Practică de specialitate - Piraeus Bank

Proiect
8/10 (1 vot)
Domeniu: Bănci
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 29 în total
Cuvinte : 11461
Mărime: 172.62KB (arhivat)
Publicat de: Iancu Bejan
Puncte necesare: 8

Cuprins

  1. Cap.1 Sistemul informаţionаl bаncаr 3
  2. 1.1. Scurt istoric аl Pirаеus Bаnk Româniа 3
  3. 1.2. Sistеmul informаţionаl аl Pirаеus Bаnk 4
  4. 1.3. Structurа orgаnizаtorică а sucursаlеi 6
  5. Cap.2 Dеschidеrеа şi funcţionаrеа conturilor bаncаrе 8
  6. 2.1. Tipuri de conturi cе pot fi dеschisе la Pirаеus Bаnk 8
  7. 2.2. Documеnte nеcеsаre dеschidеrii unui cont la Pirаеus Bаnk 8
  8. 2.3. Funcţionаrеа conturilor 9
  9. 2.4. Conturi curеntе 9
  10. Cap.3 Opеrаţiuni dе crеditаre bаncаră 13
  11. 3.1. Crеditаreа bаncаră 13
  12. 3.2. Tipuri de crеditе аcordаtе dе Pirаеus Bаnk 14
  13. Cap.4 Instrumеntе modеrnе de plаtă 23
  14. 4.1. Cаrdurilе.Tipuri de cаrduri ofеritе dе Pirаеus Bаnk 23
  15. 4.2. Pirаеus onlinе bаnking 28
  16. 4.3. Tеlеbаnk 29
  17. Concluzii 29

Extras din proiect

Capitolul 1

Sistemul informaţional bancar

1.1. Scurt istoric al Piraeus Bank România

Piraeus Bank Group este astăzi una dintre cele mai dinamice şi active organizaţii financiare din Grecia. Fondată în 1916, Piraeus Bank a trecut printr-o perioadă în care a fost proprietate de stat înainte să fie privatizată în decembrie 1991. De atunci a crescut continuu ca mărime şi activităţi, conducând astăzi un grup de companii care acoperă toate activităţile financiare şi bancare de pe piaţa Greciei (bancă universală). Piraeus Bank posedă expertiză de valoare în special în ariile de retail banking, întreprinderi mici şi mijlocii, pieţe de capital şi de investiţii, leasing.

La sfârşitul lui martie 2011, Piraeus Bank Group avea o reţea de 872 de sucursale, 360 în Grecia şi 512 în străinătate. Capitalul Piraeus Bank Group se ridică la 4.1 mld €, valoarea depozitelor la 28.7 mld €, împrumuturile nete se ridică la 37 mld €, iar totalul activelor valorează 56.6 mld €.

Piraeus Bank şi-a început activitatea în România în anul 2000 prin achiziţionarea de către Piraeus Bank Group a 99.98% din acţiunile Băncii de Credit Pater. Un prim obiectiv important a fost atragerea persoanelor cu pregătire şi experienţă în domeniu, capabile să îmbrăţişeze valorile şi viziunea băncii şi să contribuie în mod decisiv la implementarea acestora.

Anul 2001 a adus pentru Piraeus Bank consolidarea pe piaţa de profil, prin înfiinţarea Departamentului de corporate banking, lansarea cardurilor VISA şi a serviciilor Express banking.

În perioada 2002-2003, banca a înregistrat o importantă creştere prin dezvoltarea segmentului corporate, lansarea creditelor ipotecare pentru persoane fizice şi înfiinţarea Piraeus Leasing.

În perioada 2004-2005, au fost puternic dezvoltate segmentele de Retail şi SME prin lansarea de produse de împrumut şi economisire, iar în 2006 a fost înfiinţat Piraeus Insurance-Reinsurance Broker.

În anul 2007, Piraeus Bank România a cunoscut o perioadă de dezvoltare rapidă care a contribuit la creşterea cotei de piaţă a băncii şi la continua consolidare în România, strategia băncii bazându-se pe extinderea reţelei naţionale, pe lansarea de noi produse şi pe abordarea personalizată, flexibilă şi transparentă a relaţiei cu clienţii.

În 2008, Piraeus Bank România a avut o creştere rapidă şi profitabilă, venind în întâmpinarea cerinţei pieţei cu o reţea extinsă de 180 de sucursale, din care 58 în Bucureşti. Acesta a fost anul în care Piraeus Bank România a obţinut o vizibilitate ridicată din punct de vedere al publicităţii prin campanii TV, în presa scrisă şi la radio. Numărul clienţilor a crescut cu 53%, profitul brut a fost cu 132% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului 2007, volumul depozitelor a înregistrat o creştere de 82% în ciuda pieţei locale, iar volumul creditelor a crescut cu 44%.

În anul 2009, datorită contextului economic, Piraeus Bank România şi-a redus ritmul de extindere a reţelei, deschizând doar 7 noi sucursale şi ajungând la 187 de sucursale şi agenţii.

Anul 2010 a fost anul în care Piraeus Bank România a împlinit 10 ani de activitate bancară în România, începutul de an fiind marcat de inaugurarea unui nou sediu cu 15 etaje, situat în zona de nord a capitalei, ce aparţine în întregime băncii. Tot în acest an, în luna noiembrie, Piraeus Bank România şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) au semnat un parteneriat de doi ani pentru selecţia, sprijinirea şi pregătirea Echipei Olimpice a României în vederea participării la cea de-a XXX-a ediţie a Jocurilor Olimpice, de la Londra, 2012.

În anul 2011, Piraeus Bank România şi-a desfăşurat în continuare activitatea cu profesionalism, lucru care se poate observa în produsele şi serviciile oferite, cât şi în angajaţii foarte bine pregătiţi.

1.2. Sistemul informaţional al Piraeus Bank

Sistemul informaţional asigură toate informaţiile necesare luării deciziilor şi totodată asigură căile de comunicare între celelalte sisteme, decizional şi operativ, având rolul de culegere, transmitere, stocare şi prelucrare a datelor în vederea obţinerii informaţiilor necesare în procesul decizional.

Piraeus Bank România S.A. este o societate pe acţiuni, constituită şi funcţionând potrivit Legii comerciale nr. 31/1990, Ordonanţei de urgenţă nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului şi reglementărilor emise de Banca Naţională a României.

Piraeus Bank România este reprezentată de un grup de persoane competente care doresc să înţeleagă nevoile clienţilor pentru a-i ajuta să-şi rezolve problemele într-o manieră prietenoasă şi promptă.

Activitatea băncii se desfăşoară într-un mediu ordonat, ospitalier şi modern, calmul şi conduita civilizată fiind pilonii principali ai relaţiei cu clienţii. Politica în domeniul comunicării, atât în interior cât şi în exterior, se bazează pe transparenţă.

Succesul băncii Piraeus depinde de calitatea relaţiilor pe care le stabileşte, încrederea pe care o dobândeşte şi valoarea pe care o oferă. Fiecare angajat al băncii este un furnizor de servicii, iar prioritatea fiecăruia este de a satisface şi de a depăşi aşteptările clienţilor. Pentru o calitate superioară a serviciilor, ca şi pentru prevenirea erorilor, trebuie stabilite caracteristicile de calitate a serviciilor, precum şi mijloacele şi metodele de măsurare şi evaluare a acestora.

Piraeus Bank grupează cerinţele de calitate în şapte categorii principale: disponibilitate, comunicare, reactivitate, amabilitate, competenţă/calificare, încredere şi imagine.

Preview document

Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 1
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 2
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 3
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 4
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 5
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 6
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 7
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 8
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 9
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 10
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 11
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 12
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 13
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 14
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 15
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 16
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 17
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 18
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 19
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 20
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 21
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 22
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 23
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 24
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 25
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 26
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 27
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 28
Practică de specialitate - Piraeus Bank - Pagina 29

Conținut arhivă zip

  • Practica de Specialitate - Piraeus Bank.docx

Alții au mai descărcat și

Proiecte Sapard Dezvoltate în România

1.SAPARD – prezentare generala, conditii de implemantare a programului Programul SAPARD (Special Accession Programme for Agriculture and Rural...

BCR practică

Mesajul Presedintelui Banca Comerciala Romana încheie anul 2003 cu rezultate financiare pozitive, care ne multumesc si care confirma strategia si...

Băncile comerciale - de depozit - și rolul lor în sistemul bancar

BANCILE COMERCIALE (DE DEPOZIT) SI ROLUL LOR ÎN SISTEMUL BANCAR Aparitia bancilor moderne este strâns legata de dezvoltarea comertului cu...

Proiect economie bancară

1.1. Prezentarea capitolului din acquis-ul comunitar care priveste activitatea financiar bancara: Pentru aderarea la Uniunea Economica si...

Creditare Bancară

OBIECTIVE: Scopul disciplinei consta în asigurarea cunostintelor si informatiilor teoretice, metodologice si operationale în domeniul creditarii...

Produse și Servicii Bancare

1. CADRUL LEGAL DE DERULARE A ACTIVITATII BANCARE 1.1. Funcţiile tradiţionale ale băncilor comerciale In cadrul rolului fundamental de...

Grilă cu răspunsuri informatică de gestiune (baze) 2008-2009 aranjate alfabetic

Accesul la o locatie de memorie se realizeaza prin: a. unitatea aritmetico-logica; b. adresele de memorie; c. adresare de memorie; d. locatii de...

HVB țiriac

Bancile sunt entitati economice specializate, menite sa infaptuiasca in economie creditarea bancara. In acest fel, ele asigura functionarea deplina...

Te-ar putea interesa și

Monografie Piraeus Bank România

1. Prezentare Piraeus Bank România. Istoric și evoluție 1.1. Scurtă prezentare evolutivă a Piraeus Bank Fondată în 1916, Piraeus Bank face parte...

Studiu privind creditul de investiții la Piraeus Bank

Importanta creditului in economia de piata dezvoltate este atat de mare si de complexa incat se poate spune ca el a devenit o practica de rutina...

Gestiunea Riscului de Lichiditate

Cap. 1. Riscul în activitatea bancară 1.1 Riscul în general În literatura de specialitate riscul este un subiect predilect, ceea ce demonstrează...

Mutații în Cadrul Produselor și Serviciilor Bancare

Capitolul 1. Sistemul bancar – între metode tradiţionale şi tehnologii moderne Economia mondială este marcată, în toate sectoarele sale, de...

Diagnoză și dezvoltare privind managementul resurselor umane în cadrul băncii Piraeus Bank

1. Rezumat Proiectul de diagnoză şi dezvoltare privind Managementul Resurselor Umane a fost realizată în cadrul băncii Piraeus Bank, banca fiind o...

Proiect practică Piraeus Bank

1.Prezentare Piraeus Bank Piraeus Bank Group este astazi una dintre cele mai dinamice si active organizatii financiare din Grecia. Fondata in...

Sistem informatic pentru asistarea deciziei de creditare a agenților economici

Introducere Programul de practică s-a desfașurat în perioada 16.04.2018-28.05.2018, timp de patru ore pe zi, in cadrul compartimentului...

Monografie - Piraeus Bank România

CAP.1 PREZENTAREA SOCIETĂŢII BANCARE. ISTORIC ŞI EVOLUŢIE 1.1 Momentul istoric al înfiinţării PIRAEUS BANK ROMÂNIA SA şi-a început activitatea în...

Ai nevoie de altceva?