Monografie Banca Tiriac

Imagine preview
(9/10 din 5 voturi)

Acest proiect trateaza Monografie Banca Tiriac.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 118 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Cocris Vasile

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

I.PREZENTAREA SOCIETATII BANCARE. ISTORIC SI EVOLUTIE 3
I.1.Profil 3
I.2.Misiune&Viziune 4
I.3. Scurt istoric 5
I.4. Evolutia Bancii Tiriac în sistemul bancar românesc 6
I.5. Forma si structura capitalului si a actionariatului 6
I.6.Reteaua nationala 11
I.7. Banci corespondente 11
I.8.Activitatea Bancii Tiriac: 12
I.9.Activitatea internationala. 13
I.10.Operatiuni bancare. 13
I.11.Conditii generale de afaceri ale bancii “Ion Triac” S.A. 13
I. 12. Componentele si raspunderile conducatorilor bancii,directorilor, directorilor adjuncti din Centrala conducerilor unitatilor operationale si ale celorlalti salariati care se angajeaza în operatiuni financiar-bancare în numele si în contul Bancii. 19
I.13. Competentele si raspunderile conducerii unitatilor operationale : 20
I.14. Sistemul de control al Bancii Comerciale “Ion Tiriac”. 22
II.ORGANIZAREA SOCIETATII BANCARE .SISTEMUL INFORMATIC BANCAR. 24
II.1.Organizarea centralei Bancii : 24
II.2.Organizarea unitatilor operationale 32
II.3. Atributiile sucursalelor si agentiilor. 33
II.4. Organigrama 44
II.5.Sistemul informational bancar 45
II.6.Prelucrarea automata a datelor in unitatile bancare 46
II.7.Perspective de modernizare a activitatilor bancare pe linia prelucrarii automate a datelor 48
II.8.Sistemul informatic bancar 51
Obiectivele sistemului informatic 51
Sisteme de codificare 52
Pincipalele etape în realizarea unui sistem informatic bancar distribuit. 53
Tipurile de date utilizate în sistemul informatic bancar: 54
Organizarea datelor 54
Gestiunea datelor 54
Infrastructura 54
Fazele de elaborare a SIB 55
Proceduri efective de lucru 56
Consideratii privind conditii tehnice de functionare 56
Prelucrarea automata a datelor 58
MoneyGram 60
III.CONTURILE BANCARE 61
III.1.Deschiderea conturilor 61
III.2.Operatiuni prin conturi 64
III.3. Închiderea conturilor 65
IV. PLASAMENTELE BANCARESI NON-BANCARE 67
V.DECONTAREA INTRA SI INTERBANCARA. OPERATIUNI CU NUMERAR 68
V.1.Instrumente de plata utilizate 68
Cecul 68
Biletul la ordin 70
Ordinul de plata 70
V.2.SISTEMUL DE DECONTARE AL BCIT 72
V.3.Decontarile intrabancare în cazul BCIT 74
V.4.Compensarea multilaterala a platilor interbancare fara numerar pe suport hartie 75
V.5.Activitatea bancara privind operatiunile cu numerar 85
V.6.Operatiunile de încasari în numerar 86
V.7.Operatiuni de plati în numerar 87
V.8.Moneda electronica 89
Scurt istoric al cardurilor. Cardul ca instrument de plata 89
Clasificarea cardurilor 90
Activitatea de emitere 91
VI. MARKETINGUL BANCAR 97
VI.1.Politica de marketing pe produs si pe clienti 97
VI.2.Politica de marketing institutional 99
VII CREDITAREA BANCARA. PERSOANE FIZICE SI AGENTI ECONOMICI 101
VII.1.Criterii luate în coniderare în decizia de creditare 101
VII.2. Principii ce stau la baza activitatii de creditare 102
VII.3.Tipuri de credite acordate de Banca Tiriac 103
A.Persoane fizice 104
B. Persoane juridice 114

Extras din document

Banca “Ion Tiriac” S.A functioneaza în baza autorizatiei nr. 427/14.03.1991 ,emisa de Banca Nationala la 11.12.1992 , in baza art.5 din Legea nr.31/1991.

Organizarea si conducerea Bancii este stabilita prin Actul constitutiv al Bancii (statutul si contractul de societate), in conformitate cu legislatia comerciala si cu respectarea Legii bancare nr.58/1998.

Durata de functionare a Bancii este de 50 de ani de la data emiterii autorizatiei de catre Banca Nationala a Romaniei ,Potrivit art.5 din statutul si din Contractul de societate .În perioada de functionare, Banca trebuie sa se identifice, potrivit art.21 din Legea bancara nr.58/1998 , în toate actele ei oficiale prin : firma sub care Banca este înmatriculata în registrul Comertului, capitalul social, adresa sediului principal, numarul si data înmatricularii în registrul bancar.

Banca este condusa de Adunarea Generala a Actionarilor si este administrata de Consiliul de Administratie,potrivit prevederilor Actului constitutive.Regulamentul de functionare, structura de organizare a Bancii,numarul de posturi, precum si normele de lucru privind operatiile Bancii, sunt aprobate de Consiliul de Administratie.

Pentru fixarea cadrului care sa armonizeze legaturile si raporturile între structurile pe care le contine organizarea raspunderii, pe de alta parte, s-a elaborat prezentul Regulament de functionare a Bancii Comerciale “Ion Tiriac”S.A.

I.1.Profil

Recunoscuta ca una dintre principalele banci private din România, Banca Tiriac se situeaza în rândul primelor banci comerciale românesti din punct de vedere al volumului activelor si al capitalului propriu. În principal Banca Tiriac activeaza pe piata ca o banca de retail oferind o gama variata de produse si servicii bancare entitatilor juridice si populatiei. Portofoliul de clienti al bancii este alcatuit din persoane fizice, companii private cu cifra de afaceri medie si mare, IMM-uri, companii din sectorul de stat si alte institutii financiare.

Banca Tiriac doreste sa se implice activ pe piata bancara din România prin oferirea de produse si servicii de calitate care sa întruneasca cerintele clientilor. Introducerea de produse noi si inovatoare adresate unor segmente de piata bine determinate si utilizând canale de distributie moderne, constituie o permanenta preocupare a stabilit obiective clare, care sa asigure o crestere echilibrata si o profitabilitate stabila, un standard ridicat de performanta si integritate în toate operatiunile pe care le deruleaza.

Banca Tiriac doreste sa fie recunoscuta pentru excelenta, încredere si spirit inovator în toate actiunile pe care le întreprinde, si pentru integritate, flexibilitate si profesionalism în relatiile de afaceri cu clientii.a bancii.

Banca Tiriac este constienta de responsabilitatile care îi revin într-o societate aflata în plin proces de tranzitie. În acest sens, banca

I.2.Misiune&Viziune

VIZIUNE

Banca Tiriac doreste sa fie recunoscuta ca o institutie de marca, orientata catre client, care ofera produse financiar-bancare integrate, inovatoare si de calitate adresate deopotriva persoanelor fizice si juridice, inclusiv IMM-urilor.

MISIUNE

Banca Tiriac urmareste maximizarea valorii actiunilor, asigurând un optim de convergenta între interesele clientilor, ale salariatilor si actionarilor sai.

Cuvânt înainte al Presedintelui bancii:

„Stimati Clienti,

Bine ati venit la Banca Tiriac !

Istoria Bancii Tiriac începe în anul 1990 când binecunoscutul om de afaceri Ion Tiriac împreuna cu partenerii sai a avut initiativa înfiintarii primei banci cu capital privat din România, în dorinta de a contribui la succesul tranzitiei la economia de piata. Curajul, viziunea si încrederea deplina în succes a initiatorilor au impus Banca Tiriac pe scena financiar-bancara din România.

Într-o economie aflata în plin proces de transformare un rol important revine bancilor atât ca suport al dezvoltarii, cât si ca motor al schimbarii.

Suntem angajati în crearea unor relatii pe termen lung cu clientii nostri, bazate pe respect, profesionalism, integritate si oferirea unor servicii de calitate .

Intrarea în noul mileniu a fost marcata de lansarea unui plan de afaceri ambitios, al carui obiectiv major de transformare a bancii într-o institutie moderna si eficienta aliniata la noua dinamica a pietii financiar-bancare, a fost atins.

În perioada 2003-2005 Banca Tiriac va continua sa îsi consolideze pozitia câstigata de participant major la functionarea si dezvoltarea sistemului bancar din România. Ne vom concentra pe cresterea cotei de piata pentru operatiunile de retail aplicând o strategie bazata pe lansarea de produse noi adresate tuturor categoriilor de clienti persoane fizice. Companiile vor ramâne o prioritate în strategia bancii si vor beneficia de servicii financiare integrate, complexe, perfect adaptate necesitatilor de afaceri.

Ne concentram toate resursele pentru a oferi clientior nostri solutii financiare de calitate la standarde profesionale recunoscute.

Implementarea unei noi structuri organizatorice, întarirea echipei de conducere si reorganizarea activitatii bancare interne au avut ca rezultat oferirea de servicii de calitate ambelor segmente de clienti ai bancii: persoane fizice si juridice. În prezent suntem în masura sa asiguram o relatie directa cu clientii nostri companii prin echipa noastra de "relationship management".

Semnarea acordului de colaborare strategica cu Allianz Tiriac pentru dezvoltarea unui program de bancassurance deschide noi oportunitati în sensul diversificarii produselor si eficientizarii serviciilor oferite de cei doi parteneri pe piata financiara româneasca.

Accentuarea competitiei a schimbat optica asupra modului traditional de operare si a impus bancilor o permanenta preocupare în sensul adaptarii la noile tehnologii aflate în continua dezvoltare.

Gama de servicii si produse a bancii a fost permanent extinsa ca raspuns la cerintele de servicii financiare ale clientilor nostri.

Banca Tiriac a implementat în premiera în România un sistem central IT modern care utilizeaza solutia universala Equation DBA dezvoltata de Misys. Noul sistem permite procesarea centralizata si în timp real a operatiunilor.

Am implementat, de asemenea în premiera pentru piata româneasca, o interfata on-line între sistemul de carduri si sistemul central al bancii care permite efectuarea tranzactiilor pe card direct prin Contul Curent/Contul Central. În plus am extins reteaua de ATM-uri si POS-uri. În consecinta sunt create premisele de a utiliza pentru serviciile si produsele oferite de Banca Tiriac canale de distributie moderne.

Noi evaluam performanta prin contributia adusa la succesul pe termen lung al clientilor nostri.

Serviciile bancare sunt standard în toata lumea. Totusi calitatea acestora si relatia pe care reusesti sa o construiesti cu clientul le diferentiaza. Punerea în practica a acestui concept constituie un obiectiv principal al Bancii Tiriac.

Credem ca premisa succesului în secolul 21 o reprezinta si calitatea capitalului uman.

Banca Tiriac a dezvoltat un program de pregatire permanenta a personalului bancii, dublat de preocuparea pentru dezvoltarea carierei.

Suntem constienti ca o forta de munca stabila este esentiala pentru dezvoltarea unor relatii de lunga durata cu clientii nostri.

Daca sunteti in cautarea celei mai bune solutii financiare pentru dumneavoastra va invitam sa ne vizitati la oricare dintre sucursalele si agentiile Bancii Tiriac.

Fisiere in arhiva (1):

  • Monografie Banca Tiriac.doc

Alte informatii

De nota 9,50!! Bafta