
Monografie Banca Tiriac - Pagina 21
Monografie Banca Tiriac - Pagina 22
Monografie Banca Tiriac - Pagina 23
Monografie Banca Tiriac - Pagina 24
Monografie Banca Tiriac - Pagina 25
Monografie Banca Tiriac - Pagina 26
Monografie Banca Tiriac - Pagina 27
Monografie Banca Tiriac - Pagina 28
Monografie Banca Tiriac - Pagina 29
Monografie Banca Tiriac - Pagina 30
Monografie Banca Tiriac - Pagina 31
Monografie Banca Tiriac - Pagina 32
Monografie Banca Tiriac - Pagina 33
Monografie Banca Tiriac - Pagina 34
Monografie Banca Tiriac - Pagina 35
Monografie Banca Tiriac - Pagina 36
Monografie Banca Tiriac - Pagina 37
Monografie Banca Tiriac - Pagina 38
Monografie Banca Tiriac - Pagina 39
Monografie Banca Tiriac - Pagina 40
Monografie Banca Tiriac - Pagina 41
Monografie Banca Tiriac - Pagina 42
Monografie Banca Tiriac - Pagina 43
Monografie Banca Tiriac - Pagina 44
Monografie Banca Tiriac - Pagina 45
Monografie Banca Tiriac - Pagina 46
Monografie Banca Tiriac - Pagina 47
Monografie Banca Tiriac - Pagina 48
Monografie Banca Tiriac - Pagina 49
Monografie Banca Tiriac - Pagina 50
Monografie Banca Tiriac - Pagina 51
Monografie Banca Tiriac - Pagina 52
Monografie Banca Tiriac - Pagina 53
Monografie Banca Tiriac - Pagina 54
Monografie Banca Tiriac - Pagina 55
Monografie Banca Tiriac - Pagina 56
Monografie Banca Tiriac - Pagina 57
Monografie Banca Tiriac - Pagina 58
Monografie Banca Tiriac - Pagina 59
Monografie Banca Tiriac - Pagina 60
Monografie Banca Tiriac - Pagina 61
Monografie Banca Tiriac - Pagina 62
Monografie Banca Tiriac - Pagina 63
Monografie Banca Tiriac - Pagina 64
Monografie Banca Tiriac - Pagina 65
Monografie Banca Tiriac - Pagina 66
Monografie Banca Tiriac - Pagina 67
Monografie Banca Tiriac - Pagina 68
Monografie Banca Tiriac - Pagina 69
Monografie Banca Tiriac - Pagina 70
Monografie Banca Tiriac - Pagina 71
Monografie Banca Tiriac - Pagina 72
Monografie Banca Tiriac - Pagina 73
Monografie Banca Tiriac - Pagina 74
Monografie Banca Tiriac - Pagina 75
Monografie Banca Tiriac - Pagina 76
Monografie Banca Tiriac - Pagina 77
Monografie Banca Tiriac - Pagina 78
Monografie Banca Tiriac - Pagina 79
Monografie Banca Tiriac - Pagina 80
Monografie Banca Tiriac - Pagina 81
Monografie Banca Tiriac - Pagina 82
Monografie Banca Tiriac - Pagina 83
Monografie Banca Tiriac - Pagina 84
Monografie Banca Tiriac - Pagina 85
Monografie Banca Tiriac - Pagina 86
Monografie Banca Tiriac - Pagina 87
Monografie Banca Tiriac - Pagina 88
Monografie Banca Tiriac - Pagina 89
Monografie Banca Tiriac - Pagina 90
Monografie Banca Tiriac - Pagina 91
Monografie Banca Tiriac - Pagina 92
Monografie Banca Tiriac - Pagina 93
Monografie Banca Tiriac - Pagina 94
Monografie Banca Tiriac - Pagina 95
Monografie Banca Tiriac - Pagina 96
Monografie Banca Tiriac - Pagina 97
Monografie Banca Tiriac - Pagina 98
Monografie Banca Tiriac - Pagina 99
Monografie Banca Tiriac - Pagina 100
Monografie Banca Tiriac - Pagina 101
Monografie Banca Tiriac - Pagina 102
Monografie Banca Tiriac - Pagina 103
Monografie Banca Tiriac - Pagina 104
Monografie Banca Tiriac - Pagina 105
Monografie Banca Tiriac - Pagina 106
Monografie Banca Tiriac - Pagina 107
Monografie Banca Tiriac - Pagina 108
Monografie Banca Tiriac - Pagina 109
Monografie Banca Tiriac - Pagina 110
Monografie Banca Tiriac - Pagina 111
Monografie Banca Tiriac - Pagina 112
Monografie Banca Tiriac - Pagina 113
Monografie Banca Tiriac - Pagina 114
Monografie Banca Tiriac - Pagina 115
Monografie Banca Tiriac - Pagina 116
Monografie Banca Tiriac - Pagina 117
Monografie Banca Tiriac - Pagina 118

Conținut arhivă zip

  • Monografie Banca Tiriac.doc

Alții au mai descărcat și

Monografie UniCedit Tiriac Bank

1. PREZENTAREA SOCIETĂŢII BNCARE.ISTORIC ŞI EVOLUŢIE Primele dovezi ale desfăşurării unei activităţi bancare pe teritoriul României au fost...

Lucrare de Practica - Monografie BRD

I. 1 SCURT ISTORIC Istoria BRD a început în 1923, odata cu înfiintarea prin lege a Societatii Nationale pentru Credit Industrial ca institutie...

Practica Bancara - BRD

CAPITOLUL 1 Prezentarea societatii bancare. Istoric si evolutie 1.1 Scurt istoric al Bancii Romane pentru Dezvoltare Istoria sistemului bancar...

Proiect de Practica - Realizat la BRD – GSG Agentia Pacurari-Vest

1. Sistemul informational bancar 1.1. Particularitatile sistemului informational bancar al BRD-GSG Sistemul informational bancar este constituit...

Monografie Banca Comerciala Romana

Capitolul 1.Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie 1.1 Momentul istoric al înfiinţării Anul 1990 consemnează începutul unui amplu...

Monografie Unicredit Tiriac Bank

Motivaţii pentru alegerea instituţiei în care s-a realizat Practica Motivul principal a fost alegerea unei institutii bancare in care eu mi-as...

Studiu Monografic la Unicredit Tiriac Bank

1.Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie UniCredit Ţiriac Bank este membră a Grupului UniCredit, o importantă instituţie financiară...

Monografie UniCredit Tiriac Bank

1. Prezentarea bancii UniCredit Tiriac Bank este membra a Grupului UniCredit, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a...

Ai nevoie de altceva?