Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 41 în total
Cuvinte : 8605
Mărime: 152.69KB (arhivat)
Publicat de: Anda Cristina B.
Puncte necesare: 8
U.S.A.M.V. Bucureşti Facultatea de Management şi Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală

Cuprins

  1. 1. DESPRE RAIFFEISEN BANK 3
  2. Scurt istoric 3
  3. Principalele etape şi evoluţia Raiffeisen în sistemul bancar românesc 4
  4. Emblema Raiffeisen 5
  5. 2. PRODUSELE SI SERVICIILE BANCII 6
  6. Intreprinderi mici si mijlocii 6
  7. Contul de economii Acces Plus IMM 8
  8. Raiffeisen Online - persoane juridice 9
  9. Raiffeisen Direct IMM 10
  10. MyBanking IMM 11
  11. MultiCash IMM 12
  12. Acceptare carduri EPOS si E-COMMERCE 13
  13. Carduri IMM 17
  14. Profesii Liberale - Credite 21
  15. 3. TIPURI DE OPERATIUNI 28
  16. Operatiuni bilantiere 28
  17. Planul de economii pentru copii “Crestem impreuna” 28
  18. Contul de economii Super Acces Plus 29
  19. Depozite la termen persoane fizice 30
  20. Depozitul BONUS 31
  21. Flexidepozit 32
  22. Flexicredit 34
  23. Flexicredit integral 35
  24. Flexicredit plus 36
  25. Creditul „Casa ta” 37
  26. Operatiuni extrabilantiere 37
  27. 4. CONCLUZII SI PROPUNERI 40

Extras din proiect

CAPITOLUL I

- Despre raiffeisen bank -

1.1 Scurt istoric

Grupul Raiffeisen este cel mai mare grup bancar privat din Austria, fiind înfiinţat de Friedrich Wilhelm Raiffeisen, primar al mai multor oraşe germane. În anul 1862, F. W. Raiffeisen a întemeiat în Anhausen, Germania prima uniune de credit. Prima uniune bancară Raiffeisen a apărut în Muhldorf, Austria în anul 1886.

Grupul bancar Raiffeisen este structurat pe trei nivele: primul este format din 680 de bănci locale, care au, la rândul lor, un total de 1680 de sucursale; al doilea nivel este format din băncile regionale (Landesbanks), care sunt principalii acţionari la Raiffeisen Zentralbank Osterreich AG (RZBAustria), deţinând mai mult de 80% din capitalul social; al treilea nivel este reprezentat de RZBAustria (instituţia centrală a grupului bancar), instituţie care este acţionarul principal al reţelei de bănci din Europa Centrală şi de Est.

RZBAustria a fost fondată în anul 1927 pentru a coordona activităţile şi politicile financiare ale întregului grup Raiffeisen. Ea este responsabilă de tranzacţiile şi operaţiunile efectuate în numele grupului la nivel naţional şi internaţional.

Pe lângă serviciile bancare pe care le oferă, RZBAustria oferă şi servicii financiare, servicii de consultanţă privind privatizările, servicii de gestionare a proiectelor din domeniul imobiliar, leasing şi servicii comerciale.

Operaţiunile internaţionale ale RZBAustria se concentrează în principal pe pieţele în formare. Poziţia sa şi legăturile tradiţionale cu Europa Centrală şi de Est au ajutat RZBAustria să stabilească excelente relaţii cu firmele, băncile şi alte instituţii din această regiune. Odată cu procesul de liberalizare din Europa Centrală şi de Est şi tranziţia de la economia centralizată la economia de piaţă, RZBAustria şi-a dezvoltat semnificativ activitatea internaţională, reuşind să devină una dintre cele mai bune bănci specializate în pieţele în formare din această regiune.

RZBAustria operează în următoarele douăsprezece ţări din regiune: Ungaria din 1987; Slovacia din 1991; Polonia din 1991; Cehia din 1993; Bulgaria din 1994; Croaţia din 1995; Rusia din 1997; România din 1998; Ucraina din 1998; Bosnia Herţegovina din 2000, Slovenia din 2001, Iugoslavia din 2001. Reţeaua nu se opreşte în Europa Centrală şi de Est, ci include şi Europa Occidentală şi celelalte continente prin sucursalele din Londra şi Singapore, precum şi prin birourile de reprezentanţă din Paris, Bruxelles, Moscova, New York, Beijing, Hong Kong, Bombay şi Ho Chi Minh.

1.2 Principalele etape şi evoluţia Raiffeisen în sistemul bancar românesc

Prima reprezentanţă RZBAustria din România a fost deschisă în anul 1994. Începând cu anul 1998 îşi începe activitatea Raiffeisenbank România, aceasta fiind cea de-a noua bancă a RZBAustria în Europa Centrală şi de Est.

În acelaşi timp, una dintre cele mai mari bănci deţinute de statul roman - Banca Agricola - se afla într-o situaţie financiară dificilă. Datorită măsurilor luate de autorităţile române - precum preluarea creditelor neperformante de către stat - banca a fost pregătită pentru privatizare în anul 2000.

În februarie 2001, RZB, împreună cu Romanian-American Enterprise Fund (RAEF), şi-a exprimat interesul de a achiziţiona pachetul majoritar de acţiuni ale Băncii Agricole. Contractul de achiziţie a fost semnat la sfârşitul lunii iulie 2002.

În iulie 2001, RZBAustria şi Fondul Româno-America de Investiţii (FRAI) au preluat 98,84% din acţiunile celei de-a treia bănci româneşti (Banca Agricolă). Din acest pachet, RZBAustria deţinea 93,36%. Valoarea totală a tranzacţiei se ridica la 52 milioane USD, din care 37 milioane USD reprezintă investiţii de capital iar 15 milioane USD preţul plătit pentru achiziţionarea acţiunilor. Pentru această privatizare Raiffeisen a primit numeroase premii: Investitorul anului 2001 - acordat de cotidianul Nine O’clock; Partea leului - premiu acordat de cotidianul Ziarul Financiar precum şi o nominalizare la premiul Oscar acordat de săptămânalul Capital.

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor din data de 18 mai 2002 a hotărât în unanimitate aprobarea fuziunii prin absorbţie a Raiffeisen - Banca Agricola SA si Raiffeisenbank (Romania) SA, cele doua entităţi bancare deţinute de RZB-Austria. Banca se numeşte Raiffeisen Bank SA începând cu 1 iulie 2002. RZBAustria deţine 94,14% din Raiffeisen Bank.

Raiffeisen Bank aduce în România tradiţia bancară de peste 130 de ani a grupului austriac Raiffeisen, bazată pe accesibilitate, eficienţă şi încredere. Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB) Viena este instituţia centrală a Grupului Bancar Raiffeisen din Austria, cel mai puternic grup bancar din ţară. RZB este cea mai mare bancă corporatistă şi de investiţii din Austria. Grupul austriac activează în Europa Centrală şi de Est prin intermediul subsidiarei Raiffeisen International Bank Holding AG (RI), deţinând bănci subsidiare, companii de leasing şi două reprezentante în 18 pieţe din regiune, având o reţea de peste 3000 de unităţi bancare.

Activitatea Raiffeisen Bank a fost recunoscută de prestigioase publicaţii de-a lungul anilor. Astfel, în 2005 Global Finance desemnează Raiffeisen Bank România “Cea mai bună bancă din România” pentru a doua oară consecutiv, iar publicaţia Business Press a apreciat Raiffeisen Bank ca fiind “Cea mai bună bancă pentru activitatea corporatistă a anului 2005”.

În 2006 Raiffesisen Bank a fost desemnată “Cea mai bună bancă în 2006” în cadrul Galei premiilor Tribuna Economică şi “Cea mai eficientă bancă a anului 2006” de către Business Press.

Preview document

Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 1
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 2
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 3
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 4
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 5
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 6
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 7
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 8
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 9
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 10
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 11
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 12
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 13
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 14
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 15
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 16
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 17
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 18
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 19
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 20
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 21
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 22
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 23
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 24
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 25
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 26
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 27
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 28
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 29
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 30
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 31
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 32
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 33
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 34
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 35
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 36
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 37
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 38
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 39
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 40
Operațiuni bancare - Raiffeisen Bank - Pagina 41

Conținut arhivă zip

  • Operatiuni Bancare - Raiffeisen Bank.docx

Alții au mai descărcat și

Instrumente Moderne de Plată la Raiffeisen Bank

1. Instrumente moderne de plată Odată cu privatizarea sistemului bancar românii au început să prindă gustul cardurilor. Mai întâi au apărut...

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Băncile comerciale - de depozit - și rolul lor în sistemul bancar

BANCILE COMERCIALE (DE DEPOZIT) SI ROLUL LOR ÎN SISTEMUL BANCAR Aparitia bancilor moderne este strâns legata de dezvoltarea comertului cu...

Proiect economie bancară

1.1. Prezentarea capitolului din acquis-ul comunitar care priveste activitatea financiar bancara: Pentru aderarea la Uniunea Economica si...

Creditare Bancară

OBIECTIVE: Scopul disciplinei consta în asigurarea cunostintelor si informatiilor teoretice, metodologice si operationale în domeniul creditarii...

Grilă cu răspunsuri informatică de gestiune (baze) 2008-2009 aranjate alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

HVB țiriac

Bancile sunt entitati economice specializate, menite sa infaptuiasca in economie creditarea bancara. In acest fel, ele asigura functionarea deplina...

Te-ar putea interesa și

Reglementări prudentiale și strategii bancare

INTRODUCERE Eficienţa economică, randamentul activităţii investiționale a băncilor au stat la baza unor studii şi cercetări aprofundate,...

Particularități privind evidența operațiunilor bancare ale clientelei la Raiffeisen Bank

Introducere Lucrarea de față are ca obiect de studiu evidența bancară și importanța sistemului informațional în cadrul procesului bancar....

Monografie bancară - Raiffeisen Bank

Prezentare generala Raiffeisen Bank – “Cea mai buna banca româneasca” ( Global Finance) Raiffeisen Bank este un partener pe termen lung pentru...

Proiect practică - Raiffeisen Bank

RAIFFEISEN BANK – BANCA UNIVERSALĂ Cap. I.Prezentarea societăţii bancare 1.1. Evolutia Raiffeisen Zentralbank Osterreich (RZB-Austria) -...

Monografie bancară - Raiffeisen Bank Agenția Iași

Cap. I. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie. I.1. Grupul RZB şi Raiffeisen International Raiffeisen Bank România este o...

Proiect de practică - managementul operațiunilor - Raiffeisen Bank România

1. Prezentarea conceptului “Managementul operatiunilor” 1.1. Ce este “Managementul operaţiunilor”? In zilele noastre, companiile de pe piata...

Produse și Servicii Bancare Destinate Persoanelor Fizice

Scurt istoric al sistemului bancar din Romania ,,Primele dovezi ale desfasurarii unei activitati bancare pe teritoriul Romaniei au fost...

Monografie Raiffaisen Bank agenția Alexandru cel Bun Iași

CAPITOLUL1. PREZENTAREA RAIFFEISEN BANK. ISTORIC ŞI EVOLUŢIE 1.1 Istoricul Raiffeisen Bank Friedrich Wilhelm Raiffeisen (1818 - 1888), fost...

Ai nevoie de altceva?