Practică BRD

Proiect
7.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Bănci
Conține 5 fișiere: doc
Pagini : 66 în total
Cuvinte : 16198
Mărime: 619.78KB (arhivat)
Publicat de: Luca Paraschiv
Puncte necesare: 10
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Spiridon Pralea

Cuprins

  1. 1.Rezumat 1
  2. 2.Prezentarea generală a organizației 2
  3. 2.1.Date de indentificare 2
  4. 2.2. Scurt istoric al organizației 2
  5. 2.3.Organigrama și managementul 2
  6. 2.4.Produse și/sau servicii 6
  7. 2.5.Resurse umane 6
  8. 2.6. Activitatea generala a organizației 8
  9. 2.7.Mediul apropiat de afaceri 10
  10. 3.Descrierea și analiza activității internationale 11
  11. 4.Perspectivele dezvoltării internaționale 38
  12. 5.Concluzii 41
  13. Bibliografie

Extras din proiect

1. Rezumat executiv

Prin acest proiect am urmărit valorificarea cunoştintelor acumulate pană acum şi transpunerea lor din sfera abordării teoretice, abstracte, într-o dimensiune practică, concretă. În acest sens, am ales pentru efectuarea stagiului de practică o entitate economică a cărei activităţi economice le-am studiat nu doar din punct de vedere teoretic ci și practic. Instituția aleasă a fost BRD GSG Piatra Neamț. Grup al BRD - Groupe Société Générale care este a doua bancă românească, după activele bancare şi deține a doua capitalizare la Bursa de Valori Bucureşti. Acţionarul principal al BRD este Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro, ale cărui servicii sunt utilizate de 27 milioane clienţi din întreaga lume.

Prezenta lucrare urmăreşte efectuarea unei analize din punct de vedere teoretic si în special practic a activitații pe plan intern dal mai ales pe plan internațional al activității BRD.

Proiectul este structurat pe 5 capitole, după cum urmează:

Primul capitol este o prezentare generala a organizației care include datele de identificare ale bancii, un scurt istoric al acesteia, managementul si organigrama grupului, produsele si serviciile oferite de aceasta, activitatea si structura resurselor umane, descrierea activității generale a BRD și mediul apropiat de afaceri.

Un alt capitol prezintă in detaliu descrierea și analiza uneia dintre activitățile internaționale și anume acreditivul de import si export.

Al treilea capitol ilustrează perspective ale activitații internaționale, prezentând aspecte precumevaluarea generală a programelor și/sau proiectelor internaționale propuse de organizație in următorii ani.

2. Prezentarea generală a organizației

2.1. Date de indentificare

Piatra Neamț

Str. Locotenent Drăghescu Nr. 13

Nr. Tel.: 0233/212409/223; 0233/214494

2.2. Scurt istoric al organizației

face parte din Grupul Société Générale şi,în calitate de persoană juridică română, se supune reglementărilor emise pe teritoriul României.

BRD este o societate comercială pe acţiuni, şi îşi desfăşoară activitatea în baza Legii societăţilor comerciale şi a altor reglementări specifice. De asemenea, BRD – Groupe Société Générale S.A. este societate deţinută public, cotată la Bursa de Valori Bucureşti, este supusă legislaţiei în vigoare privind pieţele de capital, precum şi reglementările Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare şi ale Bursei de Valori Bucuresti. În special, BRD - Groupe Société Générale S.A este societate bancară, în această calitate este supusă Legii privind activitatea bancară nr.58/1998, cu modificările ulterioare şi reglementărilor Băncii Naţionale.

BRD Groupe Société Générale are cinci filiale:BRD Sogelease, BRD Securities, BRD Finance credite de consum SRL, BRD/SG Corporate Finance , SG Asset Management BRD şi o reţea formată din 20 grupuri:Sucursala Mari Clienţi Corporativi, Grup Academiei, Grup Dorobanţi, Grup Unirea, Grup Bacău, Grup Braşov, Grup Cluj, Grup Constanţa, Grup Craiova, Grup Drbeta Turnu Severin, Grup Galaţi, Grup Iaşi, Grup Piatra Neamţ, Grup Piteşti,Grup Ploieşti,Grup Satu Mare,Grup Sibiu,Grup Timişoara,Grup Târgu Mureş,Grup Valahia.

Sucursala din Piatra Neamț ia naștere in 1990 odata cu momentul în care Banca Română pentru Dezvoltare se constituie ca bancă comercială, sub formă de societate pe acţiuni, si preia activele si pasivele Băncii de Investiţii, primind o autorizatie de funcţionare generală.

2.3. Organigrama și managementul

Sistemul de management este componenta decisivă pentru funcţionalitatea si performanţele unei firme.In aceasta fază evidenţiem caracteristicile manageriale, respectiv parametri constructivi şi funcţionali ai sistemului de management şi ale subsistemelor sale:metodologic,decizional,informaţional si organizatoric.

A. SUBSISTEMUL METODOLOGIC

Subsistemul metodologic este alcătuit din instrumentarul managerial şi elemente de concepere, funcţionare şi perfecţionare a celorlalte componente manageriale-subsistemul decizional, informaţional şi organizatoric.

Obiectivul principal este acela de a identifica, măsura şi exercita controlul necesar privind riscurile implicate, de a garanta fiabilitatea, integritatea şi disponibilitatea informaţiilor financiare şi de gestiune, de a controla calitatea sistemelor informatice şi de comunicare. Auditul intern este un dispozitiv permanent şi independent, având misiunea de a evalua în cadrul unei abordări obiective riguroase şi imparţiale, eficacitatea sistemului de Control Intern şi monitorizarea acestuia în vederea asigurării unei evaluări independente a adecvării politicilor şi procedurilor stabilite şi a modului în care sunt respectate: şedinţa, metodă larg răspândită, nu numai la nivelul celor două organisme participative de management, ci şi la nivelul grupurilor, al sucursalelor, agenţiilor, la toate celelalte eşaloane organizatorice; tabloul de bord, regăsit sub forma unor tabele de valori, în care sunt inserate obiectivele previzionate, nivelul rezultatelor înregistrate în perioada la care se referă, ecartul, indicele de realizare a obiectivului şi cauzele care au generat abateri pozitive sau negative şi sub forma graficelor, situaţii informationale care sunt valorificate la nivel superior şi mediu; delegarea, utilizată de către manageri pentru rezolvarea unor probleme de către subordonaţi şi stabilită prin Norma 1-Funcţionarea Internă.

B. SUBSISTEMUL DECIZIONAL

Decizia reprezintă intenţia de a alege un anumit mod de acţiune dintre mai multe opţiuni posible, presupunând alegerea deciziei optime. Din informaţiile furnizate este evidenţiat faptul că organismele participative de management îşi exercită atribuţiile, competenţele şi responsabilităţile potrivit organigramei băncii, cu respectarea dispoziţiilor legii şi ale Actului Constitutiv al Băncii, iar managerii individuali, situaţi pe diferite niveluri ierarhice, au precizate sarcini, competenţe şi responsabilităţi care le permit să intervină decizional în funcţie de situaţia existentă.

C. SUBSISTEMUL INFORMAŢIONAL

Sistemul informaţional al băncii în organizarea şi funcţionarea sa se bazează pe o serie de principii bine precizate şi anume:

1. delimitarea informaţiilor din punct de vedere al utilităţii curente sau de perspectivă. Această delimitare este deosebit de importantă deoarece unele elemente specifice informaţiilor cum sunt frecvenţa şi gradul lor de prelucrare, diferă la conducerea curentă de cea de perspectivă;

2. conceperea şi funcţionarea sistemului informaţional bancar în funcţie de structura organizatorică a fiecărei bănci, reducându-se volumul şi frecvenţa transmiterii informaţiilor pe măsura trecerii de la verigile inferioare la cele superioare. Reducerea volumului de informaţii la cele strict necesare şi semnificative, are un rol deosebit, de aceasta depinzând într-o oarecare măsură, eficienţa sistemului informaţional bancar.

Preview document

Practică BRD - Pagina 1
Practică BRD - Pagina 2
Practică BRD - Pagina 3
Practică BRD - Pagina 4
Practică BRD - Pagina 5
Practică BRD - Pagina 6
Practică BRD - Pagina 7
Practică BRD - Pagina 8
Practică BRD - Pagina 9
Practică BRD - Pagina 10
Practică BRD - Pagina 11
Practică BRD - Pagina 12
Practică BRD - Pagina 13
Practică BRD - Pagina 14
Practică BRD - Pagina 15
Practică BRD - Pagina 16
Practică BRD - Pagina 17
Practică BRD - Pagina 18
Practică BRD - Pagina 19
Practică BRD - Pagina 20
Practică BRD - Pagina 21
Practică BRD - Pagina 22
Practică BRD - Pagina 23
Practică BRD - Pagina 24
Practică BRD - Pagina 25
Practică BRD - Pagina 26
Practică BRD - Pagina 27
Practică BRD - Pagina 28
Practică BRD - Pagina 29
Practică BRD - Pagina 30
Practică BRD - Pagina 31
Practică BRD - Pagina 32
Practică BRD - Pagina 33
Practică BRD - Pagina 34
Practică BRD - Pagina 35
Practică BRD - Pagina 36
Practică BRD - Pagina 37
Practică BRD - Pagina 38
Practică BRD - Pagina 39
Practică BRD - Pagina 40
Practică BRD - Pagina 41
Practică BRD - Pagina 42
Practică BRD - Pagina 43
Practică BRD - Pagina 44
Practică BRD - Pagina 45
Practică BRD - Pagina 46
Practică BRD - Pagina 47
Practică BRD - Pagina 48
Practică BRD - Pagina 49
Practică BRD - Pagina 50
Practică BRD - Pagina 51
Practică BRD - Pagina 52
Practică BRD - Pagina 53
Practică BRD - Pagina 54
Practică BRD - Pagina 55
Practică BRD - Pagina 56
Practică BRD - Pagina 57
Practică BRD - Pagina 58
Practică BRD - Pagina 59
Practică BRD - Pagina 60
Practică BRD - Pagina 61
Practică BRD - Pagina 62
Practică BRD - Pagina 63
Practică BRD - Pagina 64
Practică BRD - Pagina 65
Practică BRD - Pagina 66
Practică BRD - Pagina 67

Conținut arhivă zip

  • practica final.doc
  • anexa2.doc.doc
  • cuprins.doc.doc
  • anexe.doc
  • anexa1.doc.doc

Alții au mai descărcat și

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Băncile comerciale - de depozit - și rolul lor în sistemul bancar

BANCILE COMERCIALE (DE DEPOZIT) SI ROLUL LOR ÎN SISTEMUL BANCAR Aparitia bancilor moderne este strâns legata de dezvoltarea comertului cu...

Proiect economie bancară

1.1. Prezentarea capitolului din acquis-ul comunitar care priveste activitatea financiar bancara: Pentru aderarea la Uniunea Economica si...

Creditare Bancară

OBIECTIVE: Scopul disciplinei consta în asigurarea cunostintelor si informatiilor teoretice, metodologice si operationale în domeniul creditarii...

Produse și Servicii Bancare

1. CADRUL LEGAL DE DERULARE A ACTIVITATII BANCARE 1.1. Funcţiile tradiţionale ale băncilor comerciale In cadrul rolului fundamental de...

Grilă cu răspunsuri informatică de gestiune (baze) 2008-2009 aranjate alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

HVB țiriac

Bancile sunt entitati economice specializate, menite sa infaptuiasca in economie creditarea bancara. In acest fel, ele asigura functionarea deplina...

Te-ar putea interesa și

Proiect de practică - BRD Groupe Societe Generale

Motivaţie: Criteriile în baza cărora am ales să efectuez stagiul de practica la Banca Româna pentru Dezvoltare BRD - Groupe Société Générale au...

Practică BRD

1.Consideratii generale. Statutul B.R.D. S.A. Obiectul de activitate al bancii îl constituie atragerea de fonduri banesti în lei si în valuta de...

Proiect practică - BRD Group Societe Generale

Responsabilitate Sociala BRD este un actor comunitar important, desfasurând deja de mai multi ani actiuni sustinute în materie de mecenat...

Practică BRD

Rezumat introductiv În acest proiect ne propunem sa realizam o prezentare cât mai completa si corecta a situatiei societatii BRD Groupe Société...

Proiect practică BRD Botoșani

Introducere Stagiul de practică l-am efectuat în unitatea BRD- Groupe Societe Generale S.A. Agenţia Gheorghe Avramescu Botoşani. Criteriile în...

Practică BRD

Capitolul 1 Sistemul informaţional bancar Beneficiind de o tehnologie avansată pentru tranzacţiile de arbitraj valutar oferită de REUTERS...

Practică - BRD - Groupe Societe Generale

Termeni-cheie Bancă de investiții - instituție bancară a cărei activitate principală este, pe lângă acordarea creditelor, gestionarea...

Raport de practică BRD

1. Rezumat Executiv Am ales sa faca practica bancara la BRD intrucat, in cautarea de firme internationale, am ramas degamagita, firmele refuzand...

Ai nevoie de altceva?