Monografie Unicredit Țiriac Bank

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 94 în total
Cuvinte : 32720
Mărime: 222.64KB (arhivat)
Cost: 9 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Bogdan Capraru

Cuprins

1. Prezentarea bancii

• Istoric si evolutie

• Structura actionariatului

• Misiunea UniCredit Tiriac Bank

• Functii, activitati,operatiuni

• Cadru juridic

2. Sistemul informational bancar

• Organizarea societatii bancare

• Atributiile unitatilor operationale

• Sistemul informational in care este implicata banca

• Sistemul informatic-programe informatice utilizate

• Circuitul documentelor corespunzatoare anumitor lucrari , operatiuni

3. Deschiderea si functionarea conturilor bancare

• Proceduri pentru deschiderea conturilor

• Conturile puse la dispozitia clientilor persoane fizice si juridice

• Operatiuni derulate prin conturi

• Incidente in functionarea conturilor

• Inchiderea de cont

4. Operatiunile bancare cu numerar

• Organizarea operatiunilor bancare cu numerar

• Instrumente utilizate in derularea operatiunilor de incasari si plati

5. Decontarile fara numerar

• Modalitati si instrumente utilizate in activitatile de decontare

• Decontarea pe baza ordinului de plata si a cecului

• Decontarea pe baza cambiei si biletului la ordin

• Compensarea multilaterala a platilor

• Online Banking

6. Instrumente moderne de plata

• Avantaje si dezavantaje ale cardurilor

• Diferentele dintre carti de debit si carti de credit

• Tipurile de carduri emise de banca

• Emiterea si intretinerea cardurilor;

• Alte operatiuni referitoare la carduri

• Operarea cu moneda electronica – derularea platii prin carti bancare

• Documente utilizate si circuitul acestora

7. Operatiunile de creditare bancara

• Categorii de credite acordate

• Analiza si evaluarea criteriilor luate in considerare in decizia de creditare

8. Bibliografie

Extras din document

1. Prezentarea bancii

UniCredit Tiriac Bank este membra a Grupului UniCredit, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare, cu o retea de 7,200 de sucursale in 20 de tari. UniCredit Tiriac Bank este o banca universala ce ofera produse si servicii calitative la standarde internationale atat persoanelor fizice, companiilor mici si mijlocii, cat si marilor corporatii multinationale din Romania. Clientii bancii beneficiaza de toate avantajele oferite de o retea extinsa, la care se adauga avantajul cunoasterii pietei locale si cel al apartenentei la un important grup bancar. Consultantii bancari au expertiza necesara pentru a oferi solutii bancare excelente clientilor din tara si de peste hotare, construind cu acestia o legatura profesionala bazata pe incredere reciproca.

UniCredit Tiriac Bank are aproximativ 2700 de angajati, mai mult de 600.000 de clienti, 136 sucursale in 38 judete, un profit brut consolidat de 83 milioane RON , venituri totale de 197 milioane RON si active totale de 12.07 miliarde RON .

In anul 2006, la inceputul lunii octombrie, HVB Tiriac Bank şi UniCredit Romania au demarat procesul de fuziune in urma căruia va rezulta UniCredit Tiriac Bank. Fuziunea se estimează a fi finalizată la 1 iunie 2007 şi va pozitiona noua entitate bancară in topul primilor jucători de pe piaţa bancară românească, cu active totale nete de peste 3,3 miliarde de euro, 140 de sucursale şi peste 600.000 de clienţi. UniCredit Group, unul dintre cele mai puternice grupuri bancare europene, deserveşte in Europa peste 35 milioane de clienţi prin intermediul a 7.000 de unităţi bancare în 20 de ţări. Reţeaua din Europa Centrala si de Est a UniCredit Group cuprinde 3.000 de unităti bancare şi 24 de milioane de clienţi în 18 ţări.

Veniturile combinate ale celor doua banci au crescut cu aproape 15% si venitul operational a crescut cu 10%, in pofida impactului costurilor nerecurente legate de fuziune . In trimestrul al 4-lea din 2006, cele doua banci au atras un numar total de 37.000 noi clienti. Rezultatele operationale anuntate de HVB Tiriac Bank si UniCredit Romania indica o evolutie buna a ambelor filiale bancare ale UniCredit Group, in contextul efortuilor de fuziune si integrare pe care le implica prima tripla fuziune din sistemul bancar romanesc.

La sfarsitul anului 2006, veniturile totale ale HVB Tiriac Bank au crescut cu 11,2% fata de 2005, atingand 580 milioane RON, iar veniturile operationale au crescut cu 7% fata de anul precendent, ajungand la 275 milioane RON. Activele totale ale bancii au atins 8.750 milioane RON, in scadere usoara cu 8,3% fata de sfarsitul anului 2005. Banca a avut un profit brut de 195 milioane RON, cu 11,8% mai mic decat in anul precendent (sau +21,9%, fara a se lua in considerare efectele costurilor nerecurente legate de fuziune si de integrare). Indicatorul ROE dupa impozitare a fost de 16,9%, cu un raport al costurilor operationale/ venituri de 52,6%. La sfarsitul anului 2006, HVB Tiriac Bank avea 526.000 de clienti (3.400 de companii si 522.600 persoane fizice), cu 26.000 mai multi fata de cifrele raportate la sfarsitul trimestrului al 3-lea din 2006. Dan Pascariu, Presedinte HVB Tiriac considera ca rezultatele bancii din anul 2006 au fost bune daca se iau in considerare costurile corelate cu fuziunea si cu integrarea operationala: "Anul 2006 a fost un an important pentru HVB Tiriac Bank, caci am reusit sa finalizam cu succes prima fuziune si am inceput-o pe a doua cu UniCredit Romania limitand pe cat posibil impactul acestei perioade asupra activitatii zilnice a bancii. Daca nu luam in considerare costurile acestei triple fuziuni, HVB Tiriac a avut o buna evolutie in ceea ce priveste toti indicatorii de business.”

Banca a fost foarte activa in sectorul corporate banking. Numarul total al clientilor corporate a depasit 3.400, de la 1.760 in 2005, in vreme ce portofoliul de credite corporate a atins nivelul de 2.800 milioane RON la sfarsitul anului 2006. Pe langa promovarea activa a produselor derivate pentru clientii corporate, banca a pus accentul pe dezvoltarea produselor de cash management, ca si pe solutiile adaptate clientilor cheie, cum ar fi implementarea de modalitati alternative de colectare a facturilor prin parteneri agreati sau prin e-commerce.

HVB Tiriac Bank si-a mentinut pozitia de lider pe segmentul finantarilor imobiliare din Romania, dublandu-si pentru al doilea an consecutiv portofoliul de active, axandu-se pe proiectele imobiliare comerciale si pe solutii de finantare flexibile pentru proiecte rezidentiale de mare anvergura. In 2006, numarul de credite retail s-a dublat, in timp ce valoarea creditelor acordate acestei categorii de clienti a crescut cu aproape 48%. In 2006, 20.000 de clienti persoane fizice foloseau serviciul HVB Tiriac Online Banking, dublu comparativ cu anul anterior. Departamentul de Private Banking fondat in 2003 si-a dublat portofoliul de clienti in 2006, atingand un volum de active de 540 milioane RON.

Anul 2006 a fost un an de succes si pentru UniCredit Romania. Banca a raportat venituri in crestere cu 28% fata de 2005, atingand 174 milioane RON. Activele totale ale bancii au atins 2.854 milioane RON, in crestere cu 41% fata de sfarsitul anului 2005. Veniturile operationale au crescut cu 43% in 2006 fata de anul anterior, pana la suma de 44 milioane RON, datorita unei mai bune eficiente a fortei de vanzare din sucursale in urma planului de expansiune organica a bancii in anii 2005-2006 care a implicat deschiderea a aproximativ 20 de sucursale. Profitul brut a avut o crestere anuala de 125% fata de 2005, atingand 15 milioane RON in pofida efectului costurilor nerecurente corelate cu fuziunea in desfasurare cu HVB Tiriac Bank. La 31 decembrie 2006, UniCredit Romania avea un portofoliu de 74.300 de clienti (59.300 persoane fizice si 15.000 de companii), cu peste 11.000 de noi clienti atrasi de banca in al patrulea trimestru din 2006.

Creditele retail au contribuit cel mai mult la cresterea portofoliului total de credite – imprumuturile acordate clientilor retail au avut o crestere anuala de aproape 150%, cifrandu-se la 329 milioane RON, in timp ce creditele pentru companii au sporit anual cu mai mult de 30%. In contextul reglementarilor BNR la creditarea in valuta, imprumuturile totale au crescut cu 45%, atingand 1.661 milioane RON (comparativ cu 1,150 milioane RON la 31 decembrie 2005). In 2006, UniCredit Romania si-a incheiat planul de extindere organica a retelei de unitati pentru a-si spori eficienta in deservirea clientilor persoane fizice. Noile produse de creditare au fost introduse pentru a veni nu doar in intampinarea clientilor persoane fizice, dar si a clientilor corporate si persoanelor care desfasoara profesii liberale (avocati, notari publici, arhitecti, medici etc). In 2006 banca a lansat si un pachet de produse si servicii pentru romanii care lucreaza cu forme legale in Italia.

Preview document

Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 1
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 2
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 3
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 4
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 5
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 6
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 7
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 8
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 9
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 10
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 11
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 12
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 13
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 14
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 15
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 16
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 17
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 18
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 19
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 20
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 21
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 22
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 23
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 24
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 25
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 26
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 27
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 28
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 29
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 30
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 31
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 32
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 33
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 34
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 35
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 36
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 37
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 38
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 39
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 40
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 41
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 42
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 43
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 44
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 45
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 46
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 47
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 48
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 49
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 50
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 51
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 52
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 53
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 54
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 55
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 56
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 57
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 58
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 59
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 60
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 61
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 62
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 63
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 64
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 65
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 66
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 67
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 68
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 69
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 70
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 71
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 72
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 73
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 74
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 75
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 76
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 77
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 78
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 79
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 80
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 81
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 82
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 83
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 84
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 85
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 86
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 87
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 88
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 89
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 90
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 91
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 92
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 93
Monografie Unicredit Țiriac Bank - Pagina 94

Conținut arhivă zip

  • Monografie UniCredit Tiriac Bank.doc

Alții au mai descărcat și

BCR Practica

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Garantia Creditelor

Necesitatea garantarii creditelor decurge din existenta riscului imprumutului. Deci banca trebuie sa asigure ca agentii economici care trebuie sa...

Grila cu Raspunsuri Informatica de Gestiune (Baze) 2008-2009 Aranjate Alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

HVB Tiriac

Bancile sunt entitati economice specializate, menite sa infaptuiasca in economie creditarea bancara. In acest fel, ele asigura functionarea deplina...

Clientii unei Banci si Serviciile Oferite

În anul 1950 a avut loc orientarea pe client, ceea ce a însemnat concentrarea pe cerinþele clienþilor. Grija principalã era de a identifica...

Te-ar putea interesa și

Monografie UniCedit Tiriac Bank

1. PREZENTAREA SOCIETĂŢII BNCARE.ISTORIC ŞI EVOLUŢIE Primele dovezi ale desfăşurării unei activităţi bancare pe teritoriul României au fost...

Monografie Unicredit Tiriac Bank

Motivaţii pentru alegerea instituţiei în care s-a realizat Practica Motivul principal a fost alegerea unei institutii bancare in care eu mi-as...

Tehnica si Evidenta Operatiunilor Bancare la Unicredit Tiriac Bank Iasi

I. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie 1.1. Momentul istoric UniCredit Ţiriac Bank este membră a Grupului UniCredit, unul dintre...

Studiu monografic la Unicredit Țiriac Bank

1.Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie UniCredit Ţiriac Bank este membră a Grupului UniCredit, o importantă instituţie financiară...

Analiza de Bonitate a Clienților în Vederea Angajării de Credite

1. Credit scoringul – principala modalitate a analizei de bonitate a clientilor de retail in vederea angajarii de credite În vederea organizării...

Monografie Unicredit Țiriac Bank

1. Prezentarea societății bancare istoric și evoluție 1.1Momentul istoric al inființării Unicredit Tiriac Bank Unicredit Ţiriac Bank este o...

Monografie Unicredit Țiriac Bank

Capitolul 1. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie 1.1 Momentul istoric În anul 1990, omul de afaceri Ion Ţiriac, împreună cu...

Studiu monografic Țiriac Bank

1. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie. UniCredit Ţiriac Bank este membrã a Grupului UniCredit, o importantã instituţie financiarã...

Ai nevoie de altceva?