Practica Piraeus Bank

Imagine preview
(8/10 din 6 voturi)

Acest proiect trateaza Practica Piraeus Bank.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 88 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 9 puncte.

Domeniu: Banci

Cuprins

Cap.1. Istoric şi evoluţie pag.3
1.1. Grupul Piraeus Bank Grecia pag.3
1.2. Piraeus Bank Romania pag.5
1.3. Acţionariat pag.6
1.4. Principalele sale funcţii, activităţi şi operaţiuni bancare desfăşurate pag.7
1.5. Cadrul legislativ general şi specific pag.9
1.6. Organisme de control şi reglementare care supervizează activitatea Piraeus Bank pag11
Cap.2. Organizarea societăţii bancare. Sistemul infornaţional pag.15
2.1. Organizarea societăţii bancare pag.15
2.2. Principalele atribuţii şi responsabilităţi pe compartimente pag.16
2.3. Sistemul informaţional pag.20
Cap. 3. Conturile bancare pag.21
3.1. Proceduri pentru deschiderea conturilor pag.21
3.2. Operaţiuni curente şi operaţiuni speciale derulate prin conturi bancare pag.26
3.3. Operaţiuni prin conturi pag.29
3.4. Alte operaţiuni de casă pag.31
3.5. Incidente în funcţionarea conturilor bancare pag.32
3.6. Închiderea conturilor bancare pag.33
Cap.4. Plasamente bancare şi non-bancare pag.37
4.1. Plasamente bancare pag.37
4.2. Plasamente monetare non-bancare pag.44
4.3. Plasamente financiare pag.44
Cap.5. Decontarea intra şi interbancară. Operaţiunile cu numerar pag.45
5.1. Instrumente de plată utilizate pag.45
5.2. Compensarea multilaterală a plăţilor interbancare pag.56
5.3. Operaţiuni cu numerar pag.58
5.4. Moneda electronic pag.60
Cap.6. Marketingul bancar pag.64
6.1. Marketing de produs pag.65
6.2. Marketing instituţional pag.67
Cap.7. Creditarea bancară. Persoane fizice şi agenţi economici pag.69
7.1. Principiile de creditare pag.69
7.2. Clasificarea creditelor pag.71
7.3. Creditarea persoanelor fizice pag.71
7.4. Creditarea agenţilor economici pag.79
Cap.8. Aurul tău pag.83
Bibliografie pag. 88

Extras din document

Cap. 1. Istoric şi evoluţie

1.1. Grupul Piraeus Bank Grecia

Piraeus Bank Group este astăzi una dintre cele mai dinamice şi active organizaţii financiare din Grecia. Fondată în 1916, Piraeus Bank a trecut printr-o perioadă în care a fost proprietatea şi a fost condusă de către Stat (1975-1991) înainte să fie privatizată în decembrie 1991. De atunci, a crescut continuu ca mărime şi activităţi.

Pe parcursul creşterii sale organice, Piraeus Bank a făcut o serie de mişcări strategice cu scopul consolidării unei prezenţe puternice pe piaţă. Astfel, în 1998, Banca a absorbit activităţile Chase Manhattan din Grecia, a preluat controlul intereselor în Macedonia-Thrace Bank şi a preluat banca specializată Credit Lyonnais Hellas. La începutul lui 1999, Banca a preluat Xiosbank şi a absorbit activităţile National Westminster Bank Plc din Grecia. În iunie 2000, Banca şi-a unificat cele trei bănci comerciale din Grecia (Piraeus Bank, Macedonia-Thrace Bank şi Xiosbank), o fuziune încheiată cu succes, creând astfel una dintre cele 3 cele mai mari bănci din sectorul privat din Grecia.

La începutul lui 2002, Piraeus Bank a preluat Hellenic Industrial Development Bank (ETBAbank) de la Statul Grec, crescând astfel baza de capital a Grupului şi cota de piaţă a acesteia. ETBAbank a fost absorbită cu succes de către Piraeus Bank în decembrie 2003. De asemenea, la începutul lui 2002, un acord de alianţă strategică pentru piaţa Greciei a fost semnat între Piraeus Bank Group şi Grupul internaţional bancar şi de asigurări ING Group în domeniul asigurării bancare care a fost reînnoit pentru încă 10 ani în Octombrie 2007.

La începutul lui 2005, Piraeus Bank Group, implementându-şi strategia de expansiune în pieţele Europei de Sud-Est, a preluat Eurobank din Bulgaria (redenumită Piraeus Bank Bulgaria), întărindu-şi prezenţa în Bulgaria, fuziunea dintre sucursalele Piraeus Bank şi cele ale Eurobank a fost încheiată în 2006. În 2005 Piraeus Bank Group intră pe piaţa Serbiei prin preluarea Atlas Bank (redenumită Piraeus Bank Beograd) şi pe piaţa din Egipt prin achiziţionarea Egyptian Commercial Bank (redenumită Piraeus Bank Egipt).

În 2007 Piraeus Bank şi-a extins prezenţa sa internaţională în Ucraina prin preluarea International Commerce Bank (redenumită Piraeus Bank ICB) şi în Cipru prin achiziţia reţelei Arab Bank.

Astăzi, Piraeus Bank conduce un grup de companii care acoperă toate activităţile financiare şi bancare de pe piaţa Greciei (bancă universală). Piraeus Bank posedă expertiza de valoare în particular în ariile de retail banking, întreprinderi mici şi mijlocii, pieţe de capital şi de investiţii, leasing.

Aceste servicii sunt oferite prin reţeaua de sucursale ale Băncii şi de asemenea prin reţeaua de electronică bancară a Winbank. Aceasta a fost lansată la începutul lui 2000, ca un serviciu bancar electronic complet în Grecia, oferind un set complet de servicii prin 4 canale diferite de distribuţie (Internet, telefonie mobilă, call centre şi ATM-uri).

Piraeus Bank Group are o prezenţă internaţională în plină creştere, concentrată în principal in Europa de Sud-Est si Estul Mediteranei, dar si in centrele financiare din Londra si New York.

În particular, Grupul este prezent în Statele Unite prin Marathon Bank, cu sediul în New York, cu 14 sucursale, în Londra cu o sucursală Piraeus Bank, în Albania prin Tirana Bank cu 45 sucursale, în România prin Piraeus Bank România cu 186 sucursale, în Bulgaria cu 101 sucursale ale Piraeus Bank, în Serbia cu 47 sucursale ale Piraeus Bank Beograd, în Ucraina cu 56 de sucursale ale Piraeus Bank ICB, în Cipru cu 15 sucursale ale Piraeus Bank Cyprus şi în Egipt cu 49 de sucursale ale Piraeus Bank Egipt.

Principalele obiective pe termen mediu ale Piraeus Bank Group sunt: păstrarea unui echilibru între creşterea creditelor şi a depozitelor, obţinerea unei eficiente ridicate şi păstrarea calităţii activelor. Piraeus va continua focus-ul pe segmentele IMM şi retail unde are expertiza.

Direcţia fundamentală a politicii Grupului în ceea ce priveşte dezvoltarea resurselor umane se bazează pe un management eficient al resursele umane, ducând la crearea unei echipe de personal bine pregătite şi dedicate, capabile să funcţioneze în mediul bancar competitiv al UE. La sfârşitul lui Septembrie 2009, Grupul avea o echipă de angajaţi care numără 13.653 oameni.

La sfârşitul lui Septembrie 2009, Piraeus Bank Group avea o reţea de 873 sucursale (359 în Grecia şi 514 în străinătate), iar capitalul său se ridică la 3,749 € mn. Valoarea depozitelor clienţilor şi bonurile de retail se ridică la 31,410 € mn, împrumuturile se ridică la 38,335 € mn şi total active valorează 52,252 € mn.

1.2. Piraeus Bank România

Fisiere in arhiva (1):

  • Practica Piraeus Bank.doc