Practică bănci

Proiect
9/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 35 în total
Cuvinte : 17445
Mărime: 78.27KB (arhivat)
Puncte necesare: 6

Extras din proiect

CAPITOLUL I SISTEME INFORMATICE BANCARE

Informaţia economică contribuie la observarea modului de utilizare a resurselor materiale şi umane, sesizarea şi examinarea critică a aspectelor pozitive, dar şi a deficienţelor existente, în vederea luării măsurilor ce se impun. Valorificarea deplină a informaţiei economice se poate realiza numai în cadrul unui sistem informaţional economic, conceput ca un ansamblu al mijloacelor şi metodelor de obţinere, stocare şi utilizare a informaţiilor într-un domeniu al activităţii social-economice.

Sistemul informaţional economic este baza sistemului de management cu un impact din ce în ce mai mare asupra funcţionalităţii şi eficienţei economice, având drept scop prelucrarea informaţiilor existente în vederea satisfacerii unor obiective stabilite de conducerea firmei. Un sistem bine organizat trebuie să reflecte prin intermediul unor indicatori cât mai relevanţi toate laturile activităţii unui agent economic.

Funcţia de bază a oricărui sistem informaţional economic, indiferent de gradul de complexitate şi de automatizare a acestuia, este de a vehicula o cantitate raţională de informaţii, pe baza cărora să se ia decizii bine argumentate pe toate treptele organizatorice.

Principala sursă de date a sistemului informaţional economic şi, totodată, una din componentele de bază ale acestuia este contabilitatea.

Sistemul informaţional contabil permite identificarea, măsurarea, clasarea şi înregistrarea tranzacţiilor organizaţiilor destinate să furnizeze, după un tratament specific, informaţii susceptibile de a satisface nevoile pretinse de utilizatori.

Contabilitatea se distinge în cadrul sistemului informaţional global al întreprinderii prin două caracteristici recunoscute: se situează “în avalul” celorlalte funcţiuni ale întreprinderii şi nu ţine cont decât de evenimentele ce pot fi exprimate în unităţi monetare. Datorită posibilităţilor de agregare oferite de monedă, contabilitatea ocupă un loc privilegiat în cadrul sistemului informaţional de gestiune, fiind singurul sistem informaţional capabil să omogenizeze o multitudine de tranzacţii disparate şi să furnizeze reprezentări omogene fenomenelor şi evenimentelor privind gestiunea întreprinderii.

Sistemul informaţional contabil reprezintă “un set de resurse umane şi de capital dintr-o organizaţie, care se ocupă cu pregătirea informaţiilor contabile şi, de asemenea , de informaţiile obţinute prin colectarea şi prelucrarea tranzacţiilor economice. Aceste informaţii sunt făcute disponibile tuturor nivelurilor conducerii pentru realizarea planificării şi controlului activităţilor organizaţiilor economice”.

Sistemul informaţional contabil furnizează informaţiile necesare stabilirii traiectoriei evoluţiei întreprinderii, precum şi informaţiile de control ale acestei evoluţii. Prin sistemul său de calcul, contabilitatea furnizează informaţii de calitate necesare pentru optimizarea procesului decizional. Analiza datelor din bilanţ, ca şi din celelalte calcule de sinteză, redă în mod sistematic şi în proporţii reale dimensiunile rezultatelor. În acest mod, informaţia contabilă asigură reflectarea prezentă a faptelor, dar şi fundamentul pentru previziuni. Calculele contabilităţii constituie baza întregului sistem informaţional al întreprinderii, iar informaţiile de natură contabilă au ponderea cea mai ridicată, constituind fondul de date din care celelalte părţi componente îşi alimentează propriile lucrări.

Sistemul informaţional contabil rezolvă probleme pe care sistemele informaţionale pentru conducere nu le pot rezolva. Necesarul de informaţii al conducerii nu poate fi satisfăcut în absenţa contabilităţii, singura capabilă să rezolve dificila sarcină de filtrare, condensare şi sintetizare a informaţiilor care circulă prin întreprindere. Contabilitatea realizează analiza, clasarea şi înregistrarea , în termeni monetari, a faptelor economice născute din activitatea întreprinderii şi obţine periodic situaţia patrimoniului.

La nivelul BCR Sucursala Botoşani, departamentul informatic este format din patru informaticieni, aflaţi in subordinea directorului financiar-contabil.

In cadrul băncii aceştia au următoarele atribuţiuni:

- Asigura buna funcţionare a reţelei de calculatoare din cadrul sucursalei;

- Asigura buna funcţionare a aplicaţiilor informatice utilizate in banca;

- Asigura corespondenta cu Direcţia Sisteme informatice a centralei BCR;

- Instalează aplicaţia MultiCash supranumita banca la distanta la clienţii persoane juridice care solicita aceasta aplicaţie;

- Efectuează alimentările de salarii pe cardurile maestro;

- Participa la generarea jurnalelor zilnice de operaţiuni efectuate in cadrul sucursalei, la închiderea zilei bancare, la identificarea si generarea eventualelor erori;

Un angajat ale băncii trebuie sa cunoască in mod obligatoriu:

- Aplicaţiile informatice specifice postului pe care îl ocupa;

- Cunoaşterea aplicaţiilor Microsoft Office: Word si Excel;

- Cunoaşterea limbajului de programare Visual Basic.

CAPITOLUL II DECONTARILE BANCARE CU NUMERAR

Preluarea prin încasare a sumelor monetare aduse de clienţi si eliberarea de sume către clienţi, reprezintă una dintre cele mai vechi si cele mai frecvente operatiuni efectuate de banci.

Unitatile bancii au obligatia de stabilire a identitatii clientilor potrivit prevederilor legale si dispozitiilor normative in vigoare, referitoare la standardele de cunoastere a clientilor, prevenirea si sanctionarea spalarii banilor.

Operatiuni cu numerar lei

Conform prevederilor in vigoare referitoare la aplicarea Regulamentului BNR nr.2/1996 si a O.G. nr.15/1996 privind disciplina financiar-valutara, aprobata prin HG nr.92/1996, operatiunile de incasari si plati intre persoanele juridice se efectueaza, prin instrumente de plata cu si fara numerar.

1. Persoanele juridice pot efectua plati in numerar, conform reglementarilor in vigoare, in urmatoarele cazuri :

a) plata salariilor si a altor drepturi de personal ;

b) alte operatiuni ale persoanelor juridice cu persoane fizice ;

c) plati catre persoane juridice in limita unui plafon zilnic de 30.000.000 lei.

In categoria altor plati ale persoanelor juridice catre persoane fizice, prevazute la litera b de mai sus, sunt incluse :

- achizitii de animale vii si produse agricole (vegetale si animale) de la producatorii individuali ;

- achizitii de materiale refolosibile si deseuri colectate de la populatie ;

- cumparari valori imobiliare de la persoane particulare ;

- cumparari de valuta de la persoane fizice efectuate de Casele de schimb valutar ;

- achizitii de materii prime de la particulari in vederea prelucrarii lor ;

- plati dividende, fonduri de premiere din profit ;

- plati pentru despagubiri terenuri, gospodarii etc., in cazul unor prospectiuni geologice sau de alta natura.

De la prevederile pct. 1 lit. c de mai sus sunt exceptate urmatoarele operatiuni :

- depunerile in conturile persoanelor juridice, deschise la societati comerciale bancare, care pot fi facute si de alte persoane juridice, neplafonat ;

- cheltuielile de deplasare in interes de serviciu, in limita sumelor convenite pentru plata transportului, a diurnei, a indemnizatiei si a cazarii pe timpul deplasarii, precum si a cheltuielilor neprevazute, efectuate in acest sens;

- cheltuielile de protocol ocazionate de organizarea de conferinte, simpozioane si alte asemenea actiuni, in conditiile baremurilor stabilite de normele legale. Transferul banilor din contul persoanelor juridice in contul persoanelor fizice se face in mod obligatoriu prin prezentarea documentelor justificative legale (acte de vanzare cumparare sau contracte de imprumut legalizate, procese – verbale semnate si parafate ale sedintei actionarilor, alte documente justificative).

Preview document

Practică bănci - Pagina 1
Practică bănci - Pagina 2
Practică bănci - Pagina 3
Practică bănci - Pagina 4
Practică bănci - Pagina 5
Practică bănci - Pagina 6
Practică bănci - Pagina 7
Practică bănci - Pagina 8
Practică bănci - Pagina 9
Practică bănci - Pagina 10
Practică bănci - Pagina 11
Practică bănci - Pagina 12
Practică bănci - Pagina 13
Practică bănci - Pagina 14
Practică bănci - Pagina 15
Practică bănci - Pagina 16
Practică bănci - Pagina 17
Practică bănci - Pagina 18
Practică bănci - Pagina 19
Practică bănci - Pagina 20
Practică bănci - Pagina 21
Practică bănci - Pagina 22
Practică bănci - Pagina 23
Practică bănci - Pagina 24
Practică bănci - Pagina 25
Practică bănci - Pagina 26
Practică bănci - Pagina 27
Practică bănci - Pagina 28
Practică bănci - Pagina 29
Practică bănci - Pagina 30
Practică bănci - Pagina 31
Practică bănci - Pagina 32
Practică bănci - Pagina 33
Practică bănci - Pagina 34
Practică bănci - Pagina 35

Conținut arhivă zip

  • Practica Banci.doc

Te-ar putea interesa și

Elementele esențiale ale tehnicilor bancare practicate de băncile comerciale românești

Introducere 1.Caracteristicile economice ale pieței persoanelor fizice și a firmelor Alpha Bank își face simțită prezența încă din anul 1994 când...

Studiu monografic - elementele esențiale ale tehnicilor bancare practicate de băncile comerciale românești

Introducere 1. Caracteristicile economice ale pieţei persoanelor fizice şi a firmelor Piața nu reprezintă un loc, ci “un proces, modul în care,...

Caiet de practică - Banca Comercială Română (BCR)

2. Forme si tehnici specifice relatiilor financiare ale bancii cu autoritatile publice (impozitul pe venitul persoanelor fizice, contributiile la...

Creditarea persoanelor juridice MICRO IMM în practica Băncii Raiffeisen

CAP I. CREDITUL BANCAR-INTRODUCERE Creditul a apărut iniţial în Orientul Mijlociu, unde constituia monopolul marilor proprietari funciari şi al...

Managementul satisfacției clienților unei bănci

CAPITOLUL 1 MANAGEMENTUL SATISFACTIEI CLIENTILOR – CONDITIE ESENTIALA DE CRESTERE A COMPETITIVITATII SERVICIILOR BANCARE 1.1 Posibilitati...

Elementele esențiale ale tehnicilor bancare practicate de băncile comerciale românești - Sucursala Alpha Bank Iași

Introducere În prezentul proiect ne-am propus să descriem activitatea de practică pe care am susținut-o timp de 8 săptămâni în cadrul sucursalei...

Elementele esențiale ale tehnicilor bancare practicate de băncile comerciale românești

INTRODUCERE 1. Miza economică a relaţiei cu clienţii. Punctul cheie în relaţia dintre bancă şi clientelă este satisfacerea cerinţelor clientului....

Practică Banca Românească

Introducere Obiectivul principal al practicii îl constituie dezvoltarea aptitudinilor de muncă necesare ale studenților sau masteranzilor, cu...

Ai nevoie de altceva?