Monografie Banca Țiriac

Proiect
9/10 (5 voturi)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 118 în total
Cuvinte : 44303
Mărime: 2.22MB (arhivat)
Publicat de: Costica M.
Puncte necesare: 9
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Cocris Vasile
De nota 9,50!! Bafta

Cuprins

  1. I.PREZENTAREA SOCIETATII BANCARE. ISTORIC SI EVOLUTIE 3
  2. I.1.Profil 3
  3. I.2.Misiune&Viziune 4
  4. I.3. Scurt istoric 5
  5. I.4. Evolutia Bancii Tiriac în sistemul bancar românesc 6
  6. I.5. Forma si structura capitalului si a actionariatului 6
  7. I.6.Reteaua nationala 11
  8. I.7. Banci corespondente 11
  9. I.8.Activitatea Bancii Tiriac: 12
  10. I.9.Activitatea internationala. 13
  11. I.10.Operatiuni bancare. 13
  12. I.11.Conditii generale de afaceri ale bancii “Ion Triac” S.A. 13
  13. I. 12. Componentele si raspunderile conducatorilor bancii,directorilor, directorilor adjuncti din Centrala conducerilor unitatilor operationale si ale celorlalti salariati care se angajeaza în operatiuni financiar-bancare în numele si în contul Bancii. 19
  14. I.13. Competentele si raspunderile conducerii unitatilor operationale : 20
  15. I.14. Sistemul de control al Bancii Comerciale “Ion Tiriac”. 22
  16. II.ORGANIZAREA SOCIETATII BANCARE .SISTEMUL INFORMATIC BANCAR. 24
  17. II.1.Organizarea centralei Bancii : 24
  18. II.2.Organizarea unitatilor operationale 32
  19. II.3. Atributiile sucursalelor si agentiilor. 33
  20. II.4. Organigrama 44
  21. II.5.Sistemul informational bancar 45
  22. II.6.Prelucrarea automata a datelor in unitatile bancare 46
  23. II.7.Perspective de modernizare a activitatilor bancare pe linia prelucrarii automate a datelor 48
  24. II.8.Sistemul informatic bancar 51
  25. Obiectivele sistemului informatic 51
  26. Sisteme de codificare 52
  27. Pincipalele etape în realizarea unui sistem informatic bancar distribuit. 53
  28. Tipurile de date utilizate în sistemul informatic bancar: 54
  29. Organizarea datelor 54
  30. Gestiunea datelor 54
  31. Infrastructura 54
  32. Fazele de elaborare a SIB 55
  33. Proceduri efective de lucru 56
  34. Consideratii privind conditii tehnice de functionare 56
  35. Prelucrarea automata a datelor 58
  36. MoneyGram 60
  37. III.CONTURILE BANCARE 61
  38. III.1.Deschiderea conturilor 61
  39. III.2.Operatiuni prin conturi 64
  40. III.3. Închiderea conturilor 65
  41. IV. PLASAMENTELE BANCARESI NON-BANCARE 67
  42. V.DECONTAREA INTRA SI INTERBANCARA. OPERATIUNI CU NUMERAR 68
  43. V.1.Instrumente de plata utilizate 68
  44. Cecul 68
  45. Biletul la ordin 70
  46. Ordinul de plata 70
  47. V.2.SISTEMUL DE DECONTARE AL BCIT 72
  48. V.3.Decontarile intrabancare în cazul BCIT 74
  49. V.4.Compensarea multilaterala a platilor interbancare fara numerar pe suport hartie 75
  50. V.5.Activitatea bancara privind operatiunile cu numerar 85
  51. V.6.Operatiunile de încasari în numerar 86
  52. V.7.Operatiuni de plati în numerar 87
  53. V.8.Moneda electronica 89
  54. Scurt istoric al cardurilor. Cardul ca instrument de plata 89
  55. Clasificarea cardurilor 90
  56. Activitatea de emitere 91
  57. VI. MARKETINGUL BANCAR 97
  58. VI.1.Politica de marketing pe produs si pe clienti 97
  59. VI.2.Politica de marketing institutional 99
  60. VII CREDITAREA BANCARA. PERSOANE FIZICE SI AGENTI ECONOMICI 101
  61. VII.1.Criterii luate în coniderare în decizia de creditare 101
  62. VII.2. Principii ce stau la baza activitatii de creditare 102
  63. VII.3.Tipuri de credite acordate de Banca Tiriac 103
  64. A.Persoane fizice 104
  65. B. Persoane juridice 114

Extras din proiect

Banca “Ion Tiriac” S.A functioneaza în baza autorizatiei nr. 427/14.03.1991 ,emisa de Banca Nationala la 11.12.1992 , in baza art.5 din Legea nr.31/1991.

Organizarea si conducerea Bancii este stabilita prin Actul constitutiv al Bancii (statutul si contractul de societate), in conformitate cu legislatia comerciala si cu respectarea Legii bancare nr.58/1998.

Durata de functionare a Bancii este de 50 de ani de la data emiterii autorizatiei de catre Banca Nationala a Romaniei ,Potrivit art.5 din statutul si din Contractul de societate .În perioada de functionare, Banca trebuie sa se identifice, potrivit art.21 din Legea bancara nr.58/1998 , în toate actele ei oficiale prin : firma sub care Banca este înmatriculata în registrul Comertului, capitalul social, adresa sediului principal, numarul si data înmatricularii în registrul bancar.

Banca este condusa de Adunarea Generala a Actionarilor si este administrata de Consiliul de Administratie,potrivit prevederilor Actului constitutive.Regulamentul de functionare, structura de organizare a Bancii,numarul de posturi, precum si normele de lucru privind operatiile Bancii, sunt aprobate de Consiliul de Administratie.

Pentru fixarea cadrului care sa armonizeze legaturile si raporturile între structurile pe care le contine organizarea raspunderii, pe de alta parte, s-a elaborat prezentul Regulament de functionare a Bancii Comerciale “Ion Tiriac”S.A.

I.1.Profil

Recunoscuta ca una dintre principalele banci private din România, Banca Tiriac se situeaza în rândul primelor banci comerciale românesti din punct de vedere al volumului activelor si al capitalului propriu. În principal Banca Tiriac activeaza pe piata ca o banca de retail oferind o gama variata de produse si servicii bancare entitatilor juridice si populatiei. Portofoliul de clienti al bancii este alcatuit din persoane fizice, companii private cu cifra de afaceri medie si mare, IMM-uri, companii din sectorul de stat si alte institutii financiare.

Banca Tiriac doreste sa se implice activ pe piata bancara din România prin oferirea de produse si servicii de calitate care sa întruneasca cerintele clientilor. Introducerea de produse noi si inovatoare adresate unor segmente de piata bine determinate si utilizând canale de distributie moderne, constituie o permanenta preocupare a stabilit obiective clare, care sa asigure o crestere echilibrata si o profitabilitate stabila, un standard ridicat de performanta si integritate în toate operatiunile pe care le deruleaza.

Banca Tiriac doreste sa fie recunoscuta pentru excelenta, încredere si spirit inovator în toate actiunile pe care le întreprinde, si pentru integritate, flexibilitate si profesionalism în relatiile de afaceri cu clientii.a bancii.

Banca Tiriac este constienta de responsabilitatile care îi revin într-o societate aflata în plin proces de tranzitie. În acest sens, banca

I.2.Misiune&Viziune

VIZIUNE

Banca Tiriac doreste sa fie recunoscuta ca o institutie de marca, orientata catre client, care ofera produse financiar-bancare integrate, inovatoare si de calitate adresate deopotriva persoanelor fizice si juridice, inclusiv IMM-urilor.

MISIUNE

Banca Tiriac urmareste maximizarea valorii actiunilor, asigurând un optim de convergenta între interesele clientilor, ale salariatilor si actionarilor sai.

Cuvânt înainte al Presedintelui bancii:

„Stimati Clienti,

Bine ati venit la Banca Tiriac !

Istoria Bancii Tiriac începe în anul 1990 când binecunoscutul om de afaceri Ion Tiriac împreuna cu partenerii sai a avut initiativa înfiintarii primei banci cu capital privat din România, în dorinta de a contribui la succesul tranzitiei la economia de piata. Curajul, viziunea si încrederea deplina în succes a initiatorilor au impus Banca Tiriac pe scena financiar-bancara din România.

Într-o economie aflata în plin proces de transformare un rol important revine bancilor atât ca suport al dezvoltarii, cât si ca motor al schimbarii.

Suntem angajati în crearea unor relatii pe termen lung cu clientii nostri, bazate pe respect, profesionalism, integritate si oferirea unor servicii de calitate .

Intrarea în noul mileniu a fost marcata de lansarea unui plan de afaceri ambitios, al carui obiectiv major de transformare a bancii într-o institutie moderna si eficienta aliniata la noua dinamica a pietii financiar-bancare, a fost atins.

În perioada 2003-2005 Banca Tiriac va continua sa îsi consolideze pozitia câstigata de participant major la functionarea si dezvoltarea sistemului bancar din România. Ne vom concentra pe cresterea cotei de piata pentru operatiunile de retail aplicând o strategie bazata pe lansarea de produse noi adresate tuturor categoriilor de clienti persoane fizice. Companiile vor ramâne o prioritate în strategia bancii si vor beneficia de servicii financiare integrate, complexe, perfect adaptate necesitatilor de afaceri.

Ne concentram toate resursele pentru a oferi clientior nostri solutii financiare de calitate la standarde profesionale recunoscute.

Implementarea unei noi structuri organizatorice, întarirea echipei de conducere si reorganizarea activitatii bancare interne au avut ca rezultat oferirea de servicii de calitate ambelor segmente de clienti ai bancii: persoane fizice si juridice. În prezent suntem în masura sa asiguram o relatie directa cu clientii nostri companii prin echipa noastra de "relationship management".

Semnarea acordului de colaborare strategica cu Allianz Tiriac pentru dezvoltarea unui program de bancassurance deschide noi oportunitati în sensul diversificarii produselor si eficientizarii serviciilor oferite de cei doi parteneri pe piata financiara româneasca.

Accentuarea competitiei a schimbat optica asupra modului traditional de operare si a impus bancilor o permanenta preocupare în sensul adaptarii la noile tehnologii aflate în continua dezvoltare.

Gama de servicii si produse a bancii a fost permanent extinsa ca raspuns la cerintele de servicii financiare ale clientilor nostri.

Banca Tiriac a implementat în premiera în România un sistem central IT modern care utilizeaza solutia universala Equation DBA dezvoltata de Misys. Noul sistem permite procesarea centralizata si în timp real a operatiunilor.

Am implementat, de asemenea în premiera pentru piata româneasca, o interfata on-line între sistemul de carduri si sistemul central al bancii care permite efectuarea tranzactiilor pe card direct prin Contul Curent/Contul Central. În plus am extins reteaua de ATM-uri si POS-uri. În consecinta sunt create premisele de a utiliza pentru serviciile si produsele oferite de Banca Tiriac canale de distributie moderne.

Noi evaluam performanta prin contributia adusa la succesul pe termen lung al clientilor nostri.

Serviciile bancare sunt standard în toata lumea. Totusi calitatea acestora si relatia pe care reusesti sa o construiesti cu clientul le diferentiaza. Punerea în practica a acestui concept constituie un obiectiv principal al Bancii Tiriac.

Credem ca premisa succesului în secolul 21 o reprezinta si calitatea capitalului uman.

Banca Tiriac a dezvoltat un program de pregatire permanenta a personalului bancii, dublat de preocuparea pentru dezvoltarea carierei.

Suntem constienti ca o forta de munca stabila este esentiala pentru dezvoltarea unor relatii de lunga durata cu clientii nostri.

Daca sunteti in cautarea celei mai bune solutii financiare pentru dumneavoastra va invitam sa ne vizitati la oricare dintre sucursalele si agentiile Bancii Tiriac.

Preview document

Monografie Banca Țiriac - Pagina 1
Monografie Banca Țiriac - Pagina 2
Monografie Banca Țiriac - Pagina 3
Monografie Banca Țiriac - Pagina 4
Monografie Banca Țiriac - Pagina 5
Monografie Banca Țiriac - Pagina 6
Monografie Banca Țiriac - Pagina 7
Monografie Banca Țiriac - Pagina 8
Monografie Banca Țiriac - Pagina 9
Monografie Banca Țiriac - Pagina 10
Monografie Banca Țiriac - Pagina 11
Monografie Banca Țiriac - Pagina 12
Monografie Banca Țiriac - Pagina 13
Monografie Banca Țiriac - Pagina 14
Monografie Banca Țiriac - Pagina 15
Monografie Banca Țiriac - Pagina 16
Monografie Banca Țiriac - Pagina 17
Monografie Banca Țiriac - Pagina 18
Monografie Banca Țiriac - Pagina 19
Monografie Banca Țiriac - Pagina 20
Monografie Banca Țiriac - Pagina 21
Monografie Banca Țiriac - Pagina 22
Monografie Banca Țiriac - Pagina 23
Monografie Banca Țiriac - Pagina 24
Monografie Banca Țiriac - Pagina 25
Monografie Banca Țiriac - Pagina 26
Monografie Banca Țiriac - Pagina 27
Monografie Banca Țiriac - Pagina 28
Monografie Banca Țiriac - Pagina 29
Monografie Banca Țiriac - Pagina 30
Monografie Banca Țiriac - Pagina 31
Monografie Banca Țiriac - Pagina 32
Monografie Banca Țiriac - Pagina 33
Monografie Banca Țiriac - Pagina 34
Monografie Banca Țiriac - Pagina 35
Monografie Banca Țiriac - Pagina 36
Monografie Banca Țiriac - Pagina 37
Monografie Banca Țiriac - Pagina 38
Monografie Banca Țiriac - Pagina 39
Monografie Banca Țiriac - Pagina 40
Monografie Banca Țiriac - Pagina 41
Monografie Banca Țiriac - Pagina 42
Monografie Banca Țiriac - Pagina 43
Monografie Banca Țiriac - Pagina 44
Monografie Banca Țiriac - Pagina 45
Monografie Banca Țiriac - Pagina 46
Monografie Banca Țiriac - Pagina 47
Monografie Banca Țiriac - Pagina 48
Monografie Banca Țiriac - Pagina 49
Monografie Banca Țiriac - Pagina 50
Monografie Banca Țiriac - Pagina 51
Monografie Banca Țiriac - Pagina 52
Monografie Banca Țiriac - Pagina 53
Monografie Banca Țiriac - Pagina 54
Monografie Banca Țiriac - Pagina 55
Monografie Banca Țiriac - Pagina 56
Monografie Banca Țiriac - Pagina 57
Monografie Banca Țiriac - Pagina 58
Monografie Banca Țiriac - Pagina 59
Monografie Banca Țiriac - Pagina 60
Monografie Banca Țiriac - Pagina 61
Monografie Banca Țiriac - Pagina 62
Monografie Banca Țiriac - Pagina 63
Monografie Banca Țiriac - Pagina 64
Monografie Banca Țiriac - Pagina 65
Monografie Banca Țiriac - Pagina 66
Monografie Banca Țiriac - Pagina 67
Monografie Banca Țiriac - Pagina 68
Monografie Banca Țiriac - Pagina 69
Monografie Banca Țiriac - Pagina 70
Monografie Banca Țiriac - Pagina 71
Monografie Banca Țiriac - Pagina 72
Monografie Banca Țiriac - Pagina 73
Monografie Banca Țiriac - Pagina 74
Monografie Banca Țiriac - Pagina 75
Monografie Banca Țiriac - Pagina 76
Monografie Banca Țiriac - Pagina 77
Monografie Banca Țiriac - Pagina 78
Monografie Banca Țiriac - Pagina 79
Monografie Banca Țiriac - Pagina 80
Monografie Banca Țiriac - Pagina 81
Monografie Banca Țiriac - Pagina 82
Monografie Banca Țiriac - Pagina 83
Monografie Banca Țiriac - Pagina 84
Monografie Banca Țiriac - Pagina 85
Monografie Banca Țiriac - Pagina 86
Monografie Banca Țiriac - Pagina 87
Monografie Banca Țiriac - Pagina 88
Monografie Banca Țiriac - Pagina 89
Monografie Banca Țiriac - Pagina 90
Monografie Banca Țiriac - Pagina 91
Monografie Banca Țiriac - Pagina 92
Monografie Banca Țiriac - Pagina 93
Monografie Banca Țiriac - Pagina 94
Monografie Banca Țiriac - Pagina 95
Monografie Banca Țiriac - Pagina 96
Monografie Banca Țiriac - Pagina 97
Monografie Banca Țiriac - Pagina 98
Monografie Banca Țiriac - Pagina 99
Monografie Banca Țiriac - Pagina 100
Monografie Banca Țiriac - Pagina 101
Monografie Banca Țiriac - Pagina 102
Monografie Banca Țiriac - Pagina 103
Monografie Banca Țiriac - Pagina 104
Monografie Banca Țiriac - Pagina 105
Monografie Banca Țiriac - Pagina 106
Monografie Banca Țiriac - Pagina 107
Monografie Banca Țiriac - Pagina 108
Monografie Banca Țiriac - Pagina 109
Monografie Banca Țiriac - Pagina 110
Monografie Banca Țiriac - Pagina 111
Monografie Banca Țiriac - Pagina 112
Monografie Banca Țiriac - Pagina 113
Monografie Banca Țiriac - Pagina 114
Monografie Banca Țiriac - Pagina 115
Monografie Banca Țiriac - Pagina 116
Monografie Banca Țiriac - Pagina 117
Monografie Banca Țiriac - Pagina 118

Conținut arhivă zip

  • Monografie Banca Tiriac.doc

Alții au mai descărcat și

Operațiuni bancare cu clientela cu exemplificare la BancPost

I. INTRODUCERE 1.1. INTRODUCERE Potrivit Legii 58/1998 privind activitatea bancara art. 1. activitatea bancarã în România se desfãsoarã prin...

Practică bancară - BRD

CAPITOLUL 1 Prezentarea societatii bancare. Istoric si evolutie 1.1 Scurt istoric al Bancii Romane pentru Dezvoltare Istoria sistemului bancar...

Monografie BRD 2012

Cap 1. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie BRD – Groupe Société Générale SA este o societate pe acţiuni admisă la tranzacţionare...

Practică Banc Post - Agenția Piața Voievozilor, Iași

CAP.I PREZENTAREA BANCPOST Bancpost a fost înfiinţată la 1 iulie 1991, cu un capital social de 226 milioane lei, în urma reorganizării sectorului...

Monografie bancară - Unicredit Țiriac Bank

1. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie UniCredit Ţiriac Bank este o bancă a cărei activitate desfăşurată este de tip universal,...

Prezentarea Unicredit Țiriac Bank

I. Prezentarea entitatii UniCredit Tiriac Bank SA In anul 2006 la sfarsitul lunii mai, s-a finalizat tranzactia care a dus la fuziunea prin...

Caiet Practică BRD Agenția Fălticeni

1.Sistemul informaţional bancar 1.1 Organizarea societăţii bancare 1.1.1 Context general Grupul reprezintă ansamblul unităţilor operative din...

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

Te-ar putea interesa și

Monografie Unicedit Țiriac Bank

1. PREZENTAREA SOCIETĂŢII BNCARE.ISTORIC ŞI EVOLUŢIE Primele dovezi ale desfăşurării unei activităţi bancare pe teritoriul României au fost...

Monografie Banca Țiriac

MOMENTUL ISTORIC AL ÎNFIINŢĂRII HVB ŢIRIAC BANK DATE INFORMATIVE: Adresă: Strada Nerva Traian 3 bl. Complex M101, Bucureşti 031041 Sector 3,...

Tehnica și evidența operațiunilor bancare la Unicredit Țiriac Bank Iași

I. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie 1.1. Momentul istoric UniCredit Ţiriac Bank este membră a Grupului UniCredit, unul dintre...

Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank

1.Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie UniCredit Ţiriac Bank este membră a Grupului UniCredit, o importantă instituţie financiară...

Lucrare de practică Unicredit Țiriac Bank - operațiuni de creditare

1.1. Principii şi condiţii generale de creditare Prudenţa bancară este principiul fundamental de politică bancară ce caracterizează întreaga...

Monografie Banca Țiriac

Cap. 1 Prezentarea societatii bancare. Istoric si evolutie 1.1 Moment istoric Banca Tiriac , o prezentã activã pe piata financiarã româneascã,...

Monografie Țiriac Bank - economie bancară

CAPITOLUL 1 PREZENTARE UNICREDIT TIRIAC BANK 1.1 Istoric Istoria Băncii Tiriac începe în anul 1990 când binecunoscutul om de afaceri Ion Tiriac...

Studiu monografic Țiriac Bank

1. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie. UniCredit Ţiriac Bank este membrã a Grupului UniCredit, o importantã instituţie financiarã...

Ai nevoie de altceva?