Operatiuni Privind Acordarea de Credite, Depozite de Catre Alpha Bank Romania

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest proiect trateaza Operatiuni Privind Acordarea de Credite, Depozite de Catre Alpha Bank Romania.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 37 de pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Prof. univ. dr. Isabella Gilda - Grama

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

Capitolul 1: Prezentarea băncii. Istoric şi evoluţie
1.1.Momentul istoric al înfiinţării, principalele etape şi evoluţia sa în sistemul bancar românesc
1.2.Forma şi structura capitalului şi acţionarii
1.3.Principalele funcţii, activităţi şi operaţiuni bancare desfăşurate.
Capitolul 2: Conturile bancare
2.1. Proceduri pentru deschiderea conturilor.
2.2. Conturi curente
2.3. Conturi de economii
2.4. Închiderea conturilor.
Capitolul 3: Plasamentele bancare
Capitolul 4: Moneda Electronica „Cardul”
Capitolul 5: Creditarea bancară: Persoane fizice
5.1. Principiile de creditare
5.2. Tipuri de credite acordate de Alpha Bank
Concluzii

Extras din document

Capitolul 1

Prezentarea băncii. Istoric şi evoluţie

1.1. Momentul istoric al înfiinţării, principalele etape şi evoluţia sa în sistemul bancar românesc

Alpha Bank a fost fondata in 1879 de catre John F. Costopoulos, care a infiintat o societate comerciala de mici dimensiuni in orasul Kalamata.

In 1918 departamentul de banking al firmei "J.F. Costopoulos" a fost denumit "Bank of Kalamata".

In 1924 Banca si-a mutat sediul la Atena, si denumirea acesteia a fost schimbata in "Banque de Credit Commercial Hellenique".

In 1947 denumirea a fost schimbata in "Commercial Credit Bank" iar in 1972 in "Credit Bank". In martie 1994 noua denumire a fost cea de "Alpha Credit Bank".

In 1999 banca a achizitionat 51% din actiunile Bancii Ioniene.

La 11 aprilie 2000 fuziunea Bancii Ioniene a fost aprobata prin absorbtie de catre Alpha Credit Bank.

Denumirea noii banci, rezultata in urma fuziunii, este Alpha Bank.

ALPHA BANK GROUP impreuna cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare si un numar mic de investitori greci, au infiintat in 1993 Banca Bucuresti SA, ca banca comerciala. Banca si-a inceput activitatea in anul 1994.

La inceputul anului 2000, Banca Bucuresti a fost redenumita ALPHA BANK ROMANIA pentru a sublinia apartenenta la Grup. Ca rezultat al politicii de obtinere a controlului total in filiale, Alpha Bank devine in anul 2005 actionar majoritar, detinand 99.43% din actiunile Alpha Bank Romania.

Avand in prezent peste 1300 de angajati, Banca ofera o gama larga de servicii si produse atat pentru segmentul de piata dedicat persoanelor fizice cat si pentru sectorul de corporate, printr-o larga retea de sucursale situate in Bucuresti si alte orase mari din tara. Conform planului de dezvoltare adoptat pentru urmatoarea perioada de timp, pana la sfarsitul anului 2008 vom avea o retea de 150 de sucursale si agentii.

ALPHA BANK ROMANIA a inregistrat o dezvoltare puternica si performante foarte bune. Succesul se datoreaza in principal avantajelor competitive, dintre care enumeram doar cateva:

• actionari puternici si implicati

• capital puternic si un brand cu reputatie internationala

• inovatie si creativitate

• eficienta operationala

• echipa de calitate

• produse variate si flexibile ce se adreseaza atat persoanelor fizice cat si companiilor mici, mijlocii sau corporatiilor

• un foarte bun Customer Service (raspuns rapid, flexibilitate, politete).

In conformitate cu standardele internationale de raportare financiara, activele bancii au crescut in cursul anului 2007 pana la 30 septembrie, cu 75% fata de decembrie 2006 si de peste 3 ori mai repede decat piata, ajungand la valoarea de 3,7 miliarde EUR, iar depozitele atrase au crescut cu 21% fata de decembrie 2006, situandu-se la 997 milioane EUR. In ceea ce priveste creditele, cresterea a fost de 107%, de aproape 3 ori mai mare decat cea a sistemului. Valoarea lor in bilantul bancii la 30 septembrie 2007 era de 2,28 miliarde EUR, reprezentand o cota de piata de aproximativ 6% in Romania.

Potrivit raportarilor BNR, cota de piata la 30 septembrie 2007 pentru depozitele atrase de la clienti era de 3% si 5.8% in ceea ce priveste activele.

Capitalurile proprii ale bancii insumau la 30 septembrie 2007 aproximativ 333 milioane EUR.

Profitul brut inainte de impozitare la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului 2007 s-a situat la valoarea de 23,45 milioane EUR, in scadere usoara fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe fondul sustinerii cresterii agresive a retelei de unitati.

Alpha Bank se va dezvolta organic, potrivit noului presedinte executiv Christos Giampanas, adica prin eforturile proprii ale isntitutiei. Pentru moment este exclusa o achizitie, a precizat oficialul bancii. Planurile de dezvoltare ale Alpha Bank vizeaza atat relatia cu marile companii, cat si activitatea de retail, unde potentialul este foarte mare, a mai spus Christos Giampanas.

Presedintele executiv a mai afirmat ca planurile de dezvoltare vizeaza atat relatia cu marile companii, cat si activitatea de retail.

Fisiere in arhiva (1):

  • Operatiuni Privind Acordarea de Credite, Depozite de Catre Alpha Bank Romania.doc

Alte informatii

Proiectul a fost prezentat in cadrul Facultatii de Management Financiar-Contabil, sectia Finante-Banci Constanta, apartinand Universitatii Spiru-Haret Bucuresti