Piața Imobiliară din Canada

Proiect
7/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 21 în total
Cuvinte : 5137
Mărime: 1.62MB (arhivat)
Publicat de: Mihai Moise
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. Cap. 1. Piaţa imobiliară rezidenţială din Canada 3
  2. 1.1. Piaţă rezidenţială a noilor locuinţe 3
  3. 1.2. Piaţă imobiliară a locuinţelor existente 7
  4. Cap. 2. Analiza pieţei imobiliare non-rezidenţiale canadiene 12
  5. Cap.3. Perspectivele pieţei imobiliare canadiene 17
  6. Concluzii 20
  7. Bibliografie 21

Extras din proiect

Imobiliarele au fost, sunt si vor fi întodeauna obiectul unei pieţe distincte şi bine reprezentată în angrenajul economic. Imobiliarele, ca bunuri tranzacţionabile, dezvoltă numeroase pieţe conexe.

Termenul imobiliare se referă la bunurile imobile în ansamblul lor aflate în circuitul civil, adică acele bunuri imobile ce pot fi tranzacţionate pe piaţa liberă. În acest sens, orice persoană cu capacitate de exercitiu deplină şi/sau restrânsă poate tranzacţiona un bun imobil. Imobiliarele, ca bunuri tranzacţionabile, au o piaţă distinctă a lor şi poartă denumirea de piaţă imobiliară. Aceasta cuprinde totalitatea bunurilor imobile puse în vânzare sau oferite spre închiriere, iar acestea, la rândul lor, se împart pe subsectoare distincte şi sunt clasificate astfel:

- segmentul de garsoniere cuprinde totalitatea garsonierelor, localizate atât în construcţiile vechi cât şi în cele noi, aflate pe piaţă fie la vânzare fie la închiriere şi care îi are în vedere pe acei cumpărători/locatori doritori de un astfel de imobil. De obicei acestea fac obiectul locuinţelor primare şi se adresează tinerilor până în 35 de ani.

- segmentul de apartamente se referă la acele bunuri imobile compartimentate în două sau mai multe camere şi care sunt localizate atât în construcţiile vechi cât şi în cele noi, fie că vorbim de blocuri, fie că vorbim de case/vile. Aceste unităţi locative fac obiectul familiilor fără sau cu unul sau mai multi copii. Opţiunea pentru aceste unităţi locative o reprezintă fie venitul limitat pentru cumpărarea unei case, fie anumiţi factori ce ţin de infrastructura urbană, accesibilitate, facilităţi, mijloace de transport în comun, locul de muncă, etc.

- segmentul de case/vile reuneşte totalitatea imobilelor ce se regăsesc în piaţă atât în zonele cu constructii mixte precum şi pe cele aflate în zonele rezidenţiale. Aceste spaţii locative sunt dedicate, prin excelenţă, familiilor cu unul sau mai mulţii copii, familii care nu sunt constrânse de venituri sau alţi factori pentru achiziţionarea unei astfel de locuinţe.

- segmentul de terenuri reflectă ansamblul terenurilor disponibile în piaţă indiferent că vorbim de terenuri intravilane, extravilane, agricole sau forestiere. Acest segment îi are ca prim target pe dezvoltatorii imobiliari. Tot în acest segment se regăsesc şi speculanţii imobiliari, acele persoane care cumpără sub preţul pieţei, de la terţe persoane sau de la stat, suprafeţe însemnate, iar apoi le revând, fie în formă iniţială, fie sub forma unor construcţii, la un preţ în care se regăseşte şi un profit, precum şi pe acele persoane care doresc să-şi construiască singuri o locuinţă.

- segmentul spaţiilor este un segment mai amplu şi cuprinde următoarele tipuri de spaţii: spaţii birouri, spaţii comerciale, spaţii industriale, spaţii producţie, spaţii cazare, spaţii depozitare, spaţii recreere, spaţii agrement. Segmentul spaţiilor este rezervat, de principiu, agenţilor economici.

Cap. 1. Piaţa imobiliară rezidenţială din Canada

Sectorul imobiliar canadian, ca şi celelalte segmente este foarte sensibil la evoluţia demografică, la fluctuaţiile dobânzilor de pe piaţă şi la conjunctura economică, prezentând anumite riscuri şi oportunităţi în contextul unei diversificări şi expansiuni rapide economice.

1.1. Piaţă rezidenţială a noilor locuinţe

Nivelul relativ redus al taxelor ipotecare, creşterea gradului de ocupare al forţei de muncă şi al nivelului veniturilor reprezintă factori importanţi de influenţarea a numărului de locuinţe începute a fi construite la început de an. Totuşi continua creştere a preţului locuinţelor canadiene, alături de instabilitatea financiară internaţională ar putea duce la o creştere a obligaţiilor ipotecare nerambursate.

Piaţa imobiliară rezidenţială canadiană a început să scadă în a doua jumătate a anului 2008, statisticile emise pentru primele luni ale anului 2009 arătând că această tendinţă va continua şi în următoarea perioadă.

În conformitate cu cifrele oferite de Canadian Real Estate Association, vânzările de locuinţe existenţe au scăzut cu 17.1 % în întreaga ţară, în 2008, şi este de aşteptat să ajungă la 16.9% în 2009 . Asociaţia afirmă că pentru revânzările de locuinţe, preţurile au scăzut cu o medie de 9.6%, în întreaga ţară, în februarie 2009, comparativ cu februarie 2008.

În acelaşi timp, Statistics Canada a raportat că preţurile pentru noile locuinţe a scăzut cu 0,8% între ianuarie 2008 şi ianuarie 2009. Acesta este primul an în care se înregistrează o scădere după anul 1997.

Numărul locuinţelor începute a scăzut de la 228 343 în 2007 la 211 700 în 2008 şi se estimează ca nivelul acestora să ajungă la 204 700 în 2009. În ciuda acestor scăderi se aşteaptă ca în următorii ani nivelul locuinţelor demarate să depăşească 200 000 de unităţi.

Conform Corporaţiei Canadiene de Ipotecă şi Locuinţă (Canada Mortgage and Housing Corporation - CMHC) numărul de noi locuinţe începute a scăzut în februarie 2009 la 134 700 unităţi, comparativ cu luna ianuarie când nivelul acestora a fost de 153 500 de unităţi. Creşterea înscrierilor şi scăderea vânzărilor locuinţelor existente continuă să fie factorii care afectează construcţia locuinţelor canadiene. Volatilitate unor segmente a jucat de asemenea un rol important în declinul numărului de case ar fi trebuit să înceapă a fi construite.

Preview document

Piața Imobiliară din Canada - Pagina 1
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 2
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 3
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 4
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 5
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 6
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 7
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 8
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 9
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 10
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 11
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 12
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 13
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 14
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 15
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 16
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 17
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 18
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 19
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 20
Piața Imobiliară din Canada - Pagina 21

Conținut arhivă zip

  • Piata Imobiliara din Canada.doc

Te-ar putea interesa și

Strategii de marketing proiect imobiliar Tomis Plus

CAPITOLUL I: PREZENTARE GENERALA 1. Prezentarea companiei – Tomis Plus Compania a fost finantata in anul 2003 cu activitati in sectorul comercial...

Particularități Privind Contabilitatea din Canada

Cap 1. Profesia contabilă în Canada În Canada profesia de contabil/economist are un spectru desul de larg din care se pot distinge două nivele: un...

Analiza Pieței Imobiliare din Marea Britanie

Capitolul 1. Evoluția pieței imobiliare din Marea Britanie în perioada 2005-2012 La nivel european, piața imobiliară britanică are o importanță...

Finanțarea Imobiliară Comercială din Marea Britanie

Capitolul 1: Piaţa imobiliară din Marea Britanie Piaţa imobiliară britanică joacă un rol important la nivel european deoarece aceasta acţionează...

Sistemul Bancar din Canada

I.Sistemul bancar din Canada Sistemul bancar din Canada este recunoscut ca fiind cel mai eficient şi mai sigur sistem bancar din lume,fiind clasat...

Finanțarea Imobiliară Rezidențială din Elveția

1.Contextul elveţian Elveţia este o tară de numai 41,285 metri păraţi situată in centrul Europei. Doar 7% din suprafaţa de uscat este destinată...

Finanțarea imobiliară comercială din SUA

Cap 1 Caracteristicile pieţei imobiliare comerciale din SUA 1.1. Istoricul industriei imobiliare comerciale din SUA Industria imobiliară...

Finanțarea imobiliară comercială din Ungaria

Capitolul 1. Piaţa imobiliară comercială 1.1. Noțiuni introductive Proprietatea imobiliară comercială este considerată o proprietate care produce...

Ai nevoie de altceva?