Practica Alpha Bank

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Practica Alpha Bank.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 41 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

1.1 Prezentarea societăţii bancare ALPHA BANK
1.2 ALPHA BANK România
1.3 Brandul ALPHA BANK
1.4 Produse şi servicii oferite de ALPHA BANK
1.5 Sistemul informaţional bancar
1.6 Deschiderea şi funcţionarea conturilor bancare
1.7 Operaţiunile de creditare bancară
1.8 Credite acordate Persoanelor Fizice
1.9 Credite acordate Persoanelor Juridice

Extras din document

1.1 Prezentarea societăţii bancare Alpha Bank

Logo-ul băncii îşi are originea în istoria antică a Greciei, aşa cum reiese de pereversul unei medalii din insula Aegina, datând din 485 î.Ch.. Culorile sale, bleumarin şi alb-pur, sunt defapt culorile Greciei.

ISTORIC

În anul 1994 Alpha Bank Group şi BERD pun bazele Alpha Bank în România, sub denumirea de Banca Bucureşti. Este infiinţata ramura de investiţii a Grupului, sub denumirea Bucharest Investment Group Brokerage.

În 1998 sunt infiinţate compania de leasing a Grupului, denumită în prezent Alpha Leasing România IFN, şi compania de consultanţă strategică a Grupului, în prezent Alpha Advisory România.

La începutul anului 2000, Banca Bucureşti este redenumită Alpha Bank România. Bucharest Investment Group Brokerage devine Alpha Finance România. În acelaşi an compania acţioneaza ca unic consultant pentru Guvernul României la vânzarea pachetului de acţiuni pe care acesta îl mai deţinea la Banca Româna pentru Dezvoltare - SocGen, operaţiune care a dus la cea mai mare ofertă publică secundară de pană atunci pe piaţa românească de capital.

În 2001 este lansat creditul Alpha 810 Housing, primul credit ipotecar pe o perioadă de 10 ani. Se semnează acordul cu BERD pentru o linie de credit destinată finanţării IMM-urilor. Sunt emise primele carduri AlphaCard Visa Classic si AlphaCard Visa Electron.

În 2002 este inaugurat Sediul Central al Alpha Bank România, in Calea Dorobanti, nr. 237B, o cladire modernă, impozantă, ce devine o adevarată emblem a zonei. ALPHA BANK AE îşi mareşte participaţia la capitalul băncii din România la 95%, prin achiziţionarea acţiunilor deţinute de BERD.

În 2003 Alpha Bank România incheie al doilea acord cu BERD pentru finanţarea IMM-urilor. Sunt introduse în oferta băncii creditele de consum. În numai şase luni de zile, peste 50.000 persoane beneficiază de acest produs.

În 2004 reţeaua de unităţi Alpha Bank România ajunge la 19 unităţi.

În 2005 ALPHA BANK AE devine acţionar majoritar, deţinând 99.43% din acţiunile Alpha Bank România. Este lansat Alpha Click, serviciul de Internet Banking pentru persoane fizice şi juridice.

În 2006 este lansată Alpha Insurance Brokers, compania specializată în asigurări generale şi de viaţă.

În 2007 Alpha Bank Group organizează la Bucureşti "Capital Markets Day", evenimentul pentru investitori ţinut pentru prima oară în afara Greciei. Este lansat Alpha Club, primul program de fidelizare a clienţilor bancari din România. Alpha Bank începe să ofere Alpha Dreams, Planul de economisire pentru copii. În luna octombrie reţeaua Alpha Bank România ajunge la 100 de unităţi.

În 2008 este lansat contul cu facilitaţi de depozit Alpha Premier. Alpha Bank aduce Sports Panorama în România, promovând sportul şi spiritul olimpic. Trei noi produse sunt puse la dispoziţia IMM-urilor: creditul AlphaIMMdecide, contul AlphaIMMpremier si cardul AlphaIMMbusiness. Sunt lansate noile carduri AlphaCard Visa Gold si Alpha MasterCard Credit. Reţeaua Alpha Bank România ajunge la 200 de unităţi.

În 2009 Alpha Bank România începe distribuţia a opt fonduri mutuale administrate de Alpha Asset Management A.E.D.A.K. Banca începe să ofere serviciul de acceptare a plaţilor cu card la comercianţi prin intermediul POS-ului. Este lansat Alpha Administrator, primul produs din România dedicat Asociaţiilor de Proprietari. Este lansat depozitul aniversar Alpha Anniversary, cu ocazia împlinirii a 15 ani de activitate în România.

În 2010 sunt lansate două produse inovatoare: depozitul Alpha Tax Protect si pachetul Alpha IMMturism dedicat companiilor din turism. Banca oferă clienţilor opţiunea de plată în rate cu dobânda zero, prin intermediul cardurilor de credit. Este lansată platforma Alpha Green dedicată proiectelor CSR de mediu. Alpha Bank sprijină campania "Gradina Botanică - 150 de ani".

În 2011 sera veche de la Gradina Botanică din Bucureşti este redeschisă publicului după 35 de ani, fiind reabilitată cu sprijinul Alpha Bank.

În 2012 Alpha Bank lansează noul serviciu Alpha e-statements, care permite vizualizarea online, în orice moment şi de oriunde, a extraselor de cont si card de credit.

În 2013 Alpha Bank lansează o nouă soluţie de autentificare pentru Alpha Click, serviciul de internet banking, bazată pe coduri unice de securitate. Noua soluţie este bazată pe o tehnologie inovativă şi aduce clienţilor o mobilitate sporită, aceştia putând efectua tranzacţii prin Alpha Click de la orice computer sau tabletă conectate la internet, oriunde şi oricând, fară a mai fi necesară instalarea unui certificat digital.

În 2014 se lansează noul card Alpha MasterCard World şi noul serviciu de Mobile Banking. Este inaugurat cu sprijinul băncii Observatorul Parcului Natural Vacăreşti în cadrul complexului Asmita Gardens. Alpha Bank este sponsor unic al primei ediţii a concursului de educaţie financiară pentru învaţamânt primar, 'Olimpiada micilor bancheri'.

În 2015 Alpha Bank lansează Alpha Champions, un program de responsabilitate socială care încurajează practicarea sportului şi promovează în rândul tinerilor un stil de viaţă disciplinat şi sănătos. Ambasadorul proiectului este campioana olimpică la judo Alina Dumitru. În noiembrie are loc la Sinaia a cincisprezecea ediţie a seminarului pentru jurnaliştii din presa economică, EU-COFILE, eveniment organizat anual de Alpha Bank impreună cu Banca Natională a României si Asociaţia Română a Băncilor.

1.2 Alpha Bank România

ALPHA BANK GROUP împreună cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi un număr mic de investitori greci, au înfiinţat in 1993 Banca Bucureşti SA, ca banca comercială. Banca şi-a început activitatea in anul 1994.

La începutul anului 2000, Banca Bucureşti a fost redenumita ALPHA BANK ROMÂNIA pentru a sublinia apartenenţa la Grup.

Ca rezultat al politicii de obţinere a controlului total în filiale, Alpha Bank devine în anul2005 acţionar majoritar, deţinând 99,43% din acţiunile Alpha Bank România.

Având în prezent peste 2500 de angajaţi, Banca oferă o gamă largă de servicii şi produse atât pentru segmentul de piaţă dedicat persoanelor fizice cât şi pentru sectorul de corporate, printr-o largă reţea de sucursale situate în Bucureşti şi alte oraşe mari din ţară. ALPHA BANK ROMÂNIA a înregistrat o dezvoltare puternică şi performanţe foarte bune datorită avantajelor competitive cum ar fi :

• Produse variate şi flexibile ce se adresează atât persoanelor fizice cât şi

companiilor mici, mijlocii sau corporaţiilor

• Capital puternic şi un brand cu reputaţie international

• Acţionari puternici şi implicate

• Un foarte bun Customer Service (răspuns rapid, flexibilitate, politeţe)

• Inovaţie şi creativitate

• Eficienţă operaţională

1.3 Brandul Alpha Bank

“ Credem in evoluţie. Suntem optimişti. Vrem ca oamenii să ajungă oricât de departe îşi propun şi suntem aici pentru a face ca aceste lucruri să se întample.

Chiar dacă, aparent, lucrăm doar cu cifre şi bani, ancoraţi fiind în raţional, munca noastră înseamnă şi să fim un catalizator pentru cei care îşi doresc să evolueze. Ne dorim să mergem mai departe, împreună cu ei.”

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica Alpha Bank.docx

Bibliografie

Căpraru Bogdan, Activitatea bancară. Sisteme, operaţiuni şi practici,Editura C.H.Beck,Bucureşti 2014
www.alphabank.ro
www.finextra.com
http://www.business-standard.com/
http://www.money.ro/