Practica BCR

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest proiect trateaza Practica BCR.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 46 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

1. Rezumat executiv 2
2. Prezentarea generală a organizației 3
2.1 Date de identificare 3
2.2 Scurt istoric al organizatiei 3
2.3 Structura si conducerea BCR 4
2.4 Produsele si serviciile 5
2.5 Resursele umane 8
2.6 Resursele mateiale 10
2.7 Activitatea generala a organizatiei 10
2.8 Mediul apropiat de afaceri 14
2.9 Perfomanțele financiare 17
3. Descrierea si analiza activității internaționale 17
4. Perspectivele dezvoltării internaționale 42
5. Concluzii 44
6. Referințe bibliografice 45

Extras din document

1. Rezumat executiv

În cadrul acestui raport de practică am analizat organizarea și funcționarea companiei BCR (Banca Comercială Română) în ceea ce privește activitate internațională a acesteia. Prin urmare am efectuat un stagiu de practică de două săptămâni în perioada 19 iunie- 30 iunie 2017 la nivelul unității bancare BCR din strada Păcurari, Iași cu scopul de a-mi dezvoltă capacitatea de aplicare a cunoștințelor teoretice aumulate în cadrul facultății FEAA.

Serviile BCR cu caracter internațional sunt folosite în mare parte de societățile comerciale cu scopul creșteri performanțelor financiare, iar în acest sens banca creează produse inovatoare pentru a satisface un public cât mai numeros.

Prin poziția pe care o ocupă fiind prima instituție bancară în România , Bancă Comercială Romană reprezintă la oră actuală una dintre cele mai mari instituții care oferă servicii financiar-bancare clienților săi.

Intenția BCR este să creeze principiile pentru o finanțare responsabilă a sectoarelor sensibile din punct de vedere social.

2.Prezentarea generală a organizației

În cadrul acestui capitol voi face cunoscute anumite elemente importante referitoare la compania în care am ales să realizez stagiul de practică. Prin urmare voi prezenta într-un mod cât mai clar pe baza unor surse primare și secundare informatii cu privire la istoricul organizației, conducerea acesteia, produsele și serviciile oferite, resursele umane și materiale, activitatea generală a organizației, mediul apropiat de afaceri și performanțele financiare din ultimii 4 ani de activitate.

2.1 Date de identificare

Realizarea stagiului de practică s-a efectuat în cadrul unității bancare BCR cu sediul în Strada Păcurări 137, Iași, județul Iași. Principalele servicii oferite de către banca în care am realizat stagiul de practică sunt retragere de numerar și sold cont, plați facturi (fără numerar), rambursare rate și card de credit, depunere numerar, reincarcare cartele prepaid, schimbare PIN card, plați facturi (cu numerar), ATM de exterior.

2.2 Scurt istoric al organizației

Banca Comercială Romană (BCR) este o societate cu capital privat fondată în anul 1990 cu sediul în București, fiind cel mai important grup financiar din România. În anul 1998 deschide o filială la Chișinău în Republica Moldova, urmând ca în anul următor să fuzioneze prin absorbție cu Bancorex. În 2001 BCR Leasing se lansează pe piața romanescă. Procesul de privatizare are loc în 2003 în urma căruia se vinde pachetul de acțiuni către BERD și IFC. În 2004 se infiiinteaza BCR Asigurări pe viață și sunt instalate automate de schimb valutar. Banca austriacă Erste Bank finalizează achiziționarea Băncii Comerciale Române în 2006. Erste Bank a achiziționat 61,8825% din acțiunile BCR de la Guvernul Român, BERD și IFC în urma achitării a 3,75 miliarde Euro. BCR Administrare Fond de Pensii intră pe piața romanească în 2008 și Banca Comercială Romană vinde operațiunile de asigurări către Vienna Insurance Group. În același an BCR Banca pentru Locuințe intră pe piața românească. În perioada următoare BCR adoptă un program de emitere de obligațiuni pe termen mediu - Medium Term Notes (MTN) - în valoare totală de 3 miliarde EUR.

Grupul Banca Comercială Romană SĂ este format din societatea mamă, Banca Comercială Română și filialele acesteia: Anglo-Romanian Bank (Marea Britanie), Frankfurt Bucharest Bank (Germania), Banque Franco-Roumanie (Franța) și Bancă Comercială Romană Chisinău (RepublicaMoldova), Financiară SĂ (România), Bucharest Financial Plaza SRL (România), BCR Securities SA(România), BCR Leasing SA (România).

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica BCR.docx

Bibliografie

- Corneliu Munteanu, Emil Maxim, Constantin Sasu, Stefan Prutian, Adriana Zait, Adriana Manolica, Tudor Jijie, Adrian Monoraru, MARKETING- Principii, Practici, Orizonturi, Editia lll, Editura SEDCOM LIBRIS, Iasi, 2004
- Vasile Ișan, Tranzactii Comerciale Internationale, VOL l, Editura SEDCOM LIBRIS, Iasi, 2004
- www.bcr.ro
- https://ro.wikipedia.org/wiki/Banca_Comercial%C4%83_Rom%C3%A2n%C4%83
- “Cum s-a schimbat topul băncilor după active în 2016” disponibil la http://www.bankingnews.ro/top-banci-active-2016.html
- “BCR a atras 400 milioane USD pe piata externa” disponibi la http://1asig.ro/BCR-a-atras-400-mil-USD-de-pe-piata-externa-articol-2,3,100-24276.htm,
- www.bnro.ro
- www.globaledge.msu.edu