Monografie UniCedit Tiriac Bank

Imagine preview
(10/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Monografie UniCedit Tiriac Bank.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 148 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 10 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

CUPRINS
CUPRINS 2
1. PREZENTAREA SOCIETĂŢII BNCARE.ISTORIC ŞI EVOLUŢIE 3
1.1.Momentul istoric 5
1.2.Principalele etape din evoluţia băncii în cadrul sistemului bancar românesc 6
1.3. Forma şi structura capitalului şi acţionariatului 10
1.4.Principalele funcţii, activităţi şi operaţiuni bancare intreprinse de UniCredit Ţiriac 13
1.5. Cadrul legislativ general şi specific 14
1.6. Organisme de control si reglemantare 14
2. ORGANIZAREA SOCIETĂŢII BANCARE. ISTORIC ŞI EVOLUŢIE 18
2.1. Unicredit Group Bank – Austria Creditanstalt 18
2.2. Unicredit România – Sucursale şi Agenţii 19
2.3. Sistemul informaţional bancar şi automatizarea operţiunilor bancare 23
3.CONTURILE BANCARE 27
3.1. Deschiderea contului curent 27
3.2 Documente necesare a fi prezentate de către clientul persoană fizică 30
3.3. Deschiderea conturilor de capital 33
3.4.Conturi de depozit 34
3.5. Operatiuni prin conturi 37
3.6. Derularea relaţiilor de afaceri 42
3.7. Garanţii suplimentare 45
3.8. Dobânda 47
3.9. Încasare, plăţişi scontare, cambia şi cecuri 48
3.10. Transmiterea datelor de la/către terţi 49
3.11. Incidente în funcţionarea conturilor bancare 51
3.12. Închiderea conturilor 52
3.13. Circuitul documentelor 53
4. PLASAMENTELE BANCARE ŞI NON-BANCARE 54
4.1. Plasamentele bancare 54
4.2. Plasamente monetare 57
4.3. Plasamente financiare 59
5. DECONTAREA INTRA ŞI INTERBANCARĂ. 62
OPERAŢIUNILE CU NUMERAR 62
5.1. Instrumente de plată utilizate 62
5.2. Compensarea multilaterală a plăţilor interbancare 72
5.3. Operaţiuni cu numerar 76
5.4. Moneda electronică 78
6. MARKETINGUL BANCAR 91
7. CREDITAREA BANCARĂ 100
7.1. Credite acordate persoanelor fizice 100
7.2. Credite acordate persoanelor juridice 135
8. INSTRUMENTE MODERNE DE PLATĂ 138
8.1. Aplicaţii şi instrumente electronice pentru plăţi şi reconciliere 138
8.2. Telephone Service 138
8.3.Carduri 139
8.4.Online-banking 145
BIBLIOGRAFIE 148

Extras din document

1. PREZENTAREA SOCIETĂŢII BNCARE.ISTORIC ŞI EVOLUŢIE

Primele dovezi ale desfăşurării unei activităţi bancare pe teritoriul României au fost descoperite între anii 1786 – 1855, reprezentând 55 de plăci de piatră, găsite într-o zonă de mină aurifere. Aceste plăci datau din perioada Daciei Traiane şi conţin detalii referitoare la contractul privind înfiinţarea unei instituţii bancare.

Sistemul bancar in România este structurat pe doua niveluri:

- Banca centrală

- Instituţile de credit, cărora prin lege, li s-a acordat statutul de bănci.

UniCredit Ţiriac Bank este membră a Grupului UniCredit, unul dintre cei mai importanţi jucători de pe piaţa europeană a serviciilor financiare, cu o reţea de 7,200 de sucursale în 20 de ţări. UniCredit Ţiriac Bank este o bancă universală ce oferă produse şi servicii calitative la standarde internaţionale atât persoanelor fizice, companiilor mici şi mijlocii, cât şi marilor corporaţii multinaţionale din România.

În plus, clienţii UniCredit Ţiriac Bank beneficiază de toate avantajele oferite de o reţea extinsă, la care se adaugă avantajul cunoaşterii pieţei locale şi cel al apartenenţei la un important grup bancar. Pentru UniCredit Ţiriac Bank, cele mai importante aspecte sunt succesul clienţilor săi şi valoarea adăugată pe care o oferă acestora. Consultanţii bancari au expertiza necesară pentru a oferi soluţii bancare excelente clienţilor din ţară şi de peste hotare, construind cu aceştia o legătură profesională bazată pe încredere reciprocă.

Încrederea este clădită atât prin competenţa consultanţilor băncii, cât şi prin apropierea de clienţi şi capacitatea angajaţilor băncii de a identifica la timp necesităţilor acestora. UniCredit Ţiriac Bank este întotdeauna la dispoziţia clienţilor din România, Austria, Italia, Germania, din Europa Centrală şi de Est şi din întreaga lume – o prezenţă geografică solidă pe care se poate construi în continuare povestea de succes a băncii.

MISIUNE:

UniCredit Ţiriac Bank este unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din Europa, ce se dedică cu pasiune creării unui nou concept de servicii bancare prin efortul constant de a oferi clienţilor soluţii financiare noi. Reputaţia băncii s-a construit pe încredere, responsabilitatea pentru rezultate şi calitatea în afaceri.

Clienţii UniCredit Ţiriac Bank

UniCredit Ţiriac Bank se doreşte a fi Banca Preferată a clienţilor ei. Vine în întâmpinarea clienţilor cu mai mult decât simple produse şi servicii financiare, gândind din perspectiva lor şi în interesul fiecăruia dintre ei. Relaţia cu clienţii este construită pe încredere şi pe o cultură a serviciilor bancare puternic înrădăcinată, cu misiunea de a construi împreună o legătură reciproc benefică, bazată pe calitate, încredere reciprocă, expertiză şi transparenţă.

Angajatii UniCredit Ţiriac Bank

UniCredit Ţiriac Bank asigură perfecţionarea şi evoluţia profesională a oamenilor din UniCredit Group, recunoscându-le meritele pe baza realizărilor profesionale; obiectivul lor este să fie angajatorul ideal pentru oameni capabili, motivaţi, liberi să îşi exprime liber opiniile. Ei sunt dedicaţi angajaţilor lor, pe care îi tratează cu respect. UniCredit Ţiriac Bank promovează respectul pentru diversitatea culturilor şi a tradiţiilor din cadrul Grupului. Principiul libertăţii civile – libertatea religioasă, politică, sexuală şi culturală – trebuie întotdeauna respectat.

Valori

Setul de valori al UniCredit Ţiriac Bank este un produs al tuturor culturilor organizaţionale din băncile şi companiile cu care s-a intersectat de-a lungul activităţii ei. Deşi sunt diferite, aceste culturi au în comun o cunoaştere profundă a evoluţiei pieţei, un angajament durabil pentru a spori valoarea adăugată oferită, responsabilitate socială, precum şi dezvoltarea oamenilor şi o atenţie deosebită acordată clientului.

Pentru a-şi îndeplini misiunea şi a-şi afirma identitatea, banca continuă să se ghideze după principii împărtăşite cu convingere.

Imaginea nr. 1

Sursa: www.unicredit-tiriac.ro

Cele şase valori fundamentale care stau la baza integrităţii corporatiste trebuie să influenţeze comportamentul tuturor oamenilor din UniCredit în interacţiunea cu partenerii, inclusiv instituţii cum ar fi autorităţi guvernamentale şi oficialităţi publice.

- Sigla - Construcţia vizuală a identităţii

Sigla păstrează elemente semnificative din identitatea băncilor care contribuie la formarea celei noi:

- culoarea roşie si sfera conţinând cifra 1 simbolizează: dinamism, energie, inovaţie, putere şi încredere, dorinţă de perfecţiune;

- sfera împreună cu numele UniCredit subliniază apartenenţa la Grupul UniCredit, unul din grupurile financiare de top din Europa;

- numele Ţiriac aduce recunoaşterea unui nume puternic pe piaţa bancară românească, în special de către persoanele fizice;

Iar alăturarea celor 2 nume subliniază un echilibru stabil dat de cunoaşterea pieţei locale completată de experienţa internaţională.

Fisiere in arhiva (1):

  • Monografie UniCedit Tiriac Bank.doc