Monografie Unicredit Tiriac Bank

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Monografie Unicredit Tiriac Bank.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 66 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Dan Chirlesan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 8 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

Motivatii pentru alegerea institutiei in care s-a realizat practica
Prezentare Generala a Activitatii de Practica
Unicredit Tiriac Bank
Cap1. Sistemul Informational Bancar
1.1 Schema Organizatorica la Unitatile Operationale
1.2 Atributiile sucursalelor si ale agentiilor
1.2.1 In ceea ce priveste activitatea de creditare
1.2.2 In ceea ce priveste activitatea de decontari pentru operatiuni comerciale si necomerciale ale persoanelor fizice si/sau juridice
1.2.3 In ceea ce priveste activitatea pe pietele de capital
1.2.4 In ceea ce priveste activitatea de contabilitate – financiar
1.2.5 In ceea ce priveste activitatea de casierie – tezaur
1.2.6 In ceea ce priveste activitatea de decontari interbancare si intrabancare
1.2.7 In ceea ce priveste activitatea juridica
1.2.8 In ceea ce priveste activitatea de informatica
1.2.9 In ceea ce priveste activitatea administrative
Cap 2. Deschiderea si functionarea conturilor bancare
2.1 Deschiderea conturilor bancare
2.1.1 Deschiderea de cont
2.1.2 Documente necesare deschiderii de conturi bancare
anexate la Cererea de deschidere de cont
2.1.3 Operatiuni aferente deschiderii de conturi bancare
2.2 Deschiderea de subconturi bancare
2.3 Functionarea conturilor bancare
2.3.1 Prevederi generale de functionare a conturilor
2.3.2 Modificari ale datelor de identificare ale Clientului
2.3.3 Operatiuni pe cont fara acceptul Clientului
2.3.4 Operatiuni pe cont current cu acceptul Clientului
2.3.5 Extrasul de cont
2.4 Inchiderea contului bancar
2.5 Tipuri de conturi ce se pot deschide la Unicredit Tiriac Bank
2.5.1 Cont Curent Nominativ
2.5.2 Cont Revolving
2.5.3 Cont de Depozit
2.6 Produse si servicii bancare
2.6.1 Pachete Business Costumers
2.6.2 Contul de Depozit
2.6.3 Contul de economii
2.6.4 Contu Junior
Cap 3. Operatiuni de creditare bancara
3.1 Credite acordate persoanelor fizice
3.1.1 Descoperitul de cont (Overdraftul)
3.1.2 Creditul Personal
3.1.3 Creditul de Consum
3.1.4 Creditul AUTO
3.1.5 Creditul pentru Studii
3.1.6 Creditul pentru Locuinta
3.1.7 Creditul pentru Constructie
3.2 Credite acordate persoanelor juridice
3.2.1 Descoperitul de cont
3.2.2 Capitalul de lucru
3.2.3 Creditul de investitii
Cap 4. Sistemul de control intern al Bancii Comerciale
Unicredit Tiriac Bank
4.1 Controlul financiar preventiv
4.2 Controlul bancar preventiv
4.3 Controlul financiar si de gestiune

Extras din document

Motivaţii pentru alegerea instituţiei în care s-a realizat Practica

Motivul principal a fost alegerea unei institutii bancare in care eu mi-as dori sa profesez dupa terminarea studiilor, astfel incat am ales Unicredit Tiriac Bank pentru ca mereu am fost atrasa de prestigiul si profesionalismul acestei banci, dar si din cauza puterii si increderii pe care fondatorul acestei banci le exercita asupra unui student care isi priveste in perspectiva viitoarea cariera. La toate acestea s-a adaugat si curiozitatea de a afla cum functioneaza cu adevarat o banca, care vor fi indatoririle mele atunci cand la randul meu voi lucra in cadrul unei banci, dar si dorinta de a ma consulta cu profesionistii din domeniu.

Tin sa specific ca am fost intampinata cu entuziasm chiar, ca angajatii bancii m-au tratat ca pe o persoana responsabila, ca pe un viitor coleg si ca au fost incantati sa-mi raspunda la intrebari si sa-mi dea anumite sarcini pentru a ma initia in “tainele” actvitatii bancare.

Prezentare generală a Activităţii de Practică

Activitatea de practica s-a desfasurat in cadrul Sucursalei 2 a Unicredit Tiriac Bank (B-dul Independentei) in perioada 9–26 iunie 2008, sub indrumarea doamnei Rodica Luntraru, Opperations Officer in cadrul departamentului Contabilitate-Compensare, care a considerat ca fiind cel mai eficient sa-mi sustin activitatea de practica de 3 ori pe saptamana (Luni, Miercuri, Vineri), in intervalul orar 12-17, dandu-mi astfel posibilitatea de a lucra la dosarul de practica concomitent cu derularea activitatii.

Pe parcursul celor 3 saptamani, mi-am concentrat atentia indeosebi asupra operatiunilor ce se desfasoara la ghiseu, in relatiile cu clientii, si asupra activitatii de creditare, incercand sa parcurg cate putin din toate activitatile bancii.

Consider ca activitatea de practica a fost extrem de benefica, intrucat m-a ajutat sa-mi valorific si sa-mi imbogatesc cunostintele deprinse in cadrul orelor de studiu si sa-mi dezvolt abilitatile practice necesare in domeniul bancar.

Istoria Bancii Tiriac incepe in anul 1990 cand binecunoscutul om de afaceri Ion Tiriac impreuna cu partenerii sai a avut initiativa infiintarii primei banci cu capital privat din Romania, in dorinta de a contribui la succesul tranzitiei la economia de piata. Curajul, viziunea si increderea deplina in succes a initiatorilor au impus Banca Tiriac pe scena financiar-bancara din Romania.

Intr-o economie aflata in plin proces de transformare un rol important revine bancilor atat ca suport al dezvoltarii, cat si ca motor al schimbarii. Intrarea in noul mileniu a fost marcata de lansarea unui plan de afaceri ambitios, al carui obiectiv major de transformare a bancii intr-o institutie moderna si eficienta aliniata la noua dinamica a pietii financiar-bancare a fost atins. In perioada 2003-2005 Banca Tiriac va continua sa isi consolideze pozitia cistigata de participant major la functionarea si dezvoltarea sistemului bancar din Romania: “Ne vom concentra pe cresterea cotei de piata pentru operatiunile de retail aplicand o strategie bazata pe lansarea de produse noi adresate tuturor categoriilor de clienti persoane fizice. Companiile vor ramane o prioritate in strategia bancii si vor beneficia de servicii financiare integrate, complexe, perfect adaptate necesitatilor de afaceri”.

Implementarea unei noi structuri organizatorice, intarirea echipei de conducere si reorganizarea activitatii bancare interne au avut ca rezultat oferirea de servicii de calitate ambelor segmente de clienti ai bancii: persoane fizice si juridic: “In prezent suntem in masura sa asiguram o relatie directa cu clientii nostri companii prin echipa noastra de relationship management”.

Semnarea acordului de colaborare strategica cu Allianz Tiriac pentru dezvoltarea unui program de bancassurance deschide noi oportunitati in sensul diversificarii produselor si eficientizarii serviciilor oferite de cei doi parteneri pe piata financiara româneasca.

Gama de servicii si produse a bancii a fost permanent extinsa ca raspuns la cerintele de servicii financiare ale clientilor nostri.

Banca Tiriac a implementat in premiera in Romania un sistem central IT modern care utilizeaza solutia universala Equation DBA dezvoltata de Misys. Noul sistem permite procesarea centralizata si in timp real a operatiunilor: “Am implementat, de asemenea in premiera pentru piata romaneasca, o interfata on-line intre sistemul de carduri si sistemul central al bancii care permite efectuarea tranzactiilor pe card direct prin Contul Curent/Contul Central. In plus am extins reteaua de ATM-uri si POS-uri. In consecinta sunt create premisele de a utiliza pentru serviciile si produsele oferite de Banca Tiriac canale de distributie moderne”.

Actuala Unicredit Tiriac Bank s-a format printr-o dubla fuziune: prima, dintre Banca Ion Tiriac si HVB Bank, care a dus la formarea HVB Tiriac, si o a doua, dintre HVB Tiriac si UniCredit Romania. In 2007, aceasta a fuzionat prin absorbtie cu Banca di Roma.

UniCredit Tiriac Bank este membra a Grupului UniCredit, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata europeana a serviciilor financiare, cu o retea de 7200 de sucursale in 20 de tari , ce deservesc 35 de milioane de clienţi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Monografie Unicredit Tiriac Bank.doc

Alte informatii

Proiectul reprezinta in fapt un dosar de practica, el a fost prezentat in cadrul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor si intrucat a fost extrem de bine realizat si structurat a obtinut nota 10.