Practica Bancara - BRD

Proiect
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 242 în total
Cuvinte : 94792
Mărime: 1.87MB (arhivat)
Cost: 13 puncte
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Ioan Trenca

Cuprins

CAPITOLUL 1 2

Prezentarea societatii bancare. Istoric si evolutie 2

1.1 Scurt istoric al Bancii Romane pentru Dezvoltare 2

1.2 Principalele momente din evolutia BRD 4

1.3 Forma si structura capitalului si a actionariatului 4

1.4 Profil 4

1.5 Principalele sale functii, activitati si operatiuni bancare 5

1.5.1 Sucursalele 6

1.5.2 Activitati bancare 7

CAPITOLUL 2 10

Organizarea societatii bancare. Sistemul informational bancar 10

2.1 Reglementari legale 10

2.2 Cadrul normativ legal de organizare si functionare a bancii 13

2.3 Cadrul normativ intern de organizare si functionare a bancii 14

2.4 Structura organizatorica a bancii 14

2.4.1 Structurile din Centrala 16

2.4.2 Organe de conducere statutare 16

2.4.3 Conducatorii Bancii 17

2.4.4 Departamente si directii 19

2.4.5 Competentele bancii 24

2.4.6 Controlul si auditul intern in cadrul bancii 25

2.4.7 Structura grup 26

2.5 Sistemul informational bancar 37

2.5.1 Specificitatea departamentului sisteme informatice a BRD-GSG 37

2.5.2 Documente si programe informatice utilizate de BRD-GSG 38

CAPITOLUL 3 41

Modul de organizare a activitatii la nivelul resortului operativ 41

3.1 Activitatea Front-Office Customer-Desk 41

3.1.1 Rolul customer-desk 41

3.1.2 Cadrul contractual al operatiunilor cu clientela nebancara 41

3.1.3 Operatiuni de piata valutara 41

3.1.4 Operatiuni de piata monetara 43

3.1.5 Comunicarea cu clientii externi si interni 46

3.1.6 Alte prevederi 46

3.2 Tezaur –Casierie 47

3.2.1 Organizarea 47

3.2.2 Controlul operatiunilor de casierie 50

3.3 Operatiuni de credit 56

3.3.1 Principii Generale 56

3.3.2 Riscuri si garantii 57

3.3.2.2 Garantii 58

3.3.3 Clauzele speciale 59

3.3.4 Notiunea de Grup. Persoane aflate in relatii speciale cu Banca 60

3.3.5 Punerea la dispozitie, urmarirea, reinnoirea si rambursarea creditelor 60

3.3.6 Clasificarea creditelor. Provizioane 61

3.3.7 Plafonul global de finantare 62

3.3.8 Operatiunile de piata 62

3.3.9 Dosarele de credit 62

3.3.10 Analiza de risc 64

CAPITOLUL 4 66

Conturile bancare 66

4.1 Titularii de cont 66

4.2 Conturile care se pot deschide la BRD - modul cum functioneaza acestea 66

4.2.1 Drepturile si obligatiile partilor 69

4.2.2 Conturile de disponibilitati banesti 71

4.2.3 Conturile de depozit 73

4.2.4 Conturile de credite 74

4.2.5 Conturile cu destinatie speciala 75

4.2.6 Conturi in valuta 75

4.2.7 Extrasul de cont 77

Extras din document

CAPITOLUL 1

Prezentarea societatii bancare. Istoric si evolutie

1.1 Scurt istoric al Bancii Romane pentru Dezvoltare

Istoria sistemului bancar isi gaseste originile in trecutul indepartat, existand marturii foarte vechi ce atesta practica unor activitati care, intr-o forma mai mult sau mai putin evoluata, se pot constitui ca primii pasi pe taramul practicii bancare. Exista diferite pareri cu privire la originea bancilor. Unii cercetatori apreciaza ca primii bancheri au fost cei ce efectuau schimbul de bani, moment asociat aparitiei si circulatiei monedei metalice. Dupa alti cercetatori notiunea de banca este asociata momentului in care un grup de persoane a avut ideea sa primeasca disponibilitati banesti si sa ofere imprumuturi celor care aveau nevoie de fonduri suplimentare.

Activitatea bancilor romanesti este reglementata de legislatia specifica domeniului, respectiv Legea privind activitatea societatilor comerciale, nr.31/1990 si Legea privind activitatea bancara, nr.33/1991. In acelasi timp, activitatea bancilor comerciale este sub autorizarea si supravegherea bancii centrale.

Bancile comerciale joaca un rol activ in luarea deciziilor privind activitatea lor, comparativ cu rolul pasiv jucat in perioada economiei centralizate. Pentru a asigura concurenta in sectorul bancar si pentru a limita pozitiile de monopol au fost stabilite anumite reglementari. Bancile nu au voie sa incheie contracte, intelegeri care le-ar putea conferi o pozitie dominanta pe piata monetara. Bancile nu trebuie sa se angajeze intr-o concurenta neloiala.

Banca Romana pentru Dezvoltare este o banca de traditie in sistemul bancar romanesc, fiind descendenta a Societatii Nationale de Credit Industrial, creata in 1923, cu scopul de a incuraja dezvoltarea economiei si indeosebi a industriei.

Banca Romana pentru Dezvoltare s-a infiintat la 1 decembrie 1990, prin preluarea activelor si pasivelor fostei Banci de Investitii, fiind nu numai o schimbare de „firma”, ci si conturarea unor noi orientari si conceptii in organizarea si functionarea bancii. Actionand pe baza unor strategii si politici flexibile, cu prudenta impusa de evolutia mediului economic, BRD a reusit sa se adapteze cerintelor economiei de piata actuale, concomitent cu dezvoltarea sa permanenta sub aspect organizational, patrimonial si financiar.

Una din principalele caracteristici ale BRD o constituie obtinerea unor cote inalte de profitabilitate.

In ultimii ani BRD a continuat politica de orientare a creditelor spre sectorul privat al economiei, ponderea acestora reprezentand circa 65% din totalul portofoliului de credite.

BRD a pus la dispozitia clientilor o gama larga de produse si servicii unele dintre ele in premiera pe piata romaneasca : factoringul international, carti de plata, forfetare, scontarea efectelor de comert, studii de fezabilitate, evaluari de patrimoniu, consultanta si alte servicii pentru operatorii de pe piata de capital.

Participand la infiintarea societatii de asigurare ASIBAN SA, BRD si-a largit gama de servicii oferind clientilor intermediari politele de asigurare.

Ca membru operational din 1992 al sistemului international de comunicatii financiar bancare SWIFT, BRD asigura legaturi rapide si eficiente cu banci membre din intreaga lume. In vederea implementarii sistemului de decontari bazat pe carti de plata, banca a devenit la sfarsitul anului 1993 membru al organizatiei VISA INTERNATIONAL. Totodata, calitatea de membru al Factors Chains International a permis alinierea rapida a bancii la practicile internationale in materie.

De asemenea, in conditiile unei competitivitati crescande, BRD este un partener loial al comunitatii bancare romanesti, calitatea sa de membru al Asociatiei Romane a Bancilor asigurandu-i participarea activa la dezvoltarea si restructurarea sistemului bancar romanesc. O preocupare constanta a bancii o constituie largirea si diversificarea bazei de clienti. Orientarea strategica a conducerii bancii a constat in atragerea in randul clientilor cu precadere a producatorilor cu potential de export si cu capacitati reale de dezvoltare, a societatilor cu capital privat si a intreprinderilor mici si mijlocii viabile, instituind totodata si un sistem preferential pentru clientii care deruleaza un volum mare de operatiuni bancare.

Cresterea numarului de clienti si necesitatea apropierii de acestia au constituit premisa deciziei bancii pentru o mai buna reprezentare in teritoriu, respectiv dezvoltarea retelei interne de unitati teritoriale. Astfel BRD s-a implicat intr-un amplu proces de dezvoltare, reflectat in crearea si extinderea retelei sale de unitati teritoriale. Concomitent banca a creat si dezvoltat un sistem informatic adecvat, urmand ca in viitor sa finalizeze proiectul de informatizare integrala a bancii.

Pe langa realizarea obiectivelor strategice ale bancii, BRD urmareste si indeplinirea obligatiilor asumate in calitate de cetatean institutional, obligatii concretizate in sponsorizarea pe de o parte a unor activitati din domeniile cultural, sportiv, umanitar, artistic si totodata, isi asuma un rol educational, prin prezentarea in mass-media a produselor si serviciilor bancare.

Banca Romana pentru Dezvoltare este persoana juridica, fiind organizata ca societate bancara pe actiuni si are sediul in municipiul Bucuresti. Banca Romana pentru Dezvoltare are in subordine unitati bancare operative: sucursale, filiale, agentii si reprezentante in toate judetele tarii si in municipiul Bucuresti.

In momentul de fata, BRD - Groupe Société Générale are peste 2.200.000 de clieti si mai mult de 2.000.000 de posesori de carduri; ea detine o treime din piata cardurilor si 20% din cea a creditelor. BRD - Groupe Société Générale este cea mai mare banca privata din Romania si care se afla in plina expansiune.

BRD - Groupe Société Générale este de asemenea prima banca a intreprinderilor private din Romania si s-a angajat, singura sau impreuna cu Société Générale, in finantarea unor proiecte importante. Rezultatele obtinute datorita increderii clientilor nostri confirma pozitia ei de banca de referinta in Romania.

Banca Romana pentru Dezvoltare a demarat ample proiecte de informatizare, urmarind obtinerea unui sistem informatic integrat, capabil sa asigure prelucrarea in timp a tuturor operatiunilor bancare si sa ofere instrumente necesare unui management eficient.

Banca ofera de asemenea o gama larga de servicii si produse bancare finantand proiectele fezabile ale societatilor comerciale sau persoanelor fizice. Specialistii bancii asigura elaborarea si expertizarea studiilor de fezabilitate, inclusiv consulting; asistenta privind gestiunile financiare; expertizarea tehnica, economica si financiara a proiectelor; evaluarea patrimoniului pentru clientii bancii si pentru orice alti solicitanti, pe baza unor conventii. Economistii si tehnicienii de la BRD stapanesc metode moderne de expertizare a studiilor de fezabilitate, personalul specializat al bancii efectueaza complexe studii de evaluare, in conformitate cu metodologia Bancii Mondiale, fiind recunoscuti in acest sens de ANEVAR.

Banca Romana pentru Dezvoltare poate fi considerata ca fiind promotorul pietei de capital romanesti, in urma implicarii sale active, inca din 1992, in primele oferte publice si in infiintarea si dezvoltarea institutiilor pietei de capital din Romania. Prin Directia Piete de capital, precum si prin reteaua teritoriala, BRD asigura clientilor sai servicii diversificate, la cele mai inalte standarde.

Preview document

Practica Bancara - BRD - Pagina 1
Practica Bancara - BRD - Pagina 2
Practica Bancara - BRD - Pagina 3
Practica Bancara - BRD - Pagina 4
Practica Bancara - BRD - Pagina 5
Practica Bancara - BRD - Pagina 6
Practica Bancara - BRD - Pagina 7
Practica Bancara - BRD - Pagina 8
Practica Bancara - BRD - Pagina 9
Practica Bancara - BRD - Pagina 10
Practica Bancara - BRD - Pagina 11
Practica Bancara - BRD - Pagina 12
Practica Bancara - BRD - Pagina 13
Practica Bancara - BRD - Pagina 14
Practica Bancara - BRD - Pagina 15
Practica Bancara - BRD - Pagina 16
Practica Bancara - BRD - Pagina 17
Practica Bancara - BRD - Pagina 18
Practica Bancara - BRD - Pagina 19
Practica Bancara - BRD - Pagina 20
Practica Bancara - BRD - Pagina 21
Practica Bancara - BRD - Pagina 22
Practica Bancara - BRD - Pagina 23
Practica Bancara - BRD - Pagina 24
Practica Bancara - BRD - Pagina 25
Practica Bancara - BRD - Pagina 26
Practica Bancara - BRD - Pagina 27
Practica Bancara - BRD - Pagina 28
Practica Bancara - BRD - Pagina 29
Practica Bancara - BRD - Pagina 30
Practica Bancara - BRD - Pagina 31
Practica Bancara - BRD - Pagina 32
Practica Bancara - BRD - Pagina 33
Practica Bancara - BRD - Pagina 34
Practica Bancara - BRD - Pagina 35
Practica Bancara - BRD - Pagina 36
Practica Bancara - BRD - Pagina 37
Practica Bancara - BRD - Pagina 38
Practica Bancara - BRD - Pagina 39
Practica Bancara - BRD - Pagina 40
Practica Bancara - BRD - Pagina 41
Practica Bancara - BRD - Pagina 42
Practica Bancara - BRD - Pagina 43
Practica Bancara - BRD - Pagina 44
Practica Bancara - BRD - Pagina 45
Practica Bancara - BRD - Pagina 46
Practica Bancara - BRD - Pagina 47
Practica Bancara - BRD - Pagina 48
Practica Bancara - BRD - Pagina 49
Practica Bancara - BRD - Pagina 50
Practica Bancara - BRD - Pagina 51
Practica Bancara - BRD - Pagina 52
Practica Bancara - BRD - Pagina 53
Practica Bancara - BRD - Pagina 54
Practica Bancara - BRD - Pagina 55
Practica Bancara - BRD - Pagina 56
Practica Bancara - BRD - Pagina 57
Practica Bancara - BRD - Pagina 58
Practica Bancara - BRD - Pagina 59
Practica Bancara - BRD - Pagina 60
Practica Bancara - BRD - Pagina 61
Practica Bancara - BRD - Pagina 62
Practica Bancara - BRD - Pagina 63
Practica Bancara - BRD - Pagina 64
Practica Bancara - BRD - Pagina 65
Practica Bancara - BRD - Pagina 66
Practica Bancara - BRD - Pagina 67
Practica Bancara - BRD - Pagina 68
Practica Bancara - BRD - Pagina 69
Practica Bancara - BRD - Pagina 70
Practica Bancara - BRD - Pagina 71
Practica Bancara - BRD - Pagina 72
Practica Bancara - BRD - Pagina 73
Practica Bancara - BRD - Pagina 74
Practica Bancara - BRD - Pagina 75
Practica Bancara - BRD - Pagina 76
Practica Bancara - BRD - Pagina 77
Practica Bancara - BRD - Pagina 78
Practica Bancara - BRD - Pagina 79
Practica Bancara - BRD - Pagina 80
Practica Bancara - BRD - Pagina 81
Practica Bancara - BRD - Pagina 82
Practica Bancara - BRD - Pagina 83
Practica Bancara - BRD - Pagina 84
Practica Bancara - BRD - Pagina 85
Practica Bancara - BRD - Pagina 86
Practica Bancara - BRD - Pagina 87
Practica Bancara - BRD - Pagina 88
Practica Bancara - BRD - Pagina 89
Practica Bancara - BRD - Pagina 90
Practica Bancara - BRD - Pagina 91
Practica Bancara - BRD - Pagina 92
Practica Bancara - BRD - Pagina 93
Practica Bancara - BRD - Pagina 94
Practica Bancara - BRD - Pagina 95
Practica Bancara - BRD - Pagina 96
Practica Bancara - BRD - Pagina 97
Practica Bancara - BRD - Pagina 98
Practica Bancara - BRD - Pagina 99
Practica Bancara - BRD - Pagina 100
Practica Bancara - BRD - Pagina 101
Practica Bancara - BRD - Pagina 102
Practica Bancara - BRD - Pagina 103
Practica Bancara - BRD - Pagina 104
Practica Bancara - BRD - Pagina 105
Practica Bancara - BRD - Pagina 106
Practica Bancara - BRD - Pagina 107
Practica Bancara - BRD - Pagina 108
Practica Bancara - BRD - Pagina 109
Practica Bancara - BRD - Pagina 110
Practica Bancara - BRD - Pagina 111
Practica Bancara - BRD - Pagina 112
Practica Bancara - BRD - Pagina 113
Practica Bancara - BRD - Pagina 114
Practica Bancara - BRD - Pagina 115
Practica Bancara - BRD - Pagina 116
Practica Bancara - BRD - Pagina 117
Practica Bancara - BRD - Pagina 118
Practica Bancara - BRD - Pagina 119
Practica Bancara - BRD - Pagina 120
Practica Bancara - BRD - Pagina 121
Practica Bancara - BRD - Pagina 122
Practica Bancara - BRD - Pagina 123
Practica Bancara - BRD - Pagina 124
Practica Bancara - BRD - Pagina 125
Practica Bancara - BRD - Pagina 126
Practica Bancara - BRD - Pagina 127
Practica Bancara - BRD - Pagina 128
Practica Bancara - BRD - Pagina 129
Practica Bancara - BRD - Pagina 130
Practica Bancara - BRD - Pagina 131
Practica Bancara - BRD - Pagina 132
Practica Bancara - BRD - Pagina 133
Practica Bancara - BRD - Pagina 134
Practica Bancara - BRD - Pagina 135
Practica Bancara - BRD - Pagina 136
Practica Bancara - BRD - Pagina 137
Practica Bancara - BRD - Pagina 138
Practica Bancara - BRD - Pagina 139
Practica Bancara - BRD - Pagina 140
Practica Bancara - BRD - Pagina 141
Practica Bancara - BRD - Pagina 142
Practica Bancara - BRD - Pagina 143
Practica Bancara - BRD - Pagina 144
Practica Bancara - BRD - Pagina 145
Practica Bancara - BRD - Pagina 146
Practica Bancara - BRD - Pagina 147
Practica Bancara - BRD - Pagina 148
Practica Bancara - BRD - Pagina 149
Practica Bancara - BRD - Pagina 150
Practica Bancara - BRD - Pagina 151
Practica Bancara - BRD - Pagina 152
Practica Bancara - BRD - Pagina 153
Practica Bancara - BRD - Pagina 154
Practica Bancara - BRD - Pagina 155
Practica Bancara - BRD - Pagina 156
Practica Bancara - BRD - Pagina 157
Practica Bancara - BRD - Pagina 158
Practica Bancara - BRD - Pagina 159
Practica Bancara - BRD - Pagina 160
Practica Bancara - BRD - Pagina 161
Practica Bancara - BRD - Pagina 162
Practica Bancara - BRD - Pagina 163
Practica Bancara - BRD - Pagina 164
Practica Bancara - BRD - Pagina 165
Practica Bancara - BRD - Pagina 166
Practica Bancara - BRD - Pagina 167
Practica Bancara - BRD - Pagina 168
Practica Bancara - BRD - Pagina 169
Practica Bancara - BRD - Pagina 170
Practica Bancara - BRD - Pagina 171
Practica Bancara - BRD - Pagina 172
Practica Bancara - BRD - Pagina 173
Practica Bancara - BRD - Pagina 174
Practica Bancara - BRD - Pagina 175
Practica Bancara - BRD - Pagina 176
Practica Bancara - BRD - Pagina 177
Practica Bancara - BRD - Pagina 178
Practica Bancara - BRD - Pagina 179
Practica Bancara - BRD - Pagina 180
Practica Bancara - BRD - Pagina 181
Practica Bancara - BRD - Pagina 182
Practica Bancara - BRD - Pagina 183
Practica Bancara - BRD - Pagina 184
Practica Bancara - BRD - Pagina 185
Practica Bancara - BRD - Pagina 186
Practica Bancara - BRD - Pagina 187
Practica Bancara - BRD - Pagina 188
Practica Bancara - BRD - Pagina 189
Practica Bancara - BRD - Pagina 190
Practica Bancara - BRD - Pagina 191
Practica Bancara - BRD - Pagina 192
Practica Bancara - BRD - Pagina 193
Practica Bancara - BRD - Pagina 194
Practica Bancara - BRD - Pagina 195
Practica Bancara - BRD - Pagina 196
Practica Bancara - BRD - Pagina 197
Practica Bancara - BRD - Pagina 198
Practica Bancara - BRD - Pagina 199
Practica Bancara - BRD - Pagina 200
Practica Bancara - BRD - Pagina 201
Practica Bancara - BRD - Pagina 202
Practica Bancara - BRD - Pagina 203
Practica Bancara - BRD - Pagina 204
Practica Bancara - BRD - Pagina 205
Practica Bancara - BRD - Pagina 206
Practica Bancara - BRD - Pagina 207
Practica Bancara - BRD - Pagina 208
Practica Bancara - BRD - Pagina 209
Practica Bancara - BRD - Pagina 210
Practica Bancara - BRD - Pagina 211
Practica Bancara - BRD - Pagina 212
Practica Bancara - BRD - Pagina 213
Practica Bancara - BRD - Pagina 214
Practica Bancara - BRD - Pagina 215
Practica Bancara - BRD - Pagina 216
Practica Bancara - BRD - Pagina 217
Practica Bancara - BRD - Pagina 218
Practica Bancara - BRD - Pagina 219
Practica Bancara - BRD - Pagina 220
Practica Bancara - BRD - Pagina 221
Practica Bancara - BRD - Pagina 222
Practica Bancara - BRD - Pagina 223
Practica Bancara - BRD - Pagina 224
Practica Bancara - BRD - Pagina 225
Practica Bancara - BRD - Pagina 226
Practica Bancara - BRD - Pagina 227
Practica Bancara - BRD - Pagina 228
Practica Bancara - BRD - Pagina 229
Practica Bancara - BRD - Pagina 230
Practica Bancara - BRD - Pagina 231
Practica Bancara - BRD - Pagina 232
Practica Bancara - BRD - Pagina 233
Practica Bancara - BRD - Pagina 234
Practica Bancara - BRD - Pagina 235
Practica Bancara - BRD - Pagina 236
Practica Bancara - BRD - Pagina 237
Practica Bancara - BRD - Pagina 238
Practica Bancara - BRD - Pagina 239
Practica Bancara - BRD - Pagina 240
Practica Bancara - BRD - Pagina 241
Practica Bancara - BRD - Pagina 242

Conținut arhivă zip

  • Practica Bancara - BRD.doc

Alții au mai descărcat și

Auditul instituțiilor de credit. Studiu de caz Raiffeisen Bank

INTRODUCERE Definiţie : Prin AUDIT se întelege examinarea profesională efectuată de o persoană autorizată, independentă în vederea exprimării...

Operatiuni Bancare cu Clientela cu Exemplificare la Bancpost

I. INTRODUCERE 1.1. INTRODUCERE Potrivit Legii 58/1998 privind activitatea bancara art. 1. activitatea bancarã în România se desfãsoarã prin...

Tehnica Operatiunilor Bancare - BRD

Capitolul I Prezentarea societatii bancare. Istoric si evolutie 1.1.Scurt istoric al Bancii Române pentru Dezvoltare Istoria sistemului bancar...

Proiect Practica BRD-GSG

Capitolul 1. Prezentarea băncii. Istoric şi evoluţie 1.1 Momentul istoric al înfiinţării, principalele etape şi evoluţia sa în sistemul bancar...

Monografie BRD 2012

Cap 1. Prezentarea societăţii bancare. Istoric şi evoluţie BRD – Groupe Société Générale SA este o societate pe acţiuni admisă la tranzacţionare...

Proiect Practica Bancara Banca Transilvania - Moneda si Credit

INTRODUCERE 1. Motivaţii şi explicaţii Criteriile în baza cărora am ales sa efectuez stagiul de practica la Banca Transilvania au tinut de: BT...

Proiect BRD

1.1. Denumirea, sediul, durata şi emblema. BRD – Groupe Société Générale SA este societate pe acţiuni admisă la tranzacţionare pe o piaţă...

BRD - Groupe Societe Generale - Agentia Radauti

CAIET DE PRACTICA PERIOADA 12-26 IUNIE 12.06- Am facut cunostinta cu directorul BRD-Groupe Societe Generale, Agentia Radauti si am fost...

Te-ar putea interesa și

Management Bancar

Bǎncile de emisiune, ca bǎnci centrale, sunt amplu implicate în emisiunea monetarǎ, în procesul de creditare şi de influenţare a economiei prin...

Practică tehnică bancară BRD

Intorducere BRD - Groupe Société Générale Activitatea de practică am efectuat-o la banca BRD- GROUPE SOCIÉTÉ GÉNÉRALE, la Agentia Zalau, jud...

Practica Comert Exterior BRD

CAPITOLUL I PLATILE SI ROLUL SISTEMULUI BANCAR ÎN ACEST DOMENIU 1.1. Platile, domeniu al circulatiei monetare 1.1.1. Numerarul: evolutii si...

Practică bancară BRD -Groupe Societe Generale - agenția - Fortus

I. Sistemul Informational Bancar BRD asigura o infastructurã tehnologicã şi operationalã la nivelul cerut de concurenţa în domeniul bancar....

Practica Bancara BRD

Banca Romana Pentru Dezvoltare, societate pe actiuni cu capital majoritar de stat, si+a inceput activitatea ca societate bancara cu capital de stat...

Practică bancară BRD

CAP I. CREDITUL BANCAR-INTRODUCERE Creditul a apărut iniţial în Orientul Mijlociu, unde constituia monopolul marilor proprietari funciari şi al...

Practică bancară - BRD - Groupe Societe Generale

1.1 Scurt istoric al BRD În anul 1923 Se înfiinţează Societatea Naţională de Credit Industrial, ca instituţie publică. Statul deţinea 20% din...

Lucrare de practică bancară la BRD

Capitolul 1 Modul de organizare si conducere a activităţii Organizare BRD - Groupe Société Générale este a doua bancă românească, după activele...

Ai nevoie de altceva?